MAC Mineralize All Over Lotion - Teszt

10:39 du.
Elég nehéz a bőrömre krémet találni, mert ugye allergiás vagyok az illatanyagokra és a gyógyszertáras termékeken kívül elég kevés márka van, akiknél illatanyagmentes készítményeket is lehet kapni. Eddig főként Bioderma-t és Avéne-t használtam, de nem tudok leszokni arról, hogy mindig kipróbáljak valami újat, így amikor a legutóbbi krémem a végét járta elkezdtem kutakodni a neten, annak reményében hátha találok valami könnyű hidratálót, ami gyorsan beszívódik és természetesen nincsen benne semmi szagosító :D. Legnagyobb meglepetésemre a MAC-nél találtam rá az áldozatomra a Mineralize All Over Lotion személyében, amely egy általános arcra és testre való hidratálókrémként van a honlapjukon feltüntetve. (A termék hivatalos leírása: Egy hidratáló lotion arcra és testre a MAC exluzív gyémánt-infúziós ioncserélt vizével dúsítva. Selymes és sima a felvitelnél, dinamikus a hatásnál: a hidratáló azonnal visszaállítja a száraz bőr természetes egyensúlyát. Pehelykönnyű, és mentes az illatanyagoktól, kőolajszármazékoktól és színezéktől. Használható önmagában az arcon és a testen vagy belekeverhető a pigmentekbe, alapozókba az áttetsző és természetes fedőhatásért. Minden bőrtípusra.) Lefotóztam az összetevők listáját is a dobozon, hogy láthassátok tényleg tartalmaz gyémántot (diamond powder) és hogy tényleg nem tartalmaz színezék illetve illatanyagot, valamint kőolajszármazékokat. 

Tényleg van benne gyémánt....


A krém valóban nagyon könnyű textúrájú, pillanatok alatt felszívódik és ragacsos, nehéz utánérzet nélkül teszi hihetetlenül bársonyossá és puhává a bőrömet. Leginkább egy szilikon alapú bázishoz tudnám hasonlítani a hatását: selymes bőrfelület és tartós smink lesz a végeredmény. Nekem abszolút normál (légkondiban T zóna kifényesedik) a bőröm, ezért az első felvitelnél csak nagyon kicsi mennyiséget használtam, de úgy éreztem, hogy nem elég így a következő alkalommal már nem spóroltam, jóval többet nyomtam ki a tubusból, de ez is maradéktalanul felszívódott. Érdekes érzés volt, mert nem tudtam eldönteni, hogy hidratálja e a bőrömet vagy sem, mert totálisan matt, selymes lett szinte azonnal és nem ezt szoktam meg, de persze nem volt probléma. Ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy száraz/nagyon száraz bőrre kevés lenne ez a hidratáló. Az előbb írtam, hogy inkább olyan érzete van a dolognak, mintha egy bázist vinnék fel és igazság szerint valamilyen szinten így is működik ez a krém: tartósabbá tette a sminkemet, egész nap frissnek látszódott és csodák csodájára nem fénylett át a T zónám, még a légkondiban töltött hosszú órák után sem. Egy vitaoldalon pedig, ahol rákerestem a termékre a használók azt írták, hogy ráadásul nem csak smink alá, hanem smink fölé is fel lehet vinni a krémet, ha száraznak érezzük a bőrünket.
A kiszerelés 100 ml-es, tubusos verzió, ami elég szép mennyiség, pláne ha az ár/érték arányt nézzük (8400 Ft-ba került). Ez egyben hátrány is mert nem éppen utazás-kompatibilis méret (bár engem ez nem zavar, de sokakat szokott). Én testre nem fogom használni, csak az arcomra és oda is csak sminkelés előtt nappalara, az esti krémem ettől jóval gazdagabb, táplálóbb. Ha valaki esetleg kedvet kapott hozzá és ki szeretné próbálni, én így javasolnám a használatát. Azt hiszem negatívumként a szagát tudnám még felhozni, mivel ugyebár illatanyag mentes elég kellemetlen kémia labor szaga van a dolognak. Aki inkább a kellemes, illatos krémekre voksol, annak ez valószínűleg nem fog túlságosan tetszeni. Ja és még egy hátránya, amire sajnos az idő múlásával gondolni/gondolnom kell, hogy ez a krém csak hidratál, nem ránctalanít és feszesít.

Osztályzat: tökéletesen hozta azt, amit elvártam tőle, ráadásul tényleg nem jött elő tőle az allergiám, pedig féltem először. Nálam abszolút 5öst érdemel és külön piros pont a MAC-nek amiért gondoltak arra, hogy egy illatanyagmentes krémmel is kibővítsék a felhozatalukat.

Jó nagy kiszerelés, így legalább egy évig nem kell újat venni :D.
Ilyen a krém kinyomva.
Kb 30 másodperccel a krém elkenése után fotóztam, még egy kicsit fényes, de újabb fél perc múlva már nyoma sem volt.

8 megjegyzés:

  1. Bocsi, hogy ide írom, csak eszembe jutott, és muszáj, mielőtt elfelejteném :D szóval a képeidre a logót Te magad szerkeszted rá? Van erre más megoldás is? Mert van egy fotós blogom, és már gondoltam rá, hogy valahogy szignálni kéne a képeimet.

    VálaszTörlés
  2. Én csináltam a logót és minden képre ráillesztem fotóbolttal, de nem tudom, hogy van e erre más mód, mert egy átlátszó layerre kell rászerkeszteni a logót és szerintem ilyet csak a nagyobb képszerkesztők tudnak. Persze paint-tel is lehet, most hogy így elgondolkodtam, de akkor minden egyes képre külön rá kell írni, ha van speciális betűtípusod, amiből meg tudod csinálni a logót. A fotóboltos egyszerűbb... :D

    VálaszTörlés
  3. Ííí, még sosem csináltam ilyet... na de majd akkor próbálkozok. Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  4. Remélem sikerül! Annyira nem nehéz én is magamtól jöttem rá.

    VálaszTörlés
  5. De jo, hogy irtála krémről, épp azon gondolkodtam, hogy mi lesz a következö 'jelöltem'.
    Nekem is hiper-szuper érzékeny a bőröm, ugyhogy az avene-bioderma kombonál, meg egy-két illatmentes-mindenmentes krémen kivül nem nagyon visel el mást, pedig probálkoztam vele, de minek.

    Pont valami ilyesmit szeretnék, ami kifejezetten jo sminkalap is.
    Kérdésem viszont, hogy szoktál-e alá/fölé fényvédőt használni, és ha igen, milyen tapasztalatod van erröl?

    VálaszTörlés
  6. Az alapozómban van 15ös fényvédő, ez bőven elég volt eddig, mert átlagban 10-15 percet töltök nyáron a napon nem többet. A többi évszakban pedig elég a 15ös. Ha több időt kellene a napon töltenem külön fényvédőt használnék, az arcomra eddig egyedül a bioderma volt jó. De nem áll szándékomban több időt a napon töltenem, mert vámpír életmódot folytatok :D.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Lolly!Örülök hogy irtad hogy ennek a krémnek sem jo az illata!En a MACban a Strobe Liquid Lotiont vettem meg, de annyira budos volt,hogy visszavittem!Sajnos az összes ilyen illatu volt!Lehet hogy az illatmentes termékek ilyen szaguak!?Örülök hogy ujra irsz!Sok puszi!

    VálaszTörlés
  8. Kata! Köszönöm, én is örülök, hogy örülsz :D. Az illatanyagmentes termékeknek mindenek ilyen fura kemikália szaguk van, ezen nem kell megijedni, bár tény és való, hogy van akit zavar. Nekem nincsen más választásom leginkább. De a bőrre kerülve azonnal elillan, semmi szag nem marad!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.