Ha megszólalnak a harangok

Mármint az esküvői harangok :D. Nem kell megijedni, nyugiiii nem én megyek férjhez (isten őrizzen, még csak az kéne egy szegény ember életét tönkretenni :D), csak gondoltam mivel tavasz van, vagyis esküvői időszak jól jöhet pár ötlet és tipp a menyasszonyoknak (és sminkesüknek) sminkelés terén. A legelső és legfontosabb tippem az, hogy maradjunk önmagunk! Ha egy menyasszony nem szokta magát sminkelni, vagy csak nagyon ritkán, akkor nyilván valami szolid, natúrabb makeup illik hozzá, és nyilván, ha a menyasszony egy sminkbolond, akkor belefér valami extrább, feltűnőbb alkotás is. Ezt nagyon-nagyon fontos szem előtt tartani, MINDIG a menyasszony stílusához és sminkelési szokásaihoz igazítsuk a nagy nap makeupját.

Csodaszép ez a kép *-* Fantasy menyasszony.



A nagy napra a legtöbb ara már hónapokkal előre elkezd készülni (vagy inkább születésétől kezdve :D, tisztelet a kivételnek)  és bizony nem árt a sminket is jó előre megtervezni. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra és arra is figyeljünk, hogy a makeup nem csak a szem és a száj kifestéséről szól, hanem sokkal többről.
  • érdemes egy jó kis bőrápolási programot kialakítani, hogy a bőrünk 'tökéletes' állapotban legyen
  • szokjunk rá a napi rendszerességű tisztításra, tonizálásra és hidratálásra (sajnos még mindig nem mindenki tartja ezt fontosnak, pedig nagyon az)
  • hetente egyszer radírozzunk és tegyünk fel ragyogásfokozó, feszesítő maszkot
  • ügyeljünk a szemöldökre is, tartsuk szépen karban, a legjobb ha profira bízzuk legalább most az egyszer
 
Nekem a legjobban az indiai menyasszonyi sminkek tetszenek.

Az esküvő előtt érdemes sminkpróbát tartani egyszer vagy kétszer, tetszés szerint (de legalább egyszer). Így kiderül, hogy a sminkes tényleg eltalálta-e a menyasszony stílusát és ha vannak hibák akkor azokon lehet javítani. A legfontosabb dolog az esküvői sminknél a tartósság. Egy nagyon-nagyon hosszú és fárasztó napot kell kibírnia a makeupnak, úgyhogy minden 'tartósító' praktikát be kell vetni, amit csak ismerünk.

  • a nagyon könnyű hidratálás után használjunk primert a bőrtípusnak megfelelően (zsírosabb bőrre pórusösszehúzó, mattító primer, normál bőrre ragyogásfokozót, érett bőrre bőrkisimítót)
  • az alapozó a bőr típusának megfelelő legyen, a fedése a bőrproblémának megfelelő, de ne legyen maszkszerű és természetellenes és mindenképpen tartós legyen (és lehetőleg olajmentes)
  • használjunk áttetsző fixáló púdert (inkább por állagút, mint kompaktot)
  • a szemhéjra is kerüljön egy jó bázis, a szemceruza (ha használunk) és a spirál legyen mindenképpen vízálló
  • lehetőleg kerüljük a krémes szemfestékeket, én nem igazán bízom bennük, akármilyen tartósnak ígérik őket, nem biztos, hogy beválik
  • a pirosítót tartóssá tehetjük egy apró trükkel: vigyünk fel az alapozás előtt krémes pírt, majd alapozás után ehhez passzoló por állagút. Ez természetes lesz és tartós is. Ha nagyon erős fedésű az alapozó, akkor a por állagú pír alá vigyük fel a krémest.
  • az ajkak kifestésénél mellőzük a szájfényt, a vőlegény ugyanis nem biztos, hogy szeretne fényes és csillámos ajkakat :D
  • a rúzst tartóssá tehetjük, ha használunk alapozót az ajkakon is (sőt akár speciális rúzs primert is bevethetünk), persze csak és kizárólag ápolt ajkakon (sminkelés előtt vastagon Carmex, ha sorra kerül a száj, csak töröljük le és kész). Rajzoljuk körbe és töltsük is ki a szájat kontúrceruzával, majd vigyük fel a rúzst, itassuk fel a felesleget és jöhet még egy réteg. Szedjünk szét egy zsepit, egy réteget helyezzünk az ajkakra, majd az áttetsző fixáló púderrel lágyan simítsuk át.
 
Meg az ékszerek és a ruhák is.

A ceremónián és a lagzin is jó ha a sminkes is jelen van, vagy ha nincsen, akkor készítsen össze a menyasszonynak és kis emergency kit-et. A túlélőkészletben ezek mindenképpen legyenek benne:
  • mattító lapocskák, mattító púder
  • sminkfixáló-frissítő permet
  • rúzs
  • fültisztító pálcika
  • kis sminklemosó
  • kompakt tükör
  • korrektor
Magához a színekhez, a formákhoz nem igazán lehet tanácsot adni ezt a sminkesnek tudnia kell, látnia kell, meg kell beszélnie a menyasszonnyal. Maximum annyit, hogy igyekezzük kiemelni az előnyös részleteket és minél szebbé varázsolni az arát (aki már alapból is gyönyörű, de azt mindig lehet fokozni :D). Műszempillát általában szinte mindenki szokott ilyenkor kérni (nem csoda, mert egy nagyon egyszerű sminket is hihetetlenül fel tud dobni és természetes tud maradni mégis), erre készüljünk fel, gyakoroljunk rá.




Holnap pedig megpróbálok egy egyszerű esküvői sminket csinálni és egy Lolly-s verziót is elkészíteni nektek.


8 megjegyzés:

  1. én félnék, hogy az esküvőmön lemászik a műszempilla a helyéről :D

    és awww, az indiai menyasszonyok szerintem is gyönyörűek *_* a fehér ruhához képest túlzás a ruhájuk-ékszereik-sminkjük is, de én bele vagyok bolondulva

    VálaszTörlés
  2. Mikor megláttam a címet.... Mondom milyen amcsi pasit fogott ki ez a csaj :D

    Egyébként jó kis tippeket adtál, szerencsére nekem még nincs ilyenre szükségem :D

    Viszont holland esküvőt még nem láttam, vajon olyankor is skótok? hmmm hahahaha :D

    VálaszTörlés
  3. tegnap pont esküvön voltam és olyan szép volt a csajszi sminkje.. teljesen magát adta. natúr (ö is mindig natúr sminket használ) és nem volt müpillája,de tök jól megcsinálták a szemét.. a tus nagyította a szemét, pillái alapból hosszúak, szóval egy kis spirál böven elég volt. elpityeredett,de minden a helyén maradt! tök jó volt egyébként az egész party is :)

    VálaszTörlés
  4. Viki: ki tudja :D szerintem ha esküvőről van szó, akkor mindenki nagyzol és átmegy sznobba, szóval biztosan nem ezen spórolnak :D

    VálaszTörlés
  5. Hmm, nagyon szép sminkek :) Nagyon szeretem a posztjaidat, imádom őket olvasni, és te is nagyon cuki vagy :) Ezért adtam neked díjat, kérlek fogadd tőlem sok szeretettel :)
    http://szeptestbeneplelek.blogspot.com/2012/05/helloo-beauties-tegnap-ejfelkor.html

    VálaszTörlés
  6. jaj de jókor időzítettél!:) most kértek fel egy esküvői (egyelőre) próbasmink készítésére.
    nem tudom, hogy juthattam az eszükbe, hiszen nincs annyi "eszközöm", mint egy sminkesnek, sőt, high-end meg pláne, gagyikat használok eléggé :D majd megteszek minden tőlem telhetőt, de most "félek":))
    Viki

    VálaszTörlés
  7. eniko425: nagyon köszönöm a díjat, ez nagyon kedves tőled :)

    Névtelen: nagyon sok szerencsét, de biztosan menni fog! :D

    VálaszTörlés
  8. Tőlem is kaptál egy díjat:
    http://bellalabeauty.blogspot.com/2012/05/make-up-master-awards.html

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.