TESZT | Catrice Nude Illusion Make Up

Teljesen hirtelen felindulásból landolt a kosaramban ez a Catrice alapozó, ami az idei őszi új szortiment részeként került ki nemrégiben a drogériák polcaira. Csak pár véleményt olvastam el róla, láttam, hogy van nagyon világos árnyalat és nincsen benne illatanyag, plusz matt a finise. Gondoltam jó lesz tartaléknak az imádott MAC Studio Fix mellé, mert pont kifogyóban van úgyis. Nem voltak nagy elvárásaim, csak reménykedtem benne, hogy be fog válni. A hosszú távú hatásairól még nem tudok beszámolni, ezek az első benyomásaim lesznek.





A Catrice honlapján az alábbiakat írják a Nude Illusion alapozóról:
  • könnyű textúra, matt fedés
  • a fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően egészségesen ragyogóvá és hibátlan megjelenésűvé teszi a bőrt
  • a formula hidratáló, hosszantartó és véd az UVB és UVA sugárzástól (konkrét SPF nincsen)
  • a finis makulátlan és természetes.

Nagyon ígéretesen hangzik, pláne egy ilyen árkategóriájú terméktől. A csomagolás igényes, az alapozónk pumpával ellátott tejüvegben van, a kupak jól szorul rá, a magyar infók matricán vannak, az angol-német az üvegre nyomva. Nekem ez a megoldás a kedvencem, nálam ez mindenképpen jó pontnak számít.




A pumpa könnyen kontrollálható, jól lehet vele adagolni az alapozót, nagyjából egy-másfél pumpányi elég is egy alkalomra, fedési erősségtől függően. A textúra kellemesen krémes, nem folyós, szépen és könnyedén eloszlatható, viszonylag gyorsan 'beépül' a bőrbe. Én a Real Techniques pufi alapozóecsetét használtam hozzá, de beauty blenderrel, duo fibre ecsettel vagy kézzel is biztosan szépen fel lehet vinni. Én sima, lapos alapozóecsetet nem javaslok hozzá, esetleg egy olyat, ami tömöttebb, puhább szőrű. Nekem egyébként ez felviteli mód vált be eddig a legjobban:

1. A kézfejemre adagolom a megfelelő mennyiségű alapozót.
2. Ujjal felpötyögöm a homlokomra, orcámra, orromra és államra.
3. Az ecsettel szépen, körkörös mozdulatokkal eloszlatom és beledolgozom a bőrbe.




Felvitel után szinte egyből nagyon szépen összeolvad a bőrrel, nem kell várni amíg beszívódik és tökéletesen egységes lesz. A tapintása hihetetlenül bársonyos, a finis matt, de nagyon természetes és egészségesen ragyogó, ezt külön megvizsgáltam és leellenőriztem :). A pórusokban nem ül meg, viszont a ráncokat nem szereti.



Szerintem púder nem kell fölé külön mattítás céljából, esetleg egy fixáló, transparent verzió, az is csak a t-vonalra. A fedése közepes egyébként, szépen elfedi a kisebb hibákat, még a pirosságot is, kiegyenlíti a bőrszínt, viszont a nagyobb problémákkal (értsd pattanások) már nem tudja olyan jól felvenni a harcot és kell társnak egy korrektor (az alapozó alá kerüljön, úgy jobban is tart és jobban is fed).



Az én bőröm a t-vonalban szerintem kegyetlenül zsíros, tágak a pórusaim, rühellem, meg iszonyat gyorsan ki is fémyesedik, de a Nude Illusion egészen jól teljesített rajta. Nem fényesedett át durván és nem is olvadt le rólam. Kb. 6-7 óra után kellett picit igazítani, mattító lapocskázni, de utána már rohamosabb ütemben kezdett el kopni, amit elsősorban a piros foltjaim újra előbukkanása bizonyított, de egy színezett púderrel korrigáltam a dolgokat és így bírta több, mint 12 órán keresztül. Ez szerintem teljesen átlagos és normális alapozó 'viselkedés', nem is vártam többet.



A Nude Illusion alapozóban nincsen illatanyag, jól bírta/bírja eddig a szuperérzékeny bőröm. Van benne fényvédő is elméletileg, bár nincsen feltüntetve a pontos SPF szám a csomagoláson. Összesen öt árnyalata létezik, én a legvilágosabb 010-es Nude Ivory-t vettem meg, ez tökéletesen passzol a napot már kissé régen nem látott bőrömhöz (ha ez segít valakinek, a MAC-nél nc15 vagyok).



Összességében nagyon kellemesen csalódtam a Catrice új alapozójában, pedig egy drogériás darabtól nem sokat vártam (sorry, alapozó sznob vagyok) az eddigi tapasztalataim alapján. Simán versenyre kelhet a drágább darabokkal szemben, a hibái ellenére is (ráncbaülés, kopás). Nagyon remélem, hogy hosszabb távon sem fog irritációt okozni, persze ez majd még eldől, de addig is megelőlegezem neki a bizalmat és megkapja a majdnem kiváló osztályzatot.




Catrice Nude Illusion Make Up
Elérhetőség: Rossmann, Müller
Ár: 2450 Ft
Mennyiség: 30 ml

4 megjegyzés:

  1. Tényleg szép a végeredmény, a sminked is :)
    Ja és a az ára meg meseszép! :)

    VálaszTörlés
  2. Ígéretes :) Nagyon jó lett a smink :)

    VálaszTörlés
  3. Én lassan három éve használom a Catrice alapozóit, szerencsére nincsenek nagyobb bőrhibáim. Maximálisan meg vagyok elégedve vele, főleg ennyi pénzért. Az összes nagyobb és profi sminkmárkát végigpróbáltam de ár-érték arányban a hétköznapokra ez volt a tökéletes. Alkalmakra persze marad a MAC nálam is, de én ezt nagyon szoktam ajánlani, örülök, hogy neked is jó véleményed van róla! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tény, hogy nagyon sok másik, drágább márkához képest ár/érték arányban nagyon jók a Catrice alapozói és ráadásul egyre jobbak, fejlesztik őket és nem rontanak a minőségen, mint egyeseknél...

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.