TESZT | Original Beauty Blender (+ Ebelin Make Up Ei összehasonlítás)

Olyan nagyon izgatott voltam, amikor végre kézhez kaptam az első igazi Beauty Blender-emet, mint egy kiskölyök karácsonykor... El sem hiszem, hogy már hány éve jelen van a piacon ez a kis csodaszivacs és még soha nem éreztem késztetést, hogy meg is rendeljem magamnak, koppintásokból is csak egyet próbáltam ki, az Ebelin verzióját, amit ráadásul nem is magamnak vettem, hanem Citromhab Évitől kaptam. Aztán egyszer csak katt valami az agyamban és kellett, mert... mert kellett. Most meg azon gondolkozok, már az első használat után, hogy miként is élhettem nélküle...




Sajnos itthon csak két helyen lehet kapni az eredeti Beauty Blender-t: a szepleszel.hu webshopban és az Ó utcai sminkes boltban, illetve külföldről tudjátok még őt beszerezni, de úgy legalább egy ezressel drágább (kész csoda, hogy van ami itthon a legolcsóbb). Én egy kis szettet rendeltem, ebben van egy mini Beauty Blender szappan és persze maga a szivacs, plusz egy kis használati útmutató. Nagyon aranyos és nagyon pici a csomagolás, egyszerűen imádom! És a színe, jajj a színe! Igazi retinagyilkos hot pink, sokkal, de sokkal pinkebb, mint amire számítottam. Érdekesség, hogy levendula illata van, ami nagyon meglepett, mert ezt soha nem említette senki.





Jó dolog egyébként, hogy az Ebelin verziója már megvolt nekem, mert rögtön lehet látni, hogy ugye mi is a különbség az eredeti és egy copy között. Ég és föld leginkább. A legszembetűnőbb - a színük mellett - az az volt, hogy míg az Beauty Blender nagyon-nagyon puha és porózusabb, addig az Ebelin sokkal gumiszerűbb és tömörebb, ezt igyekeztem képen is demonstrálni, remélem átjön a dolog :). A porózusabb és ruganyosabb szerkezetnek köszönhetően a BB kevesebb alapozót szív magába és szebben, egyenletesebben lehet vele dolgozni, jobban idomul az arc formájához. Nem rossz egyébként az Ebelin-t sem használni, de a BB-t sokkal kellemesebb (és izgalmasabb).



A végeredményen is látszik egyébként a különbség, pedig azért az a hasonmással sem lesz éppen csúnya, viszont annyi anyagot nyel el, hogy vékonyabb fedésűnek látszik tőle az alapozó és picit nagyobb mennyiséget kell használni belőle, bár szerintem ez amiatt van, hogy nem lehet teljes mértékben kicsavarni belőle a vizet, egyszerűen túl nedves marad a szivacs (természetesen a BB-vel ilyen probléma nincsen, még vizesen is száraz tapintású). 



A használata egyébként roppant egyszerű, a lényeg, hogy mindig nedves legyen a Beauty Blender. Csak bevizezzük, kicsavarjuk, felvesszük vele az alapozót/púdert/korrektort/pirosítót/highlightert és görgő-tapogató mozdulatokkal beledolgozzuk a bőrbe. A végeredmény csodás, igazi photoshop élmény :). Tisztítani a saját szappankájával és sima szappannal is lehet. Elméletileg az élettartama mindössze 3 hónap mindennapos használat mellett, én ezt erősen kétlem, szerintem lazán ki lehet tolni 5-6 hónapra, ha tisztán tartjuk és megfelelően tároljuk.



Összegzésképpen csak annyit mondhatok, hogy a BB fantasztikus, imádom, ajánlom, még akkor is ha közel 5000 Ft-ba kerül. Ha valaki mégsem szeretne ennyit áldozni rá, akkor állítólag a Real Techniques narancs szivacskája a legjobb dupe és az iHerb oldalán mindössze 5-6 dollár. Ti próbáltátok már a Beauty Blender-t vagy valamelyik hasonmását?

Original Beauty Blender + Mini Solid Blendercleanser
Elérhetőség: szepleszel.hu (KATT)
Ár: 6950 Ft

10 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan az eredeti BB, de már egy év is eltelt szerintem mióta használom, és nem látszik rajta semmi / ugyanúgy működik - azért fél évenként egy 5 ezres kiadás elég nagy tétel lenne csak egy sminkszivacsra..:O

    VálaszTörlés
  2. Nekem az Ebelin van meg, én nagyon szeretem. Nem szoktam teljes fedésű alapozót használni és BB-ben sem szeretem ha túl erősen fed, szóval én meg vagyok elégedve azzal, ahogy működik. A RT változaton gondolkodom egy ideje, illetve a BB-ből a mini verzión. :)

    VálaszTörlés
  3. @Mea: pedig ráadásul 3 havonta kéne a gyártó szerint cserélni... bullshit...XD

    @Moon Angel: ha azt szereted, ha vékonyan fednek az alapozók és a bb-k, akkor tökéletesek a picit tömörebb szivacsok :) a pici meg olyan édes, szerintem pluszban én is megrendelem magamnak, mert tök jó lesz vele highlightert és pirosítót is felvinni

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Real Techniques szivacsa van meg - az volt az első sminkszivacsom, de annyira megszerettem, hogy nem is fogom leváltani. Tökéletesen eldolgoz mindent, nem szív be sok cuccot, olcsó és fél évig kutya baja. Most nyúzom a másodikat, és tényleg tökéletes. :3

    VálaszTörlés
  5. A mini szerinted elég ha pici a pofim? Jónak tűnik!

    VálaszTörlés
  6. @Flóra: mindenkinél azt olvastam eddig, hogy a RT szivacs hasonlít a legjobban a BB-re :) lehet mjad azt is kipróbálom... :)

    @Névtelen: elég picike mondjuk, de szerintem simán lehet egész arcra használni :) egy ecset sem nagyobb ;)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is az eredeti van meg. Meg Amerikaban vettem masfel eve. En valamiert szarazon szeretem hasznalni a szemem alatti korrektor eldolgozasahoz. Egesz arcra alapozashoz nem szeretem, egy jo minosegu ecset sokkal jobb arra szerintem. (Flat-topra gondolok termeszetesen). Mivel ritkan vizezem be csak ha kimosom igy sokaig kitart bár masfel ev utan nem az izgazi de még hasznalhato. Ja es nem vennem ujra

    VálaszTörlés
  8. @Névtelen: eddig én is az ecsetre esküdtem, de ez a kis pink szivacs tényleg megváltoztatta az életemet, nekem sokkal szebbnek és egyenletesebbnek tűnik vele a sminkem :)

    VálaszTörlés
  9. Én azon gondolkodom, hogy melyiket érdemesebb megvenni. Az ebelint vagy a bb-t. Mert ha az utánzatból havonta vagy kéthavonta vehetek újat, ebből meg elég fél vagy 1 évente újat venni, akkor nem is kérdés melyik a drágább hosszútávon. Úgyhogy az lenne a kérdésem, hogy az ebelin szivacs élettartama kb mennyi volt? Hamarabb tönkremegy, mint a Bb? Köszi. Niki

    VálaszTörlés
  10. nekem pár használat után elkezdett berepedezni az ebelin, a bb pedig több hónap után is makulátlan és a színéből sem vesztett, így egyértelműen a bb a nyerő :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.