Spring Cleaning | Tavaszi arcápolás

Sokunk bőrének két arca van egy évben: az egyik a téli száraz, kisebb pórusú, hámló, aggyágyorsanhidratálótdesokat, míg a másik a párás, meleg időben kivirágzó, olajosabb tágabb pórusú, uramistenimitörténikvelem bőr. Sajnos akár tetszik akár nem, a tavaszi és nyári időszakban teljesen más arcápolási termékeket igényel a bőrünk, ilyenkor előkerülnek a könnyű, géles textúrák, amik friss érzetet biztosítanak, illetve a multifunkcionális termékek, amik egyszerre hidratálnak és tökéletesítik a bort, hogy ne kelljen plusz rétegekkel terhelni feleslegesen az arcunkat. Az alábbi posztban bemutatok nektek pár olyan újdonságot, amik tökéletesek az elkövetkezendő időszakra.




L'Oréal Skin Perfection Cream & BB Cream

A Skin Perfection termékcsaládot, mint ahogyan az a nevükből is jól látszik a bőr tökéletesítésére fejlesztették ki. A különleges formulájú hidratálókrém teljesen olyan hatású, mintha egy primert vinnénk fel a bőrre: feltölti és simítja a bőrt, optikailag csökkenti a pórusok méretét és csodálatosan kiegyenlíti a bőrszínt is. Nagyon gyorsan felszívódik és bársonyos érzetet biztosít, így tökéletes sminkalapnak.


A Skin Perfection BB krém hasonló elven működik, mint a normál hidratáló, csak színt is ad és fényvédő is van benne, méghozzá SPF25. Apróbb bőrhibák esetén megállja a helyét önmagában is (nem szükséges mellé plusz arckrém), ha viszont nem érezzük megfelelőnek a fedését, akkor nagyszerű primerként is (én is így használom) a megszokott alapozónk alá.



Marionnaud Hydra Sublim Cocoon Cream

A Marionnaud saját márkás termékeire érdemes odafigyelni, mert nagyon különlegesek és baráti áron nyújtanak teljesen luxus érzetet. Ez a kis krémzselé textúrájú hidratáló, mélyen táplálja a bőrt és tökéletesíti is azt a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően (antioxidáns zöldtea levél kivonat, vízmegkötő hialuronsav, mikrokeringést javító wu-zhu-yu kivonat). Nagyon gyorsan felszívódik és azonnali komfortérzetet biztosít, az arcunk pedig bársonyosan matt lesz utána, így tökéletes sminkalapnak a meleg időszakra.


Garnier Miracle Skin Cream

Ez a kis 'csodatermék' egy különleges bortökéletesítő formulát tartalmaz, amely hidratál, feltölti a ráncokat, pórusokat, egységesebbé teszi az arc színét és még fedést is biztosít. Olyan, mintha egy hidratálót, egy primert és egy kis alapozót kevertek volna össze egy termékké! A krém maga fehér, viszont ha elkezdjük eldolgozni, akkor összetörnek  a benne lévő kicsike, tónushoz alkalmazkodó pigmentgömböcskék és máris adnak színt az arcnak. A fedése nyilván  nem tökéletes, de az apróbb egyenetlenségeket szépen ki tudja javítani. Nagy előnye, hogy 20 faktoros fényvédő is van benne. Tökéletes a rohangálós hétköznapokra és utazáshoz, hiszen három termék helyett csak egyet kell a táskába dobni. Pluszként pedig szemkörnyékápoló is kapható mellé, ami teljesen haosnló elven működik, nem csak ápol, hanem eltakar is.



Nagyon fontos ilyenkor tavasszal és nyáron is, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk, ez is hozzájárul a bőrünk hidratáltságához és felfrissülésképpen akár vízpermetet is tarthatunk magunknál. Elég sokfélét lehet már kapni (Balea, Avéne, Vichy, Uriage) szerencsére, mindenféle árfekvésben, de akár hidratáló összetevőkkel dúsított verziót is kipróbálhatunk (MAC, Clinique, The Body Shop). A fényvédőt pedig ugyan unásig emlegeti ilyenkor mindenki, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos lépés ilyenkor (meg egyébként mindig) egy magas faktorú primer/krém használata. Szerencsére van miből válogatni, én például nagyon szeretem a MAC Face Protect SPF50 primert és a Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45 színezett fluidot. 

3 megjegyzés:

  1. Nekem a zsírosodás visszafogása lenne a cél, eddig elég volt egyszer felitatni az olajat a bőrömről, nyáron nem tudom, mi lesz, a hámlasztást is vissza kell fognom, ami jól kontrollálja a zsírosodást. Kb. fél cm krémet nyomok ki az egész fejemre, néha még az is sok, nem száraz a bőröm egyáltalán. A Balea sprayre rá fogok nézni, ha DM-ben járok :)

    VálaszTörlés
  2. Az en kedvencem evek ota az Avene termalviz spray. Szuperul porlaszt a feje es nagyon jol hidratal, nyugtat. Persze csak addig hasznalom, mig ujra ki nem vezetik Magyarorszagrol.... Akkor valtok Uriage-ra. :) Vagy hizatok ujra Nemetorszagbol mint korabban :)

    VálaszTörlés
  3. @Audrey80: nekem amikor iszonyatosan zsíros volt a bőröm a Clinique Pore Refining stay matte hydrator segített. Tudom, hogy elég drága sajnos, de basszus olyan iszonyatosan matt maradtam tőle, hogy megérte :)

    @Mia: egyszer már kivonták??? én szinte mindig azt veszek és mindig szoktam találni... érdekes

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.