dm-es helyzetjelentés

8:30 du.
Nagyon rövid leszek, mert sok mindent nem tudok mesélni, de kértétek, hogy számoljak be a szempillaspirál visszaviteli akcióról :D. Örömmel jelenthetem, hogy szinte kérdezés nélkül, hipergyorsan visszakaptam a termék árát, senki nem volt felháborodva, nagyon udvarias volt a hölgy, akivel beszéltem, szóval az Árkádban lévő dm kiváló minősítést kapott tőlem (bezzeg a Rossmann, ma csak 3 biztonsági őr volt a nyomunkban ááááá). Szóval lányok, szerintem ha bármi problémátok van egy megvásárolt termékkel, akkor szépen, magabiztosan tessék visszavinni, mert a vásárlóknak igenis vannak jogaik!

19 megjegyzés:

  1. Sanjnos nincs dm Lengyelorsza'gban :( Nagyon szeretem a boltot, mindig, ha Ne'metorszagban vagyok, valamit vegyek. E's hogy szeptemberben Budapesten voltam, egy s.h.e. waterproof szempillaszpiralt vettem - most a kedvenc. (s.h.e. nincs Ne'metorsza'gban e's)

    VálaszTörlés
  2. Velem egyszer az történt, hogy siettem a vásárlással suli ebédszünetében, rohannom kellett vissza. Volt kuponom spirálra mást nem is akartam venni igy nagyon gyors voltam. Végül suliba jöttem rá, hogy a sminkes pultból a sok fekete közül pont egy kéket vettem ki.... :/
    Szóval futás vissza és kicserélték...annyira nekem nem örültek, mert kupont is használtam, de szerintem nem én voltam az első aki a feketék közül véletlenül kéket vettem ki :(
    DM nálam is piros pont, sok volt pár cserén és kedvesek voltak eddig,
    Rossmannt nagyon nem szeretjük és Müllert meg sem említem olyan drága és amikor legutóbb voltam a smink részleg, mint valami kacat használt vásár...undorító volt azóta be sem megyek és nem is hiányzik!
    I <3 DM! :)

    VálaszTörlés
  3. Váó :) bevallom, nem gondoltam volna.

    VálaszTörlés
  4. hát neked szerencséd volt. Kaptam karácsonyra egy ruhát a NewYorkerből aminek a mérete se volt jó, meg úgy az egész. Vissza akartam vinni, és pont előtte való nap néztem egy interjút egy fogyasztóvédelmissel, ahol azt mondták, hogy nem kényszeríthetik a vásárlót,, hogy abban a bizonyos boltban vásárolja le az összeget, vissza kell adni a pénzt. örültem, a fejemnek mert sajnos nem sajnos az NY-ben ritkán találok olyan ruhát ami tényleg jó mert elég hülye méreteim vannak.( 34-es méretbe kéne 36-8-as hosszúság, h ne legyen kinn a köldököm :D ) szóval tök normálisan odamentem, elmondtam a problémámat. az már nem is számít, hogy az eladó milyen hangnemben beszélt velem, de ők pl nem adnak vissza pénzt, hiába a jogszabály, miegyéb:/ bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett de ez számomra nagyon dühítő. a vásárlóknak valóban vannak jogaik, szóval hajrá lányok hátha nektek több szerencsétek lesz :DD

    VálaszTörlés
  5. Jaj de jó, örülök :)

    VálaszTörlés
  6. tiszta szégyen... más országokban ilyet nem mernek megcsinálni, vagy legalább kiírják, hogy csak ajándékkártyán lehet visszafizetni vagy valami...

    VálaszTörlés
  7. én sem, fel voltam készülve a legrosszabbra

    VálaszTörlés
  8. nekem is a dm a kedvenc, csak ugye essence meg catrice nincsen csak müllerben meg rossmannban basszus...

    VálaszTörlés
  9. FYI: Elvileg van egy olyan jogszabály, hogy BÁRMI, amit megvettél és vissza akarod vinni (még ha a blokkon a visszavételi időpont már réges rég lejárt), akkor köteles az üzlet visszavenni tőled/kicserélni az adott terméket. Nem húzhatják a szájukat, kötelesek visszavenni.

    VálaszTörlés
  10. igen, mert németben p2 van :(

    VálaszTörlés
  11. Olyan nincs "hogy hiába jogszabály, meg miegyéb", a jogszabály azért jogszabály, mert azt be kell tartani :) Ha legközelebb ilyennel találkozol, akkor kérd el a panaszkönyvet, illetve jelenteni kell a fogyasztóvédelemnél. Sajnos sok üzlet megengedheti magának, hogy így cselekedjen, mert az emberek többsége nincs tisztában a jogaival, ezeknek mindig érdemes utánanézni! Nekem egyszer olyan problémám volt, hogy már garanciálisan visszacserélt cipőt, nem akartak visszavenni, miután tönkrement, mondván, hogy ezt is már garanciára vettem, ilyen sincs ám :) Szóval ne hagyjátok magatok Lányok :)!

    VálaszTörlés
  12. Persze, tudom - p2 e's nagyon szeretem. Van egy lengyel kozmondas: mindenhol jól, ahol nem vagyunk ;)

    VálaszTörlés
  13. Hmm, most gondolom, hibas volt a mondat. Mindenhol jól van, ahol nem vagyunk (?)

    VálaszTörlés
  14. Én egyszer vettem ott ajándékot apunak (póló), kérdeztem h. ha nem lesz jó a méret akkor.... és mondta is az eladó azonnal h. 2 hétig blokkal kicserélik ha rajta marad a címke... . Ez nem magyar bolt... az is jó h. egyáltalán így visszaveszik... voltam már butikban ahol még blokkal együtt se akarták kicserélni a selejtes pár napja vásárolt nadrágot és nagy pofavágások közepette cserélték csak ki. Ők a hibát se akarták meglátni... és úgy tettek mintha még ők tettek volna nekem egy nagy szivit h. kicserélték. Ugyanebben a boltban nyár végén vásároltam kb. 3 év után (igyekszem oda nem bemenni, de vidéken ott van csak választék) és vettem 2 nadrágot fizettem, azt hittem h. mindent megkaptam, erre a szatyorba csak a nadrágokat dobta bele a blokkot nem... . Vissza se tudtam volna vinni.... . Nem már 3 év után biztos nem emlékeztek rá h. egyszer cseréltek nekem nadrágot... csak ilyen ügyeskedő banda.
    A New Yorkeres póló szerencsére jó lett apunak, nem kellett cserélni.

    VálaszTörlés
  15. Hat en kereskedelemben dolgozom,es nincs olyan jogszabaly h vissza kell fizerni az arat,ha vmi nem tetszik.Persze egy uzlet politikaja lehet ettol eltero,de ezekre vasarlaskor mindig ra kell kerdezni,h cserelnek-e, mennyi iedig ha ignn,mennyi ideig vesszik vissza..v mik a lehetosegeid...de ez uzlet fuggo,meg elado fuggo,h mennyire segitokesz...pl ha latja egy nön h ferfiruhat vesz,csak illene megkerdeznie h ajandek lesz-e,meg illene elmondania azt h mit tehet majd,ha megsem tetszik...

    VálaszTörlés
  16. az volt a szencséjük" h anyuval voltam, aki nyugodtabb ilyen téren és visszafogott. de mondom, ha az eladó nem így reagált volna, lehet nem veszem fel ennyire dolgot. Elhiszem, hogy nekik nem biznisz visszaadni a pénzt,mert biztos sokan visszaélnének vele, de akkor sem ez a megoldás.

    VálaszTörlés
  17. A DM drágább mint a Müller, szerintem a DM-ben úgy vannak az árak beállítva, hogy akkor is ők járjanak jól ha kuponnal vásárolsz valamit.

    VálaszTörlés
  18. bezzeg ha amerikában lennénk, és nem akarják visszavenni, már perelnék orrba szájba :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.