Heti off: karácsonyi készülödés III.

5:51 du.
Ha szerda, akkor Lolly karácsony terápiája! Nagyon kifelé kacsintgatunk a novemberből, hiszen jövőhéten már december lesz, vagyis éppen itt az ideje, hogy elkezdjük a hétvégi ágyba unikornisos rózsaszín kispléddel és forró itókával (plusz csokival) bekucorodós szigorúan karácsonyi film nézést. Igen, nekem van unikornisos rózsaszín kisplédem mielőtt valaki szóvá tenné a dolgot, nálam ez a minimum :D. Én mindenféle karácsonyi akármit megnézek, ami csak létezik, láttam én már olyasmit is, amit el sem hinnétek... Ebben a posztban a legnagyobb kedvenceimet gyűjtöttem össze, lesznek benne klasszikusok, romantikusok (az egyetlen időszak, amikor hajlandó vagyok ilyet nézni), mesék, elborult dolgok. Kommentben várom a ti kedvenceiteket és a javaslatokat! 



A klasszikusok

Igen, tudom vannak nagyon-nagyon régi szép és jó karácsonyi filmek, fekete fehérben, meg Frank Sinatra-val meg bla bla bla, de én most nem ezekre gondolok. Hanem az én generációm gyerekkori klasszikusaira. Szerintem egyébként a 80as évek vége, 90es évek óta nem is készítettek említésre méltó karácsonyi filmet, egy-két kivételtől eltekintve. Szóval ideje lenne már...
 

Christmas Vacation - Karácsonyi vakáció

Ki ne emlékezne az Európai vakációra, vagy a Családi vakációra a Griswold családdal? Én a mai napig képes vagyok könnyesre röhögni magam azokon az idióta jeleneteken, amik magas számban fordulnak elő a Karácsonyi vakációban is. Apuka tökéletes karácsonyt akar, díszkivilágítással, bónusszal, családdal, de aztán persze nyilván minden félresikerül és még a mókus is előkerül. A nevetés garantált!




Jingle All The Way - Hull a pelyhes

Arnold Schwarzenegger, mint Turboman! Ezt a filmet én eredeti nyelven javasolnám megtekinteni, ugyanis svarci bácsi akcentusa és színészi játéka felülmúlhatatlan. Egyszerűen már annyira abszurd az egész, hogy az egyik legjobb karácsonyi film kerekedik belőle. Apuka mindig lemarad a kisfia iskolai izéiről, mert dolgozik állandóan (and you are my number one customer XD) és naná hogy a Turboman-t is elfelejteni neki megvenni, amiből már nem lehet kapni sehol egyetlen egy darabot sem. Megindul a hajsza az akciófigura után lesz itt robbanás, részeg rénszarvas meg minden ami kell, hogy jól megdolgoztassuk a rekeszizmokat.




Home Alone - Reszkessetek betörők, Home Alone - Lost In New York - Reszkessetek betörők 2.

A főszereplő 8 éves kisfiút kétszer egymás után elfelejtik a szülei magukkal vinni a karácsonyi vakációra, egyszer otthon, egyszer meg New York-ban. Aztán jönnek a betörők és meg kell védeni a házat persze. Nyilván mindenkinek ismerős az alábbi sor: tartsd meg az aprót te mocskos állat XD. Aranyos, kedves és vicces és feltűnően jó a zenéje ennek a két filmnek.




Santa Clause - Télapu

Szigorúan csak az első rész! Elvált szülők, apuka vigyáz a gyerkőcre karácsonykor, de véletlenül kinyírja az éppen a háza tetején serénykedő Télapót. Ezzel elszabadul a pokol, ugyanis neki kell átvennie a feladatot, hogy eljuttassa az ajándékokat a gyerekeknek. Aranyos film, inkább megható és kedves, mint vicces.




The Grinch - A Grincs

Az erdetit még nem sikerült megnéznem, majd a héten. A How The Grinch Stole The Chritmas egy nagyon kis vicces, aranyos mese Dr. Seuss-tól (én imádom az őrült dolgait, nem is értem otthon miért nem lett népszerű). Ennek a filmverziója a 2000-ben készült A Grincs, amiben a kis Cindy Lou-t a Gossip Girl Jenny-je játssza. A Kik városában az élet értelme a karácsony, de a városon kívül élő fura külsejű Grincs megpróbálja szabotálni az ünnepeket.





A romantikusok


Love Actually - Igazából szerelem

Nyilván senkinek nem kell bemutatnom ezt a sok szálon futó remekművet. Én nem vagyok odáig a nyálas, romantikus, nagyon sírós dolgokért, de ez a film egyszerűen zseniális az elejétől a végéig. Megható, vicces és nem egy cukormázas karácsonyi történet, hiszen nem mindenkinek végződik happy enddel a sztorija, de pont ettől lesz olyan csodásan szívbemarkoló az egész. Az meg, hogy emellett még lehet nagyokat nevetni is... Kötelező program szentestére! Nektek melyik a kedvenc sztoritok belőle?




The Holiday

Ennek van magyar címe? Szerintem nincsen... Na ő már nagyon durván halívúdi nyálas doolg, de mivel karácsonykor játszódik, ezért elnézzük neki. Két nő házat cserél az ünnepekre (LA-ből Angliába és fordítva), mert a saját otthonukban nem tudják elviselni magányosan a karácsonyt. De naná, hogy nyilván egy idegen helyen talál rá mind a kettőre a szerelem és változtatja meg gyökeresen az eddigi életüket. 





A mesék


Rudoplh The Red-Nosed Reindeer - Rudolf, a rénszarvas

Az eredeti bábfilm még a 60as években készült és én idén láttam először. Ő nagyon amerikai dolog, szerintem otthon kevésbé ismert a kis világító piros orrú rénszarvas meséje. Pedig nagyon aranyos, szerintem zseniálisan édesek a bábok, főleg a bébi Rudolf meg a kis barátnője és még tanulságos is a mese. Adott Rudolf, aki szegény genetikailag sérülten jön a világra, mert piros és még világít is a kis nózija. Senkinek nem tetszik a dolog, ezért inkább befestik feketére, de persze a rénszarvas suliban kiderül a dolog és a kis cuki lány szarvas kivételével (elfelejtettem a nevét...) mindenki kigúnyolja kis főhősünket, aki egy fogorvosi álmokat dédelgető manóval el is szökik az Északi Sarkról. Innentől jönnek az igazi kalandok, meg persze a tanulságos végkifejlet. 




Frosty The Snowman 

Neki van magyar megfelelője??? Ő is egy nagyon amcsi történet, szintén jó régről (60as évek). Teljesen elvetemült a kis rövidfilm, enyhén lehetett csak ópiumgőzös az írók szobája... Szóval már csak ezért is érdemes megnézni, én legalábbis végigpusztultam az egészet annyira nevetséges volt. Az tuti, hogy a gyerekeknek nem mutogatnám, mert annyira ostoba az egész dolog, hogy az márf áj, de felnőtt fejjel lehet rajta derülni.




Beauty And The Beast: The Enchanted Christmas - A szépség és a szörnyeteg: elvarázsolt karácsony

A tévére készült Disney dolgok, vagy a folytatások általában nagyon durván gagyik és egy kínszenvedés végignézni őket, de egy karácsonyi film az más tészta. Nem olyan szép nyilván, mint az eredeti Szépség és a szörnyeteg, de Belle dala a kis karácsonyfadíszekkel a padláson... jajj hol egy zsepi sírnom kell... na az nagyon megható és szép és megéri emiatt is megnézni.




Arthur Christmas - Karácsony Artúr

De örültem tavaly, amikor ez a mese a mozikba került, mert már régóta nem került műsorra semmilyen karácsonyi film. Nagyon tetszik benne az elején az a durván high-tech módszer, ahogy az ajándékokat eljuttatják a gyerekeknek, de persze kiderül, hogy az oldschool a menő :D. 




Polar Express - Polár expressz

Ez olyan fura technikás animációs dolog, nem tudom hogy hívják ezt... motion capture..? Szóval színészek játszották el az egészet, de meganimálták őket. Ami nagyon idegesítően fura, viszont a történet meg annyira megható a kis karácsonyi csengettyűvel, hogy még a nagyon gagyi vonatos dolgokat is képes az ember elnézni. Egy kisfiú elkezd nem hinni a Mikulásban, aztán váratlanul megáll a háza előtt egy varázslatos vonat, hogy elrepítse az Északi Sarkra és mellette megtanítsa hinni a csodákban.




A Christmas Carol - Karácsonyi ének

Szintén motion capure animáció, 3D-ben, de itt nem annyira gáz, mint a Polár expressznél. A klasszikus Charles Dickens történet (nem kell bemutatni gondolom senkinek) látványos, modern verziója. Én nagyon szeretem alapból a Karácsonyi éneket, láttam már pár verzióját, és megunhatatlan.




Az elborultak


The Nightmare Before Christmas - Karácsonyi lidércnyomás

Nyilván Tim Burton filmjeit vagy szeressük, vagy nem szeressük. Én nagyon szeretem őket, engem teljesen magával ragad az általa kreált álomvilág, így a Karácsonyi lidércnyomás is. Nem egy klasszikus, vidám, édes, fényes ünnepi sztori ez, de megvan a maga bája. Jack, Halloweentown ura felfedez egy titkos átjárót a Christmas Town-ba és sikerül neki elrabolni a Mikulást, ugyanis át akarja venni a szerepét...




South Park karácsonyi részek

Már rögtön az első évadban is van egy és rögtön Kula bácsival indítanak. Egyszerűen annyira beteg a dolog, hogy az már zseniális, én sírva görcsölök rajta minden alkalommal, amikor megnézem. A második évadban Charlie Manson-el karácsonyoznak a lurkók, de a legjobb a harmadik évad Kula bácsi karácsonyi klasszikusai szösszenet, amiben karácsonyi dalokat énekelnek, nyilván South Park-osítva. Zseniális. A negyedik évadban megtudhatjuk, hogy mi a karácsony szelleme, a hatodikban az irakiak is karácsonyoznak, majd a hetedikben Kanadában kerül sor az ünnepekre. Az utolsó karácsonyi epizód a nyolcadik évadban volt (sátánista erdei állatkákkal), azóta sajnos nem készült ilyen rész, pedig én szívesen viszontlátnám Kula bácsit. 




Family Guy karácsonyi részek

Ha jól rémlik, akkor a Family Guy csak kettő karácsonyi epizóddal jelentkezett eddig. Az első a harmadik évadban volt, a Kiss-es karácsonyi videóval meg Lois kiakadásával, a másik pedig egy Road To rész, ebben Stewie és Brian indul útnak az Északi Sarkra, hogy megkeressék a Mikulást és igencsak érdekes dolgokat találnak. Ezt a részt szerintem azok is nézzék meg, akik egyébként nem szoktak Family Guy-ozni, mert nagyon tanulságos meg persze vicces is.




Nyilván még rengeteg karácsonyi film van, de én vagy nem láttam még őket vagy nem tetszettek annyira. Kiemelném viszont a Disney kutyás karácsonyi borzalmait, amik egyrészről annyira ostobák s gagyik, hogy sírok, másrészt meg olyan édesek a kiskutyák benne, hogy sírok... Ja és még egyszer: kommentben várom a ti kedvenceiteket!! Jövőhéten jönnek a karácsonyi zenék!

26 megjegyzés:

  1. Nekem is Reszkessetek betörők a kedvencem (vagyis csak 1-2). Rengeteg filmet töltöttem le, már 1-2 megnéztem, de ami számomra újdonság volt (pedig 2006-os), a Kőkemény család, Sarah Jessica Parkerrel, nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. na az nem jutott eszembe, nem emlékeztem rá, pedig én is láttam

    VálaszTörlés
  3. A Reszkesseteket régen szószerint szarrá néztem... De tényleg, napi 3×, amíg a szalag szét nem szakadt a videóban.. :DD

    VálaszTörlés
  4. wáá. nekem a karácsonyi időszakokban ez a legrosszabb dolog. Kinem állhatom ezeket a filmeket...mindegy egyes évben... télapú 625...grincs... meg reszkessetek betörők -.- Az elején még éltem-haltam ezektől, de most már....nagy ívbe kerülöm őket :DDD

    VálaszTörlés
  5. Télapu volt az elsős mozizásom. :) Unokatestvéremmel voltam és apával,de egyáltalán nem emlékszem erre,mivel 3 éves voltam. :D Nincs kedvenc karácsonyi filmem,de a Szépség és a Szörnyeteg karácsonyi kiadását nagyon szeretem és az Annie 1999-es változatát is.

    VálaszTörlés
  6. Na ,ez egy jóó kifogás arra, hogy végigböngésszem a karácsonyi kollekciót, és előszereljem azokat a filmeket amik idén is terítékre kerülnek :D .
    -Reszkessetek betörők szerintem alap, és enélkül egyszerűen el sem tudom képzelni a karácsonyt :D
    -Ami még nálam alap, az a Huncut karácsony. Minden évben. Amióta csak megjelent :))

    1. Az egyik legszebb karácsonyi film szerintem a Csendes éj. Nem túl népszerű( nem is értem miért?!), de annál jobb, szerintem tökéletes. Csak tavaly fedeztem fel, de már alig várom lássam újra :)

    2. Ami még bejövős: Négy karácsony, Túlélni karácsonyt, Kelekótya karácsony, Bridget Jones:D, Kőkemény család, Kiskarácsony mindenáron, Csoda New Yorkban, Jack Frost, Christmas do-over, Noel, Hallmark karácsonyi filmjei, karácsonyi rajzfilmek-gagyik, de egy évben egyszer elmegy,stbbb.

    Óóó, remélem idén lesz valami új, sajnos a legtöbb karácsonyi film felejtős,de mivel más nincs, azok is megteszik:))

    VálaszTörlés
  7. ezért a posztért csillió köszönetet mondok, ugyanis pont a napokban gondolkoztam azon, hogy kevés karácsonyi filmet láttam, össze kéne gyűjteni párat, erre megkapom tőled szépen rendszerezve!=) szóval köszi.=) az all-time kedvenc karácsonyi filmem pedig az Igazából szerelem, egyszerűen imádom. ja, és a Poirot karácsonya, ez a kettő állandó program nekem karácsony körül.=)

    VálaszTörlés
  8. DIE HARD!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Ó igen. A Die Hard is karácsonyi:))) egyébként sikerült felsorolnod pár kedvencemet:)

    VálaszTörlés
  10. Annamária Prépost2012. november 21. 20:08

    A karácsony története - finn filmdráma, nekem ez az igazi Mikulás film!

    Amióta hallottam róla, minden évben megnézem Mikuláskor. Szerintem a karácsonyimádóknak ez is kötelező! :-)

    VálaszTörlés
  11. Aludj csak,én álmodom.Régen imádtam ezt a filmet,nem tudom,ha ma megnézném tetszene-e. :-)

    VálaszTörlés
  12. Az én kedvencem a Segítség, karácsony!,(Mixed Nuts) elég dilis, de én imádom!

    VálaszTörlés
  13. na róla még nem hallottam, de rákeresek :D

    VálaszTörlés
  14. köszönöm a tippet, róla sem hallottam még :D

    VálaszTörlés
  15. én azt még nem láttam....

    VálaszTörlés
  16. de valószínűleg én vagyok az egyetlen ember aki ezt még nem látta XD

    VálaszTörlés
  17. nagyon szívesen :)

    VálaszTörlés
  18. na akkor köszönöm a sok jó ötletet :D

    VálaszTörlés
  19. nekem az őslények országa volt az első... azokkal a cuki dínókkal :D

    VálaszTörlés
  20. szerintem anno mi is otthon :D

    VálaszTörlés
  21. én nem rég néztem meg a Szörnyecskéket, hisz az is karácsonykor játszódik, rá kellett jönnöm, hogy mennyire egy állat film az :D Na meg engem az Ollókezű Edward mindig a karácsonyra emlékeztet ezért én azt is megfogom nézni most így karácsony jövetelével, az Arthur Christmas meg mennyire édes volt már :D :D

    VálaszTörlés
  22. Én is! Én is!!
    Úgy örülök, hogy írtad a Karácsonyi lidércnyomást, az egyik legnagyobb kedvencem, már vagy 100* láttam de nem tudom megunni, karácsonykor különösen jó megnézni. A Grincset is bírom (alap :P) Nekem is eszembe jutott 2 film bár elég közepesek. Kiskarácsony mindenáron (HBO-n adták, egyszer elmegy) és a Karácsonyi vakáció (bár a többi része szerintem jobb lett). Klassz ez az összefoglaló, pláne h. mindenki tesz hozzá 1 kicsit ;)

    VálaszTörlés
  23. Áh bocs, most látom h. a Chevy Chase filmet már írtad!! uhh ^^"""

    VálaszTörlés
  24. igen, így hogy mindenki ír hozzá pluszban, nekem is sokat segít :D

    VálaszTörlés
  25. tényleg a szörnyecskék, az annyira trash meg 80as évek XD

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.