Heti második off: last minute adventi naptárak

8:10 du.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom az adventi naptárakat. Viszont sajnos egy kezemen meg tudom számolni hányszor kaptam ilyen klassz kis csokisat vagy bármilyet... és sajnos most sem lesz, mert egy: nem veszek, mert hogy a fenébe vigyek még haza egy adventi naptárat is, így is három bőröndöm van tele, mert kettő: nem tudok csinálni, mert hogy a fenébe vigyek haza még egy adventi naptárat is.... :D. Pedig nagyon szerettem volna egy DIY projectet, de várnom kell egy évet vele. Viszont, ha már magamnak nem is tudok alkotni és művészkedni, azért veletek meg szeretnék osztani pár ötletet. De először is, lássuk az adventi naptár történetét!

Lolly ilyen adventi naptárat szeretne...



Az első adventi naptárat állítólag egy német anyuka készítette el 1900 körül, a nagyon türelmetlen kisfiának, aki nem győzte már számolni a napokat karácsonyig. A kis Gerhardt mamája egy nagy kartonlapot osztott 24 részre, majd ezekre ragasztott egy-egy csokit, cukrot. A kisfiú persze megszimatolta az üzleti lehetőséget és felnőtt korában jól elkezdett csokis adventi naptárakat gyártani. Ezek a németek... (forrás: wikipédia, Lolly version)

És akkor lássuk az én kedvenc ötleteimet, amiket szerintem minimális munkával és költséggel el lehet készíteni. 

A gyufásdobozos

Szerintem a gyufásdobozból készült verziók a legegyszerűbbek és a legolcsóbbak, bár tény, hogy ezekbe csak picike ajándékokat lehet bele csempészni (persze vehetünk nagyobbakat is :D). Nem kell hozzájuk más csak 24 darab dobozka, csomagolópapír maradékok, flitterek, ragasztó, díszítő apróságok ízlés szerint. A dobozokat be kell csomagolni, giccsesíteni, számot rájuk és akár felragaszthatjuk őket egy nagy kartonra, parafatáblára vagy szalagokra egymás mellé illetve alá, beletehetjük őket egy szép tálba, üvegedénybe vagy akár fenyő alakban össze is ragaszthatjuk őket. A variációk számra rengeteg, fantáziára van bízva. Meg persze az is, hogy mit teszünk bele (cukorka, csoki, jókívánság, kis hajcsatok, hajgumik, gyűrű, fülbevaló, mono szemhéjpúder, bármi random sorrendben, de azért a 24-es számú dobozkába kerüljön a legnagyobb meglepetés).

Minimalista, elegáns.

Kicsit retrós, fa alakú.

Mókás fa alakú.

Mutatós szalagos.


A felfüggesztős/csipeszelős

Szintén nagyon egyszerű kivitelezni ezeket az aranyos felaggatható, felcsipeszelhető csomagocskákat. Az egyik variáció, hogy veszünk egy szép nagy vázát (szerintem a legjobb egy nagy állóváza vagy padlóváza vagy mi a szösz), telepakoljuk lefújt vagy csupasz ágakkal és az ágacskákra felfüggesztjük az előre becsomagolt, megszámozott ajándékokat. A másik variáció a szalagos, vagyis kell egy szép szalag, meg csipeszek, meg a meglepetések, a többit meg ki lehet találni. A képek segítenek.

Ezüst ágas verzió.

A kedvencem: kis zoknis.

Jókívánságos, borítékos.

Fehér-piros csipeszes.

Fenyőfa alakú csipeszes.

Kis zacskós csipeszes.


A kicsit macerásabb

Ha nagyon türelmesek és ügyesek vagyunk, akkor mondjuk saját kis dobozkákat is gyárthatunk az adventi meglepetéseknek. A lenti képen látható példa nekem nagyon tetszik, mert nem az a tipikus csillogós ünnepi verzió, hanem kicsit modernebb és edgy (erre találjon valaki magyar megfelelőt). Nekem bevallom ezt tetszik a legjobb, el tudnám otthon magamnak képzelni, mondjuk csupa pasztell színből, ezüst feliratokkal. A másik kis macerás a kúpos-karácsonyfás, itt 24 kis kúpot kell hajtogatni, bevonni, díszíteni, majd elrejteni alatta az ajándékokat. A harmadik annyira talán nem is macerás, inkább különleges és ötletes: csak 24 tetős papírpohár kell hozzá, meg fantázia. Nekem ez a másik nagy kedvencem. 

Karácsonyfa kúpok.

Ezt imádom, olyan modern és klassz.

Ez a legötletesebb.


A lustáknak

Ha pedig nagyon nincsen ötletünk, kedvünk, időnk stb, akkor előre legyártott adventi naptárat is vehetünk természetesen. Nekem ez a cuki Ikea darab a kedvencem, őt csak egyszer kell megvenni, de évekig használható.

IKEA Julmys Adventi Naptár - 2990 Ft


(képek forrása: google)

16 megjegyzés:

  1. Tök ugyanezeket a képeket mentettem le az elmúlt 3 hétben :D

    VálaszTörlés
  2. E73 biorcapolas.blogspot2012. november 29. 21:08

    Nálunk eddig csak csokiból volt, gyrekeknek, akik 2 nap alatt megették.
    Láttam egyet ami nagyon tetszett de mire észbe kaptam lemaradtam, azt hiszem a Ciaté készítette mini körömlakkokal, az kérem nekem való darab volt :D

    VálaszTörlés
  3. Én a Müllerben vettem a Férjemnek,Penthouse-lányok vannak rajta,benne pedig csoki... :D

    VálaszTörlés
  4. akkor nagyon egy rúgóra :D

    VálaszTörlés
  5. a csokis az nem jó ötlet, mert tényleg megeszi az ember 2 nap alatt :D de a ciaté-t én is elfogadnám, láttam a Sephora-ban, nagyon kis csini

    VálaszTörlés
  6. gondoltam elkezdek neked csinálni adventi naptárt, de mivel most lesz elseje szombaton ezért lehet inkább nem :D majd jövőre, a poharas a legcukibb azt akarom!

    VálaszTörlés
  7. csinálj csak, jó kis diy poszt lesz belőle XD

    VálaszTörlés
  8. Olyan sminkcuccosat elfogadnék én is, zokszó nélkül.... :D

    VálaszTörlés
  9. Én szoktam csinálni az emberemnek olyat, hogy összevásárolgatok mindenfélét (csoki, fürdőgolyó, nemjuteszembemégmi) meg írok ilyen kis kártyákat amiket mindenfélére be lehet váltani (ebbe nem megyek bele :D), különböző maradék csomagolópapírokba becsomagolgatom, megszámozom, majd a csomagocskákat felakasztgatom a hálószobaajtóra (blutek rulz). Nagyméretű felnőtt adventinaptár és jól is néz ki. :)

    VálaszTörlés
  10. Az egyik majdnem pont olyan, mint amilyet én készítettem (vagyis még hiányzik pár darab belőle)! :) Jövőre az 1. gyufásdobozosat fogom :)

    VálaszTörlés
  11. :D nem csodálom

    VálaszTörlés
  12. ez tök jó ötlet :D

    VálaszTörlés
  13. az nekem is nagyon tetszik :D

    VálaszTörlés
  14. Egyik jobb mint a másik :) nagyon tetszenek, legszívesebben én is csinálnék, de már késő :(

    VálaszTörlés
  15. szerintem még jövőhéten sem késő, legalább egyszerre többet ki lehet bontani a kezdéskor :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.