Napi smink

Azt hiszem hosszú idő óta ez az első smink, amit elrontottam, bár nem tudom hol és mikor romlott el a dolog. Gondolkoztam elég erősen rajta, hogy fel merjem-e rakni ezt a gyalázatot, de azért felrakom, mert nem egészen az én hibám volt, hogy nem úgy jött össze ahogyan szerettem volna. Szóval színes, trópusi sminket akartam csinálni, mert ugye sokan szerettek volna valami színesebbet a megszokottnál. Neki is álltam, narancsot és kéket vettem elő, egy ideig minden jól ment, aztán egyszer csak a kékem nem akart többé fogni. Ne is kérdezze senki, azóta sem értem, hogy mi került a szememre, vagy a narancs színre nem lehetett rádolgozni nem tudom. Mindenesetre a narancs és a kék találkozása nem egészen tökéletes :D. Azért leírom a trópusi smink menetét.
  1. Arctisztítás-hidratálás. Korrektor és alapozás. A szemhéjra vigyünk fel bázist majd fogjunk egy élénk színű ceruzát (kék vagy zöld mondjuk) és húzzunk alsó kontúrt, majd felülre is de csak félig, kössük össze és cicásítsunk. 
  2. Maszatoljuk el egy kicsit a ceruzát, majd vigyünk fel rá vele megegyező színű szemhéjpúdert, de egyenlőre csak alulra. Vegyünk egy másik élénk árnyalatot (narancsot vagy rózsaszínt mondjuk) és a mozgó szemhéj belső felét fessük ki, majd satírozzuk egy picit fölfelé. Szemzugot hagyjuk festetlenül.
  3. A ceruzával megegyező színt vigyük fel a mozgó szemhéj külső felére és egy kicsit maszatoljuk kifelé és fölfelé valamint a másik színnel össze is és végül a mélyítővonalba is, de oda csak halványan. 
  4. Vegyünk egy valamelyik színnel harmonizáló vagy semleges irizáló szemhéjpúder és vigyük fel a szemzugba és a szemöldökcsontra. Spirálozzunk két rétegben. Igazítsuk meg a szemöldököt, ha szükséges.
  5. Az arcpirosítónkat érdemes a belső élénk színű szemhéjpúderhez választani, vagyis ez esetben mondjuk egy narancsosabb vagy rózsaszínesebb árnyalatot. Tegyük ugyanezt a szájfénnyel is, ami azonban (mivel a szemünk már erősen van festve) csak áttetsző legyen. 
  6. Természetesen tetszőleges színkombinációkban elkészíthető a smink, az a lényeg, hogy harmonizáljanak a színek. (kék+narancs, kék+citrom, zöld+rózsaszín, lila+sárga stb.)
A kissé elbaltázott smink:

Így teljesen okésnak látszik szerencsére.

Ott középen kisebb problémák léptek fel...

... a ceruza sem fogott oda és ráadásul a narancsot alig tudtam satírozni...bosszantó.

De szerencsére (hála a szemüvegnek is) nem lehetett észrevenni a problémát.

 Ezekkel dolgoztam:

ARC: Shiseido Natural Finish Cream Concealer (Light), MAC Mineralize SPF15 Foundation/Loose (Light), MAC Powder Blush (My Highland Honey). SZEM: MAC Paint Pot (Bare Study), MAC Eye Kohl (Float On By), Ben Nye Powder Rouge (Orange Pop), Lancome L.U.C.I. Eyes (Ray Of Purple Light), MAC Opulash Mascara. AJKAK: MAC Lipglass (Nice To Be Nice)

Egy kis muzsika:

7 megjegyzés:

  1. Lolly ez nekem nagyon tetszik!Olyan mint a naplemente csak függőlegesen megcsinálva,szerintem nagyon is király lett.Ennél jobb nem is lehetne.
    Amúgy komolyan mondom,mostanság csak szines és halványabb sminkeket csinálok,és a fekete kontúrt is hanyagolom,tudat alatt hatottál rám*.*

    VálaszTörlés
  2. hát igen középen egy kicsit hiányos, de a narancsnak nagyon szép színe van, a végén még megszeretteted velem ezt a színt:)

    VálaszTörlés
  3. nem rossz :) illik a hajadhoz és a felsődhöz! :)


    viktoriasstyle.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. nagyon nagyon szép !!! a hétvégén én is kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  5. nekem pont emiatt az átmenet miatt tetszik,meg a színek miatt is*.*

    VálaszTörlés
  6. Ms. Xixin: én is csak nem olyan régen kezdtem el hanyagolni a fekete meg a nagyon sötét színeket. Rájöttem, hogy a többi is jól áll :D.

    dorkaww: tedd azt! tök jó bulisminknek is, mondjuk egy kis extra csillámmal.

    Sophie: :DD erre nem is gondoltam... biztos tudatalatt jött

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.