TESZT | Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Foundation (+MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation)

Nem kevés ideig, talán úgy 5 évig a MAC Studio Fix Fluid volt a legkedvencebb alapozóm, nem szívesen használtam mást mellette, mindig szépen újravettem és tényleg imádtam. De ugye az idő múltával a bőr és az igények változnak, azt vettem észre, hogy ez az alapozó egyszerűen túl sok a bőrömnek, vastag, szárít, maszkszerű lesz a nap közepére akármit teszek alá és fölé. Szóval elkezdtem új alapozót keresni magamnak. Ki is próbáltam egy párat, volt köztük elég jó, kevésbé jó és egy új kedvenc is, a L'Oréal Infallible Fresh Wear, amit hamar megszerettem, de sajnos azt vettem észre, hogy kb. 2 havonta elfogy, míg más alapozókat legalább 4-5 hónapig tudok használni. Ezért tovább folytattam a kutakodást, tőletek is kértem segítséget, ám végül újravettem egy régebbi kedvencemet és egy beszereztem egy újdonságot is, hátha...



Kezdjük az újjal, ami nem más, mint a Shiseido pár hónapja megjelent Synchro Skin Self-Refreshing SPF30 alapozó. Nem igazán próbáltam még alapozót a márkától, de nagyon szimpatikusnak találtam a tesztek, videók és vélemények alapján, megtetszett, hogy van nagyon világos árnyalat is, nincs benne illatanyag, olajmentes és hogy hidratáló hatású. Elég nagy kockázatot vállaltam ugyanakkor vele, mert neten rendeltem, sehol nem tudtam megnézni, valamint kipróbálni és rohadt sokba is került (17200 Ft... jesus, mi ütött belém... év végi bónusz leginkább...). Összesen 30 árnyalat létezik belőle, nálunk 18 kapható a Notino webshopban (én is itt vettem, 110 Alabaster, ez a legvilágosabb szín)) és jóval kevesebb a Douglas-ban. A leírás alapján 24 órán keresztül folyamatosan képes megújulni a bőrön, mindig frissnek tűnik, könnyű, közepes, de építhető fedésű, mindenálló (víz, érintés, pára stb), tele van szuper összetevőkkel és magas fényvédő hatású.



A csomagolás abszolút tükrözi a magas árat, csodálatosan luxusérzetű, nehéz, igényes, ötletes és elegáns. Nincs levehető kupakja, el kell forgatni a tetejét, majd lenyomni, végül visszazárni, nekem ez nagyon tetszik. Nagyjából 2 pumpányi alapozó elég az egész arcra. A formula sűrű, nagyon szépen terül, szinte krémes, mint egy hidratáló. A fedése alacsony-közepes és nagyon-nagyon természetes, kicsit építhető, de full hatást ne várjon tőle senki. A bőrön csodálatosan mutat, mintha semmi nem lenne rajta, a finis nem matt, de nem is fényes, pont tökéletes. Ez így nagyjából megmarad 3-4 órán keresztül, aztán jönnek a gondok, amiért csak részben tudom hibáztatni az alapozót. Sajnos semmilyen primerrel és púderrel nem marad meg az arcom bizonyos részein, szétesik és foltos lesz, de mentségére legyen mondva, hogy könnyen javítható a bibi. Ugyanakkor, biztos vagyok benne, hogy ez leginkább az én kevert bőröm számlájára írható, szerintem normál és száraz bőrön egész nap gyönyörű lenne. 




Kicsit elszontyolodtam emiatt, de nem mondtam le a használatáról, mert a formulát fantasztikusnak tartom és nem irritálta semmilyen szinten a bőrömet, valamint imádom a brutálisan világos színét is. Szóval elkezdtem szépen összekevergetni a már meglévő alapozóimmal. Elsőként a szintén újonnan beszerzett MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation-nel (róla mindjárt mesélek), de ugyanaz volt a probléma, mert mind a kettő hidratáló hatású, végül kipróbáltam a L'Oréal Infallible Fresh Wear-rel és woooow! Gyönyörű a bőrön, a szín pont tökéletes így, nem mászik el, nem esik szét, egész nap bírja, de nem lesz furán száraz, nem is fényesedik át, egyszerűen olyan, amilyennek lennie kell. Így már nem bánom, hogy megvettem, de ha elfogy, akkor nem fogom újra megrendelni inkább :D.




És akkor jöjjön egy régi ismerős kicsit rövidebb tesztje! Ezt a MAC alapozót már használtam egyszer kb 4 éve és tudtam, hogy anélkül gyönyörű magas a fedése, hogy durván maszk hatású és matt lenne. A szokásos színemet rendeltem meg - NC12 - ami elsőre jó is volt, aztán kiderült, hogy hihetetlen módon oxidálódik ez a típus, szóval még ettől is világosabbra lenne szükségem. Ettől függetlenül elég jó darab, magas a fedése, kevés is elég belőle (ecsettel érdemes használni, ehhez nem javaslom a szivacsot) és egész nap meg is marad elég szépen, de nem mondanám teljesen tökéletesnek (púderrel a szemem alatt elég száraz lesz, nélküle meg panadmaci). A finise természetes, nem matt, de nem is igazán fényes, amolyan egészséges bőrszerű. Sajnálom ezt az oxidáció dolgot, mert így sötétnek találom (a képen is lehet látni, hogy elég sárgás-narancsos lesz), pedig jó alternatíva a Studio Fix Fluid helyett. Na majd legközelebb megvizsgálom az NC10-et, hátha az nem lesz ilyen sötét.





Összességében mind a két alapozó jó, csak nem tökéletesek önmagukban. A Shiseido-t végül nem bántam meg az ára ellenére sem, szerintem jó irányba tapogatózok ezekkel a kicsit hidratálóbb hatású típusokkal, csak ez még egy kicsit túl sok (keverve tényleg tökéletes). Normál, száraz és érett bőrűeknek jó választás lehet, nekik érdemes kipróbálni, ha nem bánják a magas árat. A MAC közelebb van a formulájával az igazihoz, csak ne oxidálódna... Sebaj, legközelebb talán megtalálom, amit keresek :).

3 megjegyzés:

  1. If you're trying to burn fat then you absolutely need to jump on this totally brand new personalized keto meal plan.

    To design this service, certified nutritionists, fitness couches, and cooks have joined together to develop keto meal plans that are effective, convenient, cost-efficient, and delightful.

    From their first launch in early 2019, 100's of people have already remodeled their body and well-being with the benefits a good keto meal plan can provide.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-certified ones given by the keto meal plan.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az ismertetőt, hasznosnak tűnik!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.