Napi smink

A mai napi sminkkel máris eleget teszek az egyik kérésnek, ugyanis ez most egy sötétebb smink. Korábban sokkal, de sokkal több sötét sminket csináltam magamnak, mert azt hittem, hogy nekem csak az áll jól, aztán rájöttem, hogy nem. Azóta viszont szinte csak világosabb árnyalatokkal kísérletezgetek és hanyagoltam a jól bevált sötét színeimet. De természetesen az olvasók szava és kérése szent, szóval lesznek sötétebb sminkek is! Az alábbit nagyon egyszerű elkészíteni, ugyan step by step képeket még nem csináltam, de akkor mostantól le is írom a menetet:

  1. Tisztítás-hidratálás, majd jöhet az alapozó és a korrektor (szabadon választott a sorrend, textúráktól függően :D). Egy apró trükk, ha folyékony az korrektor vigyétek fel a szemhéjra is, így tartósabb lesz az oda felvitt festék.
  2. Vigyük fel a szemhéjra a bázisunkat is, majd jöhet egy lehetőleg matt, szénfekete szemhéjpúder a mozgó részre és az alsó kontúrvonalra. Húzzuk ki egy picit cicásra, de ne legyenek élesek a vonalak, maszatoljunk. A szemzugot hagyjuk festetlenül.
  3. Jöhet egy tetszőleges gyöngyházas/irizáló/metálos árnyalat (az én esetemben ez kék volt), vigyük fel a feketére (mindenhová, alulra is) és egy picit felfelé satírozzuk is el és a szemzugba is ezt a színt vigyük. E fölé a szemöldökcsontra jöhet egy világosabb szintén egy gyöngyházas/irizáló/metálos szín, én egy rózsaszínt választottam. Spirálozzunk jó erősen. Igazítsuk meg a szemöldökünket is.
  4. Pirosítás és rúzs/szájfény, a választott színektől függően, én a kékhez rózsaszíneket választottam. Készen is vagyunk!
És ez a végeredmény....

...hipergyors és egyszerű...

... de nagyszerű smink.




Ezekkel készült:

ARC: Shiseido Natural Finish Cream Concealer (Light), MAC Mineralize SPF15 Foundation/Loose (Light), MAC Mineralize Blush (Giggly). SZEM: MAC Paint Pot (Bare Study), MAC Eye Shadow (Carbon, matte), MAC Eye Shadow (Tilt és Naked Lunch, frost), Sublime de Chanel. AJKAK: Essence Stay With Me Longlasting Lipgloss (Trendsetter)


Hallgassatok egy kis zenét is sminkelés közben:

6 megjegyzés:

  1. köszönöm szépen,nagyon tetszik,mostanság én is nagyon ráakadtam a kék szemhéjpúderekre:)

    VálaszTörlés
  2. szívesen, majd még csinálok ilyesmit

    VálaszTörlés
  3. A teljes arcról is kérünk szépen képet! :) AMúgy nagyon szép lett...

    VálaszTörlés
  4. legközelebb nem marad el megígérem!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.