Kontúrpalettát karácsonyra

Az arcformázás, kontúrozás, strobing technikák reneszánszukat élik, egyre másra bukkannak elő csodásan összerakott paletták, amik direkt felhasználóbarátra lettek tervezve, hogy mindenki bátran használhassa őket. A legtöbb verzió púderes, de azért szép számmal találhatóak krémesek is, nehéz megmondani melyik a jobb választás, hiszen ki mit szeret használni, ki mit preferál, de pl száraz bőrre mindenképpen jobb választás egy krémes. Sajnos itthonra még annyira nem gyűrűzött be ez a trend, elég kicsi a választék kontúrpalettákból, de azért akad pár, meg persze külföldről is lehet rendelni, ha valaki valamilyen különlegességre vágyik, ráadásul minden árkategóriában lehet találni klassz darabokat. Össze is szedtem nektek őket :).

Pénztárcabarátok



1. e.l.f. Studio Contour Palette (Nailland, 2490 Ft, 1 árnyalat) - annak ellenére, hogy mennyire olcsó csupa jó dolgot hallottam erről a kis palettáról. Szerintem ennyi pénzért vétek lenne kihagyni, pláne, hogy csak a Westend-ig kell elbandukolni érte (de persze a webshopban is elérhető).
2. Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette (Müller, kb 1700 Ft, 2 árnyalat) - bevallom még sehol nem találkoztam vele, előfordulhat, hogy vagy nem vagyok szemfüles, vagy ennyire népszerű, mindenesetre nem tűnik rossznak.
3. NYX Highlight & Contour Pro Palette (kb 20 euró, 1 árnyalat) - tudom, hogy itthon valamiért horror áron van, de ha külföldön jártok (Németországban pl a Douglas-ban van NYX), akkor érdemes lehet beruházni rá, hiszen az a 20 euró egy ekkora palettáért nem rossz ajánlat.
4. Essence Shading Powder (Müller, kb 1200 Ft, 2 árnyalat) - a teszterbe már belemászkáltam, kellemes kis darab, a világos rész fényes, míg a sötét matt, mind a kettő nagyon lágy, szinte már krémes, nem is értem miért nem hoztam még haza kipróbálni...



High-end darabok


1. Anastasia Beverly Hills Contour Kit (BeautyBay, 50 euró, 3 árnyalat) - azt hiszem az Anastasia-val kezdődött minden :). Nagyon profi, nagyon szuper, annak, aki tényleg szeret kontúrozni tökéletes választás és megéri befektetni rá.
2. Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit (Beauty Bay, 50 euró, 2 árnyalat) - dettó, mint az előbb, csak ez krémes, bár nekem a színek kicsit túl sötétnek tűnnek mind a két palettában.
3. MAC Sculpt And Shape Powder (MAC üzletek, kb 8000 Ft, 2 árnyalat) - csodálkozok, hogy a MAC-nek még nincsen komolyabb kontúr palettája, de nyilván, ami késik, nem múlik. Addig is itt vannak nekünk ezek a cuki kis duók, amik tökéletesek a hétköznapokra.
4. Marc Jacobs Beauty Instamarc Light Filtering Contour Powder (Sephora France, 43,5 euró, 3 árnyalat) - nálam abszolút kívánságlistát ez a Marc Jacobs duó, kb mindenki odáig van érte, fantasztikus a minősége (már belenyúlkáltam és wow), plusz eszméletlenül nagy és gyönyörű. A tökéletes karácsonyi ajándék ;).


Különlegességek

Muszáj róluk is szót ejtenem, noha egyelőre nem túl könnyen elérhetőek számunkra, de egy jótündér (én :) 2-3 havonta rendeli őket az amcsi Sephora-ból, szóval, ha valaki szeretne beszállni legközelebb, az írjon nyugodtan!



1. Kat Von D Shade&Light Contour Palette (46 dollár) - nagyon-nagyon remélem, hogy a Jézuska ott fogja hagyni nekem őt a fa alatt :). Nálam abszolút favorit, egyszerűen tökéletesek a színei még az én hófehérke bőrömnek is. Plusz meglepően nagy és nehéz és csodaszép :D.
2. Too Faced Cocoa Contour Chiseled To Perfection (40 dollár) - a tökéletes otthoni kontúrszett, hiszen 'csak' négy árnyalat van benne, plusz jár mellé egy cuki ecset is és ha jól tudom, akkor csoki illata van. Érthetetlen számomra, hogy azért Európában elég sok helyen van már Too Faced, de ezzel a palettával még sehol nem találkoztam...
3. Tarte Tarteist Contour Palette (45 dollár) - ő egy nagyon új termék, még nem is láttam szerintem teszteket róla, de a Tart nagyon jó márka, ergo ennek is jónak kell lennie. És pont. Plusz az a csomagolás *-*.

Ti szoktatok kontúrozni? Van esetleg kontúrpalettátok???

13 megjegyzés:

  1. A NYX-nek ugy megorultem ma, amikor elem kerult veletlen... aztan meglattam, hogy akciosan is 12ezer... mi??? Raktam vissza, de villam gyorsan XD
    Ennyibe meg Maltan se kerul - de teny, a kisertest csirajaban elfojtotta :D
    Maradok a Sleeknel, mert a NYX HD Taupe-nal - ez a ketto is hosszu-hosszu idore eleg lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, itthon nagyon elszálltak a nyx árakkal, pedig amúgy ez egy olcsó drogériás márka... érthetetlen...

      Törlés
    2. Vannak jo dolgaik, de szerintem minosegben nem vernek a magasabb arkategorias drogerias cuccokra... kivetel persze az aruk... szerintem Mullereknel gurult el valami :P
      Mar csak abbol kiindulva, hogy pl. a Maybelline es a L'Oreal Nemetorszagban kicsit dragabb, mint itthon (meg oke, bonuszkent tok sokszor van akcioban is Rossmannban meg DM-ben). Apropo Maybelline: lattad az uj matt Color Tattoo-kat? Van egy sargasabb meg egy pinkesebb (affele Painterly es Soft Ocher imitatorok) - csak sajnos itthon meg nincs beloluk :/ remelem hamarosan lesznek, mert primerkent jok lehetnek.
      Apropo #2: primer... lehet itthon egyaltalan normalis eyeshadow primert kapni nem horror aron? A Catrice eddig bukas, az Artdecorol olvastam, hogy akiknek olajosabb a boruk, azoknak felejtos, a NYX meg olyan sotet szinu, hogy mar szinte kreol... :/

      Törlés
    3. láttam őket, elég jónak tűnnek, jó lenne, ha behoznák őket végre :) primer-ek közül pedig nézd meg a Milani-t vagy ha pesten élsz, akkor ugorj be a Kryolan city-be, nekünk is van egy szuper darab :)

      Törlés
  2. Nekem a Catrice-es van meg, teljesen jól szuperál, jó, hogy nem annyira pigmentált a kontúrszín, mert így keveset fel lehet vinni belőle, és aztán építgetni, így az olyan bénák, mint én, nem tudják elrontani a dolgot, mellesleg, szerintem nekem nem is állna jól semmi erősebb ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is azt szeretem, ha nem durván pigmentált, hogy inkább építgetni lehessen :) de ezek szerint jó a catrice és érdemes próbát tenni vele :)

      Törlés
  3. Amúgy Anastasia weboldaláról lehet Magyarországra is rendelni az összes árnyalatot. Ha közelebbről válogatnánk, akkor Cult beauty-n is fenn van az egész kontúrpaletta kínálat 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem mire amcsiból ideér jó sokat rá kéne fizetni, jó ez a beautybay ingyenes szállítással, de én őszintén bevallom, hogy nem vagyok elájulva ezektől a palettáktól, játszogattam már velük és nagyon meh, rondák a színek konkrétan :D

      Törlés
  4. Nem tudtok véletlenül lelőhelyet a Maybelline master sculpt contouring palettához? Egy youtuber sminkjében láttam múltkor, rá is kerestem, de sehol semmi :( A Smashbox palettáját szemléltem múltkor külföldön, 46 euró volt azt hiszem, és aztán láttam, hogy kontúrozó ceruza szettjük is van :o Végül aztán nem tudtam rávenni magam, hogy kicsengessem érte azt a pénzt (apropó ceruza: gondolom a Clinique Chubby kontúrozói sincsenek nálunk, ugye...?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. őt egyelőre csak amerikában lehet kapni, tavasszal érkezik európába ha jól tudom :) viszont a clinique-kel megfogtál, nem tudom, hogy vannak-e nálunk, de esélyes, hogy nincsenek :(

      Törlés
  5. A tarte kontúr palettájára nekem is fájt a fogam, de temptalián eléggé lehúzták szegényt.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig szerintem olyan kis klassz, bár az is igaz, hogy ha valami nagyon megtetszik én nem hallgatok más véleményére :D

      Törlés
  6. A Mac sculpt & shape púdereket régóta lehet pro storeban kapni,összeállítható paletta.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.