TESZT | L’Oréal Les Chocolats Ultra Matte Liquid Lipstick + Maybelline Superstay Matte Ink Liquid Lipstick

Már egy jó ideje (nyáron?) adtam hírt róla talán a Facebook-on, hogy a L’Oréal csudaklassz és izgalmas csokis illatú és csoki által inspirált folyékony rúzsokat dobott a piacra, de persze kérdőjeles volt, hogy Magyarországra elérkezik-e a kollekció. Nos, van egy nagyon jó hírem (nyilván :D), a Les Chocolats Ultra Matte Liquid Lipstick-ek nálunk is kaphatóak lesznek a dm üzletekben. Mellettük pedig kiegészül a Maybelline Superstay Matte Ink Liquid Lipstick-ek színválasztéka is elég sok klassz árnyalattal. Nem vagyok túl nagy folyékony rúzs rajongó, nem is tartok itthon túl sokat, de semmi jónak nem vagyok az elrontója, így természetesen a lehető leglelkesebben bele is vetettem magam a tesztelésbe.




L’Oréal Les Chocolats Ultra Matte Liquid Lipstick

A csokis folyékony rúzsok csomagolása természetesen nagyszerűen illeszkedik az inspirációhoz, szép, egyszerű, finom színekkel, matt tejüvegre hajazó tubussal, amin keresztül látszanak az ínycsiklandó színek. A díszítés finom arany, nem harsány, ez is tompított, mattított hatású. Az árnyalat neve és kódja a tubus tetején található. Az applikátor fantasztikus, tökéletes a kialakítása, kicsit szív alakú, szép ’hegyes’ véggel, ami nagyon sokat segít a precíz felvitelnél, a forma pedig könnyedén körbeöleli az ajkakat, igazán gyerekjáték vele dolgozni.




A rúzs textúrája elég sűrű, krémes, de valahogy mégis vékony. Az ajkakon gyönyörűen terül, egyenletesen pigmentált, egy rétegben is úgy fed, ahogyan kell. Szerencsére ez minden színnél így van, szép, gazdag az összes, pedig azért gyakran botlok olyanba, hogy a pigmentáció és a formula színről színre változhat. Mindenképpen érdemes a lehető legvékonyabban felvinni, mert sajnos én azt vettem észre, hogy hajlandó ragadni egy kicsit. Ha viszont sikerül eltalálnunk a megfelelő mennyiséget, akkor viszonylag gyorsan meg is szárad és elmúlik a tapadós érzés is. Egész kellemes viselet az ajkakon, ettől mindig tartok, ha folyékony rúzsról van szó, mert rühellem, ha szárítanak, de ennél nem éreztem kellemetlennek a dolgot. Az egyetlen negatívum a kopás. Bár tartósnak ugyan tartós, de evéskor hajlamos rettentően csúnyán megkopni a belső rész, így mindenképpen fel kell frissíteni. Erre sajnos oda kell figyelni a nap folyamán. Viszont nyomot nem hagy és rétegezni is lehet.




A Les Chocolates folyékony rúzsoknak összesen 12 árnyalata létezik, sajnos még nem tudom, hogy ezek közül pontosan mennyi lesz kapható kis hazánkban. Én három árnyalatot próbáltam ki, ezek biztosan lesznek nálunk is: 842 Candy Man - füstös mályvás nude, nagyon klassz a hétközanpokra, ha unja valaki a sima nude-ot, 852 Box Of Chocolates - hideg tónusú tejcsoki, nem lesz a kedvencem, nem áll túl jól ez a barna, de egyébként nagyon szép, 864 Tasty Ruby - csodaszép igazi hideg tónusú málna piros, ezzel nem lehet mellélőni, tényleg nagyon gyönyörű.



Ugyan nem tökéletesek ezek a folyékony rúzsok, de szerintem kellemesek az ajkakon, jó a formula, nem hagynak nyomot, nem szárítnak, isteni az illatuk, az egyetlen bibi a csúnya kopás, ami viszont javítható. Nyilván, akit ez zavar az kerülje el őket, de egyébként érdemes egy próbát tenni velük. Én még szokom őket, egyre gyakrabban használom a Candy Man-t, jól eltalált árnyalat :).



Maybelline Superstay Matte Ink Liquid Lipstick

Már egy jó ideje szerettem volna a Maybelline Superstay folyékony rúzsokat kipróbálni, mert eddig csak jó véleményeket olvastam róla, rengeteg blogger odáig van érte és a kedvencei közé sorolja őket. Nagyon örültem hát a lehetőségnek, annak meg duplán, hogy bővül a színválaszték és ráadásul ilyen nagyon izgalmas darabokkal.



A csomagolás egyszerű, de nagyszerű, tetszik, hogy a tubus színe megegyezik a benne lévő rúzs színével, így könnyű beazonosítani őket. A többi rész minimál fehér, szürkés feliratokkal, az árnyalat kódja és neve pedig a kupak tetején található. Az applikátor ennél is nagyon jól sikerül, eléggé elkeskenyedik ahhoz a vége szerencsére, hogy precízen lehessen vele dolgozni és megfelelő mennyiségű anyagot vesz fel, nem kell újramártogatni.



A formula vékony, érdekes zselés-vizes, elég könnyen terül, viszont nem minden árnyalatnál egyenletes a pigmentáció sajnos. A 130 Self-Starter (tompa téglavörös) és a 110 Originator (nagyon-nagyon sötét csodalila, wooooow) teljesen problémamentes ilyen téren, viszont a 25 Heroine (élénk korall) sehogy nem akart tökéletes lenni, foltos lett egy rétegben a végeredmény állandó jelleggel, ami azért nagy baj, mert nem lehet rétegezni. Innentől pedig csak egyre rosszabb lett a helyzet... Sajnos őszintén ki kell mondanom, hogy rengeteg próbálkozás után is ugyanazt tapasztaltam: a formula piszok ragadós, összetapad a szám tőle, elviselhetetlen, levakarhatatlan és sírok tőle. Pedig annyira, de annyira akartam szeretni és minden trükköt bevetettem, de nem... Ha esetleg én csinálok valamit rosszul és van valami speckó titka a dolognak, akkor kommentben osszátok meg velem plíz.



Nagyon sajnálom, hogy nálam nem teljesített jól a Superstay Matte Ink Liquid Lipstick, de nem fogom azt mondani, hogy ne próbáljátok ki, mert sokan viszont odáig vannak érte, szóval ez megint csak egy egyéni ízlés kérdése dolog. A színválaszték egyébként nagyszerű, ez a három árnyalat is csodás, nagyon jól néznek ki (azért a Heroine problémás) és árban sem rosszak, 2299 Ft darabja.



Összességében kissé felemásak az érzéseim mind a két folyékony rúzzsal kapcsolatban. Nem szeretem, ha valamit kedvelni akarok és mégis cserbenhagy :(. Mondjuk az is igaz, hogy alapvetően nem szeretem a folyékony rúzsokat... A L'Oréal csokisok számomra egyértelműen jobbak, mint a Maybellin-ek, én inkább ezeket javaslom kipróbálásra. 

5 megjegyzés:

  1. egyre erősebb a gyanúm, hogy a tengerentúlon nem teljesen ugyanazokat a formulákat adják ki a cégek, mint ami ide eljut. legalábbis, egy csomó olyan termék van, amiről az amcsi youtuberek ódákat zengenek, a magyar bloggerek meg lehúzzák, vagy épp nekem nem jön be. érdekes egyébként, hogy néha még a csomagolás sem ugyanaz, mint ennél a csokis rúzstál, meg a rimmel stay matte rúzsainál is.

    VálaszTörlés
  2. Nekem pont ez volt a tapasztalatom a Maybelline-esekkel... pedig annyira vártam. De olyan borzalmasan össezeragasztotta a számat, hogy használhatatlan volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :( pedig annyian szeretik, nem értem a dolgot...

      Törlés
  3. Egy pár év késéssel én is idetévedtem, így lehet, hogy senki nem látja majd. :D
    Szóval a Maybelline nekem sokkal jobb, mint a L'Oréal. A trükk nagyon egyszerű:
    1. Száj bőrének előkészítése, hidratálás, stb.
    2. Amikor kiveszed az applikátort a tubusból, túl sok festéket vesz fel. Én ezt mondig le szoktam törölgetni róla.
    3. A jó öreg papírzsepi-trükk. Amikor felkened, ha ragadósan sok, akkor be kell vetni a papírzsepit! :)
    Nekem így sosem ragad (egy picit mondjuk szárít), rétegezhető, és sokkal szebben is kopik, mint a L'Oréal.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.