Natúr sminkcuccok? Igeeeen!!!! - Pupa Natural Side kollekció

Már tudjátok szerintem, hogy mindig nagyon-nagy lelkesedéssel várom a Pupa legújabb termékeit és kollekcióit. Azonban őszintén be kell vallanom, hogy Natural Side nem hozott lázba. Nem rajongok kifejezetten a természetes, natúr, bió, öko cuccokért, nem vagyok ellenük, de tudom nagyon jól, hogy az én bőrömnek nem tesznek jót a növényi kivonatok, olajok, illóolajok stb. Persze, ha már kaptam tesztelésre egy hatalmas csomagot ezekből a termékekből, akkor gondoltam miért, ne, teszek velük egy próbát. Aztán olyan történt, amire nem számítottam...



De, ne rohanjunk előre, első körben mesélek egy kicsit a Pupa Natural Side vonaláról. A termékeknek kívül-belül környezetbarát csomagolásuk van (nagyon kis csinos egyébként, nekem tetszik ez a világos, tényleg természetességet sugalló dizájn), a karton FSC tanusítvánnyal rendelkezik, a műanyag tubusok egy része növényi eredetű illetve újrahasznosított és maguknak a termékeknek az összetevői minimum 86,9%-ban természetesek. A nagyszerű pigmentáció és elsődleges smink funkció mellett pedig ápolják is a bőrt. Mindegyikük parabén, szilikon, petrolátum, szintetikus színezőanyag és parfümmentes.



Akik régóta olvasnak már valószínűleg ismerik az álláspontomat a natúr/öko/bio termékekkel kapcsolatban. Alapvetően mindenképpen jó ötletnek tartom őket, pláne, ha tényleg minden szempontból környezettudatosak, ugyanakkor nem minden bőrnek tesznek jót, többek között az enyémnek sem, így nagy általánosságban én személy szerint rikán kísérletezek velük. Most is őszintén bevallom, hogy a levendula illóolajat tartalmazó primert és bb krémet nem mertem kipróbálni, mert tudom, hogy azonnal kipattogtam volna tőlük, de anyukámnak nagyon jó a bb krém, az egyik barátnőm meg egyenesen rajong értük és tényleg látom a bőrükön, hogy jók a termékek.



A primer (Natural Side Face Primer, 98,5% természetes össztevő, 5220 Ft) nagyon krémes, inkább egy hidratálóhoz hasonlít (van benne shea vaj, szóval én inkább szárazabb bőrre ajánlom), elég erős levendula illata van, gyorsan beszívódik és szép, selymes lesz tőle a bőr, legalábbis a kézfejen :). A bb krém (Natural Side BB Cream, 98,3% természetes összetevő, 4230 Ft, 3 árnyalat) formulája elképesztően kellemes, sűrű és gazdag, mégis szépen és könnyen terül, alacsony fedésű, inkább csak kiegyenlíti a bőrtónust és szép, bársonyost finist ad neki. Az illata elég levendulás, aki nem szereti vagy allergiés rá, az óvakodjon tőle.



És akkor jöjjenek a tényleges tesztek! Kezdem a kedvencemmel, az alapozóval (Natural Side Foundation, 86,9% természetes összetevő, 5390 Ft, 6 árnyalat), ami konkrétan alapjaiban változtatta meg a reggeli smink rutinomat. Önmagában az én normál/kevert bőrömre sok volt a benne lévő rengeteg ápoló olaj miatt (száraz bőrre fantasztikus, meg hűvösebb időre is az lesz), de egy hirtelen ötlettől vezérelve összekevertem a MAC Studio Fix alapozómmal (ami viszont elkezdett nemrég túl matt és sok lenni) és bamm! Meglett a tökéletes alapozó! Mind fedésben, mind formulában bámulatos az eredmény, a nap végéig egészségesen ragyogok, de nem fényesedek át, takar, de nem tú mács, szép természetes minden, nem pattogtam ki (pedig ez is illatos egyébként, csak citrusos), nagyszerűen bírja a bőröm, imádom és imádom és ugyanakkor nem vagyok a legboldogabb, hogy két alapozóból lesz egy, de legalább tudom, hogy ez így most tökéletes.


Alapvetően egyébként kicsit folyós (a csőrön és a kupakban hajlamos összegyűlni), szépen eloszlatható a formulája, maximum közepes a fedése, fényes a finise, mindenképpen le kell fixálni és abszolút ideális normál és száraz bőrre. Szerintem télen önmagában is használni fogom, de egyelőre nekem túl 'sok'. A tartóssága a hidratáló formula ellenére is nagyon jó (persze púderrel), nem esik szét nem folyik le, inkább kopni kezd pár kritikus ponton (pl. áll és orr) kb. 10-11 óra viselés után. Az általam kipróbált 01-es Ivory árnyalatnak kicsit barackosabb a tónusa, de nem zavaróan és elég világos is, nekem pont tökéletes, ez azért nem rossz. Sajnos csak hat színben létezik, kicsit soványka felhozatal.



A korrektor (Natural Side Concealer, 99,9% természetes összetevő, 3890 Ft, 3 árnyalat) szintén nagyon kellemes meglepetés volt, ugyanis egyrész tökéletes kiegészítője az alapozónak, másrészt az illata és az összetevői ellenére sem bántotta a bőrömet (citrusos ez is). Az állaga pont megfelelően sűrű, a fedése közepesnél erősebb, szépen terül és lefixálva marad is a helyén. Inkább természetes sminkhez ajánlom, hétköznapokra, egy glam/alkalmi sminkhez nekem kevés, de nyilván ez egyébként ízlés kérdése. Akárcsak az alapozóban, a korrektorban is vannak bőrápoló összetevők, vagyis a normál és záraz bőr fogja leginkább kedvelni. A színválasztékkal itt sem esett túlzásba a Pupa, de a 01-es elég világos azért szerencsére.




A két kompakt (Natural Side Compact Powder, 5120 Ft, 3 árnyalat és Natural Side Bronzing Powder, 5220 Ft, 3 árnyalat), nem okozott meglepetést, eddig is szerettem a Pupa púdereit és bronzosítótit, most sem változott meg a véleményem. A púder ugyan matt finisű, de nem mattít extra tartósan, zsíros bőrre nem ajánlom inkább emiatt. Nagyon szépen egységesít és finomít, nem lesz maszkhatású tőle a smink és a fixálási tudása is rendben van, bár én mellette is ragaszkodok legalább a szem alatti bakinghez. A formula kellemes, inkább krémesebb-puhább textúrája van, minimálisan porol.



A bronzosítónak is nagyon kellemes a formulája, gyönyörűen el lehet dolgozni a bőrön, nem foltos, szép egyenletes, ráadásul kevés kell belőle, mert elég gazdagon pigmentált. A tónusuk inkább meleg, de nem annyira durván, hogy ne lehessen őket akár kontúrként is használni. A finise matt, a tartóssága is teljesen ok.




Nem gondoltam volna az elején, hogy ennyire megkedvelem majd ezeket a natúr termékeket. Mindig kicsit fura volt a kapcsolatom és a hozzáállásom is velük kapcsolatban, de most nagyon örülök, hogy megérkeztek hozzám és ki tudtam majdnem mindet próbálni. Véleményem szerint az illóolajok abszolút felesleges komponensek, ezeket én kihagynám mindegyikből, de egyébként mindegyik formula tetszett, az olajok/vajak sem zavarták a bőrömet, vagyis pont megfelelő arányban vannak jelen. Az külön nagyon jó pont, hogy a csomagolás is környzettudatos, ez - noha nem beszélek róla - nekem mindig egy kicsit fájó pont, nem szeretem a felesleges szemetet, mindig szelektíven gyűjtöm őket és imádom, ha valamit újra lehet hasznosítani (pl. Back 2 MAC), ezt több cégnél be kellene vezetni.



Biztos vagyok benne, hogy sokan fognak örülni ennek a vonalnak, mert tudom, hogy mennyi embernek fontosak a természetes összetevők, a környezettudatosság és hogy a tömegpiacon, elérhető helyeken még mindig nincs elég az ilyen termékekből. Az pedig sokat elárul a Pupa Natural Side vonalról, hogy én, a szkeptikus is meg lettem győzve és, hogy az alapozó a mindennapjaim részévé vált. Az tuti, hogy ha természetesebb, könnyebb sminket akarok készíteni, akkor nem kell túl sokat gondolkoznom, hogy miket vegyek elő. A teljes kollekciót megtaláljátok a Pupa üzletekben, illetve ITT a webshopban! A Pupa-nak pedig köszönöm a lehetőséget, mint mindig :).

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.