Micsoda csalódás! - NYX Machinist Steam paletta

Amióta az elmúlt pár vásárlásom során rettentően kellemesen csalódtam a NYX termékeiben (Love You So Mochi paletta és Suéde Matte rúzsok), azóta nagyon várom a márka újdonságait. A Machinist kollekcióba első látásra beleszerettem, a képeken minden gyönyörű volt, azt sem tudtam, hogy mit vegyek meg, mert minden tetszett. Az üzletben élőben már kevésbé voltak a paletták meggyőzőek, az ajakkencék színei köszönőviszonyban sem voltak az instaképekkel és swatchokkal, a highlightereket pedig abszolút kihasználhatatlannak ítéltem meg. Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy próbát kell tennem az egyik palettával. A Grind és az Ignite csupa olyan színt tartalmazott, ami mostanában nagyon megy és megszokott, meleg tónusok, bordók, sárgák stb, viszont a Steam tele volt izgalmas hidegebb árnyalatokkal, így őt választottam.




A legnagyobb pechemre persze... A csomagolás rendben van, ebbe nem tudok belekötni, tartósnak tűnő műanyag, klassz a minta, van tükör, nem is kicsi, nekem csak az hiányzik, hogy az árnyalatoknak nincsenek nevei. Első blikkre a színkombináció is szép, tényleg izgalmas, nem megszokott, van wow hatás, ami gyorsan elmúlt miután realizáltam, hogy 1. nem lehet egymással párosítani őket, mert ahhoz túl random a színválaszték, 2. a minőség enyhén szólva is nagyon meh.




A swatchok egyébként jól néznek ki, vannak olyan árnyalatok, amiket meg is szerettem, például az arany csillámokkal felturbózott burgundi, a pasztell lazac, a lila és a petrol kék, de a többi elég csalódást keltő élőben. A formula és textúra nem túl koherens, van amelyik jó, van amelyik egyenesen borzalmas és nem lehet vele tisztességesen dolgozni (a matt hideg baranás szürke, az ezüst és a pezsgőszín, ezek nagyon potyognak és nem is túl intenzívek). A kedvenc színem pedig konkrétan használhatatlan, pedig az néz ki a palettában a legjobban (bal alsó sarok, lila csillámokkal teleszórt szürke).





De igazából úgy érzem, hogy elég jól értek már a sminkekhez, tudok sz@r anyagokkal is dolgozni, kihozom mindenből a maximumot, vagyis a Steam palettával is el tudtam készíteni nem egy sminket. De a színeket nem tudom rendesen összepárosítnai egymással a palettán belül, egyszerűen nem akarnak működni, nem esztétikusak, vagy nem tudom, de nem tetszik soha a végeredmény. Nincs rendes crease árnyalat, sem egy jó highlight, sem egy jó mélyítő, csak fura színek és darabos formula. Már nagyon bánom, hogy a Steam mellett tettem le a voksomat, sokkal jobban jártam volna a másik két paletta közül valamelyikkel.



Persze lehet, hogy csak én túlzom el a dolgokat és másnak ez lesz a kedvence... De ha engem kérdeztek én nem ajánlom megvételre. Inkább válogassatok a Suéde Matte rúzsok közül, szemhéjpúder palettáért meg menjetek a Pupa-ba, az új Make Up Stories-okat lecsekkolni, mert ezerszer jobbak minden szempontból és árban sem jártok rosszabbul. Remélem, hogy legközelebb jobban sikerül a NYX-nek elvarázsolnia :).

2 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.