Heti off (bár annyira nem is): bloggerina vírus

6:57 du.
Ti is észrevettétek vagy csak nekem tűnt fel, mert benne vagyok a sűrűjében, hogy egyre több blog tűnik el, szűnik meg, nem frissül és egyre több bloggerina mondja be az unalmast? Persze értem én, hogy ha nincsen motiváció és kedv, akkor nem szabad erőltetni, de mintha járványszerűen és egyszerre történne a dolog, vagy csak paranoid vagyok meg megszállottan imádom az összeesküvés elméleteket??? Kíváncsi vagyok a véleményetekre a témával kapcsolatban, remélem meg is osztjátok lentebb. Én most szépen összevissza csapongva leírom a gondolataimat a blogolásról.


Előre leszögezném: ÉN nem hagyom abba, akármennyire is szeretné ezt pár ember :D. Anno amikor én elkezdtem a régi blog.hu-n írni, szinte alig volt hasonló témájú blog az országban, bár az is lehet, hogy csak én nem néztem utána... Na mindegy ez már több, mint 3 éve volt (innen is köszönöm az akkori munkahelyemnek, hogy olyan borzalmasan dögunalmas volt, hogy elkezdhettem munkaidőben írni a blogomat XD). Azóta sok víz és szemét lefolyt a Dunán, sőt még a Tiszán is és elkezdtek nagyon beteges iramban szaporodni a magyar beauty blogok. Hogy őszinte legyek, én is úgy érzem, hogy erre a picike országra talán egy kicsit több szépségápolási témájú blog jut, mint kellene és lehet, hogy ezzel van baj...

Nekem túl sokat adott a blogolás ahhoz, hogy csak úgy hirtelen azt mondjam, hogy ennyi volt szevasztok, számomra konkrétan néha életmentő tudott lenni, még akkor is amikor elég sokat kockáztattam azzal, hogy írtam. Én ebben a hobbiban találtam meg önmagamat, ez az első olyan dolog az életemben, ami mellett már huzamosabb ideje kitartok és ugyanolyan lelkesedéssel csinálom (na jó, voltak mélypontok, meg eltűnés, de arra rá voltam kényszerülve és nagyon meg is bántam, nem érte meg). És bevallom engem hidegen hagy az a nyomás, hogy jajj de már túl sok blog van, mindenki ugyanarról ír, jajj valami megbotránkoztató kell, hogy kommenteljenek, hogy megosszanak, jajj rakjunk fel ilyen képet, mert erre biztos sok lájk érkezik, jajj változzunk meg, mert ha nem újítok, akkor senki nem iratkozik fel és a többi és a többi. Na, amikor már ez a helyzet áll fenn, akkor rég nem jó a szitu. Persze nagyon-nagyon jól esik minden egyes visszajelzés, a lájkok, a követők, a kommentek, hihetetlen érzés, hogy tudod, hogy ennyien várják, hogy mit posztolsz legközelebb, hogy annyian szeretik a sminkjeidet, hogy mennyien kíváncsiak rád és támogatnak, de én akkor is azt mondom, hogy nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy ne muszájból írjon az ember és ne nyomás alatt és ne a megfelelési kényszer lebegjen a szeme előtt. Elég, ha az élet más területén ezekkel a problémákkal kell megküzdenünk, a hobbink (kis szerelmünk, gyermekünk XD) ne erről szóljon, hanem a kikapcsolódásról és az uncsi, szürke, borzalmas hétköznapokból való kiszakadásról. És, ha csak 3 ember követ? És ha nem kapsz ingyen cuccokat?? És ha nem kommentelnek?? Akkor mi van? Nem dől össze a világ, de neked ott a napi egy vagy fél óra kikapcsolódás és pötyögés a klaviatúrán. 



Lehet, hogy 1 éve, vagy fél éve még számítottak nekem ezek a dolgok és nagyon durván irigy voltam sok társamra, amiért többen olvassák őket, többen kommentelnek nekik, több ajándékot kapnak, több helyre hívják őket, szebbek, jobb cuccaik vannak stb, de túltettem magam ezen, mert ez olyan kicsinyes dolog és rájöttem, hogy de ácsi, én nem ezért blogolok, hanem azért mert egyszerűen szeretem csinálni és kész. Ha meg ezzel örömet okozok azoknak akik olvasnak, akkor meg duplán jó, ha meg nem akkor meg csak én örülök, mint a majom a farkának, hogy de jó már megint lesz új MAC kollekció. Persze nincsen baj azzal nyilván, ha az ember elismerésre vágyik, csak akkor lehet, hogy nem ez a neki való fórum. A blogolás egy hobbi, ebből Magyarországon nem lehet megélni (piszok nagy szerencséje van akinek mégis sikerül), ezt nem kell vérkomolyan venni (sőt szerintem semmit nem szabad vérkomolyan venni, a stressztől hullik a haj és csúnya lesz a bőr és idő előtt megöregszünk, meg szívroham meg gyomorfekély meg ilyenek), ez egy klassz szórakozási és gőzkiengedési forma. Ha pedig úgy érezzük, hogy ennyi volt, nem esik jól többet írni, akkor nem kell, senki nem erőlteti, senkinek nem kell megfelelni. Ha túl soknak érezzük, írjunk heti egy posztot. Vagy havi egyet. Vagy akár más témában, mert lehet, hogy elkezdtünk változni, felnőni és elkezdtek más dolgok érdekelni. De csak az oldalletöltések és a követők 'alacsony' száma miatt nem szabad abbahagyni. Ne a 'hírnévért' írjunk, hanem mert jólesik. Ennyi. Ó, és majd megfeledkeztem a másik nagyon fontos dologról, ha már blogot írunk: az őszinteség. Azt hiszem ez az a téma, ami megér egy külön posztot a következő héten. 

Köszönöm a figyelmet, elnézést, ha zagyvaság lett néhol :D!

36 megjegyzés:

  1. Legutóbb a bioarcapolas blog-ról láttam közeleg a vég postot.. Mit mondjak .. Én nem sajnálom azt a blogot. Igazából kinézetre, és post ügyileg is igen gyenge volt. Azt pedig felháborítónak tartom, hogy egy gyermekes anyuka, aki blogot ír, nem képes elviselni a kritikát. Szegény Marának is csúnyán visszavágott egy régi vitában.. (Fogadok, most is utánamjön, és majd kommentel, pedig azért magába szállhatna, de persze a seggnyalók felviszik 1-2 blogger dolgát)

    Lálálám. Na, de gondolom te nem akarsz ebbe belefolyni , csak leírtam a véleményem. Amúgy én téged olvaslak és a Beautyjunkiet, meg még 1-2 fashionblogot, te jófej vagy, vicces, káromkodsz :'D , és nem 10 KÖRÖM postot raksz fel, meg 15 outfitet.. LOLLYFORPRESIDENT! :D

    VálaszTörlés
  2. Marcsi Kincsesládikája2012. szeptember 12. 19:19

    Ugyanezt én is észre vettem! :/

    VálaszTörlés
  3. előfordulnak ilyenek, de ilyen az élet. aki szereti az csinálja, aki meg nem az nem :D én szívesen írnék blogot, de igazándiból nincs miről. írhatnék körmökről, persze sminkcuccokról is, mit miért szeretek, mi történik velem, de perpill még nem állok úgy érzem azon a szinten hogy a tudást megoszthassam mással. talán majd egyszer :) de neked Lolly elég jól megy, és abba ne hagyd, mert ennyire mint a tied, senki más postjait nem várom :D

    VálaszTörlés
  4. A tied az egyetlen magyar beauty blog, amelyet olvasok. Méghozzá a stílusod miatt: nem osztod az észt, csak lelkes vagy, és nem utolsó sorban káromkodsz, amit senki nem mer megengedni magának :) Nem véletlenül neveztek el körömlakkot rólad!

    VálaszTörlés
  5. Nekem az a 'gondom' a beauty blogokkal, hogy a 2 éve indult kis aranyos és lelkes blogok már totál más irányt vettek, ami nekem nem feltétlenül tetszik, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem szolgálja ki az ízlésemet, pedig anno pont az adott stílus, meg postok miatt iratkoztam fel. Picit pl veled is ez van, de benne egyszerűen imádnivaló a lelkesedésed és rajtad tényleg látszik, hogy valóban éltet a téma és nem a sallangok miatt folytatod.
    Szerintem aki személyesen ismer ez jobban át tudja érezni. Engem amúgy nem izgat, hogy ki miért zár be, mert tényleg lehet rengeteg oka. Lehet már nem a blog a legjobb formája a kreatív önkifejezésének.

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni a bejegyzésedet. Én is észrevettem, hogy fogyatkoznak a blogok, bár én csak néhány hónapja (4 hónapja olvasok blogokat) csöppentem ebbe a világba. És nagyon tetszik, imádom olvasni mások bejegyzéseit illetve kommentelni. És most már a saját blogomat is imádom :) Szeretem kitalálni, hogy miről szóljon egy-egy újabb poszt, és szeretem látni, ha valakinek tetszik amit csinálok. Remélem nekem sem lesz problémám a blogolással, és ugyanolyan lelkes leszek mindig mint Te :)

    VálaszTörlés
  7. Lolly, nem volt zagyva! Teljesen egyetértek veled! Már 1,5 éve blogolok, igaz ez a fele csak annak mint te, de az elsők között voltál, akit követni kezdtem! Nekem ez a gyermekem, így hívom én is, és ez az a kis szféra, ahova elmenekülhetek a szürke hétköznapokból. Persze volt,hogy megtalálta olyan akinek nem kellett volna, ebből jöttek gondjaim, de én még akkor sem hagytam abba, mert nekem annyit jelent, hogy nincs olyan ember vagy dolog ami miatt elhagynám ezt a kis felületet, kivéve ha én érezném azt, hogy nem akarom csinálni :)

    VálaszTörlés
  8. Sokan vannak szerintem akik már csak az ingyen cuccokért nyomják, ezért így tessék-lássék 1-2 bejegyzés van 1 héten, az is nagyrészt valami lefotózott smink, vagy haul vagy teszt (amiben persze egekig ajnározzák a kapott cuccokat, meg a oasap-ot).
    Én csak azt nem szeretem hogy a "nagyok" közül szerintem már szinte senki (kivéve téged és még kb. 2 embert) nem csinál már hónapok óta semmi értelmeset és még ők kérik ki maguknak hogy egy kilakkozott körömre vagy egy tök egyszerű sminkre nem érkezik 20 kommentár/perc.

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  9. jajj anyám, remélem ezt most nem miattam kezdtet írni :D de legalább lelket öntöttél belém, én még sajnos fiatalka vagyok és naív na meg még abban a fáisban vagyok amikor sajna irigykedek egyes dolgokra, de amúgy igazad van abban,hogy túl sok a beauty blog az országban, én mindig keresném a fashion blogokat viszont az meg nincsen..érti a fene, de úgy érzem én is szeretem csinálni csak én valamiért félek ilyen lazán kibontakozni mint te, nem is tudom miért (ja meg lusta vagyok néha posztolni :D) remélem majd lazulok az idő során :D és nekem még mindig te vagy a legeslegjobb blogger :D

    VálaszTörlés
  10. Ez az egyetlen olyan poszt a témában, amire reagálok, mert egyszerűen annyira jól összefoglaltad azt, ahogyan én is érzek! Remélem, hogy mindenki megtalálja majd azt, amiben hosszútávon örömét leli. Ha az nem a blogolás, akkor majd lesz más..de az a legfontosabb, hogy szívből csináld, azért mert jólesik..különben mi a fene értelme van?

    Nem is szeretnék jobban belemenni, csak annyit akartam igazából, hogy köszönöm, jó volt egy normális véleményt olvasni végre! :)

    VálaszTörlés
  11. Szerintem lejön, hogy ki érzi magáénak a dolgot és ki csak kedvtelésből, unalomból csinálja a blogolást. Nálad lejön, hogy szerelem, minden sorodból érezni ezt.
    Röviden-tömören annyi: aki abbahagyja mert kiégett, nincs ötlet...bla-bla-bla...azért nem kár!
    5 unikornis a cikkedért :-)

    VálaszTörlés
  12. Szerintem egy blog írásánál az a legfontosabb, hogy az magadnak, a magad örömére készüljön - ahogy te is írtad. Ha neked örömet okoz az írás, akkor már csak hab lesz a tortán, ha jönnek az olvasók, a követők, a hozzászólók. És aztán ha már megy a blog, akkor idővel meg fogja találni a saját közönségét.
    Én a magam részéről csak néhány blogot követek, ami rendszeresen frissül, eredeti tartalommal bír és jó a stílusa. (Hehe, pl téged :), vagy ott az alllacqueredup.com, amit már vagy öt éve ír a gazdája) Ezeknek a megszűnése engem is bántana... Akikről te írtál, hogy bedobták a törölközőt, azok egy olvasott blogot hagytak abba vagy szép lassan leült a dolog?

    VálaszTörlés
  13. Mintha a gondolataimban olvasnál... teljesen egy véleményen vagyok veled ezzel a témával kapcsolatban

    VálaszTörlés
  14. Nekem a legnagyobb problémám az, hogy nem fogadják el a blogot a közvetlen környezetemben, a családomban. Csak azt látják, hogy szórom a pénzt, és nem azt, hogy nekem ez a hobbym, a kapaszkodóm, az éltetőm, az örömforrásom néha. És nem nagyon tudom, hogy mit tudnék kezdeni ezzel a helyzettel :(
    Picit elvesztettem a lelkesedésemet, pedig tudnék miről írni, de nem akarom, hogy csesztessenek miatta. Ha bárki volt ilyen helyzetben, vagy tud tanácsot adni, akár te Lolly kérlek írja meg. (Akár privát levélben)

    VálaszTörlés
  15. Egyetértek, mondhatni minden soroddal...

    VálaszTörlés
  16. Én is pont ezen gondolkodtam, mert addig oké, hogy 1-2 leányzó abbahagyja, de hogy egész hullámban kitörjön ez a hagyjuk abba a blogolást-dolog... Én már arra is gondoltam, hogy nyáron mindenki nyaralt, bulizott, stb, és nem volt kedvük blogolni, aztán majd az ősz közeledtével mégiscsak visszavágynak a saját kis beauty birodalmukba :D Én még csak úgy fél éve blogolok, de eszembe nem jutna abbahagyni, soha semmilyen hobbit nem szerettem még ennyire, néha az éjszaka közepén is eszembe jutnak újabb poszt-ötletek, amiket LE KELL ÍRNOM hogy el ne felejtsem :D

    VálaszTörlés
  17. Teljes mértékig egyetértek veled. Másfél éve blogolok de nem azért kezdtem el hogy ingyen cuccokat kapjak vagy hogy más bloggerekkel versenyezzek. Szeretek blogolni ez a hobbim, sminkelni imádok, írni is. Iszonyatosan jóérzés visszajelzéseket kapni, de nem az a lényeg hogy hányan követnek vagy hogy hány kommentet kaptál egy posztra. Amíg vannak akik olvasnak addig nem az számít hogy hányan hanem higy vannak:) Biztos meg van az okuk azoknak a lányoknak akik abbahagyták de nemtudom hogy mi ez a nagy bezárási hullám..

    VálaszTörlés
  18. köszönöm az unikornisokat :D itt figyelnek posztolás közben XD

    VálaszTörlés
  19. jajj de hányszor hallom ezt... minek még egy olyan, ne költsd már erre a pénzedet bla, bla, bla... én már ott tartok, hogy nem érdekel, bevettem a leszarom tablettát, nekem nem fogják megmondani, mit csináljak a pénzemmel és a szabadidőmmel. Tégy így te is!

    VálaszTörlés
  20. is-is, vannak 'nagy' bloggerinák is, vannak kezdők is. de mondom én megértem ha már nincsen kedvül hozzá, erőltetni nem szabad

    VálaszTörlés
  21. eszembe se jutottál te kis vakarék XD kicsit amúgy eszembe jutottál, de nem azért írtam relax, bár neked is szólt :D

    VálaszTörlés
  22. akkor megnyugodtam, csapongtak a gondolataim és a bolond sebességű agyam gyorsabban dolgozik, mint a kezem XD

    VálaszTörlés
  23. úgy legyen. Ámen :D

    VálaszTörlés
  24. mindenki változik, én is (még ha nem is veszem észre :D)

    VálaszTörlés
  25. basszus tényleg káromkodok??? XD pedig már oviban is mondták, hogy szappan kéne a nagy számba XD án már nem akarok másnak megfelelni, ez vagyok én, és igen szoktam káromkodni, mert vicces bizonyos körülmények között (vezetés közben, anélkül nem is tudok vezetni XD)

    VálaszTörlés
  26. nem folyok bele, mindenkinek más az ízlése én emiatt nem fogok ítélkezni. De a Lolly for president haláli, eszembe se jutott. Kéne már egy szépségipari miniszter is, ez tény XD

    VálaszTörlés
  27. totálisan egyetértek! Akkor kezdtem beauty blogokat olvasni, mikor még csak Lolly, Dorka, Magdi, Andi és Timi voltak kb a 'palettán', szóval még a 'kezdetek kezdetén':D és azóta sokmindenkivel színesedett a paletta, a régiek is változtak, szóval szerintem belefér a 'lemorzsolódás', mert addig jó egy blogot olvasni, amíg nem csak a reklámokról szól, hanem átjön az írójának a személyisége, lelkesedése belőle:)
    (remélem, senkit nem bántottam meg, kicsit csapongok:))


    Ja és Lolly, nem 5, hanem 10 unikornis jár neked ezért a posztért;)

    VálaszTörlés
  28. Engem annyira nem hat meg ez a drámázás része a dolognak (nem rád értem, mert ezzel a cikkel egyetértek, hanem ami így a blogvilágban ekkora divat lett). Persze sajnálok 1-2 blogot ha abbahagyják, de hát na... mindenkinek a saját döntése. Csaj sajnos úgy érzem a legtöbb beauty blog átment pszichózásba, ami nem feltétlenül jó, bár mindenki arról ír amiről akar, csak ezeknek sosem szokott jó vége lenni, következik belőle az egymás furkálása, stb,

    Nekem te vagy a legkedvencebb bloggerem a "nagyok" közül, imádlak, szerintem te vagy a legőszintébb, vicces vagy, a stílusod is nagyon bejön mind külsőre, mind fogalmazásban/mentalitásban. És végre valaki úgy fogja fel a káromkodást, ahogy én, hogy nem feltétlenül alpári, hanem vicces bizonyos szituációkban, és nem ez határozza meg egy ember jellemét. :DD

    Egyszóval csak így tovább. ;)

    VálaszTörlés
  29. Engem annyira nem hat meg ez a drámázás része a dolognak (nem rád értem,
    mert ezzel a cikkel egyetértek, hanem ami így a blogvilágban ekkora
    divat lett). Persze sajnálok 1-2 blogot ha abbahagyják, de hát na...
    mindenkinek a saját döntése. Csaj sajnos úgy érzem a legtöbb beauty blog
    átment pszichózásba, ami nem feltétlenül jó, bár mindenki arról ír
    amiről akar, csak ezeknek sosem szokott jó vége lenni, következik belőle
    az egymás furkálása, stb,

    Nekem te vagy a legkedvencebb
    bloggerem a "nagyok" közül, imádlak, szerintem te vagy a legőszintébb,
    vicces vagy, a stílusod is nagyon bejön mind külsőre, mind
    fogalmazásban/mentalitásban. És végre valaki úgy fogja fel a
    káromkodást, ahogy én, hogy nem feltétlenül alpári, hanem vicces
    bizonyos szituációkban, és nem ez határozza meg egy ember jellemét. :DD

    Egyszóval csak így tovább. ;)

    VálaszTörlés
  30. Én közel 6 éve blogolok, kisebb nagyobb szünetekkel ugyan, illetve beauty blogom csak bő fél éve van, de élvezem, és ez nekem elég. Szerintem ennyi kell, és nem több.

    VálaszTörlés
  31. Én is észrevettem, ezt a trendet, igazából megértem, ha valaki abbahagyja, de mintha divat lenne mostanában a nyavajgás. Több lánynál is olvastam arról, hogy elgondolkodtak a befejezésről, és sokaknál tényleg átjön a vívódás, normálisan megfogalmazzák a kételyeiket, stb. Ezzel egyáltalán nincs problémám, sőt érdekel is, hogy mi lesz a kedvenc blogjaim sorsa.
    Viszont volt már olyan, hogy úgy éreztem, hogy csak figyelemfelkeltésből, vagy divatból írnak erről, nemrég pl egy olyan blogon olvastam arról, hogy milyen rossz érzés, hogy kevesen iratkoznak fel mostanában, meg kevés a komment, ahol az ezt megelőző utolsó bejegyzés, több mint egy hónapja került ki...ha nincs bejegyzés, mi a fészkes fenétől nőne a feliratkozók vagy a kommentek száma?

    VálaszTörlés
  32. Azt hiszem, sok újdonságot a poszt és a kommentek után már nem lehet megfogalmazni :)

    Azt hittem, az ember azért ír blogot, mert jól érzi magát tőle, de nem támaszt elvárásokat. Ha feliratkoznak, megjegyzést hagynak, like-olnak, az plusz dolog, de enélkül is csinálná. Aztán jönnek a siránkozások, hogy mások bezzeg... De persze nem azért csinálom, mert ingyen mintát szeretnék kapni meg sok hozzászólást meg olvasót, de azért sírok egy sort. Van olyan pofátlan egyén, aki a facebookon like-ot vásárol. Ezt persze én nem tenném meg, és nem zavar, hogy így neki milyen sok lesz, de. Mi de? Nem tudnék egy blogot ennyire "komolyan" venni, hogy rossz érzésem legyen az elismertség hiányától.

    A búcsúposzt meg... Ha valaki hosszú ideje nem ír, akkor az érdeklődők küldenek emailt vagy jelentkeznek a megadott kismillió elérhetőségi forráson. Akit meg annyira nem érdekel, az konstatálja, hogy egy ideje nem volt. Mi van, ha mégis visszatér az illető? Ír egy restart posztot?

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.