Sigma HD Brushes

12:17 de.
De mijjafene az a HD?? kérdezik most jó páran, mert nem mindenki lehet tisztában a legújabb őrületekkel... Na szóval a HD (high definition vagyis magas képminőség) igazság szerint filmes és tévés kifejezés, de a sminkeléshez is köze van ezáltal. A HD minőségben legyártott filmek és tv műsorok (és mostmár szinte mindegyik az) óriási felbontásban/képarányban készülnek, ez azt jelenti konyhanyelven, hogy a legapróbb légypiszok is meglátszódik mindenen, ergo tökéletesnek kell lennie mindennek. És itt jön a képbe a smink. Nagyon speciális HD technológiájú smink, aminek az a lényege, hogy beleolvadjon a bőrbe, hiszen a nagy felbontás miatt egy egyszerű alapozó mondjuk nagyon nem szép látvány lenne. Ennek kétféle formája van: 1. airbrush technológia, itt szórófej segítségével fújják rá a sminket a páciensre illetve 2. HD technológiájú termékek, ezeknek az a lényege, hogy a bennük található festékpigmenteket a minimális nano méretűre 'zsugorítják' vagyis inkább finomítják (nem akarok hülye lenni de talán 1000szer kisebbek, mint a normál részecskék), így biztosítva a tökéletes 'beolvadást' és egyúttal láthatatlanságot. Egyébként több márkánál is találhatóak már HD termékek (NYX, Make Up Forever), de természetesen ezekhez a finom anyagokhoz speciális ecsetek szükségesek. A legjobbak a hiperfinom szálú, legömbölyített szálvégű szintetikus vagy duo fibre ecsetek. Ezek az ecsetek sokkal finomabban oszlatják el az anyagot, így sokkal természetesebb lesz a hatás is, ráadásul nem szívják magukba azt. A Sigmánál nagyon klassz HD sminkeléshez való ecseteket is lehet kapni, ilyen az F80-as Flat Top Kabuki (alapozáshoz, pirosításhoz), az F82-es Round Top Kabuki (precíz felvitelhez, szem alá, orr környékére), illetve az F84-es Angled Top Kabuki (arcpirosításhoz, árnyékoláshoz). Én már kipróbáltam az F80-as kabukit és nagyon tetszik, nagyon szépen el lehet vele oszlatni az anyagot :D. Egyébként az Essence új szortimentjében van most egy rózsaszín fehér púder ecset, annak nagyon hasonló a minősége, aki egyszerűbben és olcsóbban akar hozzájutni egy ilyen különleges ecsethez annak ezt tudom javasolni ;).

F84, F80 és F82 (a szett 42$)

Essence Blush Brush

10 megjegyzés:

  1. jajdehelyeskék. be kell szerezni egy olyan alsó fehér-rózsaszínkéset :) különben (így képen nem látom rendesen) melyik mire való?

    VálaszTörlés
  2. hülyén tettem fel a kérdést.. van más ecset,ami másra is használható..na :D (kora van.bocs :D)
    ja és a Burjois 2 in 1?? :D

    VálaszTörlés
  3. nekem még most van korán, de nem értem a kérdést :D

    VálaszTörlés
  4. Ez az Essence ecset már régóta van, én tavaly vettem, azóta is mindig látok belőle a boltban. Nem rossz alapozáshoz, de szerintem akkor lenne igazán ideális erre a célra, ha rövidebb lenne a szőre. Nem vagyok biztos benne, hogy igazán hasonlít egy HD ecsethez (legalábbis magamon az eredmény nem mindig tökéletes, de az is igaz, hogy nincs HD ecsetem, úgyhogy nem tudom összehasonlítani). Úgyhogy én hol alapozáshoz, hol árnyékoláshoz/pirosítóhoz használom. Nem rossz, de valahogy nem is tökéletes.

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk ez nem éppen egy alapozó ecset szerintem, lehet hogy azért nem olyan szép a végeredmény. És elismerem, hogy nem kifejezetten HD ecset, de hajaz rájuk, szerintem a szálminőség ugyanolyan, még ha a tömörség és a kivitelezés nem is.

    VálaszTörlés
  6. Én azért szoktam alapozni vele néha, mert a rendes alapozó ecsetemmel újabban egyszerűen nem tudom eldolgozni az alapozót. A pórusokba beül és a bőr felületén egy elég ocsmány réteg marad. Úgyhogy kénytelen voltam áttérni a szivacsra, nálam most csak az működik rendesen. Bár lehet, hogy egy duo fibre segítene igazán.

    VálaszTörlés
  7. hihi, nézegetem ezeket és eszembe jutnak a drága kis ebayről szervált ecseteim:))))

    VálaszTörlés
  8. Megvan ez az Essence ecset, és iszonyatosan finom, jól lehet vele dolgozni!

    VálaszTörlés
  9. Kriszta: lehet, hogy érdemes tényleg egy duoval próbálkoznod, vagy esetleg nedves szivaccsal, úgy is finomabban el lehet oszlatni az alapozót.

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Tudnál nekem olyan magyar oldalt ajánlani ahol lehet folyékony alapozóhoz ecsetet vásárolni.
    Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.