Max Factor Smooth Effect Foundation - teszt

Először is üzenem a kedves blogspotos akárkiknek, hogy sürgősen állítsák vissza az utolsó három bejegyzésemet, mert komolyan be fogok gurulni... Heti két rendszerhiba, hát hol élünk...?? De térjünk vissza a tárgyra, méghozzá a címben szereplő Max Factor alapozóra. Őt is a bloggerina találkozóm csíptem el, mert attől függetlenül, hogy irtózom a folyékony alapozóktól gondoltam csak kipróbálom már, ha van rá lehetőségem. Nos... már kb 4 napja csak ez van rajtam... A leírás alapján a Smooth Effect fiatal, problémás bőrre lett kifejlesztve, kicsit erősebb a fedése és nagyszerű alapot biztosít a Max Colour Effect termékek számára. Nos én azért ezzel vitatkoznék, ha lehet mert 1. nem csak fiatal bőrre való (én sem 18 vagyok már sajnos) 2. nem csak problémás bőrre való és 3. nem kifejezetten erős a fedése. És az a vicces, hogy mindezek egyértelműen pozitívumok, még ha meg is cáfoltam a leírást :D. Az alapozó egy 30ml-es tubusban van, folyékony és lágy textúrájú, könnyen eloszlatható. Én a legvilágosabbat a Creamy Ivory-t hoztam, ez az árnyalat pont tökéletes a napot soha nem látott bőrömnek. Szerencsére, mint kiderült illatanyag sincsen benne, úgyhogy bátran használhatják a legérzékenyebb bőrűek is. Én vékonyan kentem fel az F80-as segítségével (nagyon szépen és vékonyan lehet vele eloszlatni), a fedése így pont jó volt, bár biztos vagyok benne, hogy vastagabban is fel lehet tenni. A nagyobb bőrhibákat sajnos utólag korrigálni kell, de a kisebbeket tökéletesen elfedi. A tartósságával semmi gond nem volt önmagában és púderrel együtt is bírta a kiképzést, reggeltől estig és egyszer sem kellet megigazítanom, mert nem fénylett át és nem is mászott el. Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy a zsíros bőrűeknek nem biztos, hogy a legjobb választás lenne, maximum egy erősen mattító púderrel. A leírásban még egy külön dolog ki van emelve, méghozzá az, hogy nagyon szépen megmaradnak rajta a színek. Ezzel bizony nem fogok vitatkozni, a szemhéjamat is átkentem vele és a szemhéjpúderek egész nap tartottak rajta. De igazából nekem az egészben az tetszik a legjobban, hogy nem volt meg az a fura érzésem a viselése közben, ami más folyékony alapozókkal előfordult, hogy legszívesebben lekaparnám magamról, mert nem lélegzik a bőröm. Ez olyan, mintha ott sem lenne. Mi tagadás, megszerettem! A Smooth Effect Foundation-t kizárólag a dm üzletekben lehet megvásárolni, szerintem abszolút baráti 2999 Ft-os áron.

A csomagolás az értékelésből is látszik, hogy annyira azért nem nyűgözött le... nekem túl egyszerű.

Ilyen maga az alapozó. Pont annyira folyik amennyire kell.

Kevésbé eldolgozva.
És teljesen eldolgozva.


Értékelés:
  • termék: 10/10
  • használat: 5/5
  • csomagolás 3/5
Összegzés: én erre most megadnám az 5öst. Le a kalappal előtte, mert ha egy folyékony alapozó fóbiást meg tudott győzni a Max Factor új alapozója, akkor az elhihetitek, hogy tényleg tud valamit :D.

A terméket tesztelésre kaptam a Primőr Kft-től. Ez a tény abszolút semmilyen mértékben nem befolyásolja a véleményemet.

21 megjegyzés:

  1. igazad van, nekem zsíros a bőröm, és emiatt bizony átfényesedik napközben. ennek ellenére szeretem, csak kicsit több vele a macera sajnos...
    a rendszerhiba meg no comment, remélem ezután minden flottul fog menni!

    VálaszTörlés
  2. mondjatok pár nem átfénylős folyékony alapozót..tény, hogy nyáron nem nagyon fogom tesztelni, de hátha találok valamit ami nem macerás :)

    VálaszTörlés
  3. Igaz, hogy az utóbbi időben az új alapozók gyártásánál inkább a száraz bőrűeknek kedveznek? Többnyire a "ragyogó bőr" szót olvasni a leírásban, ami ugye egy zsíros bőrű emberkének kerülendő. (Ez csak egy észrevétel, de mostanában egyre inkább feltűnt!!)

    VálaszTörlés
  4. ahj nem igaz hogy nekem ebböl csak sötét jutott=((

    VálaszTörlés
  5. apolka: ne is emlegesd három posztom bánja még mindig a rendszerhibát, de állítólag visszaállítják

    evil-she-devil: én éppen most futottam benne közel egy órát és bírta *-* persze nem szabad sminkben edzeni... tudom :p

    Meli: abszolút igazad van szerintem, ha új alapozók jöttek ki mostanában az mind ragyogásfokozó volt és selymes fényű, nem pedig matt. Lehet, hogy lassan több lesz a száraz bőrű nő??

    Dia: hátha nyersz a blogger versenyen és akkor választasz egy világosat :D ha meg én nyerek akkor szerzek egyet neked :D

    VálaszTörlés
  6. Kíváncsi lennék, az én száraz bőrömön (vagy lehet, hogy kevert..) hogy szuperálna, gondolom nem valami fényesen, semmi se jó rá, szerintem ilyen katasztrofális bőröm is csak nekem van.. :)

    VálaszTörlés
  7. lehet, hogy akkor kipróbálom..érdekelt volna de lámi voltam és egyet sem sikerült szereznem :D

    VálaszTörlés
  8. Jaj Lolly de aranyos vagy!:)
    annak nagyon örülnék, cserébe elküldöm az én sötétebbemet. higitva egész jo a börömön amugy...:D

    VálaszTörlés
  9. Bius: Hogy érted, hogy semmi nem jó rá? Átfénylig, vagy hámlik tőle, vagy nem szívódik fel vagy mi a probléma?

    evil-she-devil: én úgy gondolom, hogy ennyi pénzért megéri, de amúgyis mindig van valami akció a dm-ben is vagy kupon, úgyhogy szerintem olcsóbban is hozzá lehet majd jutni :D

    Dia: :D

    VálaszTörlés
  10. Szia, tudnál segíteni abban, hogy hol lehet kapni ezt az alapozót? Eddig egyik dm-ben sem találkoztam vele, még nem jelent meg az üzletekben? A bloggerina találkozón nem mondták el, hogy mikortól lesz kapható? Köszi:)

    VálaszTörlés
  11. Én már láttam azt hiszem az árkádban, de valószínű, hogy mindenhová máskor viszik, de az tuti, hogy csak a dm-ben lehet kapni. Szerintem a jövő hét folyamán ki fogják rakni mindenhová.

    VálaszTörlés
  12. Lolly, úgy értem, hogy hámlások vannak az arcomon, picik, van ami nem is észrevehető alapból, de ahogy rákenem az alapozót, beleül..Ha érted, amit mondok. Nem fénylik át végülis, melegebb időkben egy kis púder megoldja.

    VálaszTörlés
  13. szoktad radírozni a bőrödet? mert ilyenkor az is probléma lehet, hogy vagy túl ritkán vagy túl gyakran, vagy esetleg nem túl jó a bőrödnek a hidratáló amit most használsz

    VálaszTörlés
  14. Lenne egy kérdésem, nem tudom hogy tudsz e válaszolni rá. :$ Szóval szilikon van ebbe a folyékony alapozóba? Eléggé allergiás vagyok mindenre :S Sajnos eddig nem találtam olyan folyékony alapozót ami jó lenne... vagy maradok az essence hab állagú alapozójánál. :D

    VálaszTörlés
  15. Szoktam radírozni, hol sűrűbben, hol ritkábban, nem sokat segít. Éjszakára egy gyógyszertári vitaminos krémet használok, most hogy melegebb van, nappalra már csak a sima Nivea soft-ot használom. Van valamilyen krém amit ajánlanál esetleg?

    VálaszTörlés
  16. Myst: van benne :(

    Bius: huhh... azt tudom javasolni, hogy térj át a heti egyszeri radírozásra (mikroszemcsés, nagyon finom legyen) és maradjon estére a tápláló krém, viszont nappalra valami erős vízmegkötő terméket kéne keresni (ilyenek a gél-krémek mondjuk), mert ha ha jól rémlik a nivea soft nem kifejezetten arcra való (tudom, hogy mindehová, de ez inkább testápoló). az a lényeg, hogy valami nagyon erősen hidratáló, de könnyű textúrájú legyen. Akár az essence ápolási vonalát is kipróbálhatod, nekik van egy uborkás hidratálójuk és az ára is jó. Plusz amíg ilyen a bőröd egy mélyhidratáló pakolást is feldobhatsz hetente (ez is van az essence-nél). Ha 1 hónapon belül nem javul látványosan (ennyi idő kell amíg lecserélődnek a bőrsejtek), akkor viszont doktornénit vagy kozmetikust javaslok, mert a folyamatos hámlás abszolút nem természetes, még lokálisan sem.

    VálaszTörlés
  17. Lolly, nagyon kedves vagy. Köszönöm szépen a kimerítő válaszodat. Meg fogom próbálni amit javasolsz. :)

    VálaszTörlés
  18. Köszi Lolly :) akkor maradok a jó öreg essence alapozónál :D

    VálaszTörlés
  19. Bius: nagyon szívesen és remélem helyrebillen a bőröd, ha pedig bármilyen további panasz kérdés lenne írj bátran :D

    Myst: sajnos a krémesekben általában szokott lenni, mert attól lesz könnyen kenhető meg ilyen textúrájú, de ha látok olyat amiben nincsen kommentelek :D

    VálaszTörlés
  20. Tudom Lolly hogy a krémesekben van szilikon :( reménykedtem benne hogy ez más...de nem. Köszönöm fáradozásaidat! :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.