2018 kedvencei

7:32 du.
Ez most egy kicsit rendhagyó éves kedvencek poszt lesz, remélem nem bánjátok :). Picit személyesebb hangvételű, de azért lesz benne bőven beauty téma is. 2018 elején történt egy nagyobb változás az életemben, ugyanis februárban felmondtam az előző munkahelyemen, ahol úgy éreztem, hogy a belem kidolgozom, de senki a büdös életben nem fogja ezt értékelni. 2 éven keresztül képtelenek voltak átvenni állományba, fizetésemelésről álmodni sem mertem, a bónuszomat meg zsebre rakták és utána még én voltam a rosszfiú... Miután besokalltam úgy döntöttem, hogy inkább felmondok és márciusban már meg is volt az új munkám, amit nagyon-nagyon szeretek, fantasztikus csapatban dolgozok és végre értékelik azt, amit csinálok. Nagyon örülök, hogy ilyen jó helyet találtam, a lehető legjobb érzés, hogy ez most egy abszolút biztos pont az életemben :).



A váltással együtt azonban sajnos elmaradoztam az edzésekről, pedig heti háromszor is jártam, végre jobban is éreztem magam a bőrömben, nem keveset fogytam, de az elmúlt hónapokban nagyon nem figyeltem oda magamra és visszacsúsztak a kilók. Ezen mindenképpen akarok idén változtatni, már összeállt a fejemben nagyjából a terv, remélem sikerül is magamat rávenni az egészségesebb életmódra. Nehéz lesz, ez mindig nagyon nehéz számomra, de hosszú távon nincs más megoldás, fitten és fiatalon akarom magam tartani :D. Más terveim is vannak persze 2019-re, az egyik egy szobaátalakítás, ami már elég régóta érik és nagyon ráfér a kis lakóhelyemre. Új bútorok, festés stb... Ezért is döntöttem úgy, hogy picit visszaveszek a költekezésből, sminkek helyett, most inkább erre fogok gyűjteni, meg talán egy nyaralásra, ha még belefér. Azt hiszem ezek abszolút megvalósítható tervek :).

Természetesen azért nem fogok lemondani 100%-ban a sminkvásárlásról, hiszen a blogot is életben szeretném tartani. A tavalyi év elképesztően fantasztikus volt, ami a blogot illeti, rengetegen olvassátok, sokkal többen, mint eddig bármikor a 8 év alatt, ami hihetetlen boldogsággal tölt el. Mindezt úgy, hogy semmi támogatottság nincs mögöttem, nincsenek reklámok, fizetett posztok és együttműködésből sincs túl sok. Nekem már az elejétől kezdve is ez volt a legfontosabb, soha nem akartam az álszent, lefizetett, 'hazug' bloggerek táborába tartozni. Ha kapok is termékeket tesztelésre, mindig számíthattok az őszinteségemre, a hitelességre. Persze így kicsit nehezebb, hiszen szinte mindent én finanszírozok (azoknak a márkáknak, aki támogatnak, nagyon-nagyon köszönöm az összes lehetőséget és azt, hogy a mai napig együtt tudunk működni), de ezt egy percig sem bánom. Idén szeretnék majd egy kicsit több indie márkával foglalkozni, különlegesebb dolgokkal és nagyon igyekszek sminkeket is felrakni a blogra. A videózás nincs 100%-ig elvetve, de szükségem van első lépésként egy dizájnosabb szobára hozzá, aztán majd utána meglátjuk, hogy a felszerelésre telik-e :). Remélem, hogy 2019 is legalább olyan sikeres lesz, mint a 2018!



És akkor a lényeg, a tavalyi év kedvencei! Lesznek nem beauty témájú kedvenceik is, de azokról majd később. 2018-ban rengeteg újdonságot próbáltam ki és fedeztem fel, amik közül a Jeffree Star Cosmetics termékei emelkednek ki a leginkább, ezért őt választottam a 2018-as év kedvenc márkájának. Ahhoz képest, hogy októberben hozta be a Marionnaud az országba már 7 dolgot is sikerült beszereznem (katt IDE és IDE a tesztekért) és most, hogy már kitapasztaltam mindent azt kell mondanom, hogy semmiben nem csalódtam és alig várom az idei újdonságokat. Természetesen a Blood Sugar paletta maradt az abszolút kedvencem, de odáig vagyok a Supreme Frost highlighterért (teszt hamarosan), a karácsonyi folyékony rúzsokért (rájöttem, hogyan kell őket normálisan használni, azóta barátok vagyunk) és az ajakradírért is. Egyedül azt sajnálom, hogy nem minden terméket lehet még nálunk kapni, bár most, hogy megismerkedtem a márkával, a formulákkal, textúrákkal, így bátrabban fogok külföldről is rendelni. Hamarosan érkezik a Blood Sugar 2, korrektorok, púderek és egyéb nyalánkságok, most fogadtam meg az előző bekezdésben, hogy nem fogok annyit költeni, a fenébe...





Mivel így is nagyon hosszú a poszt, ezért igyekeztem lerövidíteni a tavalyi kedvencek sorát. Elég nehéz volt kiválasztani azt az öt terméket/márkát, amit a legjobban szerettem, de végül nagy nehezen sikerült. Imádtam tavaly a GlamGlow Glowpowder highlighter triót, amitől először nem dobtam el az agyamat, de végül úgy alakult, hogy amióta megvettem nem nagyon használtam mást (teszt ITT). A színek nagyon szépek, jól kihasználhatóak, a formula is szuper, de amit a legjobban szeretek benne, az a tartóssága. Tudom, hogy reggel 6kor felkenem, akkor este 6kor is látványos lesz, nem fog cserben hagyni a nap folyamán. Kicsit drága, elsőre még úgy voltam vele, hogy nem érte meg, de most már másképp gondolom.



A Pupa 3D extra-mega-gigabrutál fényes szemhéjpúdereibe azonnal beleszerettem már az első használatkor (még 2017 nyarán), azóta is a kedvenc formulám. Tavaly elég sok új színben lehetett őket kapni, sajnos csak limitált kollekciók részeként, aztán ősszel megjelentek a Make Up Stories paletták, amikben tartósan is helyet kaptak (tesztek ITT, meg ITT és ITT). Imádom a monókat is, a palettákat is, mindegyik megvan, csak ajánlani tudom őket! Nem vagyok benne biztos (ritkán járok Pupa üzletben sajnos), de a Glitter Bomb Holo Edition és a Vamp! Extreme Eyeshadow-k ilyen formulának tűnnek és rengeteg meseszép színben kaphatóak :).




A legnagyobb meglepetésemre, amikor a kedvenc ajakra való terméken gondolkodtam, akkor egyből a Trend It Up egyik limitált kollekciós (Lips & Perfumes, még most is láttam belőlük leárazva elég sok helyen, teszt ITT) rúzsai jutottak eszembe. A nude a mindennapok kedvence lett, a pirosnak a színébe pedig szerelmes vagyok! Azt hittem, hogy a MAC Ruby Woo a legszebb piros rúzs a világon, de tévedtem, mert ez sokkal szebb. Ráadásul ugyanolyan szép matt és tartós anélkül, hogy szárítana. Töredék áron! Rajtuk kívül van még három bordós, lilás, rózsaszínesebb árnyalat, érdemes rájuk lecsapni, ha találkoztok velük valahol.



2018-ban a bőröm elég sok változás ment keresztül, az év elején botrányos volt, aztán nagy nehezen kitisztult többek között a Neogence egyik szérumának köszönhetően, végül amióta az Avon Mission Y krémet használom egyszerűen tökéletes (ITT írtam róla). Annyira tökéletes, hogy már smink nélkül is voltam kint az utcán (ami azt jelenti nálam, hogy van szemöldök felrajzolva, meg extra hosszú pillák, korrektor és bronzosító, mert ezek kellenek és kész... karikák meg minden, meg na :D). Sokat gondolkoztam, hogy az elmúlt 2-3 hónapban mitől ilyen szép és egységes az arcbőröm, nulla pattik, szinte pórusok sincsenek, nem pirosodik ki, nem érzékeny annyira és semmi más új nem volt a rutinomban csak a Mission Y krém. Tudom, hogy ahhoz képest, hogy Avon és 30 ml, elég drága, de ha egyszer bevált, akkor pont nem érdekel. Ha elfogy, akkor biztosan újra fogom venni.



Végül mindenképpen szeretném megemlíteni a legkedvesebb ecsetmárkámat is, ami nem más, mint a Real Techniques! Egyre több ecsetem van tőlük és mindegyiket nagyon szeretem, napi szinten használom is őket. Van, ami már legalább 5 éve megvan és még egy szála sem hullott ki, szóval a minőségük kiváló és ehhez képest viszont olcsóak. Mindegyik extra puha, szintetikus szálakból van, amik nem durvulnak el és nem töredeznek, nem vesztik el a formájukat sem, valamint, ahogy azt már említettem egyáltalán nem hullanak. Szerencsére már a Müller drogériákban is kaphatóak, de a Notino webshopban is elérhetőek (plusz iHerb, ha jól tudom és Pink Panda is talán).



A kedvenc parfümömet meg majdnem elfelejtettem, bár nem lesz meglepetés, hiszen évek óta ragaszkodok a Chloé edp-hez. Éppen a negyedik üveggel fogyasztom és nem tudom megunni, olyan, mintha nekem találták volna ki. Nőies, rózsás, klasszikus, de mégis extra, pont, mint én :D.



Persze csalódások is voltak idén, amiket nem fogok eltitkolni. A NYX borzalmasan egyenetlen minőséget nyújt, egyszer zseniális, egyszer katasztrófa, jó lenne ha ahelyett, hogy 600 újdonságot kihoznak évente, inkább lenne csak 30, de az tip-top. Sajnos most ott tartok a márkával, hogy több a csalódás (mint pl. a Machinist paletta, poszt ITT), mint a kedvenc, remélem ez idén megfordul. A MAC már évek óta nem érdekel úgy, mint régen, szerintem nem ártana nekik egy arculatváltás vagy nem tudom... Alaptermékekben verhetetlenek, ezt soha nem fogom tagadni, hiszen a kedvenc alapozóm és korrektorom is tőlük van, de a limitált kollekciók és az újdonságok már nem hozzák azt a szintet, mint egykor. Vagyis bocsánat, pont az a probléma, hogy ugyanazt a szintet hozzák, mint 10 éve. Ideje lenne a múltból előmászni és a jövőbe tekinteni formulák szempontjából kedves MAC, mert már a rúzsok sem érik meg az árukat!



Mindenképpen szeretném még megemlíteni a kedvencem 2018-as döntésemet is, ami az volt, hogy nagyon világos hamvasszőkére festettem a hajamat. Szerettem a vöröset, kb 21 éves korom óta már minden árnyalatát ki is próbáltam, de 12 év után úgy éreztem, hogy valami másra van szükségem, valami érettebb, kifinomultabb színre és mivel előbb tolnám le nullással a hajam, minthogy barna legyek, a feketét már próbáltam és nem nekem való, így maradt a szőke. Eredetileg is hamvas tónusú a hajam, szóval tudtam, hogy nem lesz rossz, de azt nem gondoltam, hogy ennyire nagyon imádni fogom. Élvezem, hogy szőke vagyok és hogy a lenövésem nem látványos :D. Hamarosan egy hosszabb posztban is mesélek a váltásról és a jelenlegi hajápolási rutinomról.



Pár random favoritot is szeretnék még megemlíteni tavalyról :). Az egyik ilyen a Netflix, amire mindenképpen érdemes előfizetni, ha nem bánjátok az eredeti nyelvű tartalmat (szerintem nagyon jó nyelvtanuláshoz is és nem olyan vészes az ára, ráadásul 2en is osztozhattok a standard előfizetésen). Itt találkoztam először a jelenlegi kedvenc sorozatommal, a Rick & Morty-val, zseniális, imádom, már kb hatodszorra nézem újra végig, de még mindig fedezek fel benne olyan apróságokat, amiket eddig nem vettem észre. De nagyon tetszik a Bojack Horseman, a Rupaul's Drag Race, a Star Trek Discovery, a Nailed It és még sorolhatnám. A tartalom folyamatosan frissül, minden pénteken jön valami újdonság. Filmek közül valamiért nem sok hagyott bennem túl mély nyomot, de mindenképpen kiemelném a Star Is Born -t (Csillag születik), végigbőgtem az egészet, az Avengers Infinity War-t, végigbőgtem az egészet, a Hereditary-t (Örökség), ami rettentően WTF és nyomasztó volt, az I, Tonya zseniális, elképesztő a sztori is, de a színészek teszik igazán kiemelkedővé.



Tavaly vettünk nekem új laptop-ot, amit imádok, csodás aranyszínű Asus (VivoBook 15 X542U Icicle Gold, nagyon csecse dizájnja van ám és szuper akksija), hozzáillő egérrel (Genius NX-7015 Gold) és Asus telefonnal (ZenFone 4 Selfie ZD553KL Sunlight Gold). A telefon még elég új, most ismerkedünk, nagyon durva kamerája van, amit még nem tudok rendesen használni, de egyébként csodaszép, fém hátlapja van (mindig is ilyet szerettem volna), brutál erős kis gép, meseszép kijelzővel és formatervezéssel abszolút elérhető áron, csak ajánlani tudom, ha esetleg valaki egy megbízható, erős, de nem méregdrága telefont keres.



Azt hiszem ennyi emlékezetes történés, kedvenc, esetleg csalódás volt 2018-ban, meg egyébként is már nagyon hosszúra sikerült a poszt :). Nagyon remélem, hogy a 2019 is jó év lesz, kívánom mindenkinek a legjobbakat, valósítsátok meg a terveiteket, pihenjetek, fedezzetek fel új dolgokat és sminkeljetek sokat :D.

10 megjegyzés:

  1. Én nagyon örültem a személyesebb posztnak, király volt :) Jöhetek ide a szokásos idegesítő nagymami kérdésemmel? Szóval nekem már 4. éve nincs barátom (karácsonyra legalábbis valahogy mindig kidobódnak :D ) és nonstop hallgatom, hogy "na és.. Van barátod? :) Mikor hozod el? "stb kérdést, mikor unokatesóim karján már a babák lógnak... Te hogy tudsz ezzel megbírkozni / nem felvenni? Emlékszem még 1-2 éve amikor nem volt barátod említetted, hogy téged is idegesít ez a topic.. Próbálom nem felvenni, de olyan nehéz.. :( Ismerkedés meg úristen, hát arról tudnék blogot írni :D :D :D:D:AOWD:OAWD:: * cries intensely* - Bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sorstááááárs :D őszintén... néha nehezen :( és nem azért mert magányos lennék pasi nélkül, mert szerintem attól még bőven lehet valaki magányos, hogy van valakije, én választottam a szingli életet és nagyon jól elvagyok. Azért bírom nehezen, mert igazságtalan, hogy csak az lehet a normális és társadalmilag elfogadott, ha van pasid. Most a párkapcsolatok kb 20%-a őszintén boldog, a többi egy katasztrófa, megszokásból vagyunk együtt, gyerek miatt vagyunk együtt, pénz miatt vagyunk együtt, lelki terror, fizikai terror stb. Most ki garantálja, hogy benne leszek a kisebb százalékban? Inkább hagyjuk... Mindenem megvan párkapcsolat nélkül is, abszolút nem igaz, hogy erre szüksége van az embernek. Szóval ez a felfogás dühít. Meg az, hogy úgy érzem, hogy konkrétan le vagyok nézve... Köszi, hogy azt gondolják, hogy ettől lennék több, nem is attól, hogy egyedül bejártam a világot, éltem külföldön, rohadt jó munkám van, sikeres a blog, tanulom az újat és nyitott vagyok a világra. Nem szabad velük foglalkozni, vágj oda valami csípőset :D Persze mondjuk akkor savanyú vénlány vagy :D Ismerkedni meg impossible, pláne 30 fölött :D maradtak az érzelmi selejtek, anyuci kisfiai, az elváltak stb... Foglalkozz magaddal, azzal, ami boldoggá tesz, utazz, tanulj, élj, mert ezeket egyedül is meg tudod tenni :)

      Törlés
  2. Áhh, látom akkor átérzed. Igen, a társadalmi felfogás dühít, nekem több pasi mondta randin hogy "Hát igen, halál ciki nőként 30 felett tinderezni / társkeresőzni, pasiként őszintén szólva szerintem 45-ig is mehet HAHA" apád f...akanalát haver.. Pofátlan világot élünk a 40 éves pasiknak már a 30 éves is derogál, a 22 éves pipike kell akinek nincsenek elvárásai. Egyébként voltam tinderen, 35 éves pasik munkásszállón, vagy éppen szülőkkel laknak, 28-30 éves pasik "ahh figyusz most semmmi komojjjattt nem akaok".. 35+ évesek " jaj minden nő kurva volt eddig, és amúgy MI A CSILLAGJEGYEED?" stb.. Utazás és önfejlesztés tervben van nekem is! :) Szép új évet puszi -Bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugyanezt látom én is, szinte már felháborító... vannak normális pasik valahol egyáltalán? :D Köszönöm szépen és neked is viszont!

      Törlés
    2. Lányok, higyjétek el, kérdések (csesztetések) mindig lesznek. Ha van barátod, akkor mikor házasodtok össze, ha összeházasodtatok, akkor mikor jön a baba? Ha már van egy gyerek, mikor jön a testvér? Ha netán két egyforma nemű gyerek van, akkor nem akartok még egy lányt/fiút is? Hogyan szültél? Tudsz szoptatni (tőlem ezt konkrétan a postás fickó kérdezte)? Ha ezeken mind túl vagytok, akkor mikor vesztek lakást, mikor költöztök nagyobb házba? És a sort végtelenül folytathatnám...

      Törlés
    3. mintha bárkinek is lenne beleszólása az életedbe... nem értem néha, hogy az emberek egyáltalán hogy veszik ehhez a bátorságot! Én soha, senkitől nem kérdeztem még ilyesmit, nem is fogok, abszolút nem érzem szükségét annak, hogy más életében ilyen mértékben turkáljak. De ha kérdeznék is, nem számon kérően... Remélem egyszer leszoknak erről az emberek...

      Törlés
  3. Jó volt olvasni a tippeket pro és kontra! A Jeffree S. ajakkencékről tényleg írj, mert amíg nem olvasom tőled a know-how-t, addig nem merem megvenni! :D
    A Rick és Morty pedig tényleg meg-un-ha-tat-lan!!!!

    VálaszTörlés
  4. A NYX nekem egy hatalmas csalódás volt, pedig nagyon vártam hogy behozzák Magyarországra, de minden amit próbáltam eddig tőlük (alapozó, folyékony rúzs, tus) pocsék volt. Ráadásul ahhoz képest olyan áraik vannak, hogy csak pislogok. Talán a Setting Sprayre tudom azt mondani hogy nem rossz, de igazából mattítani nem mattít, a sminkem nem lesz tartósabb, szóval...:D Nálam a Lime Crime folyékony rúzs volt kedvenc 2018-ban, egy álom felkenni, nem ragad, nem kopik, egy csoda. Pár hete meg rendeltem egy Kat von D Studded Kiss rúzst, a legjobb matt rúzs amit valaha próbáltam. A BoJack Horseman szuper sorozat, ha szereted a rajzfilmsorozatokat akkor az Over The Garden Wall-t tudom ajánlani, elbűvölően aranyos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én mondjuk olyan nagyon sok mindent még nem próbáltam, mert az eddigi tapasztalatok is visszatartanak meg az árak is néha, de van pár termék, ami nagyon tetszett azért, szerencsére :) a sorozatra köszi a tippet, meg fogom keresni :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.