HAJNAPLÓ | Vörösből hamvas szőke

Nem is olyan régen egy hirtelen ötlettől vezérelve (nem igazán volt betervezve, azóta sem tudom, hogy miért döntöttem így, de azt most már legalább tudom, hogy nagyon-nagyon jól döntöttem) a vöröses tónusú hajról hamvas világosszőkére váltottam. Sokan kérdezték, többek között Ti is, hogy hogyan változtattam meg a színt, illetve, hogyan ápolom jelenleg a hajamat. Mivel nagyon régen volt már kifejezetten a hajápolásnak szentelt bejegyzés, így kaptam az alkalmon és összeszedtem mindent a szőkévé válásról és a jelenlegi kedvenc termékeimről, rutinomról és egyéb trükkökről. Remélem nektek is tetszik a poszt, ha pedig van bármilyen kérdésetek hajfestést, szőkítést, ápolást illetően, akkor várom őket kommentben!

A jelenlegi, tökéletesített ezüst szőke :)



Pápá vöröske

Idestova, ha jól rémlik, akkor kb 10-11 éve vörös a hajam. Mindig valami más árnyalatú, megjártam már a nagyon durva narancsot, a nagyon durva tűzvöröset, a padlizsánt, a barackot, a rózsaszíneset, a nagyon finom aranyrezet, de a lényeg, hogy mindig volt valami vöröses tónus a hajamban. Tavaly már kacérkodtam a szőkébb árnyalatokkal, de végül valamiért megint visszaváltottam a sötétebbre, azonban idén márciustól folyamatosan világosodik a hajam és kétszer átestem egy kisebb radírozáson/szőkítésen is. Igazából terv annyira nem volt, a barackosabb, vagy rózsaarany színek vonzottak leginkább, eszembe sem jutott, hogy búcsút intsek a meleg tónusnak és teljesen hideg, hamvas szőke legyek.

Ez kb 2 év termése :D


Aztán végül valamiért úgy döntöttem, hogy ez így most jó lesz nekem, legyek teljesen szőke, nulla vörössel és arannyal. Persze azt már előre tudtam, hogy a réztől rettentően nehéz megszabadulni, tényleg a lehető leghamvasabb festéket kell választanom és elsőre úgysem lesz tökéletes. Így esett a választásom a Keune 1517 (Super Ash Violet Blonde) rettentően szürkés-hamvas extra világos szőkéjére, mert ezekben vannak olyan pigmentek, amelyek teljesen 'kiütik' a vöröset a hajból. A festés már rutinból megy, nem szőkítettem előtte (2:1 arányú, 9%os oxival tudtam, hogy nem fog kelleni), a végeredménytől - vizesen - viszont kis híján majdnem elsírtam magam, mert full szürke lett a hajam és nagyon megijedtem. Aztán megszárítottam, kivasaltam, eltelt 2 nap és mindenki agyondicsért én pedig beleszerettem ebbe az árnyalatba. Ma már csak jéghercegnőnek hivatom magam (vicc :D vagy nem) és el sem tudom képzelni, hogyan tudtam más hajszínnel élni. 



Ez szeptember végén történt, azóta festettem már párszor és mostanra sikerült a tökéletes kombót megtalálnom. A Keune hajfesték maradt, ettől jobbat nem fogok szerintem találni, de elkerülendő a sárgásodást és az extra ezüstös hatás kedvéért egy színezőt is használok, méghozzá a Schwarzkopf Live Steel Silver-t, ami gyönyörű igazi fényes-metálos hatásúvá tette a hajamat, nagyon örülök, hogy mertem vele kockáztatni. Rettentően kék a tubusból kinyomva, kicsit félelmetes, de a végeredmény magáért beszél. Ráadásul két festés között is lehet használni frissítésre, ha esetleg gyorsan kopna (elméletileg 10-15 mosást bír). Persze ennek a színnek az ápolása kicsit más termékeket igényel még a színezés mellett is, mint amiket eddig használtam, de mostanra sikerült egy jó kis rutint kialakítanom és megismernem pár nagyon szuper dolgot, amik segítenek fényesen, puhán és kezelhetően tartani a hajamat.


A rutin

Az első és legfontosabb volt egy hamvasító sampon és balzsam beszerzése, ugyanis hajlamos lehet visszasárgulni a haj és az ezekben a termékekben található viola pigmentek ezt elméletileg megakadályozzák. A választásom a dm-ben kapható Langhaar Madchen Silver Blond családra esett (ITT már írtam róluk kicsit részletesen), amik első szaglásra és látásra elvarázsoltak. Nagyon tetszik már a külsejük is, csinos a virágos-csajos csomagolás, a lila szín és az illatuk elképesztően finom, pedig nem szeretem a levendulát, de a rózsával keverve isteni, igazi budoár hangulata van az egésznek. Sajnos nem teljes mértékben akadályozzák meg a visszasárgulást, minimálisan észrevettem pár helyen, hogy veszít a hajam a hamvasságából, de nem vészes a dolog és várható is volt a vörös után. Ha elfogynak, akkor váltani fogok, hiszen még újak nekem ezek a termékek és lehet, hogy a tökéletes odakint vár rám valamelyik drogéria vagy fodrászkellékes polcán (most a Colorista hamvasító samponnal, illetve a L'Oréal Professionnel szőke hajra való termékcsaláddal szemezgetek). Ettől függetlenül csak ajánlani tudom a Langhaar Madchen termékcsaládot, szuper a többi termékük is.



Mellettük pár alkalommal különböző pakolásokat is kipróbáltam, mert egyszerűen szükségem volt az extra ápolásra és leginkább a Fructis Hair Food makadámiás verzió, valamint a Langhaar Madchen egy adagos. kis tasakos kiszerelés vált be. Mind a kettőt órákon át rajta hagytam a hajamon, vagy heti egyszer, vagy kéthetente egyszer és ugyan ideiglenesen sokat segítettek és kezelhetőbbé tették a hajamat, de végül mégis az olló mellett döntöttem és megszabadultam az elgyengült, töredezett részektől. Ami rettentően jó döntés volt, jobban is érzem magam azóta és szerintem ez a szín rövidebb bubi frizurával érvényesül a legjobban, ami profin van vágva és kezelve. Ettől függetlenül ugyanúgy folytatom ezeket a kezeléseket, mert kell az extra ápolás a hajamnak, pláne a fűtésszezonban.



Mivel sokat szárítom és vasalom a hajamat, ezért mindig van itthon pár különböző hővédő és szerkezet újjáépítő termékem is. Jelenleg a L'Oréal Elseve Cica Repair-t és a Stylista The Sleek Serum-ot használom, ezek nagyon beváltak, különösen a pumpás szérum. Nem nehezíti el a hajat, nem ragacsos, nem sok és tényleg simább, egyenesebb tőle a haj. Plusz az illata is isteni finom. Én már kipróbáltam közvetlenül vasalás előtt száraz hajra is és még így is működik, ezzel a technikával extra sima és egyenes lesz a sörényem. Ha pedig kész a frizurám, akkor jöhet egy kicsike olaj a hajvégekre, ez jelenleg a Müllerekben kapható mini kiszerelésű Hask Keratin Oil. Imádom, hogy ilyen picike, mert olajból nagyon kevéske kell csak, így egy nagyobb flakon soha nem fogy el és csak megromlik, szóval ez számomra sokkal praktikusabb. Szerintem nyáron vettem, minden hajmosásnál használom és még a negyede megvan.



Hajformázáshoz nagyon kevés terméket használok, konkrétan két különböző típusú hajlakkot és ennyi :). A Matrix Oil Wonders Volume Rose a legjobb hajlakk a világon, isteni az illata, rengeteg van benne (egy éve használom már és még mindig nem fogyott el), nem ragaszt, nem keményít, viszont tart. Csak ajánlani tudom, zseniális darab. A másik a L'Oréal Professionnel Wild Stylers Crépage De Chignon, ami egy textúráló, matt spray, évek óta imádom, ha nagyon dús, vad frzurát szeretnék, akkor ezt használom. Természetesen szárazsampon nélkül nincs élet, én is előszeretettel veszem elő ezt a titkos fegyvert, ha lusta vagyok hajat mosni. Nem olyan régen fogyott el a Langhaar Madchen darabja, ami az egyik legjobb amit valaha próbáltam. Nincsen színe, nem hagy fehér port maga után és nagyszerűen működik, anélkül, hogy szárazzá és fénytelenné tenné a hajat. Most éppen vissztértem a Batiste-hoz, amikor megláttam az anti-frizz hatású újdonságukat a Müller-ben. Sokkal jobb, mint az eredeti verzió, finomabb a hatása, nem olyan matt és fehér, az illata is visszafogottabb, nagyon tetszik, csak ajánlani tudom őt is.



Lényegében ennyiből áll a hajápolási rutinom jelenleg :). Örülök, hogy sikerült ilyen jó termékeket találnom, persze azért mindig nyitott vagyok az újdonságokra. Szóval ne habozzatok kommentben megosztani a te kedvenceiteket, tapasztalataitokat, hátha ihletet kapok!

13 megjegyzés:

  1. Sajnos nem tudok terméket ajánlani, mert hosszú sötétbarna hajam van (bár most a te hajadat látva szívesen stílust váltanék, de tudom, hogy borzasztóan állna :D). A rózsás hajlakkot hol lehet megvenni? Régóta keresek olyat, aminek jó illata van és nem tapaszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én a fodrászomtól vettem, de innen meg tudod rendelni :)
      https://www.cosmetino.hu/hu/markak/matrix-oil-wonders-volume-rose-finishing-spray-400-ml

      Törlés
  2. Esetleg a mátrix termékek megérnek egy próbát, Édesanyám szőke haját nagyon szépen rendbe tette és azóta egyszer sem sárgult be neki. Tény mátrixxal is lett festve. Én leginkább a sampon balzsam komboját használom de valami isteni és viszonylag sokáig is elég így megéri az árat :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm a tippet :) most éppen a Blondme termékekkel szemezgetek, de ha azok nem válnak be, akkor megpróbálom a Matrix-ot :)

      Törlés
  3. Szia!
    A szőkítés előtt milyen vörös volt a hajad? És a Keune hajfestéket hol lehet beszerezni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) elég világos rézvörös volt mielőtt szőkére váltottam, a festéket pedig csak fodrászkellékesnél lehet kapni :)

      Törlés
    2. Milyen arányban keverted a festéket az oxival?

      Törlés
    3. A szövegnen írta, hogy 2:1 !

      Törlés
  4. Szia..
    Nekem Vörös A hajam 1 hónapja lett festve És Szeretném Be festeni Szőkere.. Be fogná?

    VálaszTörlés
  5. Szia
    A 2:1 keverési arányt hogy érted?
    2 rész festék 1 rész developer vagy fordítva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1 rész festék + 2 rész developer. Pl.: 1 tubus festék (60ml) + 120 ml developer. Ezt a keverési arányt ajánlja a gyártó. :-)

      Törlés
  6. Szia! a 7. képen lévő hajszínt, hogy érted el?:)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.