RIP Urban Decay Naked

8:19 du.
Nemrégiben jelentette be a szomorú hírt az Urban Decay, miszerint 8 év után elbúcsúzik az ikonikus, mindent megváltoztató Naked palettájától. Úgy éreztem, hogy ez egy olyan esemény, amiről mindenképpen illik megemlékezni egy beauty blogon, hiszen nem akármilyen termékről van szó. Biztos vagyok benne, hogy nem egy fiatal nőnek, lánynak ez volt az első igazi, márkás és jó minőségű szemhéjpúder palettája, ami 2010-es megjelenésekor alapjaiban rengette meg a szépségipart. Nekem is számtalan emlékem és gondolatom fűződik hozzá, ezekről is szeretnék most egy kicsit mesélni. Kommentben pedig várom a tiéteket is!



Egy kis történelem

Az Urban Decay még anno a ’90es évek végén alakult, mindig is közkedvelt márka volt az érdekes, megszokottól eltérő színeivel, de a világ 2010-ben jegyezte meg végleg a nevüket, amikor megjelent az első Naked paletta. Az átlagos értékelése szinte minden oldalon majdnem elérte a vágyott 5 csillagot, ódákat zengtek róla, hiszen ez volt az első igazán jó minőségű, jól kihasználható klasszikus natúr és bronzos színeket és különböző finiseket tartalmazó paletta, izgalmas és egyedi csomagolásban, ami a tömegeknek készült. Én 2009-ben kezdtem el a blogomat, az előtte való években vetettem bele magam a szépség világába, így igazán nagy örömmel tölt el, hogy tanúja lehettem egy legenda születésének és szerencsére emlékszek is minden a Naked palettával kapcsolatos dologra. 

A legelső emlékem az volt, hogy ki az a hülye, akinek ez a paletta tetszik :D. 25 évesen rettentően rühelltem a natúr árnyalatokat, a színeknek és a feketének éltem, úgy éreztem, hogy semmi szükségem nincs ilyesmire, mint a Naked. Plusz ott motoszkált bennem az is, hogy ami mindenki másnak kell, az nekem biztosan nem fog. Pedig iszonyatosan menő volt minden blogger, aki erről írt és kb minden második sminkjüket ezzel készítették el, vagy nem is használtak mást. Kemény 2 éven át tartottam magam ehhez, aztán végül elcsábultam és megvettem én is. Természetesen egyáltalán nem bántam meg és azt hiszem, hogy nagy szerepe volt abban, hogy végül megkedveltem a természetesebb tónusokat és sminkeket is.



Azonban a szerelem lassan indult el, elsőre nem rajongtam érte, csak később kezdtem el igazán értékelni. Azt viszont be kell vallanom őszintén, hogy ugyan voltak olyan időszakok, amikor szinte alig használtam más szemfestékeket, mégsem lett soha a kedvenc palettám, ma pedig őszintén bevallom, hogy a 2018-as trendek és minőség mellett elbújhat szégyenében. Már soha nem veszem elő és az újabb palettáimmal egyszerűen nem is tudja felvenni a versenyt. De soha nem fogom vitatni az úttörő hatását és azt, hogy ez egy olyan termék, amit meg kell tapasztalni a kezdő sminkkedvelőknek, ha van rá lehetőségük.

Szinte hihetetlen egyébként, ami az elmúlt 8 évben történt, amióta megjelent a Naked. A szépségipar egy olyan változáson és fejlődésen ment keresztül, amibe szerintem anno mindezek kezdetén senki bele sem mert gondolni. Nem mondom azt, hogy minden az UD ikonikus palettájával kezdődött, de szerintem igenis nagy szerepe volt a beauty revolúcióban és evolúcióban. Az pedig az élet rendje, hogy a régi motorosok átadják a helyüket az újaknak, amikre nem is kell majd sokat várni, hiszen hamarosan megjelenik a Naked Cherry, a Naked AF és a Naked Honey is ;).



Nektek milyen emlékeitek vannak a Naked palettával kapcsolatban? Szoktátok még használni?

6 megjegyzés:

  1. Nekem a Naked 2 volt az első high-end palettám amit a mai napig nagyon szeretek, több árnyalata már a végét járja. Ausztráliában élek és ezt az elsőt megvásároltam 1 hete fél áron. Azóta nem nagyon nyúltam máshoz, imádom: :) Eléggé várom, mivel fog előrukkolna az UD, ez a Cherry is ígéretesnek tűnik. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont ma derült ki, hogy egy teljes kollekciót építettek a Naked Cherry köré, hamarosan ki is rakom majd Facebook-ra :)

      Törlés
  2. Nekem pont ez az egyik, amire valahogy sosem vágytam. :) Nekem (is) a Naked 2 volt az első palettám, amellett erre már nem volt szükségem és valljuk be én nem vagyok igazi rajongó, már jóval a megjelenések után figyeltem fel az UD palettáira. A jelenlegi kollekcióm a 2, a 3, a Smokey és a Matt - mindet egytől egyig imádom, ha nem is nyúlok hozzájuk minden egyes nap. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a Naked éppen elég volt a szériából :) bár most az újak érdekelnek, csak ez már nekem nem 'naked' kategória azért :D

      Törlés
  3. Nekem sosem tetszett úgy igazán. A 2 és a 3 inkább, de azoknak annyi jó dupeja jelent meg, hogy végül azokat sem vettem meg.
    Az újabb palettáik jobban érdekelnek és kíváncsi vagyok mivel rukkolnak még elő. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem izgi dolgokkal :) én a honey-ra nagyon kíváncsi vagyok, úgy érzem, hogy az nekem való lesz, csupa arannyal meg sárgával és bronzzal, nyami :D

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.