SMINKLECKÉK | Beauty titkok

2:51 du.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de imádok szépség titkokról, tippekről és trükkökről olvasgatni meg videókat nézni. De ami még ettől is jobb, az az, amikor te saját magad jössz rá ilyen dolgokra. Az alábbi posztban öt beauty ’titkot’ szeretnék veletek megosztani, amik nagyban megkönnyítik a saját rutinomat vagy éppen szebbé teszik a bőrömet, sminkemet. Kommentben pedig várom a ti trükkjeiteket ☺.




Az ördög a részletekben rejlik

Soha, sehol nem látok ezzel a témával kapcsolatban semmit. Pedig nagyon-nagyon fontos dolog. Ugyanis abszolút nem mindegy, hogy milyen vattakorongot használunk a smink lemosásakor. Én, vagyis a bőröm rettentően finnyás vagyok ilyen szempontból és szerintem nem véletlenül. A normál, átlagos vattakorongok ugyanis szerintem egyrészt nem elég puhák, van, amelyik szinte karcolja a bőrt és nem is elég vastagok. Viszont a Müller sajátmárkás homoktövises illetve uborkás vattái egyszerűen zseniálisak és minden igényt kielégítenek. Nagyon-nagyon puhák, vastagok, a legérzékenyebb bőr sem pirosodik ki tőlük, igazán kíméletesek és abszolút nem drágák, ugyanannyiba kerülnek, mint a többi drogériás típus. Szerintem próbáljátok ki őket, érezni fogjátok ti is és a bőrötök is a különbséget ;).



Nem mind arany…

Lehet, hogy nem leszek népszerű az alábbi véleményem miatt, de tudhatjátok már, hogy nem rejtem véka alá a véleményemet. A bőrápolás terén ugyanis szerintem abszolút felesleges méregdrága ’ránctalanító’ vagy ilyen-olyan csodakrémekre költeni, mert a legtöbbje úgyis hatástalan különböző okokból kifolyólag. Egy egyszerű, szép összetevőjű a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló, szuper kis boosterekkel szérumokkal kombinálva igény szerint és egy jó ápolási-tisztítási  rutin sokkal, de sokkal többet ér, mint bármelyik puccos La Prarie vagy La Mer krém, amik még ráadásul túl is vannak illatosítva, abszolút feleslegesen. Nem szabad bedőlni a jól hangzó szlogeneknek meg reklámoknak, a legtöbb ilyen marketinggel megtolt márka terméke nem fog érni semmit. Szerintem a legjobb választás, főleg sminkelés előtti hidratálásra, egy jó kis krémzselé (pl. Clinique), ami gyorsan beszívódik és gyönyörű teltté teszi a bőrt.



A kevesebb több

Ez a szépségápolás minden területére érvényes, mert a kevésből lehet többet csinálni, de a többől kevesebbet nagyon nehezen ezen a téren. Mindig finoman, óvatosan, apránként rétegezve, építve adagoljuk a sminktermékeket, hiszen például, ha túlszalad a pirosító, akkor azt elég trükkös néha orvosolni. Az arcápolás terén is ebben az elvben hiszek, szerintem egyáltalán nem szükséges az ötven lépéses rutin, pláne akkor, ha valakinek súlyosabb bőrproblémái vagy érzékeny, allergiás bőre van. Az egyszerűség mindenek felett ☺.

Csalni ér

Sokszor van az úgy, hogy az ember lánya keresi a tökéletes alapozó árnyalatot, de nem találja. Viszont alapozóra meg szüksége van. Mi ilyenkor a teendő? Bizony csalni kell. Ha vívódunk két árnyalat között, akkor érdemes inkább a világosabbat választani, mert az egy jó bronzosítóval és púderrel könnyen és egyszerűen elcsalhatjuk a jó irányba. Plusz az is ott van a pakliban, hogy oxidálódhat az alapozó, vagyis magától besötétedik egy kicsit (jobb esetben, a rosszabbikban narancssárga lesz). Az előző pontban említett sok pirosító gondot is meg lehet oldani egy kis csalással: vagy a púderecsetünkkel szaladjunk végig a problémás területen, hogy a még ecseten maradt púderrel elhalványítsuk a pírt, vagy az alapozóecsettel/szivaccsal óvatosan ütögessünk vissza egy kis alapozót a bőrbe. Ugyanezt a trükköt a sok highlight esetén is alkalmazhatjuk. Ide sorolnám még a szemüvegesek előnyét, ami szintén egy kis csalásnak számít: ha nem tökéletes a szemfestésed és mínuszos az okuláréd, akkor nem kell aggódni, a kutya nem fogja észrevenni :D.

Fújd, fújd, fújd

Az egyik kedvenc szépségtrükköm az arcpermet. Imádom őket! Annyi mindenre jók, rettentően hasznos termékek, én mindenkinek javaslok egyet beszerzésre. Akár egy sima termálvíz permet is megteszi! Nagyon jó az arcbőr felfrissítésére, megnyugtatására, előkészítésére, a smink felfrissítésére és a smink egybeolvasztására is. Ha highlighterezés előtt fújjuk be az arcunkat, akkor a fénypúder erőteljesebb lesz, nagyon jó ecsetek benedvesítésére, pigmentek felvitelére. Egy sminkes nem is létezhet arcpermet nélkül, kötelező kelléknek számít ☺. Én nagyon szeretem a MAC Fix+-t erre a célra, nem hiába rajong érte mindenki, tényleg az egyik legjobb a piacon, de most jelenleg alternatívaként egy illatanyagmentes Balea Med permetet használok.



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.