Cult Beauty | Kat Von D Shade+Light Contour Palette & Everlasting Liquid Lipstick

Idén nagyon bőkezű és korai volt a Jézuska (köszönöm még egyszer neki ;), hiszen máris meghozta nekem az idei karácsonyi ajándékok egy részét, méghozzá a legjobb részét: egy Kat Von D csomagocskát, amiben két kultikus kedvenc lapult: egy kontúr paletta és egy Lolita folyékony rúzs. Képzelhetitek, hogy azóta is be vagyok sózva, boldog boldogtalant zaklatok velük és állandóan kenegetem őket magamra... Nehéz volt előrángatni az elkábult agyam mélyéről a 'komoly' beauty bloggert és megírni a tesztet róluk...



A Kat Von D termékekről érdemes tudni, hogy a legutolsó kis pöttyig, minden egyes kis részletet maga Kat Von D tervez meg, ő rajzolja a logókat, a kis rózsákat, a feliratokat, az instrukciós ábrákat, ő talál ki minden egyes árnyalatot és teljes mértékben érezni a termékeken, hogy benne van a szíve-lelke és minden tehetsége, hiszen nagyon minőségiek, nagyon igényesek, nagyon szépek és nagyon különlegesek.



A paletta és a folyékony rúzs is fekete dobozban érkezik, ezeken minden információ (árnyalatok nevei, összetevőlista, stb) megtalálható. A Shade+Light strapabíró kartonból készült (meglepően nehéz), mágnessel záródik, tükör is van benne és szerencsére nem sok a kihasználatlan hely, azt úgy nem szeretem... A dobozban található még egy kis használati útmutató is, hogy mit merre hogyan, ami jól jöhet a kezdőknek. A palettában hat púder kapott helyet, ebből három a highlight szín (ők kisebbek) és három a kontúr:

  • Lucid - rózsaszínes nude, ez a legvilágosabb highlight. A nagyon világos bőrt egy pöppnyit élénkebbé teszi, de nem lesz hivalkodó hatású.
  • Lyric - nagyon halvány sárgás tónusú highlight. Közepesen világos és közepes tónusú bőrre a legjobb. Én a pirosító vagy a kontúr tompítására használom.
  • Levitation - barack színű highlight. Kiemelésre a sötétebb bőrűek tudják leginkább használni, de világos bőrön is szépen mutat pirosítóval kombinálva, vagy akár ahelyett.
  • Sombre - hideg tónusú, világos taupe kontúr. Kiváló a hófehérkéknek, nagyon természetes hatást lehet vele elérni.
  • Shadowplay - enyhén meleg tónusú barnás kontúr. A tökéletes kontúr és pont. Világosabb és sötétebb bőrre is fantasztikus.
  • Subconscious - hidegebb tónusú sötétbarna kontúr. Egyértelműen sötétebb bőrre lett kitalálva, de simán használhatja őt is bárki, főleg, ha extra kontúrra vágyik.



A púderek textúrája valami elképesztően finom, egy álom satírozni őket, komolyan hihetetlen a formulájuk, mindemellett ráadásul nagyon pigmentáltak is. Az egyetlen bibijük, hogy különösen a kontúrszínek hajlamosak porzani kissé, de komolyan nem érdekel, mert annyira fantasztikusak. A finisük pedig matt, de valahogy mégsem matt... Nem mondanám fényesnek sem, egyszerűen van egy ilyen természetes, bőrhatású ragyogásuk, ami még szebbé teszi őket az arcon. Én személy szerint a hófehérke fejemre a Lucid és a Shadowplay kombóját használom, de simán volt olyan alkalom, hogy mind a hatot sikerül ilyen vagy olyan módon felpakolnom magamra egyszerre :D. Ugyanis nem csak arcra lehet ám őket használni, hanem nyilván szemre is (gyönyörű nude sminket lehet vele csinálni).



A kontúrok felviteléhez mindenképpen egy keskenyebb fejű, nagyon tömött ferde ecsetet ajánlok (én a Marionnaud No35-öset használom), a highlighterekhez pedig egy kisebb, laposabb fejű pirosító vagy finish ecsetet (pl Zoeva 105-ös) vagy Beauty Blender-t javaslok. Engem nagyon meggyőzött a Kat Von D Shade+Light paletta, bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretné magasabb szintre emelni a napi sminkrutinját, de profi sminkeseknek is tökéletes választás. Kicsit nehéz ugyan beszerezni és nem túl olcsó (kb 15-16000 Ft), de ha valamelyikőtök szeretne egyet, akkor írjon nekem bátran ;). 

Az Everlasting Liquid Lipstick Lolita árnyalata hihetetlen népszerűségnek örvend, nekem is nagyon megtetszett ez a különleges szín, így egyértelmű volt, hogy ő is kell a gyűjteményembe. A tubusa nagyon vékony és hosszú, talán jó régen a MAC-nek volt egy hasonlója. Elég érdekes, nem lesz a kedvencem, én jobban szeretem a normál méretűeket, már csak azért is mert itt jön elő a termék legnagyobb hibája: a kupak visszacsavarásánál kifolyik a cucc. Micsoda pazarlás... Pedig így is kevés van benne :(. 



A formula nagyon különleges, vékony, szinte vizesen krémes és egy rétegben is tökéletesen fed. A felkenése szerintem egész könnyű, pont jó az applikátor mérete ahhoz, hogy viszonylag tökéletes legyen az eredmény, bár az olyan semmi nem sikerül reggeleken kell hozzá egy ecset. Gyorsan szárad, teljesen mattra és szinte egész nap jól bírja, de egy nagy lakoma, azért megkoptatja valamennyire, viszont nem hagy nyomot semmin. Az ajkakat sajnos kicsit szárítja, de ez várható volt. 



A szín pedig elképesztő, nagyon egyedi, sötét, de nem élénk, hanem tompa bordó/rozsdavörös (bocsánat hogy ilyesmihez hasonlítom, de kicsit olyan, mint az alvadt vér), teljes mértékben megértem, hogy mi ez az őrület körülötte. Ha nem szárítaná a számat minden nap ő lenne rajtam :). Viszont őszintének kell lennem, ha választani kellene a Pupa I'm Matt és a Kat Von D ELL között, akkor én bizony a Pupa-t választanám, egyszerűen kényelmesebb viselet és ugyanolyan tartós formula, ráadásul a Pure Skin árnyalat jó alternatíva lehet a Lolita helyett (nem dupe, sokkal világosabb és visszafogottabb a Pure Skin). 


Összességégében és az eddigi tapasztalataim alapján bátran merem ajánlani kipróbálásra a Kat Von D-t, annak ellenére is, hogy mint minden másik márkánál itt is vannak kevésbé szuper termékek. A paletták, a rúzsok és a tus első osztályú, velük kezdjetek ;). Ha pedig szeretnétek egy kis kontúrozós posztot, akkor várom a kommenteket!

Ti próbáltatok már Kat Von D terméket???


12 megjegyzés:

  1. Én mindenképpen szeretnék a kontúrozásról posztot!
    Egyébként nagyon nagyon jól áll Neked ez a rúzs, tényleg az alvadt vér megfogalmazás a legjobb a színére :D (Ha megkérdezhetem a lipstick-ek milyen áron mozognak?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm :) és lesz kontúrozós poszt ;) a rúzsok ha jól rémlik 30 euró körüli áron vannak

      Törlés
  2. Nagyon szép ez a Lolita, fura, hogy szárít, mert mindenhol azt mondják, ez az egyik legjobb formula, mert nem szárítja az ajkakat..
    Van egy szemhéjfesték-palettám, Krémmánián lőttem, de az igazat megvallva, nem túl sokat használom. Pedig szeretem a színeit, de nem győzött meg sajnos a minősége, mert nagyon potyog. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem nagyon szárított :( bár eleve száradásra hajlamos vagyok :D régebben nem voltak olyan jók a paletták, de azóta változtattak a formulán, most zseniális :)

      Törlés
  3. Hú, a képeiden tök máshogy néz ki a Lolita, mint ahol eddig láttam. Itt szinte bordós, másoknál meg sokkal világosabb- szürkésebb :O de tény, hogy szép nagyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is másnak képzeltem, ne is mondd... fogalmam sem volt róla, hogy rajtam ennyire sötét lesz, bár állítólag minden egyes külön legyártott mennyiség más és más színű volt eddig *-*

      Törlés
  4. Azta, a Lolita nagyon jól áll a kék szemedhez. Egészen más oldalát mutatja rajtad, nagyon szééép. :)
    A Shade + Light pedig régi vágyam, és pont elfogyóban van a sculpting cream-em, amit szerintem már nem is lehet kapni. Még a Too Faced kontúrpalettáján gondolkozom, bár Kat-é sokkal közelebb áll hozzám. Hjajj, miért nem lehet sminket letölteni a blogodról?! :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) de jó lenne, ha le lehetne tölteni minden szépet ;) a too faced is nagyon szép, bár melegebb tónusok vannak benne, de minőségre nagyon hasonló :)

      Törlés
  5. Áááá :D Utálak :D Olyan rég kiszemeltem a Kat Von D termékeket, köztük pont ezt a palettát. :DSír a szívem érte, és látom még mindig ugyan olyan csodaszép mint ahogy emlékeztem. :3 Talán egyszer, hátha :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szólj, ha eljön az egyszer ;) szívesen rendelek neked is!

      Törlés
  6. Igen, legyen kontúrozós poszt :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.