Urban Decay Naked Skin - teszt / review&swatches

Kb. 4-5 évvel ezelőtt megtaláltam álmaim alapozóját. Soha nem szerettem a folyékonyakat, sem az erős fedésűeket, viszont kényszerből azokat kellett használnom, ám amikor a bőröm végre megtisztult azt mondtam soha többé! Eleinte púderekkel próbálkoztam (Clinique Almost Makeup és MAC MSF), de nem voltak az igaziak, ettől azért többre vágytam. Aztán a megtaláltam Őt, a tökéletest és hűséges társak voltunk egészen addig amíg a MAC gondolt egyet (mert ugye a MAC Mineralize por alapozójáról van szó :D) és megváltoztatta a formulát és a csomagolást. Pedig pont az egyszerűen használható kis puffnis kivitelezés miatt imádtam, erre elveszik... Persze ebay-en még ideig óráig lehet kapni a régi verziót, de kénytelen leszek új tökéletes után nézni. Vagy már meg is találtam?

4-5 years ago I found the perfect foundation for my skin. I always hated the liquid and heavy coverage makeups, but I just had to use them. But after my skin became 'perfect' I said: no more, ever again! First I tried a few powders, but they were not enough (not the coverage, I just didn't like them, maybe they were too cakey). Then I found IT and we were the perfect couple until the MAC decided to change the formula and the packaging of the Mineralize SPF15 Foundation/Loose. The thing that I really loved about that one was the comfortable puffy spongy packaging, because it wasn't messy like all the mineralize foundations. And they just took it away from me... So I have to find the IT foundation again, but maybe I already found it...


Mindenhol csak áradoztak és ódákat zengtek az Urban Decay új folyékony alapozójáról, a Naked Skin-ről, ezért úgy gondoltam nem halok bele, ha kipróbálom, az úgysem kerül semmibe, hogy elmegyek a Sephora-ba és kérek egy mintát. Az eredeti csomagolás nagyon szép, kifinomult, ami egyébként eddig nem volt jellemző az UD-re. De ettől függetlenül tetszik, mert praktikus és higiénikus kis pumpája is van, meg átlátszó, így látni a színt és azt is, hogy mennyi van benne. Szép dobozkában érkezik, ezen vannak rajta az információk és szerencsére nincsen benne illatanyag.

Everybody is talking about the new Urban Decay Naked Skin foundation, and everybody loves it! So, I thought it's not going to hurt me, if I give it a try, and since the Sephora gives you sample from everything it didn't cost a cent. The original packaging is very chic and elegant, absolutely nothing like the UD style, but I like it. It's practical and hygenic because of the pump, and the tube is see-trough, so you can see the shade and how much is in it. The ingredients list is on the box, it doesn't contains parabens and fragrance, thank God.



Az alapozó állaga meglepően folyékony én meg sem próbáltam kézzel emiatt felvinni, egyből a duo fibre ecsetkémhez nyúltam. Nagyon könnyű volt így dolgozni vele, szépen, egyenletesen és vékonyan fel lehet vinni, de lehet építgetni is (a fedése alacsony-közepes). Egyszóval a használata kiváló és kevés kell belőle. De a lényeg csak ezután jön! Én, aki irtózik a folyékony alapozóktól, mert konkrétan úgy érzem, mintha fojtogatnának, azt mondom, hogy ez valami álom. Mintha semmi nem lenne rajtam, nem éreztem az egész napos viselése után sem azt a fura érzést, hogy akkor én most lekaparom az arcom, mert már nem bírom tovább. Nem hiába Naked lett a neve, olyan a bőr, mintha meztelen lenne, csak sokkal szebb :D. A finise szintén tökéletes, nem az a furán, természetellenesen matt, hanem teljesen természetes, matt, de mégis ragyog a bőr. Á, hagyom a fenébe, csak áradozni tudok róla.... Egyszerűen zseniális, de ugyanakkor nem tökéletes, mert nincsen benne fényvédő, de egy nappali krémmel vagy primerrel, amiben van ez a kis bibi is orvosolható. Az én kombinált bőrömnek teljesen jó volt, szerintem zsírosabb bőrre is működik, max be kell vetni egy mattító púdert, de a száraz bőrben már nem vagyok biztos, lehet, hogy azon már nem mutatna ennyire szépen.

The texture of the foundation is surprisingly liquidy, so I think for the application is better if we use a brush or a beauty blender (I guess a duo fibre or the UD new brush is the best). It's really easy to apply it evenly and it's buildable (the coverage is light to medium). And the result? OMG, it's perfect and amazing! It's like nothing on your face, really comfortable, you can feel, that your skin is breathing because this foundation is lightweight. The finish is matte, but not that wierd cakey matte, it's really natural and it gives a healthy glow too. It's genius, but not perfect, because there is no SPF in it, but I guess that's okay, I can use a cream or a primer under it with sun protection. My skin is combination, and the UD Naked Skin works perfectly on it, and I think it works good too on the normal and oily skin, but I'm not sure about the dry skin.

Jobb oldalon elkenve. / On the left side the foundation is blended.

A legvilágosabb árnyalat kicsit világosabb, mint én vagyok :D. / This is the 0.5 (lightest) shade, too light for me :D.


Unikornismérő: imádom, jön velem haza a teljes méret belőle, csak még a megfelelő színt kell megtalálni (18 árnyalat van egyébként). Az ára $38, ami nagyjából 9000 Ft (nemtom az árfolyamot), egy jó alapozóért én ezt személy szerint nem tartom soknak. Nem tökéletes ugyan, de semmi nem lehet az, szóval jár az öt unikornis.

Unicorn-meter: I love it and I'm definietly going to buy the full size. It comes in 18 shades, the price is $38, I think it's a good price for a good foundation. It's not perfect, but I give five unicorns.


3 megjegyzés:

  1. A kezeden elkenve tényleg szinte nem is látszik. :)
    http://vogueandlife.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. 220 felett van a dollár árfolyama mostanában (sajnos)

    VálaszTörlés
  3. Akkor kb 8500 Ft, soknak tűnik, de egy jó alapozóért nem az és fél évig kitart szerintem :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.