Essence You Rock! Eyeshadow Base - teszt

11:16 du.
Alig vártam már, hogy ki tudjam őt próbálni, nagyon kíváncsi voltam, hogy a drágább darabokhoz képest hogyan teljesít, hiszen ilyen olcsó kategóriájú szemhéjbázis nem nagyon van más a piacon (és elméletileg állandó lesz a következő kollekciónak köszönhetően), pedig azért ez egy alapdarab kell hogy legyen. Lássuk, hogyan is teljesített!

Halálfejek rocks :DD.


Igazából nem voltam elragadtatva a You Rock! kollekciótól, ezt az egy darabot kivéve. Nagy nehezen hozzánk is eljutott ide a világ végére, tele volt a display (tök jól nézett ki amúgy :D) és meglepődtem a picike méretén, amikor leemeltem a polcról. Pedig igazából ez a 2,1 ml valószínűleg elég egy jó darabig és azt se felejtsük el, hogy ez bizony csak 6 hónapig őrzi meg a szavatosságát, és mivel egy szemkörnyékre használható termékről van szó ezt szigorúan be kell tartani! A csomagolás egyébként cuki, kis halálfejes, átlátszó (így látszik, hogy mennyi van benne) és applikátoros kivitelezésű. Maga a bázis csontszínű arany fénnyel, egészen olyan, mint egy folyékony highlighter :D. Finom krémes, könnyen eldolgozható, de az adagolással vigyázni kell. Egy-egy pötty az applikátorral a szemhéjra, ujjacskával eldolgozni és kész is. Meg se próbáljuk az applikátorral eldolgozni, mert túl sokat vinne fel egyszerre, tökéletes erre a célra az ujjacskánk. Elég gyorsan szárad, de hát ennek bázis lévén így kell lennie, de én még tökéletesen el tudtam dolgozni a szemhéjamon, nem jelentett gondot a száradási idő. Száradás után, már nem annyira fényes, én nem vettem észre, hogy áttűnik a szemhéjpúder alól, bár tény és való, hogy lehet, hogy egy nem fényes verzió célszerűbb lenne, mert nem mindenki szereti az ilyesmit. Egy lágyabb textúrájú szemhéjpúderrel próbáltam ki, ez nagyon szépen 'siklott' rajta, könnyű volt rádolgozni és elsatírozni is. Viszont a színt nem erősíti fel, az ugyanolyan maradt, mint egyébként bázis nélkül. És a lényeg a tartósság! Ma délelőtt 11 óra körül festettem ki a szememet és most pontosan este 11 óra van, szóval izé (matekból mindig nagyon nagyon béna voltam) 12 óra telt el, asszem... És már közel sem tökéletes a sminkem, konkrétan nem is megült a ráncokban a szín, inkább lekopott a mozgó részről. 12 óra elteltével persze nem is vártam csodát, de elárulom, hogy óránként ellenőriztem a dolgot és kb 4 órája kezdett el rakoncátlankodni a dolog, vagyis kb 8 órát simán bírt. Természetesen ez abszolút szemhéj és szemfesték függő, bár nekem elég gázos a szemhéjam, szóval jó alany vagyok egy tesztelésre :D. Az ára természetesen nagyon baráti, 699 Ft volt.


Kis cukika.

Ilyen az applikátor.

Van neve is: Rock Chick's Base.

Nagy mennyiségben, vastagon elkenve és vékonyan, száradás után.

Értékelés:
  • termék: 8/10
  • használat: 4/5
  • csomagolás: 4,5/5
Összegzés: 4es. Én jó vételnek tartom, cuki a csomagolás, jó a textúra, könnyen kezelhető, nekem a csillivilli is tetszik, de jobban tudnám szeretni, ha kicsit erősítene a színeken.

11 megjegyzés:

  1. "12 óra telt el, asszem... " ez nagyon aranyos volt! :D

    VálaszTörlés
  2. na hát nem a matek az erősségem és másban vagyok jó :D

    VálaszTörlés
  3. az biztos, ráadásul nem is kicsit! :))

    VálaszTörlés
  4. Én Catrice szemhéjalapozót vettem, nekem elég jól bevált :) Pedig az én szemhéjam is elég gáz :D Igaz az drágább, mert emlékeim szerint 1200-ért vettem, valahogy az Essence-ről olvasott vélemények nem annyira pozitívak. Úgyhogy még eldöntöm, legközelebb kipróbáljam-e, vagy maradjak annál, ami bevált. Félévente nem nagy össze a Catrice-re beruházni sem. :)

    VálaszTörlés
  5. az tök jó áron van, ha bevált akkor érdemes annál maradni :D

    VálaszTörlés
  6. Én is vásároltam mostanában és nekem sem essence és catrice sem jött be.... :( Csíkban megállt a festék pár óra után és amit hiányoltam, hogy a színek is nagyon gyengék ezekkel az alapokkal. Végül vettem egy Artdeco-t 2500 at nem sajnáltam érte, de jobb lett volna ha essencet és catrice-t nem veszek és a költségeim majdnem ott lettek volna... Szóval aki tényleg tartósságot és erős színetek szeretne áldozzon rá kicsivel többet, mert a szemhéjalap nagyon fontos! Artdecot nagyon imádom és több bloggerina is ezt ajánlotta! :))

    VálaszTörlés
  7. ez is teljesen emberfüggő úgy látszik :D nekem az artdeco fele annyira sem bírta mint ez, ki érti :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem a tartóssággal nem volt bajom, de volt pár szín, amivel nagyon megszenvedtem az eldolgozásnál. A Sleek Sunset paletta egyik színe, meg az UD Preen Shadow Box egyik színe, ami különösen emlékezetes volt ebből a szempontból.:-( Volt már jobb is...

    VálaszTörlés
  9. lehet hogy egy matt vagy egy keményebb textúra nehezen eldolgozható rajta, majd még azt is kipróbálom

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.