5 termék amiből kiszerettem

Van az úgy az ember lánya életében, hogy ráun bizonyos dolgokra és szépen kiszeret belőlük. Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki pl. középiskolában élt-halt a fekete szemceruzáért, de most ha a fene fenét eszik sem kenném magamra. Ez van, az ember ízlése változik, kifinomultabb lesz, egyre jobb dolgokat próbál ki és csodálkozva tolja félre a régi cuccait azzal a kérdéssel, hogy ezt mégis miért szerettem anno? Egy vlogger videója alapján (ne kérdezzétek, csak feldobta a YouTube, mint ajánlott videót és kiszúrtam a címét) most összeszedtem nektek 5 olyan sminkcuccot, amit már hónapok vagy évek óta elő sem veszek.



Urban Decay Naked

Úristen kb 8-10 évvel ezelőtt egy senki voltál a beauty blogger szférában, ha nem volt Naked palettád! 2018-ban meg már senki nem is beszél róla... Pedig ez volt a non plus ultra, a paletták palettája, kötelező vétel stb. Én is megvettem, szerettem, használtam, ez hozta meg a kedvem a natúr színekhez, de szerintem tóbb, mint egy éve elő sem vettem. Rengeteget változott a szépségipar, amióta megjelent a Naked, a szemhéjpúderek formulája egyre jobb és ez a kis barna bársonyba bújtatott hajdan ikonikus darab már a nyomukba sem érhet. Egyszerűen ott tartok, hogy konkrétan nem tudok rendesen dolgozni vele, egyvefolynak a színek, sehogy nem tetszik a végeredmény, így csak pihen a fiók alajában. Szerettem, de túlléptem rajta.




MAC Mineralize Eyeshadow

Ezek az egyébként a mai napig gyönyörű szemhéjpúderek már olyannyira kimentek a divatból, hogy nem is lehet őket kapni. Pedig régen óriási slégerek voltak, én személy szerint megszállottan gyűjtöttem őket, megvettem minden állandó darabot és elég sok limitáltat is. Mostanra ez a három maradt, mert egyszerűen nincs szívem megválni tőlük, pedig szinte soha nem használom őket. Nem azért, mert rosszak vagy nem tetszenek, egyszerűen már nem az eseteim ezek a sötét tónusok, sokkal jobban szeretek világos árnyalatokkal sminkelni mostanában, messzire kerülöm a feketét. Túladni nem fogok rajtuk, mert már kivonták őket a forgalomból, így számomra felbecsülhetetlen az értékük, meg az is előfordulhat, hogy egyszer kedvet kapok hozzájuk.



Chanel Rouge Coco, meg egyébként minden luxusmárka

Régen mit meg nem adtam volna érte, ha minden sminkcuccom Chanel, meg Guerlain és YSL lett volna... Imádtam a luxusmárkákat, nem kevés pénzt elköltöttem ilyen sminkekre (én hülye), de nagyon régóta semmit nem veszek tőlük és ennek több oka is van. Egyrészt gyalázatos a színválasztékuk alapozókból. Elég vicces, hogy ott állok mondjuk a Dior állvány előtt, hajlandó vagyok közel 20ezer forintot kiadni egy alapozóért és nincs a bőrömhöz illő árnyalat. WTF? Másrészt hála a jó égnek rájöttem, hogy abszolút nem jobbak ezek a sminkek egy sima high-street vagy high-end márkáiénál. Sőt! Itt sokszor csak a flancot, a nevet meg a csomagolást fizetjük meg. Lásd a legutóbbi YSL alapozó tesztet. Persze nem minden termékük rossz, sőt, vannak szuper dolgok nyilván a luxusbrandek felhozatalában, de szerintem még azok sem érik meg az árukat. Plusz nem tudják úgysem felvenni a versenyt a színes, örökké változó kínálatú márkákkal.



Colourpop

Nem kicsit túlvagyok a Colourpop őrületen. Egy rendelés nekem elég is volt belőle, hiába nem rosszak a termékek, nem hozták meg a kedvem hosszútávon újabb vásárláshoz. Bevallom, hogy konkrét indokot nem is igazán tudok mondani, hogy miért nem, mert jók a cuccok, mesés még mindig pl. a Paradox szemfesték és a Lippie Stix-et is szeretem, de egyszerűen semmi nem tetszett meg azóta, amiért úgy gondoltam volna, hogy megéri a több hetes várakozást, a vámot és a konkrétan kimondom: szarakodást a rendeléssel. A francnak sincs kedve hozzá... 😄. Lehet, hogy a The Zodiac kollekcióval most kivételt fogok tenni, de még az sem biztos. Ettől függetlenül szuper a márka, csak ajánlani tudom, de a webshop fóbiám miatt én passzolom.



Maybelline SuperStay Full Coverage Foundation

Magam sem tudom és értem, hogy miért, megvettem ezt az alapozót, nem volt jó a színe, de nem érdekelt, ki kellett próbálnom, bekevertem egy másikkal, tök jó volt minden, tartott, szép volt, fedett rendesen, szerettük egymást, aztán derült égből a villámcsapás, egyszer csak borzalmas volt. Szétesett, elmászott, nem akart szép lenni, vastag lett. A szívem összetört... Pedig annyira jól indultunk! És nem ez az első alapozó, ami ezt csinálja, az YSL All Hours is ezt művelte velem. Nagyon sajnálom a dolgot, mert ígértesen indult a kapcsolatunk. Azért egyelőre nem válok meg tőle, hátha még egyszer jó lesz.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Milyen érdekes, hogy ahogy öregszik az ember, már kevésbé tolerálja a harsány, vad, sötét színeket. Én is gyakrabban nyúlok már a természetesebb színekhez, mert kevésbé látszanak a ráncok, mintha már egy igazi éjfeketével megfestem a szemem és teljesen odavonzza a tekintetet így már a ráncok is könnyebben kiszúrhatóak, amit nem szeretnék. Na de a lényeget kihagytam, hogy nekem is egy csomó szemhéjfesték csücsül a fiók mélyén, bár nekem nem high end termék, így kevésbé zavar, hogy ott van, de így is nagyon sok pénz áll benne. Bár én úgy vagyok vele, hogy majd visszajönnek ezek a finishek is aég a divatba, kérdés csak az, hogy addigra 45 leszek-e vagy kevesebb :D

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nekem a Naked paletta még csak 3 éve van meg, de még mindig szeretem. Igaz, hogy mostanában ritkán kerül elő, mert nagyon sok palettát halmoztam fel az utóbbi 1-2 évben, de nem válnék meg tőle. A 2-es paletta még nagyobb kedvencem, a 3-tól viszont megváltam mert nem tetszettek magamon a rózsás árnyalatok, ráadásul a minősége is elmaradt az első kettőtől számomra. Nekem is vannak olyan termékek amiket ma már 34 éves fejjel nem használnék. Ilyenek a harsány színek és gagyi termékek, amik bár olcsók de silány minőségűek. Ezektől meg is szabadultam, kiszórtam mindent ami ebbe a kategóriába esett. Érdekes, hogy a Colourpop super shock shadowkat én sem tudtam megszeretni, el is adtam őket, aztán mégis találtam egy árnyalatot amit a hétköznapokon nagyon szeretek használni és azt továbbra is szívesen alkalmazom és viselem.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.