Sokadik hajcihö, de már látom a fényt az alagút végén

Még a múlthét előtti pénteken jártam a Boots-ban és kiszúrtam, hogy a Garnier Olia hajfestéknek van egy Lolly árnyalata is. Akarom mondani egy intenzív rézvörös árnyalata. Már eddig is nézegettem ezt a típust, de ugye nem nagyon volt olyan szín, ami nekem tetszett volna, bár vannak persze vörösek, de nekem azok túl természetesek. Szerencsére itt Angliában vörös hatalom van (na jó, nem, de szeretik a vörös hajszínt) és sokféle árnyalat közül lehet válogatni, vannak olyanok is, amik csak itt kaphatóak, szerintem az az Olia is ilyen, mert korábban nem láttam sehol, de még a saját honlapjukon sincsen fent és a Boots webshopban is hiába kerestem egyébként. Ráadásul az utolsót hoztam el belőle, remélem nem csak valami prototípus volt vagy mi :D. 





Már a doboz alapján sikerült szerelembe esnem ezzel a színnel, mert ugyan nem ismeretlen számomra a 7.40-es kódolású árnyalat, de ennyire szép, tiszta és intenzív rézvörössel ritkán találkozik az ember lánya (hiába van a L'Oréal Féria-nak is egy ugyanilyen kódolású színe, az nem ilyen szép). Igen, lelőttem előre a poént, csodás lett a végeredmény :). Na de nem rohanok előre, írok pár sort azért a festékről. A Garnier Olia lényege egyrészt az, hogy ammónia mentes, ami nagy jó, mert a fejfájdító szag helyett, finom illatos festéket kentem a hajamra, ez már óriási előny nálam és a fejbőrömet sem csípte. A másik lényege, hogy ápoló olajokat tartalmaz, amik javítják a haj szerkezetét és fényessé, puhává teszik azt. És most az egyszer ez nem csak marketing bla-bla, ugyanis érezhetően selymesebb a hajam, pedig festés után nem szokott általában ennyire finom tapintású lenni. Bár lehet, hogy ebben most az is közrejátszott, hogy sampont cseréltem, de erről majd mindjárt bővebben is. Ezektől függetlenül az Olia teljesen olyan, mint a többi drogériás hajfesték (csak kicsit drágább, de szerintem megéri kipróbálni), két komponensből áll, amit a kis adagolóban kell összerázni és van mellé balzsam is meg kesztyű is. Remélem találok majd még ebből az árnyalatból, mert szívesen váltanék át erre, pedig nem hittem volna, hogy nálam a Féria vörösét bármi kiütheti a nyeregből. Ha valaki minőségi és egyszerűen használható hajfestéket szeretne, akkor ne keresgéljen tovább, mert az Olia csillagos ötös eddig minden szempontból (hogy mennyire tartós, arról én nem merek nyilatkozni, mert szőkítve is voltam meg a vörös nem a legtartósabb szín sajnos).




És ha még egy durván jó samponnal és balzsammal párosítjuk, akkor csodákat érhetünk el a hajápolás terén. Én még kint Amerikában találkoztam először a L'Oréal Hair Expertise Ever vonallal, ami a drogériás és professzionális termékek közti átmenet, de inkább professzionálisnak mondanám. Anno valamiért nem vetem belőle soha, mindig volt valami más, valami izgalmasabb, de egy mintacsomagot kaptam belőle, amit itt Angliában sikerült kipróbálnom. Először nem hittem el, hogy milyen lett a hajam tőle mosás után, totál meg voltam győződve róla, hogy biztos a környezetváltozás vagy valami ilyesmi miatt egyenesebb és simább a hajam. Persze mihelyst elfogyott a minta és áttértem másra, rögtön kezelhetetlen lett a sörényem és nem hagyott annyiban a dolog, bökte a csőrömet az EverRiche sampon és balzsam, hogy most akkor tényleg ennyire jó, ezektől lett szép a hajam??? Aztán pénteken beadtam a derekam és mivel akciósak is voltak elhoztam őket. Nem tudom mi a titkuk, de basszus (már bocsánat) ezek eszméletlenül jók! Biztos azért mert szulfát mentesek, vagy fene se tudja, nem is érdekel, mindegy is, mert működnek és ez a lényeg. Az illatuk nagyon finom, kevés kell belőlük és a hajam olyan puha és fényes, mint még soha, az meg már csak hab a tortán, hogy nem szöszös és pikk-pakk ki tudom vasalni. Sajnos otthon még nem kaphatóak (van egyébként mindenféle hajtípusra való termék és nagyjából 2200 Ft-ba kerülnek átszámolva), de aki találkozik velük valahol, az tudja mi a dolga :). Én részemről maradok hűséges hozzájuk egy jó darabig. 


9 megjegyzés:

  1. Jó, de kép a hajadról? :)
    Én is 7.40-es lány vagyok, ezért szeretnék látni képet. Nemrég láttam, hogy a Garnier color naturals visszahozta a 7.40-est, de drogériában (dm, rossmann) nem lehet kapni, csak eurós boltban találtam... sokkal olcsóbban. :)
    Ez az Olio viszont felkeltette az érdeklődésemet. :)
    á.

    VálaszTörlés
  2. lesz, csak pont lemerült a fényképezőm mire a hajam készen lett XD de a héten lesz

    VálaszTörlés
  3. Garnier Olia-t láttam Rossmannban, 2 hete akciósan 1.000 Ft/doboz volt, akció nélkül most 1.900 körül...

    VálaszTörlés
  4. én nézegettem ezt a hajfestéket,de nem vettem belőle.irtad mennyire jó,most tuti jobban szemügyre veszem és remélem találok nekem megfelelő szint :)

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsi vagyok, régen én is Garniert használtam, amíg be nem daráltak hajmodellnek. :D

    Viszont a professzionális-vonalat osztom: amíóta csak ilyesmiket használok (lakk, hővédő, az összes ápolóm is Schwarzkopf Professional) - életre kelt a hajam. Abszolút megérik az árukat és azt a kis macerát, h nem a sarki drogériában jutok hozzá.

    VálaszTörlés
  6. @Névtelen: itt 7 fontba kerül, ami azért barátok közt is közel 2500 FT *-*

    VálaszTörlés
  7. @SophieEl: érdekes hogy én többnyire professzionális hajápolókat használtam régebben is, de egyik sem volt ennyire jó, bár nyilván haja válogatja :D

    VálaszTörlés
  8. Az Ever... termékcsaládot a Müllerben lehet kapni, legalább 4-5 féle van. ;)

    VálaszTörlés
  9. óóóó tényleg??? és mennyiért vesztegetik?

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.