The Beauty Blogger Tag

2:28 de.
Ezt a tag-et Vikinél találtam és mivel már jó régen töltöttem ki ilyen kérdéssort, úgy döntöttem most nekiesek ennek. Bloggerinák és olvasók, töltsétek ki ti is vagy a blogotokon vagy komment formájában!


1. Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad?
Igazából egyik sem, mert inkább hullámos, de leginkább oroszlánsörény. A megtestesült szöszösség (frizzy). Nagyon-nagyon nem szeretem és csak nagyon ritkán látható az eredeti formájában, szinte mindig kiegyenesítem.

Egyenesen szeretem és magamnak festem :)



2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész?
Régebben mindig fodrász festette, de rászoktam, hogy magamnak csinálom itthon. Egyrészt mivel dolgoztam fodrász szalonban, ezért tudom nagyjából, hogyan kell csinálni és eddig szinte mindig jó is lett a végeredmény, másrészt így sokkal olcsóbb is, így többet költhetek sminkekre :).

3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?
Általában igen, kiengedve full frufruval, de néha összefogom, vagy a frufrut feltűzöm ilyen elviszbe :).

4. A manikűrt-pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?
Mindig magamnak csinálom, nem érzem szükségét a professzionális segítség igénybevételének egyelőre. De azt bevallom, hogy rühellek vele pepecselni, néha azt kívánom bárcsak ne nőnének a körmeim... De kilakkozni szeretem őket.

5. Milyen gyakran fested a körmödet?
Hetente egyszer, ha tartós a lakk, ha meg nem, akkor hetente kétszer. 



6. Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?
Főleg nyáron szoktam, de egyébként egyre jobban szeretem, ha mindig ki van festve, jó ránézni a vidám, színes lábikóra :).

7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?
Nekem ez szent rituálé és képes vagyok akár egy órát is a tükör előtt tölteni, ha van rá időm. De egyébként nyilván idő függvénye, ha sietek, akkor 1 perc is elég, ha ráérek, akkor elpepecselek, ameddig csak lehet, átlagban pedig kb. fél órán át festegetem magam.

8. Mit sminkelsz először? Az arcodat vagy a szemedet?
Én mindig az arcomat, el sem tudnám máshogy képzelni. Szerencsére nem szoktam a szemfestékkel maszatolni, csak a nagyon csillámos dolgok miatt kell utólag javítgatnom. 

9. Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?
Egyértelműen gyűjtöm őket. Nagyon pontosan tisztában vagyok vele, hogy nincsen szükségem a 436-ik mineralize szemhéjpúderre, sem a 689-ik korall rúzsra, de egyszerűen annyira, de annyira imádom őket, hogy nem tudok ellenállni nekik és amíg megtehetem, addig nem is akarok. Nincsen semmi más káros szenvedélyem, csak a smink :).



10. Milyen gyakran használsz műszempillát?
Szerintem az átlaghoz képest gyakran. Nagyon szeretem őket és ha úgy tartja kedvem, akkor feldobok egyet hétköznapra is. Szerintem nagyszerűen kiváltja a szemsminket, rövidebb időt igényel egy műpilla felrakása nálam, mint mondjuk egy füstös smink elkészítése és a hatás ugyanaz. 


Imádom őket!

11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?
Vicces lenne, ha mondjuk a felénél megunnám és abbahagynám :). 

12. Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon vagy ha a családoddal vagy?
Ha csak én magam vagyok, akkor van hogy nem szoktam, de általában még akkor is, mert szeretek sminkelgetni, próbálgatni új dolgokat és mikor máskor tudnám ezt megtenni, ha nem akkor, amikor otthon vagyok egyedül :). 

13. Elhagynád a házat smink nélkül?
Nem szívesen, de igen és már hagytam is el, mert lusta voltam és lementem a boltba smink nélkül, de elég ritkán fordul velem elő ilyesmi.

14. Mennyi "high-end" terméked van?
Az Urban Decay és a MAC high-end? Ha igen, akkor nagyon sok, mert én szeretem a márkásabb, minőségibb, különlegesebb dolgokat, tapasztalatom szerint ezek jobbak és megérik az árukat. De ettől függetlenül sok a drogériás termékem is, van amiből az vált be jobban.

15. Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?
Ó, de még hányszor! Aztán reggel felveszem és rohadtul hülyén nézek ki és hisztizek és dobálom a cuccaimat és átöltözök hatszor és semmi nem jó és menjen mindenki a fenébe és soha többet nem tervezem el előre, hogy mit veszek fel... grrrr. 

16. Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?
Nem elég gyakran szerintem, pedig van egy pár. De most egyébként elkezdtem váltogatni őket. Van mondjuk egy állandó darab mindig, amit addig hordok, amíg szét nem szakad :). Szerelemtáskák, nem tudok róluk egykönnyen lemondani.

Még a régi logóval... Most ő nagy szerelem :)


17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?
Ez attól függ éppen mit csinálok, dogozok-e, vagy csak itthon punnyadok. Nyilván, ha van munka, akkor ahhoz kell igazodnom, korán kelni, korán feküdni, mert kell a 7-8 óra alvás. De ha nincsen, akkor hajnali négyig tuti fent vagyok, mint egy bagoly és csak dél körül kelek fel.

18. Milyen gyakran sportolsz?
Sajnos nem elég gyakran, mondhatni soha... Pedig kéne, de egyszerűen nekem egyik sport meg edzésforma sem tetszik és olyat meg nem akarok csinálni, ami nem tetszik (pláne, ha fizetni is kell érte...). Mondjuk a jógával elvagyok és sétálni is szeretek, de egyik sem igazán sport... Lehet táncolnom kéne, azt régen szerettem

19. Bal vagy jobbkezes vagy?
Jobb, de párszor már leteszteltem, hogy tudok-e írni ballal és nagyjából igen, de mást nem tudok :).

20. Milyen magas vagy?
Fogalmam sincs... Kb 163-165 centi.

21. Beszélsz idegennyelveket?
Angolul nagyon jól beszélek szerencsére, a németet már elfelejtettem, pedig vagy 10 évig tanultam... Szégyen gyalázat... Álmaimban még néha eljön, hogy beszélek legalább hat nyelven folyékonyan, de amúgy már lemondtam róla. Ha egyszer lesz elég pénzem és időm, akkor megtanulok valami egzotikus nyelvet, mondjuk az oroszt. Az orosz egzotikus nyelvnek számít??? :D

22. Vannak háziállataid?
Van két tündéri pihe-piha pamacska kiskutyánk Döme és Süti és egy ronda macskánk Öri... Na jó, annyira nem ronda, de hullik a szőre és azt ki nem állhatom...

Dömém :)


23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?
Régebben kényszert éreztem, hogy írjak minden egyes nap legalább két posztot. De ma már rájöttem, hogy nem hajt a tatár, akkor írok, ha van miről és ha van kedvem hozzá. Hétvégén megengedek magamnak egy kis pihenőt, de hétköznap fent vagyok mindig.

24. Olvasol kommenteket blogokon?
Ha érdekes témáról szól a poszt, akkor általában érdekel mások hozzászólása, véleménye is, de legtöbbször nem olvasom el a kommenteket, azért, mert egyszerűen annyi blogot olvasok, hogy lehetetlen lenne elolvasni a hozzászólásokat is.

25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?
Szerintem ilyet még nem csináltam, általában nem kell listát írnom, megjegyzem őket, ha meg nem, akkor így jártam :).

26. Hogy jött a blogod neve?
Szerintem már legalább 13 éves korom óta a Lolly a választott 'becenevem' a neten, chatelésnél is ezt használtam és megtartottam. Nem is gondolkoztam, amikor a blog nevét választottam, annyira egyértelmű volt.

27. Milyen kamerát használsz?
Egy Canon PowerShot A2200 HD-t és egy Canon EOS 1000D-t, de igazából ha egy milliós kamerát adna valaki a kezembe, azzal sem tudnék mit kezdeni, baromira nincsen érzékem a fotózáshoz, pedig annyira nagyon próbálkozok, de annyira nem megy, hogy az már fáj... 

28. Milyen gyakran takarítod ki a házat?
Lakást... Gyakran, mert szeretem, ha rend és tisztaság van körülöttem.

29. Mi a kedvenc színed?
Most éppen a menta, de alapjáraton a pasztell színek és a kék minden árnyalata.

Menta rúzs váááá *-*


30. Káromkodsz?
Ki nem??? De most őszintén? Ki nem??? Ráadásul elég változatos tudok, ha olyanon van egy kocsis lazán elbújhatna mögöttem. És külföldön sem fogom vissza magam, angolul is megtanultam káromkodni és nem áll meg a tudományom a szimpla fuck you-nál és shit-nél :D. A sok angol sorozat káros hatása... Ettől függetlenül szerintem, ha egy lány/nő nyilvánosan és hangosan káromkodik az iszonyat visszataszító tud lenni (egy-két bazdmeg még nem a világ, de mindennek van határa).

31. Mit csinálsz a nap hátralévő részében
Hajnali fél egy... Még csak most kezdődik a nap. Először is alszok egyet, aztán felkelek és elmegyek a bankba, aztán meg nem tudom... Eszek és blogolok meg sétálok :).


Szóval, töltsétek ki Ti is!!!

7 megjegyzés:

  1. haha, pont tegnap mentettem le ezeket a kérdéseket valaki külföldi bloggertől, nem is tudtam hogy köröz már a magyar blogokon :)

    és nagyon cukik a kiskutyusok :)
    (roni)

    VálaszTörlés
  2. Még egy éjjeli bagoly! :D Én sokkal kreatívabb vagyok éjjel, nappal nem fog az agyam rendesen :D
    A smink nem káros szenvedély :D De most komolyan, nem jobb sminket gyűjteni, mint bármilyen más baromságra költeni? Soha nem dohányoztam, alkoholizáltam, kávéztam, drogoztam, semmi, akkor legalább ennyi járjon már nekem is! :D
    Csini a táskád! :D

    VálaszTörlés
  3. @Bikira (Roni): köszönöm a kutyusok nevében is :)

    @Viki: én is ezt gondolom :) a smink egészségesebb, mint bármelyik fent említett dolog :)

    VálaszTörlés
  4. én is szívesebben élnék éjjel, de sajnos én reggel járok dolgozni (ettől függetlenül éjjel 2 előtt ritkán fekszem le)

    VálaszTörlés
  5. Mennyire durva a legelső kép :D sötét piros fal meg a hajad és akkor pink száj :D komoly!!

    Jó kis tag :-)

    Válaszoltam neked Lolly, köszönöm nagyon! xx
    bya

    VálaszTörlés
  6. hahahhaa az orosz szerintem is egzotikus nyelv :D tanultam is, de mar eleg sokat felejtettem belole :(

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.