TESZT + SMINK | Pupa Make Up Stories Palette - Hot Flame

Nemrégiben a Facebook-on hírt adtam róla, hogy a Pupa kínálata kibővült négy igencsak izgalmas és színpompás palettával. Képek alapján ugyan nagyon tetszettek, de úgy éreztem, hogy nem igazán van most ilyesmikre szükségem, így látatlanban nem rendeltem inkább belőlük. Azonban egy hete sikerült végre feljutnom a fővárosba és persze betévedtem egy Pupa üzletbe szokás szerint. Az utam rögtön az új palettákhoz vezetett és ott döbbentem rá, hogy mindegyikben 3-3 árnyalat a legkedvencebb szemhéjpúder formulámból készült, így nem tudtam ellenállni, megvettem az egyiket és készülök a következőre is.



Nem mondom azt, hogy a Make Up Stories paletták tökéletesek minden szempontból, mert nem azok, viszont cserébe sokkal, de sokkal izgalmasabbak, mint azt elsőre gondolná róluk az ember lánya. Vagy csak én szerettem beléjük teljesen :D. Én leginkább a csomagolással kapcsolatban tudok negatívumokat mondani, mert noha maga a kompakt elég jó, szép nagy a tükör is benne, sőt idióta applikátor sem mellékeltek, a szemhéjpúdereket tartó rész egy olcsó és vékonyabb polisztirol tálca, ami az egész megjelenést tönkrevágja és a kis zárrészt sem érzem a legjobbnak. Azért nem értem a dolgot, mert a Pupa szerintem alapvetően nagy gondot fordít a csomagolásra is, de itt ez most nem jött össze, nagyon, de nagyon nem ezt a bánásmódot érdemli ez a paletta. De egyébként összességében ok a kinézet, a dekoráció szépen tükrözi a belül lévő színkombinációkat, ráadásul nem lett vastag vagy túl nagy, így könnyen utaztatható.



A négy verzióból nekem első körben a Hot Flame birizgálta fel a fantáziámat, ami lehet, hogy egy milliomodik meleg tónusú palettának néz ki, de egyáltalán nem az. Összesen 10 szín található benne, ebből 3 matt, 4 szatén és 3 metál, de azért nem ilyen egyszerű a helyzet.
  • Black Tea (matt) - fekete
  • Wild Sahara (szatén) - semleges sötétbarna
  • Fire (szatén) - igazi bordó
  • Glam Camel (szatén) - arany mustársárga
  • Desert Dust (szatén) - fehér arany fénnyel
  • Sandal (matt) - meleg középtónusú bézs
  • Eden (metál) - bronz
  • Volcano (metál) - réz
  • Gold Seduction (metál) - sárgaarany
  • Sand (matt) - ekrü




A mattok rendben vannak, tényleg mattok, kicsit keményebbre préseltek, így nem olyan látványos a pigmentáció a swatchokon, cserébe viszont nem porolnak és nagyszerűen építhetőek, satírozhatóak. A szaténok közül három valóban az, viszont a legvilágosabb Desert Dust nekem inkább metál finisű, gyönyörű, erőteljes fénye van. Ő egyébként jobban is porol mint a többi, de nem vészes a helyzet. A metál finisűnek titulált három szín azonban teljes mértékben foil hatású, nem lehet őket egy egyszerű metál jelzővel elintézni, mert annál sokkal szebbek, jobbak és látványosabbak. Aki próbálta már a Pupa legutóbbi két limitált kiadásából a mono szemhéjpúdereket, az tudja miről beszélek. Ezek a kis különlegességek ugyanis a legcsodásabb dolgok, amik csak felkerülhetnek a szemhéjakra :). A fényük a folyékony fémhez hasonlít, nagyon pigmentáltak és iszonyatosan látványosak. Természetesen a felvitelük trükkös, csak és kizárólag ujjal lehet velük dolgozni, ez az egyetlen hátulütőjük, de nekem ez soha nem okozott gondot.




Nyilván leginkább a három foil szemfesték miatt különleges a paletta, azonban szerintem a két sárga árnyalat teszi igazán egyedivé és izgalmassá. A szatén finisű Glam Camel tökéletesen mutat a mélyítővonalban egy bordóval vagy sötétebb naranccsal, de akár barnákkal vagy feketével is, a sárga arany Gold Seduction pedig az indok, ami miatt az egész palettát megvettem, és ami valószínűleg nagyon sokszor lesz rajtam idén ősszel és télen (a karácsonyi sminkemet is ezzel terveztem meg :D). Soha, egyetlen palettában nem találkoztam még ilyen színekkel, ilyen finisekben, pedig nem most kezdtem a szakmát. Az ára szerintem rendben van, 7190 Ft-ba került, ezért a minőségért abszolút reális az összeg, bár a csomagolásért meg nem.




A nagyon egyszerű bemutató sminkhez pedig alapként a Sand-et, fő árnyalatként a Gold Seduction-t használtam, amit a Black Tea-vel mélytettem el és feldobtam egy kis Glam Camel-el. A szemzugba és a szemöldökcsontra a Desert Dust került. Az arcomon a MAC Studio Fix alapozó és Mineralize púder van, valamint a Pupa Sport Addicted bronzosítója, a számon pedig a NYX Suede Matte Lolita árnyalata. Gyors és egyszerű, de mégis látványos smink lett :).




Összességében két dolgot tudok elmondani. Egy: mindenképpen nézzetek rá a Make Up Stories palettákra (khm, Glamour napok, -30% kedvezmény), mert az összes verzióban ugyanezek a finisek vannak, vagyis mindegyikben találtok a foil szemfestékekből. Kettő: a Pupa-nak üzenem, hogy villámgyorsan készítsen egy csak és kizárólag foil szemfestékekből álló palettát tele izgalmas és vad színekkel, mert lenne rá kereslet. Katt IDE, ha szeretnétek megrendelni a palettát ;). 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép vagy és nagyon jó lett ez a smink :)

    VálaszTörlés
  2. Szép lett a smink! Nekem első körben nem keltették fel az érdeklődésemet ezek a paletták, bár élőben még nem láttam őket. Viszont ha a metál színek tényleg olyanok mint a limitált szériák monójai, akkor mindenképpen érdemes lesz megnéznem, mert a nyári két színből nagyon megbántam hogy csak az egyik színt vettem meg (mire észbe kaptam már sehol nem volt a másikból).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon aranyos vagy, köszönöm :) tényleg olyanok és mind a két szín benne van ezekben a palettákban ;)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.