TESZT + SMINK | L'Oréal Cherry My Cheri Eyeshadow Mega Palette

Minden előzetes bejelentés és felhajtás nélkül jelent meg itthon a L’Oréal két legújabb szemhéjpúder palettája, a cseresznyés Cherry My Cheri és a bogyós gyümölcsös Berry Much Love. Én nagyon meglepődtem, amikor a Facebook görgetése közben egyszer csak felbukkant egy kép a palettákról, hogy helló, megérkeztünk a Notino webshopba (itt megjegyezném, hogy egyre többször futok bele abba a problémába, hogy szerintem nem kommunikálják megfelelően a márkák a megjelenéseket, újdonságokat, lásd Douglas Sol de Janiero, vagy csak én nem vagyok rajta senki PR listáján :D). Természetesen rögtön tudtam, hogy meg kell rendelnem valamelyiket, de nehéz volt a döntés, így inkább rátok bíztam és nagyon szoros versenyben ugyan, de a Cherry My Cheri legyőzte a Berry Much Love-ot, így a barackos tónusokat tartalmazó darab került bele a virtuális kosaramba egy másik L’Oréal újdonság, a Brow Tattoo kíséretében, amit inkább hagyjunk.



A Cherry My Cheri egy, a márkától egyébként már nem szokatlan metálos rózsaszín kompaktot kapott, ami kisebb, mint gondoltam, de egyébként praktikus. Strapabírónak tűnik, nagyon jól záródik, kicsit nehezen nyitható, de így legalább biztonságban van a táskákban is. A hátoldalán minden fontos információ megtalálható, elrejtve még az árnyalatok nevei és finisei is, ennek nagyon örültem, annak már kevésbé, hogy ott virított a made in China felirat. Tudom-tudom, ne akadjak már ki ezen, manapság mindent Kínában gyártanak, ami ok, csak mondjuk pont nem a L’Oréal-tól vártam volna, mert álatlában minden termékük Olaszországban készül. Mindegy, ez nem oszt, nem szoroz és elméletileg a minőséget sem befolyásolja. Arra még mindenesetre adnék egy plusz pontot, hogy semmilyen idegesítő és használhatatlan ecset vagy applikátor nem kapott helyet a szemhéjpúderek mellett.





A palettában összesen 16 árnyalat található, változatos finisekben:

  • Virgin (szatén) - fényes csontszín
  • Apricot Ambrosia (matt) - pasztell barack
  • Tantilizing (matt) - semleges középtónusú bézs
  • Beige On Fire (matt) - erőteljesebb karamell
  • Holy Creme (matt) - fényes vanília
  • Omglow (shimmer) - fényes középtónusú neutrális bézs
  • Peach Power (matt) - erőteljes narancsos-vöröses barack
  • Chocoloate Sin (matt) - erős csokibarna
  • Pearl Pleasure (szatén) - meleg halvány bézs
  • Sweet Cheri (shimmer) - aranyfényű korallpink
  • Burgundisiac (szatén) - fényes tompa bordó
  • Plum Pow (szatén) - fényes tompa padlizsán
  • Pinkstatic (shimmer) - barackos-bézses rózsaszín
  • Over The Taupe (matt) - hideg középtónusú bézs
  • Flaming Cherry (shimmer) - aranyfényű hússzín
  • Espress-Oh! (matt) - hidegebb tónusú sötétbarna




Legnagyobb meglepetésemre amióta palettákat használok/tesztelek, most először fordult elő, hogy a matt színek jobban tetszenek és jobban is teljesítenek. Mindegyikük puha, szépen pigmentált, könnyen satírozható, minimálisan porol, tartós és jó velük dolgozni. Az erőteljes barack Peach Power a kedvencem, ilyen matt színem még eddig nem volt, imádom, de a többi is elsőrangú minden szempontból. Sajnos a fényesebb árnyalatok egy kicsit alulmaradtak a versenyben, de igazából csak amiatt, mert én a brutális fényű metál finist szeretem, ezek pedig finom szaténok és áttetsző csillogó formulát kaptak. Persze egy tapadósabb bázissal vagy vízpermettel javíthatunk a helyzeten, ugyanakkor érdekes módon az arcon highlightnak meseszépek. A formulájuk egyébként ugyanúgy puha és könnyen kezelhető. Sminkelésnél a mattok minimálisan, a fényes árnyalatok nem potyogtak egyáltalán és a nap végére sem halványodtak el. Az illata abszolút elhanyagolható, bár ígérik a gyümölcsösséget, én nem éreztem szinte semmit, csak egy nagyon halovány barackos aromát.





A Cherry My Cheri színkombinációja véleményem szerint nagyon jól kihasználható, elsősorban a hétköznapokban, finomabb, természetesebb sminkek készítéséhez, ugyanakkor simán megvalósítható vele egy vadabb, bulisabb, feltűnőbb makeup is (lásd lejjebb). Van benne fényes, szatén, matt, satírozó szín, mélyítő szín, meleg tónusú, hűvösebb tónusú, füstös árnyalatok, izgalmasabb, de még a komfortzónában lévő bordósabbak, szóval igazából minden, amire szükség lehet. Én a nagyon metálos, foil hatású finist hiányolom, de nyilván ez egyéni ízlés kérdése, nem mindenki rajong annyira értük, mint én. Alapvetően egy jól átgondolt, összerakott, a trendeknek megfelelő, bár nem túlságosan izgalmas paletta, de nem is mindig erre vágyik az ember. A drogériás vonalból még ki tud emelkedni, de sok olcsóbb társa már ott lohol a nyomában (Essence új kilenceskék). Az ára reális, a Notino webshopjában 5590 Ft-ért kapható, a drogériákban biztosan kicsit drágább lesz majd. És hogy kiknek ajánlom? Azoknak, akik imádják a barackos árnyalatokat és még nincsen ilyen palettájuk, azoknak, akik inkább finoman sminkelnek, de szeretnének egy kis változatosságot és színt csempészni a hétköznapokba, valamint elvetemült sminkrajongóknak, akik úgyis megvesznek minden újdonságot (jelen).



És persze mostantól minden palettával igyekszek sminket is készíteni, ahogyan azt megígértem. Igyekztem egy kicsit vadabb oldalát megmutatni a palettának, hogy lássátok mire is képes. A mélyítővonalba elsőként a Tantilizing került, erre jött a Peach Power és egy kis Apricot Ambrosia, majd jött mélyítésnek a Burgundisiac és a Plum Pow, ez kerül egyébként az alsó kontúrvonalra is. A mozgórészre a Sweet Cheri-t vittem fel megnedvesített ecsettel, a szemöldökcsontra és a szemzugba pedig a Virgin-t. A szempilláimra a Miss Sporty Can't Stop The Volume spirált vittem fel, míg az arcomra a L'Oréal Life's A Peach pirosítót és a L.O.V. Lovillusion Holographic Highlighter palettából a Peach Prism árnyalatot. Az ajkaimra pedig a NYX Suede Matte Lipstick Peach Don't Kill My Vibe, a L'Oréal Color Riche Matte Blush In A Rush és a Catrice Prisma Lip Glaze Princess Peach kombója került fel. És el ne felejtsem, hogy az Essence Intsa Perfect alapozó és Camouflage+ korrektor van rajtam.



10 megjegyzés:

  1. Szupi smink és swatch.. De mi a helyzet.. a Brow tattoovaaaaal? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nos... még nem jöttem rá, hogy én vagyok a béna vagy egy kalap kaki :D :D nem lenne rossz, de valahogy nem működik mégsem. Írni fogok róla majd mindenképpen!

      Törlés
    2. Lehet egyfajta perverzió, de engem mindig jobban érdekelnek a SZAR termékek, amik nem működnek, kidobott pénz, stb :D Fura vagyok :'D -Bodri

      Törlés
    3. tervezek egy ilyen mit ne vegyél meg posztot ;) csak annyira régóta vagyok a 'bizniszben', hogy már automatikusan tudom, hogy mit fogok szeretni, mi a jó és ritkán nyúlok bele a kakiba :D de persze velem is előfordul XD

      Törlés
  2. Nagyon szép smink. megkérdezhetem, hogy milyen alapozót és rúzst használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) a posztban minden a sminkhe használt terméket felsoroltam ;) de essence insta perfect alapozó és a NYX suede matte peach don't kill my vibe - főleg - van rajtam

      Törlés
  3. Én a Berry Much Love-ot vettem meg. A viszonyunk pedig egyelőre eléggé felemás. Abban a palettában is jóval erősebb a matt vonal, ami tényleg érdekes, mert a paletták általában a matt színekkel szoktak elbukni. Igazából az zavar, hogy a fényes árnyalatok mindegyike inkább csak szaténos. Bár nedvesen még én sem próbáltam. Szép nappali sminket lehet vele készíteni, alkalmihoz már mást használnék. Végül is az árát talán megéri, mindenesetre nem tartom a legjobb vásárlásomnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is így vagyok vele, megérte az árát, de nem ez lesz a kedvenc palettám... elvagyok vele, használom, de van amit sokkal jobban szeretek

      Törlés
  4. Szép kis paletta. Notino áron még rendben is van, bár én inkább rendelnék egy Colourpopot vagy Zoeva-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zoeva-t már nekem is nagyon kéne, arról még nem volt teszt a blogon :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.