A legjobb ajakbalzsam - Lanolips The Original

Jó ajakbalzsamot nehéz találni. Ami nagyon vicces, mert kábé kismillió féle-fajta van belőle. De sajnos a legtöbb inkább a design-ra, az illatra, a színre, a hájpra koncentrál és nem arra, hogy valóban a megfelelően ápolja az ajkakat. Idestova 15 év alatt szerintem már több száz ajakápolót próbáltam és használtam el, de ezek közül talán, ha öt darabra tudom azt mondani, hogy na ez tényleg bevált és működik minden szempontból. Pedig nem nagyok az igényeim. Alapvetően erős hidratáló hatást szeretnék, ergo ne kelljen már negyedóránként újrakenni a terméket (a legtöbb gyártó ezt direkt csinálja én tudom, hogy hamarabb elfogyjon, vagyis, hogy minél többet vegyünk), valamint nappalra esetleg fényvédőt (bár ez annyira nem fontos, ha a rúzsban, vagy szájfényben van) és lehetőleg se színezék (kivéve, ha éppen színezett ajakápolót keresek), se illatanyag ne legyen jelen az összetevők listáján. 




Azonban úgy tűnik mégis túl igényes vagyok, mert elég nehéz ezeknek a kritériumoknak megfelelő ajakápolót találni. Nagyon sokáig a Carmex volt az elválaszthatatlan társam, de több éves használat után rájöttem, hogy nagyon nem tesz jót az ajkamnak a hosszú távú használata, pluszban pedig mivel kámfor van benne, picit dúsít, fokozza a vérkeringést, ezáltal pirosabbá teszi a szánkat, vagyis ha mondjuk egy világos, nude rúzst szeretnék fölé használni, na akkor buktam a dolgot. És akkor még a kellemetlen utóízről ne is beszéljünk. Szóval elkezdtem keresni valami jobbat, így jutottam el a TBS Honeymania-ig, ami nagyszerű helyettesítőnek bizonyult, de végül elfogyott és a kíváncsi természetemnek köszönhetően elkezdtem valami újra vadászni.



Ekkor csábultam el és vettem meg a Lanolips-et, amit már többször is nézegettem a Boots-ban, de iszonyat drágának gondoltam (majdnem 10 fontba kerül, de ezért 15 gramm terméket kapunk) és soha nem került bele a kosaramba, egészen egy hónappal ezelőttig. Csak remélni tudtam, hogy nem fogom megbánni, de nem kellett csalódnom. Leginkább az összetevők listája fogott meg benne egyébként: összesen kettő van belőle, ennyi. Semmi felesleges adalék, ízesítő, meg színezék, csak tiszta, orvosi lanolin, ami teljes mértékben hipoallergén. Nagyon jól hidratál, nagyon kevés kell belőle, kellemes érzés az ajkakon, ami annyira nem nagy extra, viszont az igen, hogy amióta használom nem kenegetem félóránként, vagy óránként az ajkaimat. Egyszer reggel, egyszer este, napközben szájfény vagy rúzs és ennyi. Nem érzek még evés meg ivás után sem késztetést, hogy újra elővegyem, egyszerűen nem kell, mert tökéletesen puhák és hidratáltak az ajkaim. Pluszként pedig igazából bármilyen extrán kiszáradt bőrfelületre is lehet használni, pl körömágybőrre. Egyet sajnálok csak, hogy a márka nem túl ismert és nem terjedt még el, így nem is lehet túl sok helyen kapni. Viszont szerencsére EZ a webshop elméletileg szállít Magyarországra is és minden Lanolips termék meg is található náluk (van egy pár, gondolom mindegyik hasonlóan szuper :)).

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik ez az ajakápoló. Én kettőt használok felváltva, a mac tubusos lip conditionert és a kék maybelline baby lips hydrate verziót, sokáig csak a mac-eset tudtam használni, mert mindentől picit cserepes lett a szám, még a tbs honeymaniastól is...extra érzékeny bőröm van, de a maybellinet imádom :) mostanában többször inkább ahhoz nyúlok, mint a machez.

    VálaszTörlés
  2. nem rossz a baby lips, mondjuk nekem normál, színezett van, de intenzív hidratálásra nekem nagyon kevés sajnos :( a mac mondjuk nem rossz, de azt inkább nappalra szeretem :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.