Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation - teszt & swatch

Utoljára tinédzser koromban vettem drogériás alapozót, amikor még úgy gondoltam, hogy mindegy, mit használok. Aztán kitisztult a bőröm, elkezdtem magammal kicsit túl sokat foglalkozni és alapozó sznob lettem, nem voltam hajlandó a MAC-nél alább adni ez ügyben. Néha voltak kitérők, tesztidőszakok, de mindig visszatértem a drágább darabokhoz, mondván, mégiscsak az arcomról van szó, nem mindegy mit kenek rá és ha alapozó, akkor a drágább biztosan jobb. Úgyhogy egészen idáig figyelemre sem méltattam a drogériás alapozókat, mert szentül meg voltam győződve róla, hogy azok nekem biztosan nem jók. Szóval, akkor most ezzel a poszttal kérnék elnézést :).




A Rimmel Stay Matte új verziója (mert volt már egy pár, megnéztem :D), akárcsak a Stay Blushed! pír nagyon egyszerű, tubusos csomagolásban érkezik, lila kupakkal és lila feliratokkal. Nekem ettől függetlenül tetszik, jól működik ez úgy, ahogy van, ráadásul kicsike, így könnyű bedobni bármilyen táskába, ha éppen magunkkal szeretnénk vinni (csak 30 ml-es).




A Stay Matte alapozót amolyan gyorssegélyként vettem a mostani BareMinerals-om helyett, ami annyira sajnos nem túl jó az éppen meghibbant zsíros bőrömnek és úgy gondoltam üsse kavics alapon, amíg nem találok valami hiperszuper, csúcsminőségű mattító alapozót, addig megteszi ez is, mert jó kritikákat olvastam róla. Nem vártam tőle semmit, nem gondoltam volna, hogy 6 fontért megválást fogok venni magamnak. Aztán kicsit meglepődtem, mert kiderült, hogy pedig igenis lehet 6 fontért a drogériában nagyon jó kis alapozót venni. Már rögtön a textúráján éreztem, hogy nem nyúltam mellé, hiszen nagyon kellemes, tényleg kicsit habosabb-krémesebb, ez teszi hihetetlenül könnyűvé és jól kezelhetővé. A tubusból is könnyű kiadagolni, nem folyik szerencsére, így nem kell majd attól tartani, hogy a kupak belseje tiszta dzsuvi lesz. Az arcon nagyon szépen és egyenletesen el lehet dolgozni, mindegy mit használunk (én az ujjacskákat részesítem előnyben, tudom röhejes) a felvitelhez. A végeredményt pedig a képen láthatjátok lejjebb, de azért le is írom. A fedése tökéletesen természetes, közepesnek  mondanám, de építhető és vékonyabban is fel lehet kenni. Nagyon-nagyon szép a bőrön, nem ül meg a pórusokban, nem lesz furán alapozó érzete (tudjátok, amikor legszívesebben lekaparnátok az arcotokat, mert nem tud lélegezni a bőr), egyszerűen nagyszerű :). Gyorsan meg is szárad és finom bársonyos lesz a végeredmény, nem pedig természetellenesen matt. 



Én kipróbáltam fixáló púderrel és anélkül is, de valahogy nélküle jobban tetszett  a végeredmény, sokkal ragyogóbb volt és mégis matt tudok maradni hosszú órákon át. Nem mondom azt, hogy egész nap tökéletesen matt, de már sokkal, de sokkal jobb a helyzet, mint a korábbi alapozómmal, ha jól emlékszek, akkor csak egyszer használtam az olajfelszívó lapocskáimat. Hihetetlenül kellemesen csalódtam, nem gondoltam volna, hogy egy olcsó alapozó nálam ennyire be fog válni. Egyébként érzékeny bőrűek is bátran használhatják (én is az vagyok, nem lett semmi bajom tőle), mert illatanyagmentes. Egyetlen egy hibája van, mégpedig a fényvédő hiánya, de az arckrémemben van SPF30, szóval ez most annyira engem nem zavar, de ettől függetlenül lehetne benne. Az ára Ł5.99 vagyis kb 2100 Ft és ha jól rémlik, akkor összesen hat árnyalat van belőle (az enyém lesz valószínűleg otthon a legvilágosabb, a 100-as Ivory, de Angliában van még egy Light Porcelain is).

Ő a fixáló púderes verzió.

Unikornismérő: nahát, a Rimmel harmadszorra teljesít nálam várakozáson felül! A fényvédelem hiánya a Stay Matte alapozó egyetlen bibije, de emiatt csak fél unikornis levonás járna és nem vágunk unikornisokat félbe, mert milyen barbárság már az. Megelőlegezek neki egy ötöst, mert ma nagylelkű vagyok, de kedves Rimmel legközelebb tessenek már fényvédőt is alapozókba tenni. Köszönjük.




11 megjegyzés:

  1. Nekem az előző Stay Matte is nagyon bejött, de ez még jobbnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  2. Hasonlóan alapozó "sznob" vagyok :) . Viszont én is kellemesen csalódtam az olcsóbb termékekben. A Rimmel nem kedvencem, de egy Revlon (Colorstay) alapozó a földbe döngölte a nagy márkákat nálam :)

    VálaszTörlés
  3. remélem, itthon is lesz, amire rá van írva, hogy mattít, azt minden további nélkül képes vagyok megvenni, szeretném ezt is kipróbálni.=)

    VálaszTörlés
  4. Remélem lesz itthon is, a teszted alapján felkerült a kívánságlistámra, és már ránézésre is lekörözi azt a verziót, ami a birtokomban van :D

    VálaszTörlés
  5. Na látod, itt is irigykedem csak, tökéletes az arcod! Teljesen természetes, semmi "cakey face" :-) Nemsokára megyek megint ki Angliába, rajta van a listán...ami már tetemes :-)

    VálaszTörlés
  6. Egyszer próbáld ki a Catrice-t. Majdnem olyan jó, mint a Chanel Mat Lumiere. Bizony.

    A Colorstay-t én is kipróbálnám

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.