The Shopping TAG

12:12 de.
Melyik nő/lány ne szeretne vásárolni? Mert azon kívül, hogy esetleg nincsen pénzünk arra, hogy mindent megvegyünk, amit csak szeretnénk (tisztelet és irigylet a kivételnek :D) mi rossz van a vásárlásban? Meg azon kívül, hogy soha egyik ruha sem áll jól? Vagy nincsen a méretedben? Vagy hibás? Vagy mégsem lett jó az alapozó színe? Vagy nincsen teszter? Vagy hosszú a sor? Vagy nincsen puff/szék/egyéb ülőalkalmatosság a próbafülkében? De cserébe van iszonyat rossz világítás, ami akkor is elrontja a napodat, ha éppen jól indult. És szomjas vagy. És éhes vagy. És takarodjon már a tömeg a jó fenébe. Na jó. Rühellek vásárolni... XD. De TAG-et kitölteni szeretek, szóval köszönet a Bikira lányoknak!

1. Van olyan sminkmárka, amit egy időben sokat használtál, de ma már szinte eszedbe sem jutna utána nyúlni az üzletben?
Hmmm... Óóóóó emlékeztek még a Constance Caroll vagy mifene volt a neve márkára? Na olyat tuti nem vennék már, pedig tizenévesen mennyi minden volt belőle otthon. Régi szép idők.

2. Ha a piacon találsz egy ügyesen lemásolt "márkás" táskát hihetetlenül jó áron, akkor megveszed? 
Nem járok piacra :D. Viccet félretéve, nem hinném, én inkább gyűjtenék egy nem túl magas árú designer darabra, amit évekig tudok hordani. Jobb érzés szerintem.

3. Szoktál kozmetikumot, parfümöt ajándékba vásárolni másoknak?
Mivel ezekhez érek a legjobban, ezért elég gyakran előfordul. Remélem nem unják még a szeretteim... De egyébként egy nő valamilyen szinten mindenképpen foglalkozik a szépségápolással, így nem nagyon lehet mellélőni ezzel a kategóriával.

4. Van olyan holmi amit  betegesen gyűjtesz, függetlenül attól, hogy kitudod e használni?
Hojjjjojjjj... Azt hiszem az arcpirosítók és a highlighterek terén vagyok a legbetegesebb, temérdek van már belőlük, szerintem simán az unokáimnak is jutna a felhalmozott készletből. De ha egyszer csodásak és limitáltak állandóan???

5. Inkább tervezgetős vagy spontán vásárlónak tartod magad?
Is-is. De leginkább eltervezem, aztán tök mást veszek. De mostanában kicsit tudatosabb vagyok, az ínséges hetek megtanítottak valamilyen szinten spórolni és ésszerűen költekezni, de azért mindig elcsábulok valami cuki apróságra, de ezek kellenek a lelki békém fenntartása érdekében.

6. Vettél valaha drágább dolgot, amit utólag nagyon megbántál?
Szerintem nem. Most nagyon erősen gondolkozok, de a drága darabjaimat, mind nagyon jól kihasználom, így szerintem ilyet még nem bántam meg. Olcsót már biztosan. Cipőket leginkább...

7. Szoktál lelkiismeret furdalást érezni egy-egy shopping után?
Folyamatosan... Mert nem tudok spórolni az istennek sem... Anyám nem lesz rám soha büszke.... Hüpp-hüpp. De hááááát anyuuuuu??? Most mit üljek a pénzeeeeen? És ha holnap a fejemre esik egy repülőőőőő???? :D

8. Kérdeztél már meg vadidegeneket vásárláskor, hogy szerintük jól áll-e neked az amit éppen próbálsz?
Soha és nem is akarok. Általában pont nem érdekel mások véleménye, ha valami nekem tetszik és szerintem jól is áll, akkor úgyis megveszem.

9. Ha az utcán megpillantasz egy lányt hihetetlenül szép cipővel a lábán, lemered szólítani megkérdezni, hogy hol vette a cipőjét?
Én nem vagyok szívbajos, naná, hogy odamegyek és megkérdezem. Nehogy már csak neki jusson a jóból :D: Ma is megkérdeztem egy lányt, hogy hol vette a cuki takaróját (pont olyat kerestem) és neki köszönhetően egy csodás pihe-puha pléddel fogok ma aludni :).

10. Vittél már vissza nem tartós fogyasztási terméket az üzletbe azért, mert nem azt kaptad, amire vártál?
Persze, ha valami nem tetszik vagy nem jó, akkor vissza kell vinni, nincs mese. A vásárlónak megvan az ehhez való joguk, csak ezt sokan elfelejtik sajnos.

11. Ha egy üzletben udvariatlanul bánnak veled, panaszt teszel, terjeszted az infót vagy nem tulajdonítasz neki nagy jelentőséget?
Nagyon rühellem, ha udvariatlanok az eladók. Én dolgoztam üzletekben, nem is egyben és egyfélében és érdekes módon én mindig mindenivel kedves voltam és mosolyogtam még akkor is, ha gondolatban éppen elküldtem őket a jó édes... Ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki. Ha ilyet tapasztalok, akkor szépen kifordulok az adott üzletből és viszem máshová a pénzem, ennyi.

12. Tervezel most valamilyen nagyobb összegű kiadást? 
Elszakadt a drága farmerom. Pótolni kéne... Meg elkezdtem gyűjteni a Riri Loves MAC kollekcióra, de észnél kell nagyon lennem :D.

13. Ért már valamilyen kínos szituáció vásárlás közben?  
Azon kívül, hogy néha nem tudtam levakarni magamról egy-egy felpróbált ruhát szerintem nem nagyon, vagy legalábbis nem emlékszek.

14. Hol vásárolsz a leggyakrabban?
Most éppen Boots és Superdrug, ruhát meg H&M még mindig. Tudom nagy divat online shoppingolni, de nekem valahogy annyira nem jön be a dolog, kivéve, ha már általam jól  ismert márkáról, termékről van szó, amiket esetleg csak pótolni kell. Meg én szeretem lejárni a lábam is :). Nincsen jobb érzés, mint hazaérni egy hosszú shoppingtúrából és feltúrni a szatyrokat egy üveg ásványvízzel (mindig olyan szomjas leszek mire hazaérek :)).

2 megjegyzés:

  1. uhh, néha rám is rám ragadt egy éppen felpróbált ruha, vagy gyűrű. olyankor lepereg előttem az életem :D

    király, hogy kitöltötted te is :)
    (roni)

    VálaszTörlés
  2. Ááááááá, nekem még van a sminkesdoboz aljan egy négyes constance caroll paletta ugy 1999 környékéről!!!! :) Nem használom, de valamiért nem dobtam még ki.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.