Kalandjaim a BB krémekkel (és egy Skin79 Super+ BB teszt)

7:00 du.
Aki régóta olvassa a blogomat, az már tudja, hogy nem felhőtlen a kapcsolatom a bb krémekkel. Aki nem olvas olyan régóta, annak dióhéjban: nem bíztam az ázsiai termékekben, az európaiak meg nos... inkább hagyjuk. Számtalan bb-nek álcázott színezett hidratálót sikerült kipróbálnom, volt olyan amelyik olyan siralmasan teljesített, hogy egy posztot sem ért az egész. Sokat olvasgattam az eredetéről, hogy milyenek kell lennie egy igazi bb krémnek és az európai verziók abszolút nem feleltek meg az elvárásaimnak. Pedig azok igazán nem magasak :D. Én az alábbi dolgokat képzeltem el róluk: hidratálnak, ergo nem kell külön hidratáló alá, magas fényvédő van bennük, ergo nem kell külön fényvédős alap, púder stb, fedjenek természetesen, de nem túl erősen, bársonyosan matt legyen a finis, de ne szárítson, ne kelljen fölé fixáló. Szerintem egy modern terméktől simán el lehet ezeket a dolgokat várni, pláne ha igazság szerint ezt is ígérik a csomagoláson.



Sajnos, ahogy azt már említettem az európai verziók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket és elkezdtem gondolkozni az eredeti, ázsiai termékeken. Azonban volt egy óriási nagy bibi, ugyanis mindegyik tartalmaz illatanyagot, az én bőröm pedig érzékenyen reagál ezekre az összetevőkre. Végső elkeseredésemben és kíváncsiságomban már ott tartottam, hogy nem érdekel kipróbálom, mert veszíteni nem veszíthetek túl sokat, ha nem válik be elhasználja más, én meg hamar kikúrálom magam az allergiából. Mindenképpen akartam egy olyan terméket, ami meggyorsítja a reggeli smink rituálémat és szebbé teszi a bőrömet. Ekkor keresett meg a JWG Beauty, akik voltak olyan nagyon kedvesek, hogy felajánlottak nekem egy szabadon választott bb krémet a webshopjukból. A választásom - fogalmam sincs, hogy miért, teljesen random volt - a Skin79 egyik Super+ BB krémjére esett.



A négy verzió közül a kaviár és arany kivonatos öregedésgátló típus lett a befutó, szimpatikusnak tűnt már a csomagolás alapján is és sejtettem, hogy az anti-wrinkle hatás miatt ez egy gazdagabb, hidratálóbb krém lesz. A csomagolás nagyon szép, elegáns, egyszerű, de mégis nagyszerű. A barna, fényes papírdobozon minden információ rajta van, hogyan használjuk, mire jó, milyen hatóanyagok vannak benne, valamint az összetevők listája, mindez angolul és valami rovásírással is :D. Na jó, koreaiul értelemszerűen, mert koreai termékről van szó. A tubus nagyon igényes, műanyag, de egy nehezebb darab és pumpával lehet kinyerni belőle a krémet.



Nem is tudom hol kezdjem... Kezdem ott, hogy féltem az illatanyag miatt, hogy valami brutálisan erős, émelyítő lesz, de nem mert finom krém illata van, olyan níveás. És nem lett tőle semmi bajom, legalábbis eddig, de már hat napja használom, szóval nem hiszem, hogy ártana, persze azért résen vagyok, továbbra is inkább az illatanyagmentes arcápolókat részesítem előnyben. Folytatom a pumpával, ami jól kezelhető, lehet simán kontrollálni, akár egy pici cseppnyi adagot is kinyomni a tubusból a segítségével. Egy használatra nagyjából egy-két borsónyi mennyiségre van egyébként szükség. A krémnek nagyon finom és gazdag a textúrája, nagyon könnyű eloszlatni, nem kell semmilyen ecset, vagy szivacs hozzá, szimplán ujjacskákat használok. Rétegezni is lehet, vagy akár korrektorként használni. A bőr nagyon hamar beissza, kb 15-20 perc alatt pedig kialakul a végleges összkép, vagyis egy hihetetlenül természetes, egészséges, matt finis. Az árnyalat nagyon világos, de kipróbáltam különböző bórtónusokon és vékony rétegben mindegyikhez alkalmazkodik, viszont sötétebb bőrön nem megfelelő mennyiségben alkalmazva beszürkülhet.



Én többféleképpen is kipróbáltam, ám a végeredmény minden alkalommal ugyanaz: igazítás nélkül, egész napon át tartó csodaszép, lágy fedés, amely nem fénylik át. Felesleges alákrémezni szerintem, mert abszolút nem volt eltérés a két verzió között és mattító primert sem szükséges felvinnem, pedig nekem aztán fényesedik a nózim. Az egyetlen, amit használok mellé, az a pórusfinomítóm, mert ez be van rögzülve, és azt képzelem, hogy enélkül óriásiak a pórusaim (egyébként a bb finomítja ezeket is). A fedése alacsony, de mint ahogy említettem kicsit építhető, azonban egy mocskos módon előbukkant pattanással már nem bírt el, erre külön korrektort kellett tennem. Viszont a bőrtónust kiegyenlíti, a pirosságot is eltünteti és az apróbb hibák nem okoznak gondot neki. A hosszútávú hatásokról természetesen még nem tudok nyilatkozni, elméletileg ugye öregedésgátló, meg pigmenthalványító, de egy hét alatt ebből nem sokat lehet észrevenni, ehhez hónapok kellenek. A Skin79 Super+ BB VIP Gold bb krémje SPF25 fényvédőt tartalmaz, amely télen tökéletesen elég védelmet nyújt a káros napsugárzás ellen.




Összegzésként annyit tudok mondani, hogy bevallom hibáztam, amikor leírtam ismeretlenül az ázsiai bb krémeket, mert első használatra beleszerettem ebbe a darabba. Pontosan azt hozta, amit vártam, nem kell külön hidratáló, nem kell külön primer, nem kell alapozó, nem kell fixáló púder, mert ez mind benne van ebben a tégelyben, így nem terhelem feleslegesen a bőrömet. Őszintén, tiszta szívből ajánlom őket kipróbálásra, higgyétek el megéri, ha engem meg tudott győzni akkor bárkit. A JWG Beauty facebook oldalán tudtok hozzájutni (nagyon sok más termékük is van), az ár/érték arány pedig teljes mértékben elfogadható, 40 gramm termék 4100 Ft-ba kerül, ami ha azt nézzük mennyi terméket vált ki... Szóval megéri :D. Még egyszer köszönöm az oldalnak a felajánlást, nagyon hálás vagyok, hogy kipróbálhattam és megismerhettem ezt a kis csodát. Öt unikornis!


16 megjegyzés:

  1. Végre, végre, végre köszönöm! :) Most, hogy végre Te is a BB-k mellé álltál, talán nem tartanak Minket sült bolondnak, amiért odavagyunk a BB krémekért! :D Van egyébként erősebb fedésű is, ha nem lenne elég ennek a fedése. Mostantól azért gondolom bátrabban próbálsz ki más koreai BB-ket is. (Ebay-en van egy csomó minta, amit meg lehet rendelni.) :)

    VálaszTörlés
  2. Végre, végre, végre! Köszönöm! Most már, hogy Te is a koreai BB-k mellé álltál, már nem fognak Minket, BB imádó bloggerinákat sült bolondnak nézni, amiért odavagyunk ezekért a krémekért! Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. nehéz szülés volt, de megérte :D kaptam kis mintákat is, skin79 mindegyik, majd azokat is letesztelem, de igazából, nekem ez teljesen jó eddig :D

    VálaszTörlés
  4. Na, kétszer is leírtam, mert azt hittem elveszett...Az egyiket kitörölnéd Lolly? :)

    VálaszTörlés
  5. szerinted mindenféle tónusnak jól állhat?

    VálaszTörlés
  6. azt nem merném állítani, hogy minden bőrtónusra jó, inkább világosabbakra

    VálaszTörlés
  7. És tényleg eredetit árulnak? Mert valljuk be, jobb áron adják mint Andiék.... Csak webshop vagy van igazi bolt is? Mennyiért szállítanak ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajta volt az eredetiséget igazoló matrica, szóval biztosan :). A szállítási költségben nem vagyok biztos szerintem 1000 körül lehet.

      Törlés
  8. Ugyanez volt az én álláspontom is mint a tied, plusz nagyon hasonló a bőröm, nem bírom az illatokat. Én semmilyen bb-t nem próbáltam most decemberig, csak olvastam a csomó véleményt tesztet a blogokon, nem győztem követni hogy egyre több féle krém jön be, teljesen elvesztem és hagytam a fenébe. Nincsenek nagy bőrhibáim, inkább egységesítésre vágyok. De így 28 fele már felmerült a gondolata egy tuti ránccsökkentős, megelőzős fényvédős valaminek. Én a missha real complete-t tesztelem már 2 hónapja, ennek nagyon szimpi volt az összetétele, a leírása. Illata szinte semmi, van olyan nap amikor imádom, de van amikor kihozza a vízhiányom. De van ilyenből is mintám mint a tied, ki is próbálom, lehet jobban bejön. Amúgy olyan jó lenne előre menni az időben és megnézni hogy ha 2, 3 évig ilyeneket kenegetek, milyen lenne a bőröm:)) Amúgy nagyon természetes annak is a fedése, de néha kicsit fényesít, máskor meg púder nélkül is el van:)

    VálaszTörlés
  9. az enyémen ott volt az eredetiséget igazoló matrica, szóval tutira az :D az meg hogy olcsóbb... gondolom ki, hogy teszi rá a jutalékát.

    VálaszTörlés
  10. én is kíváncsi lennék rá, hogy hosszabb távon milyen a hatása :D de akkor nem én vagyok az egyetlen, aki vonakodott aztán kellemesen csalódott :D

    VálaszTörlés
  11. most megint rákerestem az oldalukra facebokon és nem ad ki semmit! :( Letörölték magukat?

    VálaszTörlés
  12. sajnos én sem találom már az oldalukat :(

    VálaszTörlés
  13. és most, egy koreai bb kipróbálása után mi a véleményed arról, hogy a a koreai cuccok direkt "az ázsiai bőrre lettek kifejlesztve és ártanak nekünk, európaiaknak hosszú távon" ??? (nem szó szerinti idézet tőled) :):)

    VálaszTörlés
  14. még mindig azon a véleményen vagyok, hogy nem lehet tudni, de mivel felváltva használom más alapozóval és biztos vagyok benne, hogy nem őt fogom folyamatosan használni éveken át, ezért nem hiszem hogy ártanék a bőrömnek, de soha nem lehet tudni. Vállalom a kockázatot, mert jó termék.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.