Sminkleckék haladóknak I. rész - Strasszok, csillámok, tollak

3:05 du.
Nagy nehezen kigondoltam a sminkleckék folytatását, hogy mit is szeretnék pontosan ennek keretein belül bemutatni és úgy gondoltam hogy az alábbiak lesznek majd: strasszok felhelyezése, műszempilla felhelyezése, step by step sminkek (natúr, hétköznapi, füstös, party, ünnepi, halloween, meg ami még eszembe jut :D), illetve lesz majd egy arcszobrászat bejegyzés sorozat is, ebben a különböző, arc, szem és szájformákhoz való sminktrükköket mutatnám be. Azért kezdem most a sort a strasszokkal, mert egy kedves bloggerinatársam Bunny kérte :D. Szóval strasszra fel!

A strasszok valószínűleg soha nem fognak kimenni a divatból, hiszen minden nő imádja a csillogó-villogó kis gyönyörűségeket, még akkor is ha nem vallja be magának. A külön erre a célra beszerezhető strasszokkal nagyon klassz egyestés testékszereket (de már tartósabbat is) lehet készíteni, valamint feldobhatjuk velük a bulizós, alkalmi vagy farsangi/halloween-i sminkünket. Csak tudni kell, hogy melyik alkalomra mi illik és való. Nézzük mire is van szükségünk!

  1. Türelemre... sokra. Felcsipkedni a strasszokat, felapplikálni a bőrre, pláne ha nagy mintát csinálunk igazi türelemjáték, jó ha előre felkészítjük magunkat, hogy el fogunk vele pepecselni egy darabig.
  2. Strasszokra, flitterekre vagy bármire ami kicsi, csillog és fel lehet a bőrre ragasztani (akár csillámpor, színes fólia, gyöngy bármi lehet, ugyanaz a technika). Szinte minden hobbiboltban vagy fodrászkellékesben találunk, de ha igazi kincsesbányára vágyunk akkor itt kell körülnézni: http://www.kristalybolt.hu.
  3. Csipeszre. Lehetőleg picike, hegyes végű csipeszre ezzel könnyen meg lehet fogdosni a strasszokat, de bármilyen csipesz jó egyébként. Alternatívaként ez a kis bogyósvégű diszítő pálca is szóba jöhet (amit a műkörmösök is használnak :D).
  4. Ragasztóra. Ez lehet akár műszempilla ragasztó is, sőt ha a szem közelébe ragasztjuk a díszeket, akkor ez jobb is, vagy akár professzionális erre a célra kifejlesztett ragasztó, de ehhez lemosót is be kell szerezni (Ben Nye Glitter Glue - vízzel is lejön, Mastix ragasztó - ehhez lemosó kell http://www.sminkbolt.hu/). Műszempilla ragasztóból érdemes a Duo Surgical Adeshive-t beszerezni, ez egy fehér ragacs, ami átlátszóra szárad meg, nem irritálja a bőrt és nagyon könnyel lemosható.
  5. Papírlapra. Én erre szoktam kinyomni egy keveset a ragasztóból, így nem ragacsozom össze magam.
  6. Fültisztító pálcikára. Nem kötelező, de könnyen fel lehet vele pöttyözni a ragasztót, ha nem közvetlenül a díszítőelemet ragasztózzuk.
  7. Fekete vagy bármilyen más sötét szemceruza vagy esetleg tus, ezekkel ugyanis könnyen meg lehet előre rajzolni a mintát.
Ilyen ragasztót ne vegyetek borzalmas... folyamatosan könnyeztem tőle...
Egyre többet hiszem azt, hogy fotós vagyok... call the ambulance...

Ha mindent előkészítettünk jöhet hozzá is kezdhetünk a díszítéshez! Az egyik legegyszerűbb módszer, hogy szemceruzával pöttyökkel mintát rajzolunk a kívánt helyre, majd ezekre a pöttyökre ragasztjuk a strasszokat. Persze lehet rögtön ragasztani is, de így biztosabb a dolog, pláne ha nagyobb, bonyolultabb mintát szeretnénk készíteni. Nyomjunk ki egy kevés ragasztót egy kisebb papírra, vegyük fel a strasszot a csipesszel, majd mártsuk bele a ragasztóba és vigyük fel a bőrre. Egy másik verzió: a fültisztító pálcikával vegyünk fel ragasztót majd pöttyözzük a kívánt bőrfelületet. Csipesszel fogjuk meg a követ és helyezzük a beragasztózott területre.

A strasszokat, ha nem hagyjuk el őket a buli hevében, többször is fel lehet használni. A ragasztót ugyan macerás levakarni a kicsi kövekről, de nem lehetetlen. Tartsuk őket kis átlátszó zacskóban, vagy dobozkákban így láthatjuk a méretet és a színt.

Strasszok a szemkörnyékre

Tényleg csak a fantáziánk szabhat határt... de íme azért pár ötlet (ragasztás előtt töröljük át alkoholos tonikkal, vagy gyógyszertári alkohollal a bőrt, így jobban fel fognak tapadni a kövecskék):

  • szemzug: tegyünk ide egy világosabb színű (rózsaszín, fehér, irizáló, ezüst, arany, világoskék, de a piros is dögös) kövecskét, nagyon szépen kiemeli a tekintet. Jöhet ide egy kicsit nagyobb fajta is.
  • tusvonal: apró fekete vagy sötét kövecskékkel helyettesíthetjük a tusvonalat. Szerintem célszerű itt az előre bepöttyözős technikát választani, de akár a már létező tusvonalra is ragaszthatjuk a strasszokat. Extrább hatás kedvéért csináljuk meg fehér fényű, ezüst vagy arany kövekkel.
  • alsó kontúrvonal folytatása: ezt látni talán a leggyakrabban. Válasszunk a sminkünkhöz illő árnyalatú, akár különböző méretű köveket és az alsó kontúrunk vonalát követve ragasszuk fel őket a szemöldök vége felé átlósan haladva.
  • szemöldök: akár folytathatjuk is a szemöldök vonalát strasszokkal, kis kacskaringós vonalakban egészen az állig vagy a szemöldök elejére is felragaszthatunk párat, de bátrabbak felül az egész szemöldökívet kirakhatják a kis kövecskékből.
Ettől feljebb és lejjebb is lehet a vonalunk természetesen. Sőt feljebb jobb :D. Én fekete szemceruzával pöttyöztem előre.
Csak ilyen nagy strasszok voltak itthon, de így legalább jobban látszik.
A szemzugba képtelen voltam ragasztani, mert majd megvakultam a ragasztótól... tényleg ne vegyetek ilyet... A szemzugba ettől kisebb strasszt érdemes tenni.

Strasszok a testre

Itt meg aztán duplán igaz, hogy csak a fantáziánkon és persze a strassz illetve díszítő készletünkön múlik, hogy mit ragasztunk magunkra. Extra ötlet: dobjuk fel a mintánkat csillámporral is.

  • homlok: akár buliba is bevállalhatjuk, de alapvetően témabulikba/halloweenre/farsangra való, indiai hercegnő kosztümhöz. Érdemes beszerezni csepp alakú kristályt, ezt helyezni középre a homlokunkra, majd köré pár kör alakú strasszt felragasztani. Szín tekintetében válasszunk olyat, ami vagy a ruhánkhoz vagy a sminkünkhöz illik.
  • lapocka, felkar, kulcscsont, dekoltázs: pillangó, virág, indaminta, a nevünk kezdőbetűje, kereszt stb... Rajzoljuk meg előre a mintát, mert ez már kicsit bonyolultabb munka. Dolgozzunk több méretű és színű kővel, ja és persze szerezzünk be egy segítő társat és erősebb ragasztót :D.
  • lábszár, lábfej: ide már magunknak is meg tudunk bármit csinálni, akár jó nagy mintákat is. Erősebb ragasztó ide is ajánlott.
Az alkaromon próbálgattam még pár mintát, ez egy V betűnek készül.
Az lett szerencsére
Ő egy hangjegy.
Egy elfuserált hópehely vagy hasonló.
Raktam még orrpiercinget is meg bindit a homlokomra :D.


Strassz illemszabály:

Bárki ízlésének megfelelően kötetlen buliba bármit, bárhová bevállalhat, ugyanez érvényes a beöltözős bulikra. Családi ünnepek, party-k, munkahelyi bulik alkalmával azonban szerintem ne ezzel hívjuk fel magunkra a figyelmet, maradjunk diszkrétek, ha mégis ragaszkodunk a strasszocskáinkhoz, akkor egyet a szemzugba. Ez nem vonatkozik a saját szülinapunkra, hiszen ilyenkor minden rólunk szól illetve a karácsonyra, szigorúan szűk családi körben, olyankor bármi jöhet :D (alig várom, hogy csináljak egy igazi holiday sminket srasszokkal, amolyan jéghercegnő stílusban). Ha meghívottak vagyunk esküvőre, akkor hagyjuk meg a csillogást a menyasszonynak! Tavaly voltam egy olyan esküvőn, ahol az egyik vendégnek csillivillibb sminkje, strasszocskái meg műszempillája volt, mint a szegény arának... nálam ez már tapintatlanságnak minősül. (Ui: nem szeretném, ha az illemszabályokból vita lenne, ezek az én gondolataim, SZERINTEM ezeket illik. Egyébként mindenkinek szabad döntése, hogy mikor, mit, merre és mennyit.)

Csillámpor:
A csillámporhoz érdemes Glitter Glue-t venni, ez vízzel lemosható és nem irritálja a bőrt, valamint teljesen átlátszó. Általában kis ecset is van hozzá, olyan az egész, mintha egy körömlakkos üvegcse lenne. Ragasztózzuk be ez ecset segítségével a díszíteni kívánt területet, majd egy lapos, inkább szintetikus ecsettel vegyük fel a csillámport és ütögessük fel a ragasztóra. A felesleget legyezőecsettel söpörjük le. Ha nem nagyobb, összefüggőbb felületet akarunk csillámozni, hanem kisebb mintákat, vonalakat stb, akkor ezt is érdemes előre megrajzolni, majd a ragasztó ecsetével áthúzni a megrajzolt mintát és egy ajakecsettel felvinni a csillámot. Azért ajakecsettel, mert kisebb mintához, kisebb ecset dukál :D, meg ugye így precízebb a felvitel. Az ecseteket benzinben mossuk ki használat után, ez leold róla minden ragacsot és csillámot.

Flitter:

A flitterek esetében érdemes a bőrt előre beragasztózni, majd úgy felrakni a flittereket. Mivel nagyobbak, mint a strasszok, kézzel is könnyen felragaszthatóak. Ugyanez érvények a fóliákra is, kivéve ha nagyon apróra vannak vágva, ez esetben a csillámpornál leírt módszerrel dolgozzunk.

Tollak:

Az egyik leglátványosabb díszítőelem. Lehet akár műszempillaként is használni, szemöldökre ragasztani stb. Érdemes műszempilla ragasztót használni hozzá. Kicsit macerás a felvitele, de megéri megpróbálni, mert gyönyörű lesz vele a végeredmény. Csak fogjunk egy hobbiboltban kapható színes tollat, vágjuk méretre, ragasztózzuk be a toll tok részét és illesszük a szempillák tövébe. Érdemes egy pár percet szorosan ott tartani, nehogy elmozduljon száradás közben. Ha máshová szeretnénk felhelyezni, akkor nagyobb felületet ragasztózzunk be a tollból.


Egy pár kép inspirációnak a gugliról:

Na ekkora strasszokkal érdemes dolgozni, nem olyan gigantikus méretűekkel, mint én.

Nagyobb csillámok. Gyönyörű...

Nekem ez a kedvencem. Vajon hány órán keresztül készülhetett...

Hókirálynős stílusban.
Csillámpor minden mennyiségben.
Tollak a szemöldökön, flitterekkel és strasszokkal.
Toll, mint szempilla.
Ui: remélem mindent leírtam, ha mégsem kommenteljétek és pótolom a hiányt!

19 megjegyzés:

  1. Juj köszi köszi köszi :). Szülinapom lesz és arra szerettem volna meglepni magam :)Még hogy mit és hova azt nem tudom, de gondolkozom :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon szívesen, remélem azért hasznos volt a dolog :D a legjobb egyébként ilyenkor sztem, ha beguglizod hogy strasszos smink vagy rhinestone makeup és inspirálódsz :D

    VálaszTörlés
  3. Anyukám nagyon felbátorodott és megvette a fent látott szempillaragasztót. Megpróbáltam feltenni, felkönyörögtem, erre kishíjján kimarta a szemem, ráadásul mire sikerült pár pillámmal együtt letépni(máshogy nem ment, se víz, se lemosó, kő keményre megszilárdult) napokig kaparhattam a szememről a kavicskemény, odaragadt maradványokat. Abban reménykedem talán csillámokat felragasztani jó lenne.

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy arra még jó is lenne, ha nem a szemed környékére teszed őket, de pl nekem a karomról pár perc alatt lepotyogtak a kövek... fene se érti... Kb ennyibe kerül a duo is és az ezerszer jobb

    VálaszTörlés
  5. az inspirációs képeknél az a tollas...bárcsak én is így tudnék:D
    de szerintem a narancsfa pálcával könnyebb felvenni a köveket! vagyis nekem csipesszel nem nagyon megy:/

    VálaszTörlés
  6. Szerintem az is jól mutatna, ha pl egy hátul kivágott ruha/felsőnél a hátunkra persze barátnő segítségével egy szép motívum strasszokból, itt lehet nagyobb strasszokat is használni :)


    http://devilgirlmakeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  7. Nagyon nem szeretem ezt a ragasztót, csípi a szemem, mint a fene:(

    VálaszTörlés
  8. a tollas sminkkel megadtad a kezdő lökést a szülinapi make upomhoz :)

    VálaszTörlés
  9. Lillus: ne is mondd, de nálunk csak ilyet lehetett kapni...

    Baywatchgirl: akkor jó :D

    VálaszTörlés
  10. Lolly, ajánlom figyelmedbe az egyik America's Next Topmodel évad (sajnos már nem emlékszem, melyik $: ) képeit, volt egy kopasz, strasszköves fotózás, gyönyörűek voltak a művek (: ha gugliba beírod mondjuk azt, hogy 'america's next top model bald', akkor kidob néhány képet (:

    VálaszTörlés
  11. én azt az évadot nem láttam... de rákeresek :D

    VálaszTörlés
  12. Jujj, én a füstös szemes és az arcszobrászos bejegyzéseket várom a leginkább :P Szépek nagyon ezek a strasszok, de én még műpillával elbíbelődöm viszont ettől tuti kiborulnék mire felapplikálom... :D

    VálaszTörlés
  13. hát ki lehet tőle borulni főleg amikor nem sikerül felszedni a csipesszel...

    VálaszTörlés
  14. Húúú, nagyon örülök a sorozat folytatásának! Várom a többi részt is! :)

    Életemben nem volt még rajtam semmi ilyesmi, de meghoztad a kedvem! Köszi a sok-sok hasznos információt!

    VálaszTörlés
  15. hát nagyon szívesen és igyexem minél hamarabb folytatni :D

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok! A Nagymező utcai kristálybolt már régen bezárt, de a Jókai utcai Gyöngysziget üzletben lehet kapni ragasztható swarovski strasszot több színben és méretben.

    VálaszTörlés
  17. köszi, hogy szóltál ki is javítottam :D

    VálaszTörlés
  18. Nagyon hasznosak az információk.... Köszii

    VálaszTörlés
  19. szívesen :) örülök, hogy hasznosnak találtad őket :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.