Melyik éri meg??? | Applikátoros korrektorok (Lovely, Makeup Revolution, MAC)

Egy ideje már szinte mindenhol csak applikátoros korrektorokat látok, szinte mindenki kivétel nélkül ezeket használja a tutorialokban, instán, youtube-on, amióta betört a piacra a Tarte Shape Tape. Én meg évek óta ragaszkodok a kis pumpás kiszerelésű MAC Pro Longwear korrektoromhoz... Sokáig ellen is álltam az új 'divatnak', aztán azon kaptam magam, hogy már a harmadik applikátorosat veszem meg :D. Ami azt jelenti, hogy elérkezett az idő arra, hogy írjak róluk, összehasonlítsam őket és esetleg új kedvencet válasszak. A három alanyom pedig nem más, mint a nagyon pénztárcabarát Lovely Liquid Camouflage óriás applikátorral, a Revolution Beauty Conceal & Define szintén óriás applikátorral és a meglehetősen drága MAC Studio Fix 24H Concealer. Lássuk őket!




Lovely Liquid Camouflage Conceal & Contour - 1 (8ml, 1290 Ft)

Soha nem próbáltam még ezelőtt semmilyen bázis terméket a Lovely-tól, így nem igazán tudtam mire számítsak. Ezt a korrektort annak ellenére vettem meg, hogy igencsak erős az illata, általában tartózkodok az ilyesmitől, de a blog kedvéért kivételt tettem. A csomagolása tetszik, jópofa az élén kupak meg az arany díszek és az applikátor mérete is teljesen logikus, hiszen így elméletileg ugye nem kell újramártani, viszont picit túlzásba estek, szerintem erre már túl sok korrektor tapad, nekem le kell húznom egy keveset a tubus nyílásán. 



A formula elég vékony, szinte vizes érzetű, könnyen terül, gyorsan és szépen el lehet dolgozni a bőrön. Viszonylag gyorsan meg is szárad és azonnal brutális módon oxidálódik... Borzalmas, hogy az egyébként első blikkre pont tökéletes árnyalatból (ez a legvilágosabb) egy ilyen szinte narancsos izé lesz, nagyon gáz (kikentem a karomra és abban a pillanatban más lett a színe, max az applikátoron láthatjátok, hogy amúgy milyennek kéne lennie). Sajnos a fedésével sem vagyok teljesen elégedett, a szem alatti részen két rétegben az igazi és a nagyobb hibákkal sem birkózik meg teljesen. Ecsettel jobb az eredmény, szivaccsal sokkal gyengébb, építeni pedig nem igazán lehet. Abszolút nem full coverage, maximum közepes. A tartóssága is egy kicsit meh, nekem ettől többre és jobbra van szükségem, különösen az orron és az állon problémás. A formula elég száraz, de szerencsére nem szárít, a szem alatt hajlamos a textúrát kiemelni, de úgy vettem észre, hogy a nagyon apró ráncokba nem ül bele, ha le van fixálva.



Az illata nagyon erős, de szerencsére nem pattogtam ki tőle. Tudom, hogy egy nagyon olcsó termékről van szó, de szerintem ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne valahogy ezt az oxidációs problémát megoldani. Szerintem minimum 2-3 árnyalatot sötétedik, ami elfogadhatatlan számomra. Bukó... Ráadásul mindössze 3 árnyalatban létezik, hahó 2019 van, diverzitás! Nem szívesen ajánlom, nekem nem igazán tetszik, szerintem akkor sem használnám túl sokat, ha nem oxidálódna. Akkor már inkább Catrice Liquid Camouflage (hoppá, csak nem ugyanaz a nevük????), az tényleg fed és az ára is jobb. (cruelty free)



Revolution Beauty Conceal & Define Full Coverage Concealer and Contour - C1 (4g, 1990 Ft)

Tudom, hogy kismilliószor megfogadtam, hogy én ugyan semmit nem veszek soha a büdös életben a Makeup Revolution-től (most már Revolution Beauty), de erre a korrektorra elcsábultam (színes sminkre nem fogok, nyugi). Mivel az összetevői között nem volt illatanyag és nem made in csájna, ezért úgy gondoltam, hogy megér egy próbát, hátha tetszeni fog. A csomagolása szép, a metálos rózsaszínt imádom, az applikátora pedig ennek a legjobb, kicsit kisebb, mint a Lovely, pont megfelelő mennyiségű anyag kerül rá.



A formula sűrű, nagyon szépen lehet vele dolgozni és a fedése is elég jó, bár nekem ez sem full coverage, de hétköznapokra tökéletesen elég. A múltbeli hibákat nem fogja eltüntetni, de a sötét karikákat, a pirosságot és pattikat igen. Én a kényelmes napjaimon csak ezt használom a kritikusabb pontokra egy kis púderrel lefixálva és majdnem olyan a hatás, mintha alapozó lenne rajtam. Döbbenetes, de szeretem ezt a korrektor annak ellenére, hogy Makeup Revolution. A tartósságára sem tudok igazán rosszat mondani, nekem szépen bírja a napot, egyedül az orromnál kopik meg. A szem alatt vigyázni kell vele, mert sok púderrel hajlamos a textúrákat kiemelni és szárítani a finom és vékony bőrt. Ha megfelelően aláhidratálunk és kevesebb púderrel fixáljuk, akkor nem lesz gond vele.



Sajnos egyetlen egy bajom van vele, az pedig a színe. Itthon a C1-es árnyalat a legvilágosabb amit találtam (Müller), ez egy extra világos neutrális alaptónussal, nekem kicsit túl bézs, túl meleg és sötét, de azért elmegy, az arcomon nem nagyon lehet észrevenni teljesen eldolgozva, viszont világosítani nem tudok vele. Elméletileg van C0.5 is, ami viszont rózsaszínes alaptónusú, azzal meg sem próbálkoznék, Isten óvjon meg minden rózsaszín korrektortól és alapozótól, a C2-es sárgás, nekem való lenne, de szerintem az meg túl sötét és túl sárga. Sajnos mindig azt veszem észre, hogy az olcsóbb márkák ezen buknak el leginkább. A formula teljesen rendben van, szinte majdnem kiemelkedően jó, viszont a színekkel és tónusokkal nem tudnak mit kezdeni, elindítják egy látszólag extra világostól, ami a tubusban teljesen korrekt, de a valóságban nem megfelelő. Tudom, hogy nekem az átlagtól világosabb a bőröm, de ugyanakkor egyrészt ezzel nem vagyok egyedül, másrészt van az enyémtől sokkal, de sokkal világosabb bőr is. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, mert én nagyon kellemesen csalódtam benne, bevált és előszeretettel használom. Összesen 23 árnyalatban kapható, így kell csinálni! Ó és felfedeztem, hogy van belőle SuperSize verzió is, gondolom ez nagyobb mennyiséget tartalmaz, de nem találtam, hogy pontosan mennyit. (cruelty free, vegán, illatanyagmentes)



MAC Studio Fix 24-Hour Smooth Wear Concealer - NC10 (7 ml, 7000 Ft)

Az eddigi abszolút kedvenc korrektorom a MAC-től van, már nem is számolom mennyit elhasználtam belőle (Pro Longwear), most fogyott el a legutóbbi és úgy döntöttem, hogy kockáztatok, kipróbálom a márka legújabb darabját ebből a kategóriából. A Studio Fix Concealer csomagolása a már megszokott minimalista stílusú, átlátszó a tubus, jól látni így az árnyalatot, fekete a kupakja és kicsi az applikátora, ami valahogy mégis elegendő anyagot vesz fel a formula miatt.



Egyszerűen nem tudtam anélkül kipróbálni és használni ezt a korrektort, hogy ne hasonlítsam folyamatosan a favoritomhoz... Minimum ugyanolyan tapasztalatokra számítottam vele kapcsolatban, de inkább jobbakra, mert vadiúj a formula, volt idő dolgozni vele, kísérletezgetni, tökéletesíteni a laborokban. A textúrája könnyed, nem túl sűrű, de nem is túl híg, szépen terül, építeni is lehet, de nem szárad olyan nagy gyorsan. Nem olyan matt és lerobbanthatatlan, mint a Pro Longwear, de azért nem rossz. A fedésében kicsit csalódtam, erőteljesebbre számítottam, de még így is ez áll a szívemhez a legközelebb a három közül. A pigmentáció miatt több kell belőle sajnos, mint a kedvencemből, kevesebb is van benne, így biztosan sokkal hamarabb el fog fogyni (ugyanannyiba kerül, tiszta röhej... ennek olcsóbbnak kellene lennie, vagy raktak volna bele többet). Ugyanakkor sokkal természetesebb hatású, abszolút egy tökéletes hétköznapi korrektor annak, aki nem olyan idióta, mint én és nem ragaszkodik a full glam-hez :D.



A tartóssága okés, nem vettem észre jelentősebb kopást sehol, szépen bírja a napot. A bőr textúráját nem emeli ki még a szem alatt sem, több rétegben sem, ez viszont nagyon tetszik. A színe abszolúte tökéletes, a legvilágosabb NC10-es árnyalatot választottam, ez egy minimálisan haloványabb a lealapozott bőrömnél, így megvan a highlight hatása is. Nem túl sárga, abszolút nem rózsaszín és egyáltalán nem oxidálódik szerencsére, bár a MAC korrektoraival ilyet soha nem is tapasztaltam. Ráadásul összesen 33 árnyalatban kapható. Nekem a Pro Longwear jobban megéri, még mindig az a kedvenc, ugyanakkor megfogadtam, hogy sokkal természetesebben fogok sminkelni a jövőben, ahhoz viszont ez a megfelelő társ. Egyedül az bánt nagyon, hogy szerintem gyorsan fogy, kevés van benne és ehhez képest drága. (illatanyagmentes)






Ha ajánlanom kéne egyet a három korrektor közül, akkor a Revolution Beauty-t javasolnám kipróbálásra. Az árát abszolút megéri, nekem nagyon tetszik a sűrűbb formula, a fedéssel és a tartóssággal sem voltak különösebb gondjaim, egyedül a szín nem volt tökéletes, de nyilván nem mindenki olyan problémás mint én. A Lovely nagy csalódás volt, sajnálom a dolgot, mert bíztam benne, szerintem felesleges pénzkidobás. A MAC természetesen a legjobb minőségű, ennek vannak a legjobb színei is, de a mennyiség és ár árnya nem klappol, ettől függetlenül viszont érdemes vele egy próbát tenni. Kicsit sokkolt a dolog, hogy a Revolution Beauty Conceal & Define ennyire megtetszett, persze nem lesz a kedvenc márkám soha, de jár a piros pont.

2 megjegyzés:

  1. hát akkor a Lovely-t elkerülöm, a másik kettő meg amúgy sem kapható errefelé... maradok annál, ami van, az essence camouflage+nál :D a dewy tök jó a minimálsmink-napokra, a matt verzió meg majdnem olyan, mint a Catrice Liquid Camouflage, csak mattabb, szóval a "vakolat"napokra tökéletes :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kerüld el, jobban jársz :D nem rossz az essence szerintem sem, mondjuk nekem nem elég világos persze :(

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.