TESZT | NYX Can't Stop Won't Stop alapozó+korrektor+púder

Szerintem én még soha nem vártam ilyen izgatottan egyetlen egy alapozó megjelenését sem, mint most a NYX legújabb darabjáét. Külföldön már nyár vége óta lehet kapni, azóta ácsingózok rá, de valamiért nem rendeltem meg, úgy gondoltam, hogy megvárom, amíg behozzák, megnézem élőben és majd úgy döntök. Erre mit csináltam? Megrendeltem a Pink Pandáról…. A korrektorral és a púderral együtt. Vakon, találomra kiválasztva a színeket. Egyszerűen nem tudtam várni, amíg feljutok Budapestre, muszáj volt végre kipróbálnom! Rettentően türelmetlenül vártam a postást, de végül egy hét alatt megérkezett a csomag és azóta lelkesen próbálgatom a termékeket. Lássuk, hogyan teljesítenek!



Először ejtsünk egy pár szót magáról a Can’t Stop Won’t Stop termékcsaládról. A választékban minden megtalálható, ami a tökéletes alapokhoz szükséges, úgy mint primer, alapozó, alapozóecset, korrektor, fixáló púder és púderalapozó, rengeteg különböző árnyalatban és színtónusban.  Természetes a sztár az alapozó, ami a leírása alapján teljes fedésű, de könnyű és vékony, nagyon tartós (akár 24 órán keresztül is bírja a kiképzést), vízálló, érintésálló, nem oxidálódik, természetes matt finise van és akár érzékeny bőrűek is használhatják (illatanyagmentes, juhú). Összesen 45 különböző árnyalatban kapható és van extra világos is. A korrektor szintén nagy kedvence a vevőknek, ebből 24 árnyalat létezik, teljes fedésű, nagyon tartós és matt finisű.



A külső mindegyik termék esetében megnyerő, praktikusak és egyszerűek, tetszik a minimalista stílus feketével és fehérrel, abszolút profi és minőségi hatást kelt. Az alapozó üvegben érkezik, jól működő pumpával és kicsit vékonyabb műanyag kupakkal és minden fontos infót megtalálhatunk rajta. Legnagyobb meglepetésemre a termék az USA-ban készült, bevallom erre nem számítottam, Olaszországot tippeltem vagy PRC-t (a korrektor és a púder ez utóbbi helyen készült egyébként). A korrektor átlátszó tubusban, fekete kupakkal és applikátoros kiszerelésben érkezik, a púderes tégelynek pedig különleges ’lezáró’ része van, aminek segítségével elég könnyen lehet adagolni, nem fogunk egyszerre túl sokat kiönteni, aminek aztán jó része kárba menne (legalábbis nálam így szokott lenni). A postautat kibírták, vagyis strapabírók, lehet velük utazni :). 


Can't Stop Won't Stop Full Coverage Foundation (5490 Ft)

Bevallom, hogy nem kis feladat volt a neten keresztül kiválasztani egy megfelelő árnyalatot és őszinte leszek, nem is sikerült… :D. Nem mondom, hogy teljesen mellényúltam, egész jól eltaláltam a dolgot, de lenne szerintem ennél tökéletesebb match is a bőrömhöz. Bújtam a mintákat, a teszteket, próbáltam belőni, hogy a MAC NC12-höz melyik szín állhat a legközelebb és a képek alapján a harmadik legvilágosabb CSWSF1.5 Fair-t gondoltam a legjobbnak, ami egy sárgás-barackos, de inkább semleges tónus. Sajnos egy nagyon minimálisan világos és mintha felkenve hidegebb is lenne a megszokottnál, de ez már csak az olyan szakavatott szemnek tűnik fel, mint az enyém. Teljes sminkben észrevehetetlen szerencsére, de azért kicsit zavar, hogy nem tökéletes. Valószínűleg az Alabaster vagy a Porcelain jobb lenne, de ezt már az üzletben fogom megnézni. Dicséretes, hogy a kínálat harmadik árnyalata is kicsit világos lett, ami azt jelenti, hogy ebből a 45 színből tényleg mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.



Első használatkor nem túlzok, ha azt mondom, hogy el voltam ájulva ettől az alapozótól. Egyszerűen lenyűgözött, ugyanis púder nélkül makulátlan porcelánbaba bőröm lett tőle. Konkrétan eltüntette a pórusaimat, olyan volt az arcom tőle, minta photoshoppolták volna. Ilyet még a MAC alapozóm sem tud, csak úgy szólok (meg a többi sem, ami itthon van). A formula szinte habos, sűrű, nem túl folyós, mégis leheletkönnyű és nem lehet érezni a bőrön, abszolút nem maszkhatású. Szerintem szivaccsal érdemes felvinni, nekem így sokkal jobban tetszett a végeredmény, az ecsethez nekem túl ’száraz’ ez a textúra. A fedése közepes, nem pedig teljes, mint ahogy azt a NYX állítja, szerintem az én bőrömön jelenleg nem igazán építhető, de teljesen elegendő egy rétegben is. A finise nagyon matt, de finom bársonyosan és természetesen. 



Nekem sajnos jelenleg inkább száraz felé hajlik a bőröm és azt kell mondjam, hogy mindenkinek szívesen ajánlom ezt az alapozót, kivéve száraz bőrűeknek. Első használatkor minden nagyszerű volt és tökéletes, csodásan nézett ki a sminkem, imádtam, nézegettem egész nap, de mindig tökéletes volt. Gondolom aznap éppen jó állapotban volt a bőröm. Aztán második alkalommal sajnos azt vettem észre, hogy a sok orrfújástól szárazabb részeket nagyon csúnyán kiemeli a formula, még a nedves BeautyBlender-rel való felvitel ellenére is. Nagyon matt és nagyon gyorsan szárad ahhoz, hogy kompatibilis legyen a nem eléggé hidratált bőrrel. Tanulva ebből a hibából, a harmadik napon egy sokkal gazdagabb krémet kentem fel alá és így rendben volt szerencsére. Szerintem a tél elmúltával ilyen gondjaim nem lesznek, de most extra figyelmet kell szentelnem az alapozó felvitelekor. Erre mindenképpen érdemes odafigyelni, ha gondolkodik valaki a megvételén.



Azt már említettem, hogy ugyan a leírás teljes fedésre hivatkozik, azonban véleményem szerint a Can’t Stop Won’t Stop messze áll ettől. Nekem ez maximum közepes fedésű, amivel egyáltalán nincsen probléma, csak nem ehhez vagyok szokva :D. Nagyszerűen kiegyenlíti a bőrt és eltünteti az apróbb hibákat, a minimális pirosságot, de a nagyobb gondokkal (pattik, pattik helye, pigmentfoltok) egyszerűen nem tud elbánni, még úgy sem, hogy rétegezzük. Ugyanis nem igazán akar rétegződni. Hiába próbálom az első után felvinni lokálisan a másodikat, ecsettel, szivaccsal, ujjal stb, nem marad meg, mintha nem csinálnék semmit. Lehet, hogy ez most a száraz bőr hibája lesz egyébként, bár nem tudom… Mindenesetre nem igazán mondanám ezt hibának, mert alapvetően nem szeretem rétegezni az alapozókat és inkább korrektorral javítok, ez csak egy fura tulajdonság. A tartóssága önmagában is teljesen oké, nekem egy picit megkopott az államon a nap közepére, de a saját hibámból, mert a kezemen támaszkodtam és dörzsölgettem is a bőrömet. Púderrel ez is kiküszöbölhető egyébként ;).


Can't Stop Won't Stop Contour Concealer (2990 Ft)

A korrektorból automatikusan a legvilágosabbat rendeltem meg, eddig minden korrektorból erre volt szükségem, de a NYX itt is átvert… A Pale árnyalat ugyanis extra világos, komolyan majdnem fehér és ugyan az alapozóhoz nagyszerűen illik, de azért egy kicsit túlzásnak éreztem első pillantásra. Aztán rájöttem, hogy na, végre egy korrektor, amivel el tudom érni azt a nagyon klassz highlight hatást! Mivel csodaszépen terül és egybeolvad az alapozóval, ezért egyáltalán nem feltűnő, hogy a kelleténél kissé halványabb a színe. A formula nagyon kellemes, gazdag és krémes, könnyen és gyorsan el lehet dolgozni szivaccsal és ecsettel is, nem ül meg sem a pórusokban, sem a vonalakban. A finise matt, gyorsan szárad és púder nélkül is nagyon tartós. Sajnos a bőr szárazabb részeit ez is hajlamos kiemelni.



A fedése szintén nem teljes, ahogyan azt a márka állítja, inkább erősen közepes és építhető. Valamiért az alapozóval együtt sem tudta legyőzni a piros foltjaimat, de ezt is a bőröm jelenlegi állapotának számlájára írom, mert minél jobban aláhidratálok, annál jobb a helyzet. Gyanítom, hogy a száraz bőr egyszerűen ’beszívja’ az alapozót is és a korrektort is, így nem érzékelhető az építés és a fedés olyan mértékben, ahogyan azt elvárnám. Ettől függetlenül tetszik a korrektor, különösebb problémám a szárazságot leszámítva nem volt vele. Az különösen nagy piros pontot érdemel, hogy tényleg egész nap gyönyörűen tart, nem ül meg sehol és nem kenődik el, ilyet eddig csak a MAC Pro Longwear-nél tapasztaltam. Egy dolgot bánok csak, mégpedig azt, hogy a tubusban elég kevéske anyag van, mindössze 3,5 ml és ehhez képest 3000 Ft-ba kerül, vagyis ml áron egy MAC korrektornál vagyunk, ha utánaszámolunk.




Can't Stop Won't Stop Setting Powder (4490 Ft)

Vicces, hogy megrendeltem a púdert egy olyan alapozó és korrektor mellé, amik nem igényelnek külön fixálást… De hát nem tudtam! Picikét félve próbáltam ki, mert így is nagyon mattra le volt száradva minden, eléggé tartottam attól, hogy még szárazabb lesz a hatás ás a bőröm is, de szerencsére kellemesen csalódtam. A Can’t Stop Won’t Stop púder ugyanis nem emelte ki a szárazabb területeket, nem mozdította el az alapozót, nem lett fura finise és hatása. Nálam ez sajnos ilyen mindennapos tragédia, különösen az orromon imád piszkosul ocsmányul kinézni az alapozómon mindenféle-fajta púder, komolyan sírhatnékom van tőle. De ezzel nem tapasztaltam ilyesmit, ez valami boszorkányság tutira…



A lényeg, a lényeg, hogy egész nap bársonyosan matt, finom tapintású és porcelán látszatú lesz a bőröm ezzel a púderrel. És ugyan nagyon tetszik az alapozó, de valahogy mégis a púdert érzem igazi főnyereménynek a három termék közül, legalábbis a jelenlegi kissé száraz bőrömre. Összesen hat árnyalata létezik, ez a legvilágosabb Light, de a bőrön nem látszik a színe egyáltalán és fedése sincs. Egyetlen dolog nem tetszik, mégpedig az, hogy noha a tégely nem tűnik kicsinek, de sajnos csak 6 gramm púder van benne 4500 Ft-ért, ami nevetségesen drága! Kevés kell belőle nagyon, de akkor is. A Nabla baking púderemben kb. ötször ennyi mennyiség van és csak egy ezressel került többe. Kicsit olyan érzésem van most, hogy a NYX át akar verni minket, mert alapvetően nem rosszak az árak, csak éppen elég keveset kapunk cserébe…



Összességében nem csalódtam a Can’t Stop Won’t Stop termékekben. Vannak hibák, ezért is inkább zsíros/kombinált és normál bőrre javasolnám az alapozót és a korrektort, olyanoknak, akik nem küszködnek száraz területekkel az arcukon és nincsen túl sok takargatnivalójuk sem. Ha mégis vágyunk rá a száraz bőrünk ellenére, akkor különleges figyelmet kell szentelni neki. Tipikus jó kis hétköznapra való termékek, amik biztosan maradnak a helyükön és nem hagynak cserben, amik majdnem megütik a professzionális szintet, de még azért fejlődniük kell. Bár a púder megugrotta a lécet, fantasztikusan jól teljesített, már most kedvenccé avattam. Külön piros pont a színválasztékokért, elismerésre méltó, hogy végre itthon is kapható ennyi különböző árnyalat alapozóból és korrektorból. Egyedül az ár/mennyiség aránnyal vannak gondok. Örülök, hogy a NYX azért ha nagyon akar, akkor tud :). Bárcsak minden kollekciójuk ilyen erősen teljesítene.

webshop: www.pinkpanda.hu

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.