Az első ColourPop rendelésem

4:02 du.
Hihetetlen, hogy amióta a ColourPop színre lépett a kozmetikai világban, azóta megállás nélkül mindenki az ő termékeiket akarja és róluk beszél. Mindössze két év alatt teljes mértékben sikerült meghódítaniuk a szuperolcsó és magas minőségű termékeknek a beauty rajongók szívét, ráadásul pár hónapja már kis hazánkba is szállítanak belőlük. Én sokáig tartottam magam, de végül a karácsonyra való tekintettel beadtam a derekamat és rendeltem tőlük pár dolgot. Ne tudjátok meg azt az izgalmat és idegeskedést, amit átéltem, mire megérkezett a csomag (a hülye vám ugye), de végül 10 nap alatt itt volt rendben és végre nekiláthattam a tesztelésnek.



A rendelés menete (szállítási költség, áfa, vám stb)

Azonban a termékek bemutatása előtt mindenképpen szeretnék kitérni a rendelési 'szabályokra' is, ugyanis azt vettem észre, hogy noha elég sok itthoni blogger rendelt már a ColourPop-tól, azt valamiért senki nem említi meg soha, hogy miként is zajlik egy csomag rendelése az USA-ból. Maga a vásárlási folyamat teljesen egyszerű, kártyával és PayPal-lal lehet fizetni, a szállítási költség pedig jelenleg ingyenes, ha 50 dollár feletti értékben rendelünk, alatta 10 dollár. Eddig tiszta és egyszerű, azonban a csomag a tengerentúlról érkezik Magyarországra ezért 22 euró (kb 25 dollár, ebbe nem számolják bele a postázási költséget) felett elméletileg vámköteles.

Az elméletileg szócskát azért biggyesztettem oda, mert van akinek a csomagját megvámolják, van akiét nem (a múltkori Facebook-os kommentkeből legalábbis ez jött le). Fogalmam sincs, hogy mi alapján döntik el a dolgot, a lényeg, hogy nekem bizony kellett vámot fizetnem. 22€-150€-ig 27% áfát és 2500 Ft vámkezelési költséget számolnak fel (ezt a postásnak kell készpénzben kifizetni), ami piszok nagy lehúzás, de ez van (engem a plusz 2500 Ft meglepetésként ért, erről nincsen szó a Posta weboldalán... vagy csak én voltam figyelmetlen). De évente 2-3 alkalommal ki lehet bírni, Viktorunknak meg kell még egy stadion, na 😁.



Persze a plusz költségeknél még nincsen vége a dolognak, ugyanis a Posta/NAV felé még el kell küldenünk a vásárlást igazoló számlát és egy pontosan kitöltött Magánszemély Vámkezelési Nyilatkozatot is. Ha gyorsítani szeretnénk az eljáráson, akkor előre küldjük el őket a postaimport@posta.hu címre. Nekem nagy szerencsém volt, egy kis segítséggel (köszönöm még egyszer Barbi) elég gyorsan megvolt a dolog és 10 nap alatt kézhez kaptam a csomagomat, de sok embertől hallottam, hogy hetekig 'fogva tartja' a posta a várva várt küldeményüket. Kiszámíthatatlan... Remélem minden információt leírtam, ha van még a rendeléssel kapcsolatos kérdésetek, akkor nyugodtan írjátok meg kommentben! És akkor jöhet a lényeg!



Első körben teljesen random módon válogattam magamnak össze négy különböző terméket, hogy minél több fajtát megismerhessek és kipróbálhassak. Szerencsére a hosszú utat a gondos csomagolásnak köszönhetően tökéletes állapotban kibírták és még egy kis kézzel írt üzenetet is kaptam melléjük, ami olyan cuki és úgy szeretem az ilyen kis figyelmességeket, nálam ez mindig óriási plusz pont. A termékek mindegyikének fehér papírdobozkája van és a legtöbbnek fehér műanyag csomagolása, amit holografikus ColourPop logó díszít. Egyszerű, de csinos és letisztult.



ColourPop Lippie Stix - Skimpy (glossy finish, $5)

Nem volt kérdés, hogy egy Lippie Stix-nek jönnie kell, ugyanis én inkább a sima rúzsokat részesítem előnyben, a matt folyékony verziókkal szemben (persze abból is rendeltem). Az árnyalaton sem kellett sokat gondolkodnom, mindenképpen egy szép, világosabb nude-ot szerettem volna, így akadtam rá a Skimpy-re. A rúzs egy fehér, hosszúkás tokban kapott helyet, aminek az alja és a kupak alatti részének színe megegyezik a rúzs színével. A rúzs kialakítása pedig egyszerűen tökéletes, sokkal könnyebb ezzel a skinny típussal dolgozni, mint egy normál darabbal. Az egyetlen hátránya, hogy bizony kevés van benne, mindössze 1 árva gramm. De így szinte biztos, hogy el is fogom használni.




A formuláról pedig csak áradozni tudok! Kezdeném azzal, hogy isteni és elég erőteljes vanília illata van, amit felkenés után kevés idővel már el is illan. A textúra krémes, lágy, csak úgy siklik az ajkakon, a pigmentáció pedig elképesztően erőteljes, pedig nem vártam ezt egy fényes finisű rúzstól. Az ajkakat nem szárítja, a tartóssága pedig átlagos, az evést/ivást nem bírja. A Skimpy a leírása alapján egy világos nude bézs, szerintem is az, a tónusa pedig a meleg felé hajlik. Gyönyörű, természetes mindennapokra való szín. 


ColourPop Super Shock Cheek Blush - Between The Sheets (matte finish, $8)

Még most is csodálkozok, hogy highlighter helyett egy pirosítót választottam, viszont már egy cseppet sem bánom :). A csomagolása nagyon aranyos, tekerős tetejű fehér műanyag kompakt, aminek átlátszó a teteje és holografikus felirat díszíti. De nem is ez a lényeg, hanem a formula! Ugyanis még soha nem találkoztam ehhez hasonlóval, por, de mégsem por, de ugyanakkor nem is krém, picit furán 'habos', meg egy kicsit körbeírhatatlan. A textúra lágy és selymes, gyerekjáték satírozni és inkább építgetős fajta (kézzel swatcholva intenzívebb), amit én mindig jobban szeretek, mind a durr bele, nesze bohóc arc pigmentációt.




A színe pedig természetes, egyszerű, de mégis nagyszerű, mostanában az ilyen pirosítókhoz vonzódok valamiért. A Between The Sheets egy középtónusú enyhén rózsás meleg bézs, ami minden bőrtónuson gyönyörűen mutat, bármilyen sminkkel, bármilyen alkalomra. Nagyon remélem, hogy ha legközelebb rendelek, akkor lesz a még ettől is szebb Aphoridisiac :).

ColourPop Ultra Matte Lip - Times Square ($6)

Ő a kis csapatból a kakukktojás, ugyanis ahogyan sejtettem, nem lett sajnos a kedvencem. Alapvetően nem túl jó a kapcsolatom a matt folyékony rúzsokkal, 1-2 formula bejön, de inkább maradok a normál rúzsoknál. De nagyon ki szerettem volna próbálni a ColourPop verzióját, hiszen ez a sztártermékük, amiért mindenki odáig van. A csomagolása nagyon csinos, tetszik az ezüst kupak és a holo felirat. Az applikátor kicsi fejű, de szépen lehet vele dolgozni és elég anyagot is vesz fel.




A formula kicsit folyósabb és nagyon gyorsan szárad, úgyhogy ügyeskedni kell a felvitelnél, ráadásul hihetetlenül tartós, szinte lerobbanthatatlan (mindent kibír, mindent, még az apokalipszist is), így javítani is elég nehéz. Az ajkaimat kb 2-3 óra elteltével iszonyatosan elkezdte szárítani, nem is bírtam utána már sokáig és bizony muszáj volt balzsamoznom. Ez vele az egyik probléma. A másik pedig, hogy abszolút nem olyan a színe, mint amilyenre számítottam a képek alapján. Én egy tompa, világosabb rózsás tónusú bézst vártam, de rajtam konkrétan ugyanolyan tégla (alvadt vér) vörös lett a Times Square, mint a Kat Von D Lolita. Persze ez nem feltétlenül a termék és a ColourPop hibája, csak nem ezt vártam. Nekem nem jött be annyira, de nem beszélek le róla senkit, mert sejtem, hogy csak én vagyok ilyen kis kényes.




ColourPop Super Shock Shadow - Paradox ($5)

A végére hagytam a legjobbat ;). Konkrétan szavaim nincsenek arra, hogy mit tud ez szemhéjpúder, már ha egyáltalán nevezhetem púdernek, mert a pirosítóhoz hasonlóan elég különleges a formulája. De a szín és a pigmentáció, úristen! Egyszerűen bámulatos, gyönyörű, elképesztő, a legszebb és legjobb szemfestékem és pont. Hibátlan! Én hülye, hogy csak egyet rendeltem...




A választásom egyébként nagy nehezen (először valami világos highlight színt szerettem volna, de kiléptem a komfortzónámból) a Paradox elnevezésű, szatén finisű bordóra esett és nem is dönthettem volna jobban. Nem is írok inkább semmit, csak nézzétek ezt a szépséget:



Összességében, noha először a hülye vám miatt azt mondtam magamnak, hogy ez így nem érte meg, most mégis azt mondom, hogy de basszus, nagyon megérte. A ColourPop termékei tényleg szuperek és különlegesek, Amerikában még nagyon olcsónak is számítanak mindemellett, szóval abszolút érthető az őrület és a hájp. A folyékony rúzson kívül minden csillagos ötösre vizsgázott minden szempontból és alig várom, hogy újra rendelhessek. Egyet sajnálok, hogy szemhéjpúder palettákat nem csinálnak...

Rendeld meg őket innen: ColourPop webshop


Ti próbáltátok már (vagy szeretnétek) a ColourPop termékeit???


34 megjegyzés:

  1. Szuper dolgokat rendeltel :) A pirosítót milyen ecsettel viszed fel ? Nekem is van egy ilyen kis csoda, de amikkel eddig próbálkoztam ecsetek nem működtek hozzá tökéletesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szintetikussal, szerintem azok a legjobbak hozzá :) picit lekerekítettebb fejű és sűrű

      Törlés
  2. Gyönyörűek! El nem tudtam képzelni eddig, hogy milyenek a lippie stix-ek, azt hittem komolytalan balzsam érzető rúzsocskák.
    A vámmal kapcsolatban: sok helyen lehet ajándékként rendelni egy-egy csomagot. Mivel az ajándékként feladott csomagoknál magasabb a vámhatár (valami 40-45 euro talán?) én mindig ki szoktam ezt használni, még kisérőkártyát is íratok magamnak, ha van rá opció...��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ennek utánanézek, bár nem tudom van-e ilyen lehetőség a colourpop-nál, de hátha :) köszi a tippet :)

      Törlés
  3. Egyszer egy külföldi videoban volt szó a palettákról. Az volt a magyarázat, hogy a formula miatt muszáj zárva tartani a színeket és ezért nem tudnak palettákat gyártani.

    VálaszTörlés
  4. Én nem bírtam magammal és akkor rendeltem tőlük amikor elindították az international shippinget... a kb 25 dolláros szállítási költséggel... és egy hónap volt mire mindennel együtt kézhez kaptam szóval jó az a tíz nap! :D A rúzsokat szeretem, bár merészség helyett nekem is nude színek kellettek volna inkább. Valahogy a szemfestékkel nem boldogulok, nekem semmilyen ecset nem veszi fel, ha ujjal viszem fel meg közel sem elég pigmentált. Vagy én vagyok béna vagy a vám a ludas mert bizony nem tekerték rá vissza rendesen a kupakot :c Plusz a satin finisű folyékony rúzzsal is megszívtam mert brutálisan rosszul áll a szín, de legalább alig lehet lemosni :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fura ez a magas indulási postaköltség, én többek között ezért nem rendeltem rögtön. azt viszont teljes mértékben felháborítónak tartom, hogy felbontották a csomagodat olyan szinten, hogy még a termékbe is belenéztek és utána nem is zárták vissza rendesen. Most majdnem írtam egy csúnyát... Nem igaz, hogy nem látják, hogy sminkcucc, mit kell belemászkálni???? Nincs valami trükk a kiszáradt szemfestékekre? Befújni egy kis fix+-al, vagy ásványvízpermettel? Hátha úgy működik :)

      Törlés
    2. Hála istennek annyira nem drasztikus a helyzet, legfeljebb egy hangyányit lehet szárazabb mint kéne, a textúrája egész jól megúszta a dolgot. Azért majdnem elrobbant a fejem mikor megláttam, volt olyan, aminek a dobozkáját sem bírták visszazárni, ezt a kis kartont, a kupakot meg végképp nem sikerült... Mire számítottak, hogy robbanóanyag? Legalább bele is nyaltak? Áá, nem értem.
      De tényleg ez jó ötlet, lehet fix+-ozni fogok vele, ártani nem árthat! Ha mást nem, az ujjamra/ecsetre fújok egy kicsit :)

      Törlés
  5. Még akkor jól is jártál, a dhl 4500 ft is kezelési költséget számol . Az agyam majdnem elhajintottam amikor majdnem 9000 ft ot fizettem pluszban egy sminkcuccra ... Irtó mérges voltam..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elhiszem :((( bárcsak ne lenne ez az egész hercehurca...

      Törlés
  6. Nagyon egyszerű a dolog, azért nem vámolják meg, mert szólni kell nekik, hogy alacsonyabb összeget írjanak a csomagra. Sőt, vannak eladók, akik már úgy küldik pl, hogy ráírják, hogy ajándék, nemrég én is így kaptam, pedig akkor nem is kértem az eladótól külön.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, nem tudom, hogy egy ilyen céget meg lehet-e erre kérni... mindenesetre megér egy próbát :)

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Times Square matt rúzsnak a tubus alján is a Time Square felirat van? Mert ez tuti nem az a szín. Nekem meg van az "igazi" szín ami világos barackos rózsaszín és nekem pont az a bajom vele, hogy túl világos :( nem lehet, hogy a tiednél el lett rontva a címkézés, lehet érdemes lenne írni nekik ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg fogom nézni, ha hazamegyek :) Köszi a tippet!

      Törlés
    2. Jó a címke, ez tuti a Times Square, csak egyszerűen ilyen a színe tubuson kívül :D

      Törlés
  9. Sziasztok!

    Ha én 20 dollárért rendeltem, akkor nekem semmilyen plusz költséggel nem kell számolnom, ugye? Mondjuk két csomagot rendeltem, a másik 11 dollár, de azt nem itthonra, hanem a munkahelyemre kértem. Nem esne jól, ha pluszban kéne fizetnem :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem hinném hogy kell majd, benne van az értékhatárban! :)

      Törlés
    2. Akkor jó, mert ettől a bejelentéstől meg nem tudom mitől teljesen beparáztam :D de akkor gondolom rám az sem vonatkozik :) Mindig figyelni fogok erre a bűvös 22 eurora :D

      Törlés
    3. nehéz figyelni rá, amikor annyi szép dolog van :D

      Törlés
  10. Lolly, megkérdezhetem, hogy honnan tudtad, hogy megvámolják? Egy hete rendeltem, és már tiszta transzban vagyok, hogy már itt van MAgyarországon a csomag az USPS szerint, de nem tudom, hogy honnan kéne értesülnöm arról, hogy mi lesz a NAV-os sorsa :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a posta váminformációs oldalán beírhatod a követési számot és ott egyből láthatod, hogy vámolják-e vagy sem, de postán küldenek értesítést is róla

      Törlés
    2. ez gyors volt, nagyon köszönöm! :))

      Törlés
    3. ne haragudj, hogy megint téged zaklatlak, de végül megvámolták, és most tölteném ki a magánszemélyekre vonatkozó nyilatkozatot, de fogalmam sincs, hogy honnan találjam ki, hogy mekkora a súlya, illetve hogy mi az isten az a hivatkozási szám és MRN szám. Te ezekhez mit írtál? legszívesebben beleírnám, hogy nem tudom, mert nálatok van a csomagom, rohadjatok meg :D

      Törlés
  11. Én is most tervezek rendelni tőlük olyan csodás dolgaik vannak :D Lenne egy olyan kérdésem, hogy a colourpop ráírta a dobozra a szállítási díjat is, vagy csak a termékek értékét? Én több helyen is azt olvastam, hogy a szállítással együtt kell benne lenni a 22 euróba, úgyhogy most nagyon számolgatok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem számít bele a szállítási költség, én legalábbis úgy tudom, de amúgy nem is figyeltem mi volt a dobozon :D :D :D

      Törlés
    2. Benne van a szállítási költség a vámosok szerint.

      Törlés
    3. Én is egy blogon olvastam, hogy benne van sajnos, amit persze a posta oldalán nem írnak. Szemetek. Az áru értékébe nem szabadna beleszámítania a postaköltségnek. Na majd kiderül, ha megjön a csomagom.

      Törlés
    4. ez tényleg piszok nagy szemétség, semmi köze nincsen az áru értékéhez a szállítási költségnek!

      Törlés
  12. Jelentem gyorsan megjött a 2 csomagom annak ellenére, hogy a karácsony előtti időszakban rendeltem. NEM számították bele a postaköltséget. Viszont az érték feltüntetésénél nem teljesen következetesek.

    VálaszTörlés
  13. Hello!
    Én imádom a Colourpop cuccokat, de valami hihetetlen, hogy én is mekkorát szívtam vele... Február elején rendeltem egy nagyobb csomagot és pont olyan időszakban rendeltem amikor volt egy ilyen "50 dollár felett ingyen shipping" na mondom most jól kihasználom ezt a lehetőséget... Na most ugye március 21-e van és úgy vártam a csomimat mint a messiást. erre kaptam levélküldeményt a magyar postától, hogy bizony vámköteles csomagom van a reptéri postán és eztmegezt kell elküldenem meg ilyenek... na én is marha ideges lettem, mondom direkt free shipping rendelést adok le erre lehúznak? és ráadásul március 5-én már a vámkezelésnél volt (UPS trackerből kiderült) és most, 20-án kaptam az értesítést, hogy kéne fizetnem plusz 3000et hogy elhozzák. TIZENÖT NAPBA KERÜLT NEKIK EZT! most jövök a postáról, majdnem felrobbant az agyam... a visszaigazoló email másolata elég lesz nekik a kitöltött formanyomtatvánnyal együtt? Köszi előre is és lányok - érzem a fájdalmatokat... :D!

    VálaszTörlés
  14. Szia :) mindneképpen nyomtass ki mindent és írd is alá őket, az a biztos! borzalmas ez a vám dolog, nagyon útálatos az egész procedúra, hülye politika...

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.