TESZT | Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer (2 Alabaster)

Hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendenek mostanában az aligfedésű alapozók/bb krémek/cc krémek, ami persze nagyon jó... annak, akinek gyárilag is majdnem tökéletes a bőre. De mi lesz azokkal, akiknek korántsem az? Akiknek kisebb-nagyobb hibái vannak, pigmentfoltjai, pattanásai, hegei??? Sajnos - hacsak nem profi márkánál keresgélünk - elég kevés a természetes, nincsenrajtamsemmi kinézetű, de mégis teljesen fedő, erősebben pigmentált alapozó. Azonban a Clinique legújabb terméke betölti végre ezt az űrt!





Kezdem azzal, hogy iszonyatosan vártam már őt, amióta tudok róla, hogy létezik, azóta fenem rá a fogam, így érthető, hogy több hónapnyi várakozás után milyen izgatott vagyok, hogy kipróbálhattam végre és hogy milyen nagyok az elvárásaim vele szemben. A Clinique ígérete szerint a Beyond Perfecting nemcsak egy természetes megjelenést biztosító, de erősen fedő alapozó, hanem korrektor is egyben. Olajmentes, matt finisű, de hidratáló a formulája, száraz kombinált és olajos kombinált bőrre ajánlják.



A csomagolása nagyon egyedi, lehet, hogy már volt hasonló, de én most találkoztam először ezzel az applikátoros megoldással, ami zseniális ötlet, mert egyrészt higiénikus, másrészt semmit nem pazarolunk így el (nem úgy, mint a pumpásokkal, amiket néha nem lehet 'irányítani'), harmadrészt megkönnyíti a lokális felvitelt. A tubus üvegből van, nehéz, minőségi darab, a kupak szép ezüst. A dobozon pedig minden fontos információt megtalálunk a termékkel kapcsolatban.




Akkor jöjjenek a (nagyon) pozitív tulajdonságai:

  • nagyon krémes (egyáltalán nem folyós), jól eldolgozható formula, kevés kell belőle
  • egy rétegben is maximális fedést biztosít (kisebb és közepes bőrhibáknál, pirosságnál)
  • korrektorként is megállja a helyét, így mindent eltakarhatunk vele
  • a finise bársonyos matt és hihetetlenül természetes, nem ül meg a pórusokban, nem emeli ki a száraz területeket, nem maszk hatású
  • nagyon 'könnyű' viselet, olyan érzés, mintha semmi nem lenne a bőrön
  • nagyon jó a tartóssága is, marad a helyén egész nap és nem fényesedik át
  • illatanyagmentes
És a nem olyan jó tulajdonságai:
  • szem alatti korrektornak nem túl jó, mert ott megül a ráncokban (bár cooking módszerrel ez is orvosolható szerintem)
  • száraz bőrűeknek nem hinném, hogy jó választás
Plusz infó:
  • nem tartalmaz fényvédőt (tudom, hogy ez sokaknál hibapont, nálam pozitívum, mert allergiás vagyok rá... nyilván...)
  • összesen 20 árnyalatban létezik, ebből nagyjából 8-10 kapható itthon, ebből a legvilágosabb az Alabaster, őt teszteltem



Tudtam, hogy imádni fogom ezt az alapozót és így is lett szerencsére, bár azt hozzá kell tennem, hogy a színe felpöttyözve nagyon félelmetesnek tűnik ('enyhén' barackos volt hozzám képest) és még most sem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy teljesen tökéletes a színe, nekem picit melegebbnek tónusúnak tűnik a megszokottnál, de a fotókon pl ez egyáltalán nem látszik és a tükörben sem lehet észrevenni. Azoknak akik igénylik a magasabb fedést, de elegük van a maszk hatású 'most azonnal le akarom kaparni' alapozókból nagyszerű választás a Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concelaer.




Figyelem!!! Április 9-11 között 20% kedvezménnyel tudjátok megvenni a Glamour napok alakalmából!!!

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer
Elérhetőség: Clinique szaküzletek
Ár: 10500 Ft

11 megjegyzés:

  1. Ezt az alapozót már én is nagyon vártam! Nézegettem is az üzletben, de valahogy nem fogott meg... Nekem kicsit sűrűnek tűnt az állaga, de gondolom hogy pont ezért nagyon picike kell belőle. Illetve ami nem annyira tetszik, hogy az applikátor hozzáér a bőrünkhöz (ergo a bacikhoz is) és ezeket visszatesszük "kitenyészteni" a flakonba. Lehet, hogy csak én vagyok ennyire túlóvatoskodó, de engem zavarnak ilyen ilyen típusú nem higiénikus megoldások.
    Amúgy nagyon jópofa alapozó és tényleg szépen elfedte a bőrhibáidat (bár neked nem sok van)... :)

    VálaszTörlés
  2. de, hidd el, sok van :D (sajnos) szerintem a letisztított bőrről annyi baci csak nem jut már bele (bár jó nyilván a letisztított bőrön is sok van), de igazából a korrektorok és szájfények is ilyenek, azokkal sincsen gond :)

    VálaszTörlés
  3. Mennyire fog? A legutóbbi ennyire erősen fedő alapozóm összefogott mindent, a kabátom és a blúzom nyakától fogva a papírzsepiken át egészen a kezemig ha hozzáértem az arcomhoz, a kezemről meg kentem minden máshova :S Nem volt kellemes. Nagyon szimpatikusnak tűnik egyébként a teszted alapján.

    VálaszTörlés
  4. a szemüvegem nyerge alatt összegyűlik, de egyébként alig fog, a zsepin is csak halványan látni szerencsére :)

    VálaszTörlés
  5. Jól hangzik az egyszer biztos :)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik! Hosszabb lett a kedvenc Clinique termekeim listaja :) Jajj, ez a aglamour miert van ilyen kozel? :) Meg modt vettem egy halom Catrice cuccot 33%-kal olcsobban, kb 9 ezer koruli osszegben. Meg azt sem hevertem ki, mivel spontan koltes volt kb harom vasarlassal :)

    VálaszTörlés
  7. én is mindig ezt csinálom :D de lesz szerintem májusban joy napok is ;)

    VálaszTörlés
  8. Láááányok! Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet e már kapni valamelyik webáruházban? Sajnos a környékünkön esély sincs a beszerzésére, pedig nekem KELL ez az alapozó! Nagyon-nagyon bús leszek, ha nem lehet az enyém. :( Köszi a választ előre is :)

    Üdv: Petra

    VálaszTörlés
  9. sajnos még sehol nem találkoztam vele a neten, de szerintem az iparfümériánál előbb utóbb lesz majd :)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a választ :) Én is az Iparfümériára gondoltam először, mint lehetséges felbukkanási hely, remélem nem kell sokat várnom rá :)

    Petra

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.