A hét illata | Jean Paul Gaultier - Classique Intense

Jean Paul Gaultier még 1993-ban alkotta meg az azóta klasszikussá vált parfümjét, a (ne nevess...) Classique-t, aminek nem csak az illata, hanem a fűzőbe bújtatott női alakot megformázó üvege is rögtön felismerhető. Anyának volt belőle otthon és naná, hogy én már akkor is rájártam, imádtam a mély, erőteljes és nagyon nőies kompozíciót, de persze nyilván a csomagolása sem hagyott hidegen, hiszen a szokásos papírdoboz helyett egy fémet kapunk (tökéletes ecseteknek, ceruzáknak). Természetesen a nagy sikerre való tekintettel rengeteg limitált darab és pár új verzió is napvilágot látott az elmúlt évek során, ezek közül szeretném nektek bemutatni a legújabbat, a Classique Intense-t.




A csomagolás csak kicsiben tér el az eredetitől, a színek változtak leginkább. Az ezüst és rózsaszín kombinációját az arany váltotta fel, ami még elegánsabbá és nőiesebbé tette a megjelenést, hűen tükrözve az illatbeli változásokat is. A parfüm 40%-ban maradt az eredeti, erre az alapra épülnek rá az új illatjegyek. A végerdmény egy átható orientális-napos (így szerepelt a leírásban :)) kompozíció lett.

A Classique Intense az alábbi komponensekből áll: tiare virág, gránátalma, narancsvirág, rózsa, jázmin, pacsuli, vanília.



Az illat feltűnő és erőteljes, szinte elémelyítő, erre mondják, hogy tipikus esti/különleges alkalmakra való viselet. Én persze nappalra is bátran befújtam magam vele, mert annyira megtetszett, nagyon a magaménak érzem ezt a parfümöt. Leginkább az édességet és a virágokat érzem benne, nekem ez kevésbé orientális, ahhoz nem elég fűszeres ès egzotikus. A tartóssága nagyon szuper, egész napon át érezni a bőrre és hajra fújva. Nagyszerű lesz őszre a Calvin Klein Down Town finom púderessége és az Illamasqua Freak durva egzotikussága mellé :).




Jean Paul Gaultier - Classique Intense

Elérhetőség: parfümériák
Ár: kb 18000 Ft
Mennyiség: 30ml

2 megjegyzés:

  1. A Classique edp a legkedvesebb parfümöm, talán kicsit nagyképűen hangzik, de én úgy érzem, az az én illatom. :) Biztos vagyok benne, hogy még sok-sok évig használni fogom.
    Anyukádnak edp vagy edt volt? :) (Eleinte én az edt-ért nem rajongtam, aztán mostanában elkezdtem megkedvelni azt is.)

    Az Intense-t még nem próbáltam, de csak azért nem, mert félek, beleszeretnék, az pedig nem tenne túl jót a pénztárcámnak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edp-je volt :) ha jól emlékszek olyan tömény koncentrációjú, hogy nem is volt szórófeje :) és nem hangzik nagyképűen, nálam az ysl cinéma az, ami csak az enyém :D

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.