Clinique Pore Refining Solutions Stay Matte Hydrator & Clinique Superprimer

A Clinique szerintem már közel 10 éve megbízható pont számomra az arcápolásban, mivel ez az egyetlen márka amiben 100%-ig megbízok illatanyagmentesség terén. Eddig egyik termékük sem okozott bőrirritációt, így bátran nyúlok az újdonságokhoz, persze nyilván mindig meg kell gondolnom, hogy mibe fektetek, mert elég borosak az árak. Pár hónapja két dolgot is vettem tőlük, az egyikre már régóta fentem a fogam, a másik pedig hirtelen felindulásból került bele a kosaramba. Lássuk őket közelebbről is!



A Pore Refining Solutions termékcsaládból már pár terméket elfogyasztottam illetve fogyasztok most is, elég jók és noha csodát nem művelnek, de csalódnom még nem kellett bennük. Mivel iszonyat zsíros a bőröm, bár ehhez szerencsére nem társulnak gigászi pórusok, ezért egyértelmű volt, hogy ha hidratáló, akkor tartósan mattító formulát kell választanom nappalra a smink alá. A Stay Matte Hydrator majdnem tökéletes arckrém. Nagyon könnyű a textúrája, pillanatok alatt felszívódik, tökéletesen bársonyos és matt arcbőrt hagyva maga után. Nem mondom azt, hogy egész nap teljesen fénytelen marad a bőröm a sminkkel, de klasszisokkal jobb a helyzet, mint az eddig használt termékekkel. Sajnos azonban pont a hidratáló hatásában rejlik az egyik hátulütője, ugyanis ha éppen őrültet játszik a bőröm, akkor hajlamos kiszárítani, de ez még csak egyszer fordult eddig elő. És nincsen benne fényvédő sem, így mindenképpen kell mellé egy SPF-el ellátott primer vagy alapozó.



A hibái ellenére azonban nagyon megszerettem, hiszen tényleg megbízhatóan mattít és nem irritálta a bőrömet. Zsíros, tág pórusú de nem problémás bőrre (a pattik körül bőrt szerintem hajlamos lenne kiszárítani) tökéletes választás, ha ügyelünk, hogy legyen külön fényvédőnk mellé. Elméletileg hosszútávon finomítja a bőrfelületet és a pórusokat, én ezt eddig még nem vettem észre.

Clinique Pore Refining Solution Stay Matte Hydrator
Elérhetőség: Douglas, Müller, Marionnaud, Clinique referencia üzletek
Ár: 12300 Ft
Mennyiség: 50 ml


A Superprimer teljes mértékben impulzus vásárlás eredménye volt és először kicsit tartottam tőle, mert nem igazán tűri meg a bőröm hosszútávon a primerek használatát, de gondoltam hátha ezzel szerencsém lesz. Rögtön az elején el kell mondanom, hogy nagyon-nagyon kellemesen csalódtam benne és mindennap használom, konkrétan el sem tudom már nélküle képzelni a sminkelést. Pedig csak egy tökéletesen sima primer, nem mattít konkrétan, nem pórusfinomít, nem tesz csodát, csak egyszerűen egy fantasztikus alapot biztosít a sminkeléshez. Egyenletesebben terül rajta az alapozó, kevesebb is kell belőle és valahogy egész nap olyan jól néz ki az egész makeup fölötte. 



Nagyon kevés elég belőle az egész arcra és gyakori (akár mindennapos) használat mellett sem okoz pattikat meg egyéb csúnyaságokat. Szilikon van benne viszont, így az arra érzékenyeknek vigyázzanak azért vele. A Superprimer termékcsládnak egyébként még van három másik tagja is, mindegyik más-más problémára kínál megoldást: van egy a pirosságra, fáradt, fakó arcbőrre és egyenetlen bőrtónusra. 



Clinique Superprimer Universal Face Primer
Elérhetőség: Douglas, Müller, Marionnaud, Clinique referencia üzletek
Ár: 7600 Ft
Mennyiség: 30 ml

6 megjegyzés:

  1. Biztosan jók ezek a termékek, de ha szeretnél egy megbízható illatmentes bőrápolási márkát, ajánlanám a Paula's Choice-ot is ha még esetleg nem ismernéd :) (ő az alkoholt sem részesíti előnyben a termékeiben, mint a Clinique) Itt olvashatsz róla bővebben és a termékeit is megtalálod: http://kremmania.hu/markak/paula-s-choice Nem vagyok egyébként lefizetve meg semmi, csak valóban érdemesek a jó hírükre :D

    VálaszTörlés
  2. köszönöm a tippet, megnézegetem majd őket :)

    VálaszTörlés
  3. Lolly, köszi a bejegyzést! Sok éve használom a pore refining instant perfectort deep színben. Semmi sem tudta letaszítani az első helyről :)
    Mia

    VálaszTörlés
  4. nekem ez jobban bevált mint az instant perfector :) a bőröm legalábbis jobban szereti :)

    VálaszTörlés
  5. A Glamour napon vettem néhány Clinique cuccot a Douglasban, mert hivatalos Clinique márkabolt,ami az akcióban is részt venne, nincs, de nem láttam a superprimert sem :( Azóta már lehet,hogy van...Szóval majd benézek, kiváncsivá tettél :)
    Mia

    VálaszTörlés
  6. de volt kupon a clinique-be, -2000 Ft-os és elméletileg nálunk is kell hogy legyen superprimer, mert a magyar honlapról szedtem le az árakat... nem értem *-*

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.