Az év legjei - hajápolás

Eljött a december, eljött az éves elszámolások ideje! Ezért döntöttem úgy, hogy összegyűjtöm az én személyes kedvenceimet 2013-ból, három posztra (vagyis három hétre) lebontva. Az elsőben az idei év legjobb hajápolási termékeit mutatom be nektek, a másodikban és a harmadikban pedig a legjobb arc/testápolási termékeket és sminkeket. A kommentekben várom ám a ti toplistátokat is :).

L'Oréal Féria P76 Spice Power élesben :).


A hajápolás számomra valamiért mindig furán mumus volt. Régen egészen kb 18 éves koromig csutak rövid és béna volt a hajam, semmit nem tudtam vele kezdeni, nem is érdekelt már külnösebben, hogy mit használok rá, mert semmi nem működött úgy, ahogy szerettem volna. Szerintem még hajbalzsamot is csak elvétve vettem a kezembe... Aztán megnövesztettem a sörényt, elkezdtem festeni is, végül pedig előkerült a hajvasaló (Isten áldja meg a feltalálóját...), előkerült az olló és vele a frufru és megváltozott a hajam élete. Azóta voltam szőke, vörös, lila, piros, pink, kék, göndör, egyenes, hullámos, rövidebb, hosszabb, bubi, egyenes frufrus, oldalt frufrus, minden amit csak el lehet képzelni. A sok változtatással természetesen egyenes arányban növekedtek a hajápolási és formázási termékeim, így rengeteget kipróbáltam a legdrágábbaktól kezdve, a legolcsóbbakon át az agyonhájpolt, legmenőbb cuccokkal bezárólag. Ezek közül szerintem sajnos egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányra tudom azt mondani, hogy na ez tényleg bevált és imádom.

Az egyik ilyen termék a Vo5 Hot Oil kúrája. Szerintem soha életemben nem vettem még meg semmit ennyiszer egymás után, már a negyediket fogyasztom és imádom. Egyszerű és gyors a használata, nekem az illata is tetszik és könnyebb utána a hajmosás, jobban hat a balzsam és szép fényes, puha a hajam száradás után (rákaptam a levegőn való szárításra, úgy még jobb). Nyilván nem biztos, hogy mindenkinek beválik, de számomra ő az év egyik legnagyobb meglepetése és kedvence. Ráadásul az ára is teljes mértékben elfogadható (kb 4 fontba kerül).

Már csak az üreset tudtam lefotózni, mindig elhasználom :).


Az év második kedvence a Garnier Olia hajfesték 7.40-es Intense Copper árnyalata. Fantasztikus festék, tényleg nagyon szép és élénk a szín is, de a legjobb benne, hogy ammónia mentes és ápolja is a hajat. Nekem eddig még egy festék után sem volt olyan puha és jó illatú a hajam, mint az Olia után, szerintem biztosan nem is árt annyira, mint a többi (ártani ez is árt, ez nem kérdés, egyik festék sem tesz különösebben jót a hajnak). Egyet sajnálok csak, hogy nem kapható olyan színben, amit mostanában szeretek, mert ugyan van piros-vörös árnyalat is a kínálatban, de az nekem túl mély és sötét (6-os mélységű, én meg nem engedek a 7-ből vagy a 8-ból). Csak ajánlani tudom, fantasztikus termék, aki teheti - és talál neki tetsző árnyalatot - az próbálja ki.



A harmadik kedvencem is egy festék, méghozzá a L'Oréal Féria P76-os, Spice Power árnyalata, ami a egy woooow piros-vörös, olyan hihetetlenül élénk és fényes, hogy el sem hittem, hogy drogériás és hogy nem színező, hanem tartós. Már kb 3 hónapja őt használom és imádom ezt a színt, nagyon jól érzem magam vele. A L'Oréal hajfesték ügyben még soha nem hagyott cserben, szerintem a márka legerősebb vonala a hajápolással együtt. Aki élénk és ragyogó hajszínekre vadászik az nem menjen tovább a Féria-nál.

A következő kedvencem szintén Vo5 termék, méghozzá egy hajsimító krém a Smoothly Does It, ami egy fokkal jobban működött a hajamon, mint az eddigiek, amiket használtam, de hozzá kell tennem, hogy ez sem tökéletes, ha olyan hangulata van a sörényemnek, akkor semmit nem ér :D. De szerencsére az esetek többségében nem kell csalódnom benne, szépen hozza azt amit kell, most legutóbb például vasalás nélkül is szösztelen lett a hajam, yaaaay. Pluszban még hővédőként is funkcionál, valamint az sem mindegy ugye, hogy jó áron van.



Sampon és balzsam fronton rengeteg újdonságot kipróbáltam idén, de be kell valljam mindegyik teljesen ugyanúgy működött, egyik sem volt igazán kiemelkedően jó, a legjobban a L'Oréal EverRiche vonala tetszett, de sajnos szerintem hozzászokott a hajam és egy idő után már nem igazán éreztem a wow hatást. Meg attól is tartok, hogy a hajamnak leginkább egy olló kéne, nem pedig balzsam és pakolás... :D. Meg ha esetleg tudtok olyan színvédő sampont/balzsamot, ami tényleg működik, azt megköszönném :).


5 megjegyzés:

  1. Én a Kallos termékekre esküszöm, nekem nagyon jól bevált a sampon, balzsam, hajfénykrém, hajvégápoló négyes :]

    VálaszTörlés
  2. én idén teljesen elmentem natúr irányba hajápolás terén, igyekszem a testápolási cuccaim is leváltani :)

    VálaszTörlés
  3. 7-es festékből már nem kapsz olyat fodrászkellékesnél sem, ami igazán vörösespiros lenne és ne csapna át icipicit narancsba. :/ ez az én nagy szomorúságom is, mert én meg az árnyalatból nem engedek, de úgy lennék világosabb! ^^ (a élet nagy problémái:))
    a 15 vörös évem alatt rengeteg színvédő sampont próbáltam, de szerintem nem sokat segít az sem a fakulásban. bár nekem elég jól meg marad (amikor 3 hetes lenövéssel kérdezik meg (nem annyira odafigyelő) barátnőim, h most festettem-e, azt nem is értem!), úgyhogy én már másfél éve banános tbs párti vagyok, nekem nagyon bevált a szett és nem kopik ettől se jobban. :)

    VálaszTörlés
  4. @N.: a festékeik jók, de mást még nem nagyon próbáltam tőlük :)

    @Joutsen: én miért járok mindig vajon pórul a természetes dolgokkal??? Folyamatosan allergiás leszek rájuk, nem értem....

    @dyna: piros mixtonnal el lehet érni a nagyon pirosat mondjuk, volt olyanom, de kopik mint a nyavalya :D, nekem ez a loreal most tökéletes, se nem túl narancs, se nem túl piros és ragyogó :) nekem sajnos le volt szőkítve a hajam így nagyon kopik a vége, de ahol már a természetes hajam van ott jól bírja

    VálaszTörlés
  5. Én a Kevin Murphy hajfestékeket szeretem,a színe se kopik és káros összetevőket se tartalmaz,és az a legjobb,hogy a white hairben lehet külön kérni,hogy ezzel a festékkel fessék be a hajam ! :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.