A világ legútálatosabb szava...

11:21 du.
... pattanás! Hogy én mennyire rühellem már magát a szót is! Pont olyan borzalmasan hangzik, mint amilyen borzalmas tud lenni. Sajnálatos módon nekem igencsak megkeserítette a középsulit és a fősulit is... Komolyan annyira, hogy beszélni se akarok róla. 20 éves korom környékén (bár szerintem inkább 21) szabadultam meg tőlük, amikor egy évfolyamtársam ajánlotta a Roaccutan-t, mint csodaszert. Persze gondolkozás nélkül rohantam is a bőrgyógyászhoz felíratni. Életem legjobb döntése volt, akkor úgy ahogy voltam 3 hónap alatt ki is cserélődtem a gyógyszernek köszönhetően (mellékhatásként nulla étvágy, csak szomjas voltam, le is ment vagy 15 kiló hála a jó égnek :D). A bőröm csodaszép lett és egészen mostanáig (egy apró bibi kivételével) az égvilágon semmi problémám nem volt vele. Most viszont... Aki küzdött már a pattanásokkal, vagy bármilyen bőrproblémával az tudja, hogy mit érzek. Legszívesebben a tükörbe se néznék bele, ki se mennék az utcára, lehánynám magam és a többi és a többi kellemes életigenlő és pozitív gondolat. Folyamatosan csak az jár a fejemben, hogy basszus ez volt az egyetlen igazán szép része a testemnek, a hibátlan bababőröm és ezt is elveszik... Kicsit depiben vagyok.

Hát ez nem jött össze....

Ezt meg majd meglátjuk....

De küzdök és nem adom fel! Már két hónapja csak egyre rosszabbodik sajnos a helyzet, próbáltam pár dolgot, újraszedem az egyik gyógyszeremet is, de eddig semmi. A fekete szappan nem vált be, szóval én azt innentől kezdve személy szerint nem javasolnám senkinek, mert nem ér egy fabatkát sem, semmit nem változott semmilyen irányba tőle a bőröm 6 hét alatt sem (28 nap alatt újúlnek meg a bőrsejtek, ennyi idő alatt már lennie kell változásnak szerintem). Vettem speckó pattanáskezelő ultraerős amcsi cuccot, na az is kábé mint mókuspisi az erdőtűznek, csak még rosszabb lett tőle. Most az Alksebor krémnél tartok, egyszer már egy másik bőrproblémámon egy hét alatt segített, hátha most is lesz valami hatása (a héten kezdtem el használni, eddig semmi, de még szerintem korai is lenne). Ma pedig vettem egy Clinique pattikra való 3lépéses programot, mert elég szűkös volt a kínálat illatanyagmentes aknés bőrre való készítményekből, a Clinique-ben meg megbízok, eddig nem okozott csalódást egyik termékük sem, amit használtam. Aztán majd beszámolok, hátha jobb lesz tőle a fejem :D. És itt jön a lényeg: várok minden ötletet, de komolyan bármit, ami nektek esetleg bevált a pattik ellen legyen akár valami házi ketyere, kence vagy gyógyszer vagy krém vagy bármi, mert soha ne lehessen tudni! A Clinique is kap kb 1 hónapot, aztán jelentkezem, akármi is legyen az eredmény. Napi sminket arccal együtt most ne nagyon várjatok... A pattanással küzdőknek pedig üzenem, hogy nem feladni, küzdeni, végső esetben Roaccutan-t felíratni, mert attól jobb kezelési módszerrel én még nem találkoztam (16 éves koromtól 20 éves koromig minden sz@rt kipróbáltam, amit csak lehetett, de ez volt ez egyetlen, ami segített. Sajnos vagy nem sajnos... Nekem nem sajnos, mert bajom nem lett tőle. Ha van kérdésetek a kezeléssel kapcsolatban írjatok bátran, totál expert vagyok ám a témában :D.)

Semmi mást nem fogok használni ebben a hónapban, csak őket.

56 megjegyzés:

  1. Lehet h brutálisan hangzik, de frissen facsart citromlé. Nekem érzékeny és rettentően vékony bőröm van, de csak ha esténként tonik helyett citromleves vattával törlöm át, akkor javul az épp ronda bőröm. Nagy gyulladt dudorjaim szoktak kijönni a tejallergia miatt, arra használ. Illetve mikor Tesóm Japánban volt és tiszta pattanás lett a párás hőségtől, akkor neki is bevált.

    VálaszTörlés
  2. tudtam basszus, hogy a rohadék párás levegő is tehet róla... Itt annyira párás, hogy van amikor levegőt sem tudok rendesen venni, borzalmas... köszönöm a tippet, okosabb lettem :D

    VálaszTörlés
  3. Az okat kene kideriteni: lehet vmi goc, gyulladas, egy rossz fog stb.. Altalanosan pedig: antibebi tabletta. Az mindenkinek szep bort varazsol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt szedek... ráadásul diane-t, ami meg pont erre van. Lehet hogy valami belső ok, de nem itt amerikában fogom kideríteni hogy mi az, mert a legutolsó bugyim is rámenne az orvosra :(

      Törlés
    2. Uhh..igaz, akkor marad a kulso kezeles.
      Viszont Dianet hagyd el!! Hosszutavon nagyon nem jo...ez sajnos tapasztalat! Valts gyengebbre: pl. Femodennel elerheted uazt a hatast (szep bor, rendszeres menzesz..), minimalis hormonnal. Hidd el, nem a levegobe beszelek..sajnos!!

      Törlés
  4. Szivesen :) a másikat elfelejtettem: teafaolaj, fülpiszkára cseppentve és adott ponton alkalmazva. Illetve a The Body Shopnak van teafás ecsetelője, az nem illatanyagos (megnéztem). http://www.thebodyshop.com/by-line/tea-tree/tea-tree-blemish-gel.aspx

    VálaszTörlés
  5. Csajszi azért a Roa-val vigyázz, az egy lórúgás. Ha pl. "véletlen" terhes lennél, beteg babád születne mert magzatkárosító hatása van. Gondolom akarsz majd valamikor babát, a Roanál meg nem tudni h. van-e utólagos hatása, akár évek után. Roa-t azoknak szokták javasolni lelkiismeretes orvosok, akik már nem akarnak újabb utódot. Roa mellett gondolom nézték folyamatosan a májfunkciódat meg egyéb értékeidet, ha nem... akkor az nem volt lelkiismeretes orvos. Én is küzdök még pattanásokkal, de Roa-t nem szednék.

    VálaszTörlés
  6. havonta jártam vérvételre, meg a szedés után is voltam kontrollon semmi bajom nem volt, teljesen kitisztult elég gyorsan a szervezetemből, de figyelmeztettek mindenre, tudtam, hogy mit kockáztatok vele. Viszont én annyira borzalmas állapotban voltam (arc, hát, mellkas, undorító volt), hogy azt mondtam nekem már mindegy csak tüntessék el rólam ezeket a förmedvényeket. Gyereket meg nem akarok... legalábbis nagyon úgy fest... meg ahhoz pasi is kéne XD

    VálaszTörlés
  7. Arcpakolásnak cinkes pakolást javaslok, ez leviszi a gyulladást. Van ilyen a Balea termékek között is, minden DM forgalmazza és 250Ft. Egy tasak több alkalomra elég. Ha kibírod az élesztő szagot, akkor élesztőpakolás, házilag összedobod egész hamar megvan. Gyakran cserélj párnahuzatot és ha nincs külön arctörlő törcsid akkor legyen.

    VálaszTörlés
  8. Majd akarsz mikor betoppan az Igazi. Majd meglátod. .-)
    Nekem azt mondta egy orvos gyereke, h. a Roa még nem annyira régi gyógyszer h.a hosszabb távú hatásai (utódokra értve) ismertek legyenek, de teherbeesésnél már a magzatot károsítja. Meg páran patkányméregnek becézik. Régen olvasgattam róla, nagy mennyiségű A-vitamin. Valami gyulladás nem lehet a szervezetedben ami miatt most megint pattis? Növő bölcsességfog, rossz fog, rakoncátlankodó mandula stb.?

    VálaszTörlés
  9. A fekete szappant igazán testre javasolják, az nem csodálom h. az arcodra nem volt jó. Ami a képen van, nem is az igazi fekete szappan.... csak egy amcsi változata. A Nubian H. termékek jók, de arcra én nem kentem még. Ha jön a késő ősz esetleg BHA/AHA hámlasztást végezhetsz az arcodon, nekem sokkal tisztább a bőröm egy házi hámlasztás után. Másnap frissebb, tisztább a bőröm (nem piros, nem hámlik tőle), a pattanásoknak is jót tesz, mitesszereket könnyebb kinyomni. Csak ezt nyáron nem merem, még fényvédővel az arcomon sem.

    VálaszTörlés
  10. a mandulám folyamatosan szarakodik, de eddig nem okozott gondot... kivetetni meg nem akarom... fogam okés, vagy csak hiszem XD. Az van a Roa-ban, rengeteg A vitamin, lassan bontja le a máj, azért kell vele szűrésre járni. De én nem hiszem, hogy megmarad a szervezeteben, minden ki tud tisztulni belőle. Szerintem ezek a beijesztgetések csak urban legend-ek, mindeni magyarázza, de én még soha nem hallottam olyanról, hogy valóban magzatot károsított volna.

    VálaszTörlés
  11. Aki kapcsolatban él annak autómatikusan írják fel mellé a fogamzásgátlót, mert a babának ártana. Egyik munkatársam szedte a Roa-t, neki a lelkére kötötték h. a fogamzásgátlót is szedje mindenképpen, pont emiatt. Természetes úton védekeztek (a csajnak csak egy ép petefészke volt vagy ilyesmi...) nála a teherbeesés nem volt egyszerű, de amíg szedte ragaszkodott hozzá az orvos. Ha a fülorrgégészeten megnyomják a manduládat és genny folyik ki belőle, akkor azt kikell szedni (kül. nem kell). Bármilyen gyulladás okozhat ragyákat sajnos. Talán a Clinique beválik neked... . Nekem a direkt pattis bőrre való Clinique arclemosó habom volt, az nem segített, de a teljes 3-4 lépést nem próbáltam, úgy biztos hatásosabb.

    VálaszTörlés
  12. Akneroxid, nem tudom kint kapni-e, itthon 2000 forint körül van, két 'erősségben', már azt hittem semmi nem segít, de nagyon jó.

    VálaszTörlés
  13. azt hiszem olyat kértem most otthonról :D

    VálaszTörlés
  14. Lolly, a Paula's choice termekeken nem gondolkodtal meg? Kint sokkal baratibb aron hozza tudsz jutni a cuccaikhoz, es nagyobb a kinalat. Isteni jo a BHA-s vonal, es minden illatanyag es szinezekmentes, pont ilyen extraerzekeny es kozben problemas borre tokeletes cuccokat gyart. Engem mar regesreg levett a labamrol. Eees smi a legjobb, tudsz mintacsomagot is rendelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyszer kaptam egy terméket kipróbálásra és nem is akartam inkább írni róla, mert biztosan jó és olvastam is hogy nagyon sokaknak bevált, de én meg allergiás vagyok rá, borzalmas lett a bőröm már egy használat után is tőle sajnos :(

      Törlés
  15. Nekem anno az is nagyon sokat segített ha hanyagoltam mindenféle édességet és zsíros kaját. Egyél sok gyümölcsöt és igyál sok vizet :)

    VálaszTörlés
  16. Átérzem a helyzetedet, anno nekem is csak egy Roaccutan kúra segített! Utána még fogamzásgátlóval tartottam kordában, de nemrég leraktam, mert már minden bajon volt tőle. Azóta valamivel rosszabb lett a helyzet, küzdök ellene én is! Pl.: teafaolajos szappan, svéd cseppel kenegetni, szaliciles alkohol tonik helyett... Belsőleg cink, béta-karotin, ligetszépe olaj, ha hormonális a probléma, akkor cickafark forrázat. Írtam is róluk a blogon! :) (http://lookfancy.blogspot.hu/) Neked mitől rosszabbodott most?

    VálaszTörlés
  17. Sajnos nem Urban legend-ek. Én 19-20 éves korom között kaptam Roaccutan kezelést. Egy hosszú éven át. Volt egy felvezető szakasz (amikor fokozatosan növelték az adagot), egy középső, amikor 3-szoros dózist nyomattak, és egy levezető szakasz, amikor fokozatosan csökkentették az adagokat. Akkor az orvos azt mondta hogy ezt a gyógyszert csak úgy nem szabad abbahagyni, mert akkor pár év múlva durvábban jön elő. Illetve azt is mondta, hogy amíg szedtem*2 évig nem lehetek terhes. 22 évesen estem teherbe egy újonnan kipróbált fogamzásgátló mellett (!), és 6 hét 4 naposan gyógyszeres úton vetéltem el, hogy a méhemet kíméljék, de konkrétan megszültem, minden fájdalmával, hányással, és láttam a saját magzatomat ultrahangon, ahogyan bomlik fel, és az kérlek a Roaccutan hatása volt. Nem is akartam megtartani, de amint az orvosok látták ultrahangon, és kérdezték hogy szedtem-e valamit, és mondtam hogy igen, és mennyi ideig, és mennyit, akkor azonnal azt mondták, hogy ha ez a magzat életben is maradna, akkor se lenne bőre, és stb. Az unokatestvérem fiú, ugyanilyen bőrtípussal, és neki 2 évig tartott a kezelés, és neki vissza se jött. De fiúknál ezzel nem problémáznak ugye.
    Amit ajánlok, és tudsz is venni, és használ is, és jó büdös, és napra érzékeny lesz a bőröd, tehát védeni kell, az ez: http://www.kiehls.co.uk/skin-care/by-concern/skin-tone/highly-efficient-skin-tone-corrector.aspx
    Highly Efficient Skin-Tone Corrector jó büdös, nem olcsó, de iszonyatosan hatékony, de mindent be kell tartani, ami a tájékoztatóban van, mert ez egy erős készítmény!
    Remélem sikerül megszabadulnod a pattanásaidtól!
    (Ezt a dolgot nem önsajnálgatásból írtam le, csak azért hogy tudd/tudjátok, hogy valóban mivel járhat! Azóta eltelt 7 év, és egyáltalán nem zaklat fel a dolog, így próbáltam tárgyilagosan leírni és pontosan)

    VálaszTörlés
  18. Amit Ágnes írt az nagyon megrázó, konkrétan ijedten olvastam végig... Így kétszer is meggondolnám a ROA kezelést.
    Mert én is szedtem, egy segített is, de fél év után visszatért minden szép lassan, most meg már egyre rosszabb az állapot, rosszabb, mint volt. De azt megfogadtam, hogy ROA soha többet! Konkrétan befordultam tőle, nem volt kedvem emberek közé menni, szörnyen éreztem magam a bőrömben, még ha javult is a bőröm.
    Szurkolok neked, hogy megtaláld A terméket (főleg azért, hogy aztán írj róla, haha :D)!
    Highly Efficient Skin-Tone Correctornak pedig utánanézek, köszönöm, Ágnes!

    VálaszTörlés
  19. Az én életemet is megkeserítették jó pár évig, tudom, mit érzel =/
    Olvastam lejjebb, hogy talán a párás levegő tett be, és erre szerintem is van sansz. Nem lehet, hogy a másfajta ételek is befolyásolják a dolgot? Nem tudom, mennyire táplálkozol másképp kint, én magamról tudom, hogy mennyire meglátszik rajtam, ha pl bevágok egy marék olajos magvat. Meg hát hormonok meg genetika... Kamaszkoromban én is végig próbáltam az összes drogériás termékcsaládot, de hát halottnak a csók kb. Nekem a teafaolajos cuccok váltak be igazán, nagyon jól kordában tartja az ember bőrét, magukat a pattikat érdemes töményen teafaolajjal ecsetelni, vagy szalicilles alkohollal. Csak utóbbival vigyázz, mert elég durván szárít. Meg azt is olvastam valahol, hogy a kakukkfüves főzet is nagyon jót tesz, tonik helyett. Szerintem érdemes ilyenekkel kísérletezni, olcsó és természetes. Remélem, hamar helyrejössz! Nem szabad bedepizni, mert csak rosszabb lesz a helyzet.

    VálaszTörlés
  20. Azért jött vissza valószínűleg, mert az orvosod nem tartotta be a kötelező "levezető" szakaszt, ezt anno az orvosom mondta is, hogy nem szokták, és emiatt jönnek vissza a pattanások. Meg nekem tényleg durva dózisban nyomatták, és lányoknak ekkorában nem is szokták. :( De ezt csak utólag olvastam én is...akkor még nem volt internetem...
    Direkt írtam, hogy ne zaklatódjatok fel, azóta van egy 2,5 éves kisfiam, és maholnap megszülöm a második gyerekemet, aki meg remélem lány lesz. :)

    VálaszTörlés
  21. Aspirin maszk. Nekem abszolút bevált, bár szerencsére nem durván pattanásos az arcom. De egy próbát szerintem megér neked is.:) 2 db aspirint szoktam összetörni, mézzel összekeverni, és egy 20 percre fennhagyni az arcomon. Nem utolsó sorban arcradírnak is tökéletes. Heti 1-szer bőven elég alkalmazni, sőt nem is ajánlott a túl gyakori használat. (Az aspirin vérhígító hatású.) Viszont csökkenti a gyulladást, a pirosságot, és pihe-puha lesz utána az arcod!:)

    VálaszTörlés
  22. Nekem szerencsére nincs ilyen problémám, de láttam egy videót a youtube-on, és a képek magukért beszélnek. Érdemes lehet kipróbálni.

    http://www.youtube.com/watch?v=l7oUjKsGHA4&feature=related

    VálaszTörlés
  23. Hmm, nekem is volt hasonló problémám mint neked és hasonlóa Clinique-kel próbálkoztam... Nos, nem kellett volna. Nekem csak több lett tőle, teljesen szétszárította az arcom és fél év kellett neki hogy rendbe jöjjön.

    VálaszTörlés
  24. Tudom mit érzel, pár éve kezdte el az arcom produkálni ezeket a "csodálatos" aknés dolgokat, akkor kaptam rá krémeket, a 4. be is vált, 2 évig semmi bajom nem volt pár kisebb pattanáson kívül, és most fél éve megint kijött de 2x durvábban, azóta folyamatosan újabb és újabb kenőcsöket, gyógyszereket ír fel a bőrgyógyász, de semmi eredménye. Egyre rosszabb. Én is a lehánynám magam állapotban vagyok 2 hete :(

    VálaszTörlés
  25. vizet sokat iszok, gyümit is sokat eszek meg édességet is :D majd megpróbálok kevesebbet... de zsíros kaját szinte semmit

    VálaszTörlés
  26. abbahagytam egy időre a fogamzásgátlót, mert itt kint nem lehet kapni és otthonról nem tudott senki küldeni. Aztán előjöttek szépen suttyomban... de most megint szedem a diane-t, semmi hatása :( a tippeket köszönöm!

    VálaszTörlés
  27. óóóó basszus ez kemény, nem gondoltam volna... nekem csak fél évig kellett szednem, de én is úgy szedtem, hogy fokozatosan növelték az adagot, majd megint csökkentették, az itt is megvolt. Nem azt mondom hogy most rosszabb, mint a kezelés előtt, mert meg sem közelíti azt az állapotot, de azért zavar. Sajnos a Kiehls terméket Amerikában nem lehet kapni, nem is értem :(

    VálaszTörlés
  28. Gratulálok! :D

    VálaszTörlés
  29. én is szurkolok :D mindenről be fogok számolni, amit kipróbálok!

    VálaszTörlés
  30. őt én is láttam:) elég király

    VálaszTörlés
  31. nem nagyon változtattam rajta, sőt inkább egészségesebben eszek, mert itt több gyümit meg zöldséget szoktam enni :D meg több édességet XD de az meg nem látszik rajtam fura módon... magvak eddig nem okoztak problémát, de most amíg kúrálom magam, addig nem eszek inkább ilyesmit, meg megpróbálok a nagyon fűszeres kajáktól is távol maradni (az itt nem nehéz :D). És igen ahogy írtad, a legrosszabb amit az ember tehet az az ahogy bedepizik, mert a stressz meg a depi még rosszabb hatással van a bőrre...

    VálaszTörlés
  32. ezen már gondolkoztam :D de akkor érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés
  33. Ufff... na erre most mit mondjak XD tegnap kezdtem el használni, de az a vicces, hogy azt vettem észre, hogy már jobb a bőröm, nem gusztustalanul zsíros és babapuha és nem csípte a fejemet sem, pedig attól féltem, hogy ugye tele van szalicil savval meg alkohollal és az majd jól szétmar, de abszolút kellemes eddig a dolog. Persze még csak egyszer használtam, ebből túl sok mindent nem lehet leszűrni.

    VálaszTörlés
  34. basszus, sorstárs... na remélem találok valami megoldást és akkor megoszthatom! Addig is fel a fejjel, komolyan a legrosszabb amit ilyenkor tehetünk az a depi, meg szerintem mi kb 10szer olyan borzalmasnak látjuk a helyzetet, mint amilyen valójában... Tisztítsd mindennap a bőröd megfelelően, használj szalicil sav, teafaolaj tartlamú termékeket, ne piszkáld (ez a legrosszabb...), igyál sok vizet, magukra a pattikra minden este valami szárító gyulladáscsökkentő ecsetelő és jobb lesz, hidd el :D

    VálaszTörlés
  35. óóóó már kezdek félni:( én február 1je óta szedek Isotretinoin Ratiopharm-ot ami úgyanúgy nagy molekulájú A-vitamin... napi 2 szemet szedek, ami 2x10 mg. (lehet napi 3 szemet, de elvileg ha kisebb dózisban szeded hosszabb ideig akkor hatásosabb......) októberig még biztosra kell szednem, utána nem tudom mit fog mondani, de valószínűleg nem kell tovább szednem. az elején konkrétan a meglévő pattanások 5xse jött vissza, a szám kb. egybe leszáradt:S a fejbőröm, egész testemen nagyon száraz volt a bőröm.. jelenleg ezek a tünetek már nincsenek:) nem akarta megszakítani a kezelést, ezért nyáron is szedem, ami egyébként nem ajánlott a gyógyszer fényérzékenysége miatt, szóval így nem mehetek ki napra...(nyilván az utcán ér nap, úgy értette nem feküdhetek ki napozni, hosszabb ideig nem csinálhatok a napon semmit stb.) nyilván annyira szeretnék már szép bőrt, hogy ezt is bevállaltam.. Most ezektől a kommentektől kicsit megijedtem, hogy ennyi embernek kijött újra.:S (a bőrgyógyász nagyon azt hajtogatja nem fog soha többet visszajönni..)nagyon szeretnék már szép bőrt:( (egyébként már majdnem jó, persze azért még mindig nem a tökéletes kategória) emellett amúgy semmit nem használhatok az arcomra, így csak egy alterrás arctisztítót szoktam használni, hogy azért mégis a napi szennyeződést eltávolítsam. az egész egyébként 12-13 éves koromban kezdődött(most vagyok 17) és csak rosszabbodott. az elején végigpróbáltam a drogériás, avonos, gyógyszertári szereket. semmi. aki esetleg ismeri konkrétan ezt a gyógyszert és van valami tapasztalata az írjon légyszíves kommentet:)

    VálaszTörlés
  36. hú, erről a gyógyszerről még nem is halottam... De amúgy a roa-t én is nyáron szedtem... Oda is figyeltem mindenre 200as fényvédő, szalmakalap, hosszú ruha a nagyven fokban is... a számat meg szépen kifelejtettem és vérhólyagosra égett... az mennyire fájt ecsém, te jó isten... Még az a szerencse, hogy nem lett semmi bajom, pár nap alatt renbejött... De nagyon fontos ilyenkor fényvédőt használni!

    VálaszTörlés
  37. Nem akarok gusztustalan lenni, de nekem peldaul leggyakrabban a belfergek okoztak/okozzak a pattanasaimat..sajnos, a munkahelyemen sok irattal dolgozok es igy gyakran kell szednem termeszetes osszetevokbol allo kapszulakat...amikor csak ugy, egyik naprol a masikra, nagy, gyulladt pattanasaim jonnek ki, akkor mindig tudom , h ez a baj. Egy amerikai ceg Solaray forgalmaz nagyon jo etrenkiegeszitoket, van belfergek ellen, s van olyan ami kimondottan a borproblemakban segithetnek ( Skin Blend).

    VálaszTörlés
  38. én meg megőrülök , mert azt mondja bőrgyógyász hogy "nem elég súlyos" hogy szedjek gyógyszert..általában akkor jönnek ki mikor megvan a havi..meg most nem akarom énsem részletezni, de nekem kijönnek altájékon is, és azt meg szégyellem megmutatni dokinak, pedig ott szinten havi tájékán nagyon gyulladtak..szóval nem tudom mit csináljak, magán orvost kell keresnem úgy néz ki..csak hát erre nem nagyon van több 100ezrem, hiszen nem ezért fizetem a tb t hogy elküldjenek hogy "nem elég súlyos"

    VálaszTörlés
  39. jujj... na erre pont nem gondoltam, hogy ez is okozhatja... bár ha bélférges lennék tutira nem annyit mutatna a mérleg amennyit, szal szerintem nincsenek vendégeim, meg mitől is lenne... de azért leellenőriztetem...

    VálaszTörlés
  40. hát jah kb ennyit az otthoni bőrgyógyászokról is... anno én is inkább mangánhoz jártam, nem volt más választásom, de be kell valljam azok sem jobbak XD csak a pénz ide küld oda küld, aztán 6 időpont után, vagyis 60ezer forint után meg felír egy 1500 ft-os krémet ami 3 nap alatt rendbeszedett... fakk nem tudta volna elsőre a krémet odaadni????? rühellem néha az orvosokat...

    VálaszTörlés
  41. nekem szaliciles arcszeszem van, gyógyszertári, egy hónap alatt elmúlt az akném (pedig elég durva volt...) szóval az működik, nekem biztosan...

    VálaszTörlés
  42. Szió, nekem 10 év szenvedés után (receptes gyógyszerek, krémek, recept nélküli minden cucc, beleértve a homeopátiát ésatöbö) az egyetlen, ami tényleg működik, a la roche-posay effaclar habzó arclemosó gél. reggel-este, ennyi. magában, normál hidratálóval. elég szkeptikus voltam, de egy kedves belgyógyász (!) ismerősöm elmagyarázta, hogy a pattanás elleni külső és belső készítmények mind szárítanak és irritálnak, ami csak még több faggyútermeléshez vezet, úgyhogy ha van is látható eredmény, a bőr "anyagcseréje" nem változik meg, és amint leállsz vmilyen termékkel, vagy másikat kezdesz használni, ugyanott vagy, ahol a part szakad. ez a gél elvileg érzékeny vegyes bőrre van, és (bocs az undiságért) szó szerint kioldja a faggyút a pórusokból, anélkül, hogy kiszárítaná. harmincéves koromra jutottam el addig, hogy január óta csak akkor használok alapozót és korrektort, hogy ha úri kedvem tartja, a bőröm teljesen kitisztult, és csak mensiközelben bukkan föl egy-kettő. úgyhogy szvsz egy próbát megér, kitartás!

    VálaszTörlés
  43. Nekem is tele van az arcom velük,már 4 éve tiszta gusztustalan,próbáltam ecsetelőket,avonos,garnieres cuccokat,antibiotikumot és gyógyszertári csodaszereket(utóbbi kettőt bőrgyógyász írta fel),szedtem szépségvitamint(bár azt első sorban hajhullásra,ettem a sörélesztőt,csalánteáztam,kamillateával gőzöltem az arcom,kamillás borogatást tettem rá,de semmi..ami használ minimálisan,az a nyári napsütés,de az se mindig..csomószor még aludni sem tudok,annyira fáj a gyulladt arcom...kissebbségi komplexusom lett a bőrön miatt és semmit nem tudok tenni...és még csak 15 éves vagyok..mire elmúlnak(ha elmúlnak) addigra tönkremegyek benne már.

    VálaszTörlés
  44. és csak magát az arclemosót használtad? na hát ha a clinique nem válik be, akkor kipróbálom ezt is :D

    VálaszTörlés
  45. Sokan írták már a Roaccutan-t, én is szedtem jó ideig...miután tinikoromtól tele voltam ragyákkal...a hátam, a mellkasom...a karom...és persze az arcom :-( Először kaptam a Diane 35-öt, attól is szép lett a bőröm de ahogy abbahagytam duplán jöttek vissza (a kis rohadékok) bocs Lolly! *-*
    Akkoriban használtam éni s mindent, többek között ezt a Clinique-t. Hát nekem ultragáz lett tőle a fejem!!! Kiszárított először, majd tocsogott a zsírban! Jesszus, tönkretette a ph-mat rendesen! Soha többet!!!
    Ezek után megbeszélésre elkezdtem szedni a Roaccutant, kiszárított úgy, hogy a számat folyamatosan kenni kellett, de még a disznózsír sem használt volna. A doki a lelkemre kötötte, hogy 2-3 éven belül gyereket ne merjek vállalni, csak úgy írja fel! Havi labor, meg miegymás...A lényeg, gyönyörű babaőr, nuku allergiás tünetek...akármit kenhettem rá...
    Aztán pár éve megint néha-néha mensi előtt jön vissza pár patti de azokat teafaolajjal kezelem és az elmegy kategóra. De ezért újra nem szednék Roa-t, isten ments! Meg ugye 3-4 havonta megyek kozmihoz és kitisztíttatom a bőröm, plusz feltölti ezzel-azzal (hidratál, semmi botox XD).
    Jobbulást Lolly, remélem hamar meglesz az oka mitől jöttek ki és a gyógymód is! Én szurkolok!!!

    VálaszTörlés
  46. így van, reggel-este arcmosás, utána nem alkoholos bármilyen cuccal tonizálás. jó kísérletezést! ;)

    VálaszTörlés
  47. van egy másik gyógyszer is, nagyon hasonló a Roa-hoz, Sotret-nek hívják, én mind a kettőt szedtem régen, elsőként a Roa-t, na azzal egy szenvedés volt, míg javulást láttam a bőröm állapotán, a kezdeti időszakban 10x csúnyább volt, mint alapállapotban, tehát ez lassú javulást hozott (és persze visszatértek a pattik, mikor abbahagytam a kezelést). Utána ismét visszaverekedtem magam a magánorvoshoz (csak ő írt fel nekem is gyógyszert) és kiírta a Sotret-et. Elkezdtem szedni és alig telt el 1-2 hét, már babapopsi bőröm volt, nagyon szerettem, csak ezzel az volt a baj, hogy a gyors hatás miatt nem is szedtem annyi ideig ameddig kellett volna. Azt hiszem egyszer 3-4 hónapot kapkodtam be ebből, másodjára pedig egyetlen havi adagot toltam a szervezetbe. Azóta pedig fogamzásgátlót szedek, nem tudom, ennek (is) köszönhető-e, de csak nagyon minimális mértékben szoktak előjönni, oké, nincs olyan gyönyörű baba bőröm, mint a gyógyszerekkel volt, de most már nem is érdekel, egy leheletnyi alapozó vagy púder eltünteti a pírt, vagy azt az 1-2 pici pirosságot és kész:D Jaj ki ne maradjon, van egy krém, Aknefug-oxid, azt hiszem ez is 2-féle "erősségű", én személy szerint nem használtam, ezért konkrétan nem is merem ajánlani, ellenben tesómnak segített :) Remélem hamarosan túl jutsz ezen a nehéz időszakon, át tudom érezni a helyzetedet, ne add fel! ;)

    VálaszTörlés
  48. nem adom :D már most jobb a Clinique segítségével, bár szárít mint a fene XD

    VálaszTörlés
  49. igen, teafaolajos maszkot használok, és van szalicil savas tonikom, meg kaptam rá ecsetelőt, jövőhéten viszont irány vissza a bőrgyógyász, és most már az asztalra csapok, ha nem kapok valami normális gyógyszert/kenőcsöt rá. ha valami használ neked, mindenképpen írd le majd légyszi :D

    VálaszTörlés
  50. Én is őt használom és egy kicsit szárít, de mire való a hidratáló?

    VálaszTörlés
  51. már jobb is, a Clinique jó munkát végzett, egy kis odafigyeléssel. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de nekem most jónak és elégnek bizonyul :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.