Arcápolási újdonságok a dm-ből - Revuele Revox, Benton, Cosrx

Úgy vettem észre, hogy egy valaminek mindenképpen jót tett a karantén (és ez a nem túl rózsás helyzet) és ez nem más, mint a dm üzletek kínálata. Mi itt Salgótarjánban kb. a világ végén vagyunk, ezért is döbbentem le, hogy pár hét alatt csodásan átrendezték és kibővítették a két dm-et. Sajnos smink terén maradt minden a régi nagy bánatomra, de cserébe rengeteg más újdonság került ki a polcokra. Méghozzá nem is akármilyenek! A drogérialánc ugyanis valamiért nagyon rárepült az ázsiai és az aktív hatóanyagos arcápolásra, van itt Benton, Cosrx, Hada Labo Tokyo, Revuele, It's Skin ésatöbbi. Persze nyilván nem tudtam megállni és jól feltakonltam belőlük... Lássuk őket!




Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner - 6499 Ft

Idén kezdtem el ismerkedni a kémiai hámlasztókkal, szóval még nagyon újonc vagyok, nem tudok túl sok mindent róluk, csak annyit baromira jót tesznek a bőrömnek. Sajnos a mai napig halamos vagyok a pattanásokra, főleg menstruáció idején, plusz iszonyatos zsíros tud lenni a bőröm, pláne nyáron, a pórusaim meg extra gyorsan eltömődnek mindentől. A BHA (szalicilsav, zsírban oldódik, mélyre tud hatolni a pórusokban és még gyulladáscsökkentő is) pontosan ezekre a problémákra nyújt megoldást, az meg már csak a ráadás, hogy pluszban AHA (pl glikolsav, vízben oldódó, a bőr felszínén hat) is található ebben a toner-ben, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket és babapopsi arcom lesz tőle. A Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner (illatanyagmentes) tehát egy szuper kombinált támadás minden problémámra. 



A 10%-os AHA tartalom miatt elméletileg heti 1-3 alkalommal kellene használni, de én mindennap használtam, leginkább az esti hidratálás előtt, de volt, hogy nappalra is (így viszont kötelező a minimum SPF30-as fényvédő, meg egyébként is) elővettem. Nyilván, ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, én is fokozatosan váltottam át a napi használatra. Abszolút nem irritálta egyszer sem a bőrömet szerencsére, csak a jó hatásait vettem észre. Tényleg nagyszerűen kordában tartja a kis ocsmányságokat, levitte a bőrpírt, egyértelműen csökkentette az olajosságot is, szóval kész főnyeremény. Számomra az ára is rendben van, ennyit bőven megér, de lentebb lesz egy olcsóbb alternatívája. A Cosrx egyébként jelenleg 6 termékkel képviselteti magát a dm üzletekben, van csiganyálas esszencia és krém, valamint maszk és toner-ek is.




Revuele Revox B77 Just Salicylic Acid 2% - 1999 Ft

Ha a Cosrx toner-jét egy kicsit drágának találjátok, akkor a Revox szalicilsavas szérum jó alternatíva lehet helyette. Én (majdnem) teljesen leváltottam a toner-t erre a szérumra, most egyelőre csak ezt használom, legalábbis, amíg tart a nyár. Még csak pár hete illesztettem be a rutinomba, igazából a bőröm ugyanazon a szuper szinten maradt, mint előtte, kevésbé zsíros, tisztábbak a pórusaim és a pattanások sem jönnek elő olyan gyakran, bár ez a maszkhordás azért nem tesz túl jót, de hát mit tudok tenni... Mivel ugye ebben a melegben zsírosabb a t-vonalam, ezért minden egyes nap lelkesen használom az esti hidratálás előtt. Nem kell sok belőle, kb 4 csepp a pipettából elég az egész arcra és még a karomra is jut belőle, mert azt is kezelem vele, meglehetősen jó eredményekkel (keratosis pilaris, juhé...), szóval, még erre is jó. Az ára nagyon baráti, ahogy elnézem sokáig elég lesz, nincs benne illatanyag, nem irritált, szóval érdemes kipróbálni.





Revuele Revox B77 Just Caffeine 5% Eye Contour Serum - 1999 Ft

Ezt a szérumot viszont jól benéztem, amikor megvettem, mert nem láttam, hogy szemre való, én meg nem használok külön a szemkörnyékemre semmit, mert feleslegesnek tartom. Aztán persze eszembe jutott, hogy senki nem tiltotta meg, hogy az egész arcomra felkenjem? Mit árthatok vele, nem igaz? Hiszen koffein meg zöldtea kivonat van benne, csak jót tehet a bőrömnek. Szóval a nappali rutinom részeként őt is elkezdtem használni. Egyébként kifejezetten nappali használatra ajánlják, mert éjszaka hajlamos lehet dehidratálttá tenni a bőrt, erre figyeljetek oda. Látványos változást eddig nem tapasztaltam, de tudom, hogy a zöldteától nincs jobb dolog, külsőleg és belsőleg is nagyon jót tesz, csökkenti a pirosságot, leviszi a gyulladást és rengeteg antioxidáns van benne. A koffein pedig a duzzadt/puffadt/karikás szemkörnyéken segít, nekem ilyen nem nagyon szokott lenni, erről a részről nem merek inkább nyilatkozni. Azt még itt gyorsan hozzátenném, hogy a Revox-nak jelenleg 12 különböző széruma kapható a dm üzletekben, van niacinamid (ezt tuti megveszem, már megvettem...), hialuronsav, AHA, BHA, szkvalén, olajkeverék, peptidek (omg, ez is kell), Q10, C-vitamin stb. Tudom, hogy jajj, de hát az Ordinary-nek is van és az még jobb. Lehet, hogy másnak igen, én kipattogtam mindenüktől... 




Benton Snail Bee High Content Skin Toner - 6499 Ft

A Benton szintén egy koreai márka, akárcsak a Cosrx és fantasztikus összetevőkkel dolgoznak, emellett pedig odafigyelnek a környezetre is (famentes, lebomló és újrahasznosított papírdobozok),  konkrétan alig tudtam megállni, hogy ne vásároljam fel az egész kínálatot (a dm-ben a Snail Bee és az Aloe Propolis termékek kaphatóak), persze ami késik az nem múlik, hihi. Ezt a hidratáló toner-t mindennapos használatra vettem, a micellás víz utáni lépésként (mert ugye azt elméletileg le kéne mosni, ez nekem is vadiúj információ és én ezt egy toner-rel szerettem volna megoldani). A gyártó minden bőrtípusra ajánlja, hidratáló és tápláló hatása van, a pattanások kezelésében is segít, van benne csiga nyálka kivonat (bőrvédelem), méhméreg (nyugtat), zöldtea (hidratál, nyugtat, hűsít) és niacinamid (bőrtónusjavító, tápláló). Természetesen a formula illatanyagmentes, meg egyébként mindenmentes, csupa természetes, de semmi irritáló összetevővel. Még nem használom olyan régóta, de nem várok tőle látványos változást, ezt már megkaptam a a fentebb említett termékektől. Amiben segít az elsősorban a bőröm nyugtatása és a megelőzés, a puhítás lesz, ebben eddig nem vallott kudarcot. Ha elfogynak a mostani hidratálóim, akkor viszont biztosan a Benton-tól fogok választani valamit, mert nagyon megtetszett az, amit a márka képvisel. 





Pár éve biztosan nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni a koreai arcápolást. Nagyon feleslegesnek tartottam a milliónyi lépést és a rengeteg terméket, 10-et persze most sem használok a rutinomban, de a double cleansing-gel együtt már 6-nál járok és élvezem :D. Igazán örvendetes, hogy a dm kibővítette ezekkel a márkákkal a kínálatát, én sokkal jobban szeretek üzletben vásárolni, megnézegetni a dolgokat, elolvasni a csomagoláson lévő infókat, nekem kell ez az élmény és biztos vagyok benne, hogy nem próbáltam volna ki egyik új kedvencemet sem, ha neten kellett volna rendelnem őket. Szóval köszi dm még akkor is, ha nem hívtál meg a bemutatóra. Csak viccelek! Vagy nem??? :D.

3 megjegyzés:

  1. Basszus, nekem is keratosis pilaris van a karomon, de eddig a nevét sem tudtam, meg hogy mit lehetne kezdeni vele... Nagyon köszönöm, ezt a szérumot tuti beszerzem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon szívesen :) nem mondom hogy 100%-ban eltünteti, de klasszisokkal jobb a helyzet amióta használom :)

      Törlés
  2. szia, tudom hogy nem mostani ez a cikk de en még csak most fedezem fel a tudatos bőrápolást;)) ha esteleg tudnál nekem abba segíteni hogy a a revox just salicylic acid 2% minden este lehet használni? vagy fokozatosan elöszőr csak két naponta?
    köszönöm a választ 😻

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.