BUDGET BEAUTY | TOP 10 drogériás kedvenc

Aki régóta olvas, az tudhatja, hogy eleinte nagyon toltam a márkasznobságot, a legtöbb szépségápolási termék, amit megvettem bőven a felsőbb árkategóriákba tartozott, az olcsóbb dolgokban ugyanis nem bíztam annyira és azért valljuk be, 10 éve még nem is voltak olyan jók. Aztán szépen, lassan, ahogy egyre minőségibbek lettek, úgy kezdtem el egyre jobban értékelni a budget vonalat is. Az elmúlt években gyökeresen megváltozott a drogériák kínálata és elég gyakran futok bele olyan termékekbe, amik simán kenterbe verik a sokkal drágább, luxus társaikat. Közülük szedtem össze a 10 kedvencemet, amik egy része már régebb óta társam a hétköznapokban, de azért új befutók is vannak a listán. 




L’Oréal Paradise Lash (új formula) – 3999 Ft


Már az első itthoni megjelenésekor (akkor még Paradise Extatic néven futott) nagyon megszerettem ezt a szempillaspirált, de az új verziója még az eredetinél is klasszisokkal jobban sikerült. A kefe maradt, ugyanaz a kényelmesen használható homokóra forma normál sörtékkel, de a formula nagyon megváltozott. Felturbózták egy kis ricinusolajjal, amitől kevésbé száraz, de mégis ugyanolyan jól működik. Gyönyörű és drámai pillákat lehet vele festeni, elsősorban dúsít, nagyon tartós és nem lesz kemény. Nálam jelenleg ez a legjobb drogériás (és nem drogáriás) spirál, annyira imádom, hogy mást nem is használok (ez nagy szó), amióta ez megvan.





Catrice Pro Next-Gen Nudes Slim Eyeshadow Palette – 3299 Ft


Már nem olyan új ez a Catrice paletta, ami a megjelenésekor nem győzött meg, de végül sikerült megvennem abszolút hirtelen felindulásból. Féltem, hogy meg fogom bánni, de szerencsére nem így lett, ugyanis ez a kis nude palette jó minőségű és nagyon jól kihasználható. A kompakt csomagolás 14 természetesebb színt rejt, inkább natúr/hideg tónusokat, amikből 8 matt (nagyon jó arány), 1 szatén és 5 metálfényű. A mattok formulája meglepően jó, picit porolnak, elég puhák, de szépen építhetőek és könnyű őket elsatírozni is, a fényesek pedig nagyon intenzívek és szépek, akár ecsettel, akár ujjal applikáljuk fel őket. Úgy gondolom, hogy hétköznapokra nagyon jó választás ez a paletta, mert minden van benne, amivel egy egyszerű és gyors sminket el lehet készíteni. A minősége pedig vetekszik néhány jóval drágább darabéval…






Essence ecsetek – 499 Ft-tól


Nevetséges, hogy mennyire olcsóak és mennyire nagyon jók az Essence állandó szortimentes és limitált kollekciós ecsetei. Megszállottan gyűjtöm őket, rengeteg darabom van már itthon és a legtöbbet napi rendszerességgel használom is. Az abszolút kedvencem az Eye Blender Brush, ez kemény 549 Ft, a jelenlegi kínálat része és kenterbe very az összes többi satírecsetemet (kettőt is tartok itthon belőle a biztonság kedvéért). A többi favorit limitált, de igazból elég sokszor ismétlődnek a típusok, szóval nem kell sokat várni, amíg felbukkannak újra. Mindegyiküknek szintetikus szálaik vannak, a funkciójuknak megfelelő sűrűségűek, nem hullanak, kényelmes a nyelük, szóval nincs mibe belekötni. Csodálkozok, hogy olyan kevés helyen említik meg őket, pedig tényleg szuperek. Az meg már csak a ráadás, hogy mennyire mutatósak is tudnak lenni ;).





Mixa Micellar Water Optimal Tolerance – 1899 Ft


Évek óta hű társam a Mixa illatanyagmentes, érzékeny bőrre való micellás lemosója. Nagyon gyengéd és tényleg alaposan tisztít, bármilyen csúnya maradék, akár vízálló sminkkel és szennyeződéssel elbánik. A 400 ml-es kiszerelés ráadásul több hónapig elég, szinte mindig van valami akció is rá, szóval nagyon megéri az árát. Én álatlában kuponos napokon, vagy 25%-os akció (Rossmann) alkalmával jól betárazok belőle, így pár ezer forintból letudom a fél éves adagomat. 





Elseve Color-Vive Purple Shampoo – 1499 Ft


Amióta szőke a hajam betegesen odafigyelek rá, hogy még csak véletlenül se sárguljon be. Eredetileg jó drága hamavasító samponnal kezdtem, amit szerettem, most is van belőle, tényleg szuper meg minden, ugyanakkor az Elseve Purple Shampoo után nem értem az árkülönbséget, mert teljesen ugyanolyan jól működnek (szerintem). Az Elseve nagyszerűen semlegesíti a sárga tónusokat, rengeteg lila pigment van benne (vigyázat, befogja a kezet), a hajam végig megőrizte az ezüstösen hűvös fényét, amíg használtam. Szóval felesleges rögtön a fodrászkellékeshez rohanni, ha szeretnénk megőrizni a hajunk hamvasságát. Lehet, hogy ki kéne próbálni a balzsamot is belőle :).




Essence All About Matt! Fixing Compact Powder – 1099 Ft


Párszor már említettem az elmúlt időszakban, hogy teljesen odáig vagyok az Essence Wanna Bee My Honey? púderért, ami ugye sajnos limitált és nagyon gyorsan fogy, így tudtam, hogy még idén kell keresnem egy jó alternatívát. Gondoltam hátha az állandó szortimentben lévő mattító fixáló púder is hasonló formulájú lesz, így tettem vele egy próbát. A tippem szerencsére bejött, ha nem is teljesen ugyanaz, de majdnem megegyezik a kettő. Az All About Matt! Fixin Compact Powder transzparens (szerintem kicsit világosít, de fixáló permettel ez kiküszöbölhető), szuperül mattít, tökéletesen fixál, nem lesz maszkhatású és túl púderes sem. Nagyon örülök, hogy rátaláltam, annak meg még jobban, hogy nem kell vagyonokat költenem rá. Pápá 10ezer forintos semmit nem érő professzionális mattító púder (igen, MAC rólad beszélek).





Dove Exfoliating Body Polish – 1999 Ft


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én vallásszerűen radírozom a bőrömet minden egyes héten hosszú-hosszú évek óta. Kipróbáltam nagyon-nagyon sok bőrradírt és elképesztő módon jelenleg egyedül a Dove képviselteti magát ilyen termékkel a drogériák polcain (a tubusos borzalmakról most ne beszéljünk). Szerencsére ez a radír tökéletes, nem túl durva, vízzel lemosható (fúúúújjj olajos verziók), kellemesen krémes, jó az illata és meglepően sokáig elég szokott lenni. Plusz a lényeg: nem kerül 6-8000 ezer forintba, mint más márkáknál… Jó lenne, ha kicsit nagyobb lenne radírokból a választék, szerintem fontos lépés a bőrápolásban, de sajnos ez még várat magára. 





Catrice Power Plumping Gel Lipstick – 1329 Ft


Szerintem párszor már említettem a blogon/instán/fészen a Catrice mesés ápoló hatású, krémes rúzsait, amik azóta is a kedvenceim közé tartoznak. Nincs még egy ilyen szuper formula sem a drogériában, sem a drága márkák között, hidratál, de pigmentált, rengeteg színben kapható és nevetségesen olcsó. Csak kár, hogy nincs több nude árnyalat…





Physicians Formula Butter Bronzer – 5990 Ft


Picit kakukktojásnak tűnhet a Physicians Formula bronzosítója, hiszen drogériás márkához képest viszonylag magas az ára, de még mindig ez a legjobb bronzosító, amit valaha próbáltam. Selymes textúra, ami beleolvad a bőrbe, nem lesz foltos, szép egyenletesen lehet eldolgozni, pont megfelelő pigmentáció és a színeket/tónusokat is nagyszerűen eltalálták, mind szép természetes. A két legvilágosabb árnyalat pedig az olyan hófehérkéknek is tökéletes, mint én. Az már csak ráadás, hogy isteni illata van, amit nem lehet megunni.





Revuele Revox B77 szérumok – 1999 Ft


Én voltam az egyik legnagyobb híve annak, hogy csak az a jó arcápoló, ami sokba kerül, a drogériás verziók pedig valahogy soha nem olyanok, amilyenek a drágább társaik. Aztán megújult a dm kínálata, kikerültek a polcokra a Revox B77 szérumok, vettem gyorsan hármat belőlük és imádom őket. Minimális összetevők, semmi felesleges dolog, csak a hatóanyag és tényleg működnek. Az áruk pedig fenomenális, darabja 2000 Ft, komolyan el sem hiszem :D. Az én abszolút kedvencem a szalicilsav, ami nagyon szépen kordában tartja a bőrömet, mindennapos használat mellett sem irritál és külön piros pont, mert a felkaromra is tudom használni. Remélem a niacinamid is be fog válni, ő még tesztfázisban van.



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.