2019 kedvencei és buktái

Ismét eltelt egy év… Csak én gondolom így, vagy egyre gyorsabbak múlik az idő??? Nemrég még 2018 volt és a napokban döbbentem rá, hogy már majdnem 2 éve az új (már nem is az) munkahelyemen dolgozok. A blog 11 éves lesz (ebben a formában 9), ez szinte hihetetlennek tűnik a számomra… A fénykorán azért már túl van, mostanában sokkal kevesebbet írok, nem vagyok annyira aktív, de ugye ez nekem csak hobbi, amit néha lelkileg és anyagilag is nehéz fenntartani. De nem akarok most hosszan belemenni, szerintem írtam már ebben a témában pár posztot. Fókuszáljunk inkább a jóra, mondjuk a tavalyi év (szerintem) legjobb dolgaira. Természetesen elsősorban smink és arcápolás témában, de pár random kedvencet is meg fogok veletek osztani, valamint összeszedtem a legnagyobb csalódásokat is, bár ebből nem lesz sok szerencsére. A 2019 egyébként picit semmilyen év volt számomra, csak úgy történtek a dolgok, telt az idő és hirtelen semmi kiemelkedő eseményt nem is tudok felidézni. Nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem. Munka oké, család oké, szépül a kis lakosztályom, végre jó a hajam :). Szerintem 2020 mozgalmasabb lesz, már csak azért is, mert rögtön egy fantasztikus nyaralással kezdek, illetve január 25-én átlépünk a patkány évébe, ami mindig izgalmas és pörgős (nekem karrier szempontból ígér jókat, legyen így). Nagyon remélem, hogy mindannyiótok álmai és tervei meg fognak valósulni idén! Boldog új évet!




2019 kedvencei

Mint mindig, tavaly is nagyon sok klassz új dolgot sikerült kipróbálnom, bár jelentősen kevesebbet vásároltam, mint az eddigi években és ezt igyekszek majd a jövőben is tartani. Amik rögtön beugranak, mint abszolút kedvencek - hiszen már újra is vettem őket - azok a L’Oréal Infallible Fresh Wear alapozó és az Infallible More Than Concealer korrektor. Mind a kettő simán kenterbe veri a sokkal drágább társaikat is, tartósak, jól fednek és szuper minőségűek (tesztet ITT olvashattok róluk). A Catrice Sun Glow Bronzing Powder életem legfantasztikusabb bronzosítója/kontúrja, pont tökéletes a színe és csillagos ötös a formula is. Még jó, hogy limitált volt (én hülye nem vettem kettőt)… A MAC X Pony Park highlighter már első látásra belopta magát a szívembe, amióta csak megérkezett hozzám nem is használok mást. Meseszép, nagyon világos arany fénye van, intenzív, építhető és a csomagolás is igéző (teszt ITT). Rúzsok közül a legkiemelkedőbb a Maybelline Shine Compulsion Lipstick volt, amit a legnagyobb bánatomra itthon még nem lehet sajnos kapni, pedig finom, krémes textúrája van és hidratálja az ajkakat. 



Ha szempillaspirál, akkor Lovely :). Maradt favoritnak a Vampire Lashes természeteseb, de nagyon megtetszett az új Best Ever Mascara is, csak ajánlani tudom mind a kettőt. Sajnos túl sok emlékezetes palettát nem próbáltam 2019-ben, bár nem is vettem annyit, mint máskor. Egy kedvencem azért lett, bár ő még viszonylag új darab a gyűjteményemben. A Smashbox Crystalized paletta picike, különleges és szuper minőségű, nagyon elégedett vagyok vele és meg is hozta a kedvem a márkához (teszt ITT). És nem utolsósorban muszáj említést tennem az imádott Real Techniques ecseteimről, amiktől jobb nincs, ráadásul végre a dm és a Douglas üzleteikben és elérhetőek.



Ha testápolás, akkor Sol de Janeiro, ami 2 éve magasan vezeti nálam a toplistát (poszt ITT). Szinte már minden terméküket próbáltam és mindegyiket imádtam, de a legnagyobb kedvenc a Brazilian 4play tusi, a testpermet és az ajakápoló. Arcápolásban az állandó favorit a Clinique maradt, mert hiába kísérletezgetek másokkal, végül mindig visszatérek a Moisture Surge családhoz. Kiegészítésképpen pedig előszeretettel veszem elő a Naruko arcmaszkjait, amik között már minden bőrproblémára találhatunk megfelelő darabot (teszt ITT). A hajam nem kevés változáson esett át tavaly, végre eljutottam egy igazán jó fodrászhoz, aki tényleg csodát művelt és mesés eredménnyel jöttem el tőle. Azóta extrán odafigyelek az ápolására, megvettem az általa ajánlott Eleven Australia szőkített hajra való termékeit is, amik tényleg segítenek megtartani a hajam hideg tónusát. Rajtuk kívül pedig nagyon szeretem az Elseve Dream Long családot is (róluk ITT írtam), amik villámgyorsan kezelhetővé teszik a rakoncátlan tincseimet. Az Invisibobble scrunchie hajgumik pedig élet, vagyis hajmentőek, hiszen nem törik meg és nem is húzzák azt, nagyon kényelmesek és még cukik is, szinte már kiegészítő státuszba emelkedtek nálam.




2019 buktái

És akkor jöjjenek az elbukott termékek, bár szerencsére nincsen túl sok. Az egyik borzadály, amivel sikerült összetalálkoznom és ami a legmélyebb nyomot hagyta bennem, az a Trend It Up folyékony szemfestéke. Egyszerűen tragikus… Az egy dolog, hogy abszolút nem működik, semmilyen szinten, sem alappal, sem önmagában, sem porokon, se semmin, de hogy még marta is a szemem! Egész nap könnyeztem tőle, jól néztem ki délutánra, képzelhetitek. Természetesen a kukában végezte. A 183 Days piramisos highlighterével nem bántam ilyen csúnyán, ő még a fiókomban ül, bár nem szoktam elővenni. Nulla pigmentáció, nulla fény, haszontalan jószág nem kevés pénzért (teszt ITT). És persze nem hagyhatom ki a ’fantasztikus’ MAC X Pony Park itthoni élményemet, amikor is az történt, hogy hónapok óta vártam a kollekciót, ott ültem a gépem előtt a megjelenés pillanatában és a hőn áhított paletta már akkor sold out volt, amikor feltették. Az meg már csak a hab a tortán, hogy a magyar alkalmazottak full inkompetensek, nem ismerik sem a termékeket, sem a megjelenéseket. (csak egy jó példa: a Lunar Illusions kollekcióról azt állították hogy Ázsia exkluzív és nem is lesz nálunk… no comment).



Kicsit felemás, de azért alapvetően jó volt a 2019, bár annyira emlékezetes dolog nem történt. Remélem, hogy a 2020 pörgős, izgalmas és kalandokkal teli lesz :).

2 megjegyzés:

  1. Ez tok érdekes, nyilván mindenkinek más jön be, de nekem a Trendit UP krémes szuperül működik. Primer, púder, és a krémes :)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a Trend It Up krémes szemfestéket, bár nekem a rózsaszín-kékes van meg, te pedig asszem vmelyik pezsgőszínt próbáltad, lehet itt van a kutya elásva... A rózsaszínes remek, de azért óvatosan tapicskolom más szemhéjpúderekre, eddig jól működött mindennel. Alapként is szuper. Sajnálom, h rossz élményed volt vele.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.