TESZT | MAC x Pony Park kollekció, plusz egy kis panaszáradat

Ott kezdődött ez a sztori, hogy a MAC augusztus végén elkezdte a Pony Park kollekció reklámkampányát (vagy pr kampány?). Annyira gyönyörű és éteri volt az összes promófotó, egyszerűen teljesen elvarázsolt az egész és rögtön beleszerettem a tarotkártyák által inspirált meseszép termékekbe. A MAC mostanában nem igazán érdekel, nem tudnak már egy ideje érdekfeszítő dolgokkal jelentkezni, egyértelműen a LIMITÁLT varázsszóra és a sztárkollaborációkra alapoznak évek óta, azonban ezzel kivételesen betaláltak. Nagyon-nagyon és még annál is jobban vártam ezt a kollekciót, spóroltam rá, tervezgettem, számolgattam, hogy mit szeretnék majd megvenni és imádkoztam, hogy nálunk is kapható legyen.




A márka magyarországi részlege kábé soha (talán 10 éve esetleg) nem volt a topon, de most abszolút sikerült alul múlnia önmagát. Mivel izgatott voltam a kollekció miatt, ezért több helyen is próbáltam érdeklődni, hogy elérhető lesz-e kis hazánkban. A válasz nagyon nehezen érkezett meg, több, mint egy hetet, de lehet, hogy kettőt vártam rá és persze addigra már más forrásból tudtam, hogy igen, nálunk is kapható lesz. Kiderült a pontos dátum, én pedig október 14-én reggel 5től 10 percenként frissítettem a webshopot (online exkluzív). Sejtettem, hogy egészkor fogják élesíteni, így minden óra 00-kor ránéztem. Délután egykor végre fent volt! Annyira izgatottan görgettem lefelé, kerestem a palettát, hogy gyorsan betegyem a kosárba és erre mi fogadott???? KIÁRUSÍTVA!!!!!! Pontban akkor, amikor feltették a webshopba már ki is volt árusítva a szájfénnyel együtt. Marha érdekes…. Annyira, de annyira csalódott és dühös lettem, hogy majdnem nem rendeltem semmit (de persze csak majdnem :D). Természetesen nem vagyok hülye, tudtam, hogy valószínűleg egyetlen egy darab sem került fel a webshopba, mindet vagy a dolgozók vették meg, vagy el lettek ígérve ismerősöknek. Azt is sejtem, hogy nagyon keveset kaphatott a magyar piac. Ettől függetlenül ez nem mentség arra, hogy esélyt sem adnak a mezei vásárlónak. Iszonyat szemét dolog ez! Annyira szerettem volna azt a palettát :(. 



Persze amúgy ez csak a jéghegy csúcsa, ha a hazai MAC-ről van szó, nem a Pony Park fiaskó volt az első, amióta van webshop… A ’sminkesek’ az üzletekben tájékozatlanok, a saját termékeiket nem ismerik és láttam már olyat is (nem egyszer!), hogy a szegény vevőkre kb. 3 árnyalattal sötétebb alapozót vagy korrektort sóztak rá (még abban az ocsmány mesterséges fényben is látszott, hogy nem passzol!). Sajnos ennek az az eredménye, hogy én biztosan más márkákat fogok innentől kezdve előnyben részesíteni és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Kicsit össze kéne szednie magát a MAC-nek, ha meg akarja tartani a vásárlóit. Talán nem csak a celebekre kéne fókuszálni és normális, igazi, hozzáértő sminkeseket kellene alkalmazni…



De félre a panaszáradattal, nem ez fogja megváltani a világot, inkább foglalkozzunk a Pony Park kollekció termékeivel, legalábbis azokkal, amiket sikerült végül beszereznem. Kicsit többet terveztem venni, de megálljt parancsoltam magamnak, így egy highlightert és egy folyékony rúzst hozott a futár. A csomagolásra majdnem nincsenek szavaim, egyszerűen gyönyörű, nekem nagyon tetszik, imádom ezeket a tarotos motívumokat! Az alapszín fekete, a minták pedig rózsaarany színben pompáznak. A kompakt és a tubus teteje matt és selmyes/bársonyos tapintású (olyan, mint a NARS cuccok csomagolása), a kosz egyelőre abszolút nem látszik egyiken sem. Annyira imádom őket, hogy nincs szívem elrejteni egyiket sem a fiókomba, így kint figyelnek az asztalomon, a papírdobozok pedig a falra fognak kikerülni dekorációként. Ezek után nagyon reméltem, hogy a belsőért is legalább ennyire fogok lelkesedni…



Sky’s The Limit Extra Dimension Highlighter (10800 Ft)

Az extra dimension típusú highlighterek nem ismeretlen a számomra, próbáltam már egy párat és nagyon kedvelem a formulát, mert nem éppen a visszafogottságáról híres :). Ez is hasonlóan érdekes gél-púder textúrájú, finom és nem porolós, extrán ragyogó fénnyel. A különlegességet a Sky’s The Limit esetében az árnyalata adja, ami tényleg igazán különleges: szinte fehéres ezüstös alap arany fénnyel. Nagyon világos, tökéletesen érvényesül még az én sápadt bőrömön is. Ecsettel felapplikálva a legvisszafogottabb, ujjal már erőteljesebb, nedvesen pedig extra hatást érhetünk el. Tökéletes szemhéjpúderként is természetesen! A formulának köszönhetően szépen belesimul a bőrbe, nincs púderes hatás, nem emeli ki a pórusokat. Az pedig már csak tényleg a hab a tortán, hogy gyönyörű nap motívum van a highlighteren!





One Hit Matte Lip Mousse (7000 Ft)

A Matte Lip Mousse exkluzív új formula a Pony Park kollekcióban, ilyen típusú folyékony rúzs eddig nem szerepelt a MAC kínálatában. Összesen 9 árnyalatból lehetett választani, én az egyetlen nude, a One Hit mellett döntöttem. Nem kertelek, pár napos használat után ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb folyékony rúzs formula, amit valaha próbáltam! Ugyan nem kopásálló és extra tartós, de cserébe rettentően kényelmes, semmilyen szinten nem szárítja az ajkakat, sőt gyönyörűen ’kisimítja’ őket. A finise púderes-bársonyos matt, a pigmentációja egyenletes, de érdekes módon közepes, amolyan picit áttetsző, természetes hatású, ezt a tulajdonságát a koreai sminkek ihlették. Nagyon különleges és nagyon szerethető termék, szerintem ha sikerült volna megszereznem a palettát, akkor is ez lenne a kedvencem a felhozatalból. Sajnálom, hogy csak egy színt rendeltem meg…





Összességében magával a termékekkel nagyon elégedett vagyok, a highlighter és a folyékony rúzs is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Mind a kettőt nagyon megszerettem, de ha választani kellene, akkor egyértelműen a Matte Lip Mousse mellett tenném le a voksomat és ezt javaslom kipróbálásra is. Sajnos már nagyon megfogyatkoztak az elérhető színek, de még rendelhető a webshopból. És noha már elengedtem a palettát, ez az egész sztori mégis egy szálka maradt a szememben. Nagyon nem tetszik, amit pár márka itthoni képviselete művel és ezek után ezerszer meg fogom gondolni, hogy kinél költsem el a pénzem… 

1 megjegyzés:

  1. Az sajnos nemcsak a MAC-re jellemző nálunk, hogy magasabb árkategóriás boltokban nem hozzáértők a sminkesek, "szakértők". Én a Douglasban téptem ki a hajam majdnem egyszer, mert nem volt képes felfogni az eladó, hogy mi az a mályva szín / hidegebb árnyalatú rózsaszín ("jaaaaj, jegeset akarsz? de az nem állna jól neked" "nem jegeset, hanem hidegebbet... mondjuk mályvásabbat" "akkor barnát?"... ja, és mondtam neki, hogy krémes finishű rúzst keresek, erre mutatott egy öklömnyi csillámokkal teleszórt áttetsző rúzst, hogy de hát nézzem, milyen krémesen siklik). De MAC-nél is volt ilyen. Up The Amp rúzst néztem ki magamnak online, elmentem letesztelni, és amikor kértem az eladótól, hogy ezt szeretném megvenni, nem találta, mert az L betűnél kereste, mert azt hitte, hogy az "Lip The Amp".

    Nem tudom, mennyire fizetik meg ezeket a sminkmestereket, lehet, hogy azzal van a probléma, hogy aki tényleg értene hozzá, annyi pénzért máshol dolgozik.

    Amúgy kicsiben pár évvel ezelőtt az Essence-nél volt ilyen, hogy más országokban kijött egy nagyon szép limitált kiadású ecsetszett, és Magyarországra jött belőle kb. 5 csomag, azt odaadták a bloggereknek, akik odamentek egy eventre valamelyik Müllerbe, és boldogan mutogatták, milyen szép, aztán az egyszerű halandóknak nem is jutott belőle semmi.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.