Új sminkmárka a dm-ben! - Beetique vélemény & teszt

Még jó, hogy követem a német dm oldalakat is és rendszeresen gyűjtögetem onnan az infókat az újdonságokról, így nem ért túl nagy meglepetésként, hogy egyszer csak a semmiből felbukkant egy vadiúj sminkmárka a kiemelt üzletekben (miért csak azokban???????? most vezessek minimum egy órát, ha meg akarom őket nézni???) és a webshopban. A Beetique egy dm exkluzív márka, teljesen német, bár sajnos made in PCR, ami annyira nem tetszik, de erről majd később. Szegényes némettudásommal annyit sikerült találnom, hogy egy youtuber csajé (Dagi Bee) a márka, aki ha jól láttam inkább divatban utazik, de nem áll tőle messze a sminkelés sem nyilván és az egyik legnépszerűbb videós az országában. Volt egy kis botrány is a márka indulásakor, de erről is később.



A Beetique vonal, ha jól számoltam, akkor összesen 28 terméket foglal magában (ebből az itthoni webshopban csak 20 érhető el ITT, de az üzletekben minden kint van). Van három szemhéjpúder paletta (Pulse, Fever, Basic) vegyesen fényes és matt árnyalatokkal, van egy arc paletta, két highlighter paletta (Champagne - a tesztalanyunk és Lightbeam), metálos folyékony rúzsok (Heavy Duty, Metal Baby, Rich Copper, Burlesque, Sensei), amik inkább mélyebb, sötétebb tónusúak, nincsen köztük nude sajnos, vannak még 'holografikus' szájfények (Hype, Antidote, High, Kaleidoscope, Amorph), sima csillogós szájfények (Millions, Plastic Dream, Universe, Sunset, Moonlight) és két érdekes lip topper (Deep Dimension, Mystery Ride). És majdnem elfelejtettem az ecseteket, ebből összesen öt féle kapható (highlighter, satír, púder, kisebb satír, kontúr).

Eye Palette Basic

Eye Palette Fever

Eye Palette Pulse

Face Contouring Basic

Face Glow Champagne

Face Glow Lightbeam


Elsőként mondom a jót: az ecsetek. Az ecsetek nagyon jónak tűnnek, puhák, szépek, sűrűek, igényesek és az áruk is abszolút elfogadható 2000 és 4000 Ft között mozognak, ha jól emlékszek (sajnos ők nem kaphatóak a webshopban). Ami még nagyon tetszik, az a tálalás és az egész koncepció, látszik, hogy nagyon igényes, amolyan high-drugstore márkának szánták a Beetique-t, ez teljesen rendben is van. A csomagolások nehezek, menőnek látszanak, de közelebbről megnézve, azért annyira nem lenyűgözőek, de mindenesetre jól ki vannak találva, bár egy darab szájfényt, hogy miért pakolnak akkora dobozba, amekkorába egy egész paletta elférne, na az rejtély. A szemhéjpúder paletták okésnak látszottak, van egy teljesen natúr, egy meleg tónusú és színesebb is, jó, hogy mindenkire gondoltak. A kontúr paletta sem tűnt rossznak, ezen még gondolkozok. A sima szájfények elég szépek, a folyékony rúzsok nagyon nem az én világom, de nem tűntek rossznak, a holo szájfények teszterei folytak konkrétan, egyet sem tudtam megnézni, inkább nem nyúltam hozzájuk, a lip toppereket meg nem értem, azt hittem ezek is ilyen szájfény szerűek, de inkább olyanok, mint egy krémes szemfesték, szárazak és darabosak.

Shadow Brush Y 005, Shadow Brush Y 004, Counturing Brush C 001, Highlighter Brush H 003, Powder/Under Eye Brush P 002

Lip Liquid Metal - Baby, Sensei, Burlesque, Rich Copper, Heavy Duty

Lipgloss Reflection - Sunset, Plastic Dream, Universe, Millions, Moonlight


És akkor a probléma, az árak. Nevetségesek... Amikor megláttam, hogy a holo szájfények 4499 Ft-ba kerülnek, azt hittem, hogy leülök a dm közepére. 2 ml folyós trutyi majdnem 5000 Ft, wow. Még talán a paletták úgy-ahogy megérik az árukat, de ha meg azt veszem, hogy made in china mindegyik, érződik is rajtuk és rengeteg másik márka hasonlóan ott gyártatjai a termékeit töredék árakon, akár hasonló csomagolásban... Na akkor nagyon durván elszálltnak érzem az árcédulákat. Elhiszem, hogy ezt most szándékosan ebbe a kategóriába akarták pozicionálni, de akkor sokkal, de sokkal több munkát kellet volna fektetni a termékekbe, kevesebbet a tálalásba és mondjuk egy olasz gyártót leszerződtetni (itt megsúgnám, hogy a Cosnova is gyártat olaszokkal, töredék áron). Nem mondom azt, hogy nem érdemes kipróbálni a termékeket, én is vettem egy palettát, de lehet, hogy ha nem lenne a blog, akkor hagytam volna a fenébe. Volt is az árakból botrány a márka indulásakor, a rajongók (nyilván főleg középiskolás tinik, saját kereset nélkül) ki voltak akadva rendesen... Tudom, hogy a dm ezért a posztért nem fog a szívébe zárni, de őszintének kell lennem (meg aztán nem is a magyar dm hibája a dolog). Remélhetőleg kuponos napokon lesz majd a márkára kedvezmény, akkor már megéri venni belőle. És akkor jöjjön a teszt :).

Lipgloss Holo - Antidote, Hype, Kaleidoscope, High, Amorph

Lip Topper - Mystery, Deep Dimension



Beetique Highlighterpalette Face-Glow-Champagne (4999 Ft)

Vacilláltam az egyik szemhéjpúder paletta és e között, de végül persze, hogy a highlighter nyert, nem is én lennék. Mintha a Jézuska nem Jeffree Star highlighter hozott volna karácsonyra... Na mindegy, ezen már úgysem lehet segíteni. A paletta nagyon szép, imádom a holografikus fehér csomagolást, ami jó bumszli és nehéz egyébként, abszolút minőségi hatást kelt, van benne tükör is, védőfólia is, árnyalatnevek, használati utasítás (németül), külön papírtok, szóval tényleg jól néz ki. A karton erős, a tető rendesen záródik, lehet vele utazni. Picikét fura szaga van gondolom a ragasztás miatt, de annyira azért nem érezni.




A palettában található három árnyalat mindegyike abszolút jól kihasználható, nem extrém színek (aki azokat szeretni, annak a másikat javaslom), viszont extrém fényesek. A formula kicsit furi, nekem ismerős, dolgoztam ilyennel, tudok vele bánni, de az a helyzet, hogy nem a legfelhasználóbarátabb. Puha és krémes, ezzel nincs gond, de egy kissé darabos, szinte kicsit ragacsos, mintha nem teljesen csak púder lenne. Az a baj ezzel a textúrával, hogy ecsettel soha nem lesz olyan szép és egyenletesen eldolgozható, mint ujjal vagy egy Beauty Blender-rel. Nekem ez nem jelent gondot, én sok időt áldozok a sminkemre, szinte minden formulát ismerek és tudok használni, de ezzel nem mindenki van még így és nem tartom túl jó dolognak, hogy pont ezt választották ebbe a palettába. Szó se róla, mesés a fény, iszonyat pigmentált, gyönyörű és imádom az arcomon, nagyon látványos hatást lehet vele elérni, csak meg kell vele dolgozni.




Ahogy azt már említettem a Champagne paletta három árnyalat mind nagyon szép és jól kihasználható, világosak nagyon, de mindegyiknek más a tónusa. Az első - Glaze - egy jeges arany, a Champagne nem meglepően egy pezsgőszín, míg az Ibiza egy ragyogó rózsaszínes tónus, ami sokkal sötétebb a palettában. Mindegyiket lehet építeni, ujjal eldolgozva a legszebbek, nagyon-nagyon fényesek, de csillám nincsen bennük. Én szemhéjpúdernek is szeretem őket, a szemöldökcsonton és a szemzugban csodákat művelnek. Aki nem bánja, hogy ilyen formulával kell dolgoznia, annak érdemes egy próbát tenni vele, mert tényleg nagyon szépek ezek a highlighterek.



Összességében az árak nagyon lerontják az értékelését a Beetique-nak... Ha mondjuk feleennyibe kerülnének a termékek, akkor azt mondanám, hogy abszolút érdemes bevásárolni, annyit bőven megérnének a termékek, de így... így itthoni keresetek mellett eléggé el kell gondolkozni azon, hogy vegyen-e bármit is az ember lánya a márkától. Na jó, az ecsetek abszolút rendben vannak, azokból tuti én is fogom még venni, mert jó minőségűnek tűnnek és mondjuk a Real Techniques is hasonló áron van. De azok meg nincsenek a webshopban, mert miért is lennének. Jajj, dm... Most már igazából nem csodálom a kiemelt üzletek stratégiát... Kuponos napokon lesz még teszt :D.

5 megjegyzés:

  1. van nekem a Holo Kaleidoscope-hoz egy nagyon hasonló szájfényem a Jesse's Girl-től (amcsi márka, európában nincs, de lehet rendelni tőlük). anno három szájfényt vettem, plusz a szállítás ami kb. másfél szájfénynek volt megfelelő, és még mindig olcsóbban kijöttem így, mintha a beetique-től veszek három holo szájfényt. ja - és konkrétan duplaakkorák. :D
    amúgy érdekes, hogy ez is hajlamos folyni. szerintem ez valamelyik cholesteryl-valami hibája, viszkózus és tapad mindenfelé... de ez a folyadékkristályok alapanyaga, ettől lesz olyan fénytörős, amilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, akkor ma is tanultam valamit, köszönöm a kémiaórát :) amikor kint éltem én is próbáltam a Jesse's Girl cuccokat és nekem is volt egy hasonló típusú szájfényem, de akkor még nem volt holo őrület, nem is emlékszem a nevére, de kék volt az tuti :D

      Törlés
  2. Én DM-ben dolgozom, jól meg islepődtem; egyik nap megyek be és "Emmeg mi?" :D Szóval én végigswacholtam az egészet, és az ecseteken kívül egy forintot sem adnék értük, nekem a minősége nagyon nincs egálban az árával. Hogy a highlighternél maradjak, kicsit adok hozzá még egy-két ezer fotintot és veszek egy Manizer sisters palettát a Balm-tól, ami meg tutira nem okoz csalódást, mert minőség. Szóval ez most nekem a nagyon nagy nem. (Én a 183 dayst is túlárazottnak érzem, a minősége annak is elég gagyi szerintem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyet kell értenem, mind a két márka nagyon túl van árazva sajnos :(

      Törlés
  3. Én is megnézegettem ezt a márkát a dm-ben, és OMG... az árak... nem feltétlen az a baj, hogy effektíve drágák vagy a dm-hez képest drágák... de konkrétan a termékekhez képest azok. Legalábbis a szájcuccokat néztem meg tüzetesebben, és... a Holo meg Reflection szájfények... legolcsóbb kínai-bazári ecsetes applikátor, semmilyen minőségű termék... a Lovelytól nem venném meg 500 Ft-ért sem. Ill. a másik, ami zavart, az a szemhéjpúdereknél az, hogy ilyen batár nagy, rohadtul nem praktikus csomagolásban a fele hely nincs kihasználva, és 8 nem is túl nagy méretű szemhéjpúder...

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.