Budget Beauty | Új Micellás Sminklemosók (+ egy arcradír)

Évek óta hű társam a Garnier micellás vize, aminek ugye nagyon, de nagyon kedvező az ára (1699 Ft), hatalmas a mennyisége (400 ml) és véleményem szerint semmivel nem tud kevesebbet, mint az egyébként szintén nagyon jó, de sokkal drágább Bioderma Sensibio. A megjelenése óta már több verziója is napvilágot látott: a zöld kupakos érzékeny-kombinált bőrre való, a Pure, amit kombinált és zsíros bőrre fejlesztettek ki és idén tavasszal pedig ismét két újdonsággal bővült a kínálat. Mellettük pedig leteszteltem szintén két 'budget friendly' lemosót, az AA Oil Infusion micellás zseléjét és az Avon Nutra Effects radírját is nektek ;)



Garnier Extra Gentle Micellar Cleansing Wipes - 999 Ft

A legnagyobb bánatomra az extrán hiperérzékeny bőröm miatt szinte nincsen olyan sminklemosó/arctisztító kendő, amit tudnék használni. Vagy baromira illatosak, vagy konkrétan karcolják a bőrömet és még pirosabb leszek tőlük és csípnek és égetnek is... Pedig milyen jó lenne, ha  mondjuk hullafáradtan (lustán) csak fognék egy kis kendőcskét és letörölném vele az aznapi sminkemet... Azonban szerencsére jött a Garnier micellás vízzel átitatott, érzékeny bőrre való, illatanyagmentes kendőcskéje és megoldotta a problémámat. Nagyon gyengéd, de mégis nagyon erős, minden sminket le lehet vele szedni (a szempillaspirált a legnehezebb, de azzal is elbánik) és abszolút nem irritálta a bőrömet, sőt még puhább is lett utána. Egy újabb termékkel bővült az arctisztítási rutinom, köszönöm Garnier :).




Garnier Micellar Oil-Infused Cleansing Water - 1699 Ft

Sajnos ezt a vadiúj, olajjal dúsított micellás vizet már nem fogom tudni annyira szeretni, mint a kendőket, ugyanis van benne illatanyag (egyébként kifejezetten kellemes illata van:). Persze őt is kipróbáltam, hogy mit is tud és az ígéretéhez híven nagyon szépen elbánik mindenféle sminkkel, akár a vízállóval is a benne lévő olajoknak köszönhetően (fel kell persze rázni a flakont), amik még táplálják is a bőrt (olajos érzet nélkül). Jó kis termék, szépen végzi is a dolgát, csak ne lenne benne illatanyag :(. Nem baj, anya szereti :).




AA Oil Infusion2 micellás sminklemosó gél - 1800 Ft

Még ismerkedős fázisban vagyok az AA termékeivel kapcsolatban, de eddig csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk. A fantörpikus hidratáló AA alapozóról ITT olvashattok, amit azóta is mindennap használok és most már hozzáillő lemosóm is :). Az AA Oil Infusion micellás gél egy áttetsző, folyékony-zselé állagú termék, tápláló babassu és avokádó olajjal, illatanyag nélkül. Nagyon szépen eltávolítja még a legragaszkodóbb, vízálló szemöldökzselét is, nem irritálja a bőrt és nem hagy sem ragacsos, sem olajos érzetet maga után. Az AA termékeit a kedvenckremem.hu webshopból tudjátok beszerezni.




Avon Nutra Effects Gentle 2-in1 Scrub - 1299 Ft

A bőröm radírozása kiemelten fontos szerepet játszik a szépségápolási rutinomban, a vasárnapi kis radír-rituálém szent és sérthetetlen, bárhol is járjak a világban, bármi is történjék, soha, de soha nem hagyom ki. Mivel a nagyon érzékeny bőröm igencsak rosszul reagál a kémiai hámlasztásra, ezért mindig fizikait választok, amiket egyébként jobban is szeretek, szerintem hatásosabbak, vagy legalábbis én simábbnak, puhábbnak érzem a bőröm egy szemcsés radírozás után. Persze a szemcse sem mindegy, a kedvenceim a zselében úszkáló mikrorészecskék, amiket látni nem lehet, tapintani is alig, viszont az arcomon érzem. Na, az Avon Nutra Effects radír pontosan ilyen (a kis fekete gömböcskék ne tévesszenek meg senkit, ők puhák) és pontosan ezért lett az egyik kedvencem már pár használat után. Tökéletesen ellátja a feladatát, gyengéd a bőrhöz, nem irritál, nem karistol és az ára is nagyon baráti. Illatanyag ugyan van benne, de egy lemosható arctisztítónál ez nem szokott zavarni. Az Avon termékeket az avon.hu webshopból tudjátok megrendelni.


6 megjegyzés:

  1. Ha majd kevesebb pénzem lesz kencére, akkor megveszem a Garniert, de sajnos nekem érezhetően jobb választás a Bioderma, mert nem csípi a szememet. A Garnier igen.
    Megnézem ezt a kendőt a krémmánián, gyors segítség pl. utazásnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fura, hogy általában nekem is a drágább arcápolási termékek felé húz a szívem, de ez a Garnier nagyon hozzám nőtt, nekem jobban bevált, mint a Bioderma :)

      Törlés
  2. Az én bőröm sajnos nem szereti a Garnier arcápolási termékeit, így sem a micellás vizet sem más lemosójukat nem tudom használni. :(
    A múltkor megvettem az Auchan saját márkás micellás vizét (799 Ft) és meglepően jó, nekem bevált. Bár amióta megvettem a Kell a púder! arctisztító macaronját, lényegesen kevesebb micellás víz fogy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fura ezeket a véleményeket olvasni a Garnier micellás vízről, annyira hiperérzékeny a bőröm és nekem mégis a kedvencem és nagyon szeretem :) de majd lecsekkolom azért ezt az Auchan dolgot is :)

      Törlés
  3. Off, de még sosem sikerült olyan sminklemosó kendőt vennem, ami egy lusta estén "hopp" leszedné a sminkemet. Viszont kitűnően maszatol az összes :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem ezt érdemes kipróbálni, nekem lehozott mindent, pedig elég erős a sminkem minden nap :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.