Ismerkedés a Gosh-sal (9 Shades To Enjoy In New York paletta & Xtreme Mascara teszt)

Pár hónapja kis hazánkban is elérhetővé vált a dán Gosh kozmetikai márka (jelenleg egy standjuk van a Westendben, plusz a webshop) és egy hete egy kellemes összejövetel formájában személyesen is megismerkedhettem a termékeikkel, amikre már nagyon kíváncsi voltam, hiszen rengetegen rajonganak értük. De mielőtt belekezdenék a tesztekbe, gyorsan egy kis történelem: a Gosh-t Koppenhágában alapították 1945-ben (wow), mint gyógyszergyártó céget (érdekes), az első kozmetikai termékük pedig 1979-ben került a piacra. A mai kínálatban a főszerepet a sminkek játsszák, de van hajápolási, testápolási és bőrápolási vonaluk is. A legtöbb termék szerencsére illatanyagmentes, ez nálam mindig pozitívum.



Mint gyakorló sminkmániást engem elsősorban a sminktermékek vonzottak, azon belül is a szempillaspirálok (egy szempillaspirál ugyanis mindent elárul az adott márkáról nálam...) és a szemhéjpúder paletták keltették fel leginkább az érdeklődésemet. A 9 Shades paletta To Enjoy In New York válogatása szerelem volt első látásra, tökéletes őszi palettának tűnt, csodás lilás tónusokkal, így nagyon örültem, hogy kipróbálhatom. A csomagolása minőségi, erős műanyagból készült, nagyon jól záródik, abszolút utazásbiztos, egyszerű, fekete, semmi fakszni, se belül, se kívül. Applikátor nincsen (hála a csatkai szent szűznek), tükör viszont van, szép nagy ráadásul. Maga a paletta egyébként tenyérnyi méretű, aranyos, kompakt.



A minőségi leírást, elemzést, tesztet, akármit, rögtön a negatívummal kezdem, ugyanis legnagyobb bánatomra a kilenc szín közül egyik sem matt. Pedig nagyon hiányzik a sok fényes mellé legalább egy világosabb és sötétebb, matt árnyalat. Ha azonban ezt nem vesszük figyelembe, akkor egy elég jó kis palettáról van szó. Egy kivételével mindegyik szemhéjpúder kifejezetten tetszik, a formulájuk és a textúrájuk kellemes, nem porzanak, jó a pigmentáltságuk, szépen lehet satírozni őket. Alappal egész nap tökéletesen bírják, egy kifejezetten hosszú nap után is makulátlan volt a sminkem. 



A színek, ahogy már említettem nagyon ősziesek, a főszerep egyértelműen a liláé, a középső sorban nem is található más árnyalat. A felső sorban a világosabb tónusok kaptak helyet, ebből az utolsó, csillámos rózsaszín valamiért nagyon nem jön be. Az alsó sorban pedig taupe és barna színek vannak, amik nagyon szépen harmonizálnak a többiekkel, de bárcsak a legsötétebb matt lenne... A 9 Shades palettáknak egyébként három verziója létezik (emellett van még egy hideg színekből álló és egy nagyon durván színes is), az áruk pedig 5900 Ft, ami bevallom kicsit húzós mondjuk ahhoz képest, hogy a Maybelline és a L'Oréal nude palettái olcsóbbak és több szín (mattok is) van bennük. 



Gosh 9 Shades To Enjoy In New York paletta
Elérhetőség: Gosh stand - Westend, Gosh Webshop
Ár: 5900 Ft


Xtreme Mascara

A két szempillaspirál közül, amiket tesztelésre kaptam sajnos csak ez egyik kapható, a Serious Volume-t nem találtam sehol, így ugyan a képeken szerepel, de róla nem merek részletesebben írni egyelőre. Az Xtreme Mascara viszont bevetésre került a kis paletta mellett. A leírása alapján maximálisan dúsít, hosszabbít és különválasztja a pillákat a különleges kefefejnek köszönhetően, amin három sávban hosszú szálak helyezkednek el, a többi részen nagyon apró sörték vannak. 




A kefe megfelelő mennyiségű festéket vesz fel és a kialakításának hála viszonylag könnyen elérhető a szempillatő és a rövidebb szálak is. A képeken nagyjából három rétegben láthatjátok, nem rossz a végeredmény, de nekem ettől többre van szükségem (ismertek már...). Viszont más spirálokkal együtt nagyon jól működik, mert szépen különválasztja a kissé összetapadt szálakat és ad egy kis extra hosszúságot. A tartóssága előtt le a kalappal, nagyon jól bírja a strapát egész nap és a formulájának köszönhetően lemosni is könnyű.



U.I.: a sminket a palettával készítettem ofkorsz, plusz egy matt színnel kiegészítve :).

Gosh Xtreme Mascara
Elérhetőség: Gosh stand - Westend, Gosh webshop
Ár: 3900 Ft

Ti ismeritek már a Gosh-t? Próbáltatok már esetleg valamit a márkától???

8 megjegyzés:

  1. Lolly, miért nem osztottad még meg a napokban keringő hìrt arról a Nails Inc spray formàtumú körömlakkról? :D kíváncsi lettem volna a véleményedre :)amikor megláttam valamiért te juttál eszembe,pedig bevallom csak a FB posztjaid követem :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert hétfőre van időzítve :D :D :D egyébként érdekes koncepció, nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mennyire működőképes a gyakorlatban... persze iszonyat drága, így nem hiszem, hogy le lesz tesztelve :D

      Törlés
    2. Nem is figyeltem mennyi:))de ha drága tényleg nem éri meg,fele ugyis lemosódik

      Törlés
  2. Lisa Eldridge a szemoldok palettajukat kedveli nagyon - ismered a videoit? :)
    Itt Ausztriaban a Bipa arul Gosht. Eddig mindig csak nezegettem, de vegul sosem vettem semmit. Azok a bogyos szinek viszont nagyon csabitoak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ismerem, de nem nagyon szoktam nézni őket (időhiány...) érdemes egyébként egy-két dolgot kipróbálni tőlük, vannak klassz dolgaik :)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ez a paletta vmi csodálatos... kell most nekem shopping stopon lennem :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nemsokára jön a jézuska meg a mikulás ;)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.